nkolaydan 16 buçuðu koparmýþýz bakýyorum. :d neti 15 mi yapýyor hesaplayan var mý?
nkolaydan 16 buçuðu koparmýþýz bakýyorum. :d neti 15 mi yapýyor hesaplayan var mý?
Dertleri yumurta fiyatlarýnda olduðu gibi ülkeye döviz giriþini tek yol olarak ihracata baðlamýþ olabilir.
Tabii bir de yüksek kur ile cep telefonu, araba gibi tüketimi azaltma çabalarý...
Hedefleri yüksek kur ile Cari açýðý azaltmaya çalýþmak gibi geldi bana.
Bu durumun geçici olduðu ve corona sonrasý iþlerin düzelme umudu var Bakanda...
Aktifin bono faizinin vadesini 3-4 ayda tutmasý biraz ipucu veriyor.
Ancak iþler düþündükleri gibi olur mu, bilemem...
Ýþte vatandaþ da sizin daha önceki öngörüleriniz çöktüðünden sizin politikalarýnaza güvenmiyorum ve kendini dolarda güvende hissediyorum diyor.
Ne kadar fakirleþildiði yabancý ülkelerdeki dandik evlerin 300-500-800 bin dolarýn TL ye çevirldiðinde görülüyor.
O nedenle insanlar, servetlerini kaybetmelerinin paniðini yaþarken hükmetten gelen rekabetçi kur söylemleri dolarlarýnýzý satmayýn mesajý gibi gelmiyor mu?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Tamam cari açýðý rekabetçi kur ile kapatmaya çalýþýyorsun anladýk güzel fikir de, tavuk göðsünü toptancý 1 ay önce 14'e verirken þimdi 18'e çýkarttý.. Tavuk ihracatý baþlamýþ.. Ýçerdeki bu sorun nasýl çözülecek![]()
cari açýk artý vermedikçe kur düþmeyecek.oyun planlarý artýk bu.yeni anladýlar.jeton yeni düþtü.çünkü köþeli...
japonya ,almanya,guney kore nasýl baþardý.ihracat.cari fazla......
Cari fazla vermek için bu ülkeler gibi teknoloji ihraç ediyor olman gerek... Yani 1'e mal edip 10'a satýyor olman gerek...
Ara malý ithalatýna baðlý ihracat ile bunu baþaramazsýn... Sadece vatandaþýný diðer ülke vatandaþlarýna göre ezdirmiþ fakirleþtirmiþ olursun... Baþka ülkelerin ucuz hammadde ve iþ gücü bir bakýma kölesi durumuna gelirsin...
Yer Ýmleri