Suud usada para cekecekkk
Turkiye ye koyacakkk.
Al.
Thrump suud da
350 milyar dolarlik silah aliyor.
Para gelemiyor galiba..
Hayaller Paris gercekler Bayburt.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Suud usada para cekecekkk
Turkiye ye koyacakkk.
Al.
Thrump suud da
350 milyar dolarlik silah aliyor.
Para gelemiyor galiba..
Hayaller Paris gercekler Bayburt.
Kartalın pipisindeki 2018 yazısı boşuna değil bence. :)
2018 ortasından sonra bende portfoyde doların d si bile kalmayacak.
https://socioecohistory.files.wordpr...cy_by_2018.jpg
Tamam Sn Sermo full dolardasınız anladıkta..:)detayları atlamayalım..
Yazıda 400 dolarlık acil bir masrafı karşılayamayanlar %44..peki karşılayanlar %56 değil mi?..yani orta direk sıfırlamamış değil mi?Alıntı:
Katılımcıların yüzde 44’ü 400 dolarlık acil bir masrafı karşılayamayacaklarını veya ödemek için borç almak zorunda kalacaklarını belirtti. Bu oran, 2015 yılında yüzde 46, 2014'te yüzde 47 ve 2013'te yüzde 50 seviyesindeydi.
Ayrıca bu rakam 2013'te %50'lerdeymiş..ancak şimdilerde %44'lere düşmüş..Yani bu rakama getireceğiz diye FED'in göbeği çatlamış..hal böyleyken şimdi gidip giden eşeğe taş atmanın alemi var mı..:)
Ayrıca ABD borslarında parası bulunan Amerikalıların oranı %52..az değil..
Madem başladık devam edlim..1.maddede bence mantıklı deği..belki hemen müdahele etmez ama bir süre sornra, yani durum ciddileşirse müdahale etmek zorunda kalır..en basit 2008'i hatırlayınız..
3.maddeye ise diyecek bir şey yok..FED farkında, yani ifade etmiş..bakalım ne yapacak..
Boşverin Zerohedge'i ..bir ara bende okuyordum sonra vaz geçtim..Kendisini seviyorum ama bizim Uğur Civelek tarzında..onuda izlemeyeli yıllar oldu..
Zerohedge'e kalsa dünya batalı 3-5 sene olmuştu..
Zaten karamsarız..bari daha fazla içimizi karartmayalım değil mi..:)
Çenem düştü ama yinede yazıyım..
Bugün çok güzel bir cümle okudum..not etmeye değer bence..
Merkez bankaları gelecekteki ekonomik talebi bugüne çektiler, fakat bugünkü volatiliteyi geleceğe taşıdılar.
Ne dersiniz gelecek geldi mi..:yahoo:
Ciddi çalkantıları karşılamaya hazırmıyız..
En basit geçen haftaki Trump vakası..
Artık bir kelebek kanat çırpsa..:(
Not: Bizde gelecekte oluşacak talebi yedik bitirdik..şimdi bir taraflarımızı yırtma zamanı..başladık..
amerikalı işe girmiş, maaş alıyor, o maaştan direkt kesilen sgk primleri var- o primlerin biriktiği sigorta/emeklilik fonlarının hisse senedi pozisyonu var.. yani duyan da, amerikalıların yarısı gidip kendi birikimiyle ve kendi kararıyla kardemir/ereğli falan gibi hisse senedi alıyor zannedecek :)
amerikan nüfusunun yarısının acil bir ihtiyacı karşılamak için kenarda tuttuğu 1.300 TL birikiminin bile olmadığı gerçeği ise bizdeki batı hayranı güruhun havsalasına uygun olmayan bir realite.. düşünsene kendi ülken interneti bulmuş, akıllı telefonun mucidi, uzay teknolojisi, nükleer, nano teknoloji vs hepsinin hakimi, bastığı para tüm dünyanın mecburi rezerv parası, dünyanın her yerine kendi çıkarlarını maksimize etmek için müdahale edip- rejim değiştirmek, savaş çıkartmak, o savaşta kullanılan her türlü silahı fiyatından satmak dahil herşeye gücü yeten bir ülke ve ama senin kenarda biriktirebildiğin 400 doların bile yok :)
yukarıdaki ülke'nin türkiye olduğunu varsayalım- halkın yarısının kötü günde kullanmak için 1.300 TL kenara parası bile olmadıktan sonra türkiye yukarıda belirtilen pozisyonda olsa ne olur, olmasa ne olur ? amerika'da iyi kazanıp- iyi yaşayan %15-20 bir kesim var, lakin gerisi konu-dışı.. 50 milyon kişi aşevlerinden besleniyor, 20 milyonun en küçük bir sağlık hizmetine erişimi bile yok, 4 milyon kişi yaz/kış sokaklarda yaşıyor.. hapishanedekilerin nüfusa oranı da dünyada açık ara bir numara..
ABD başkanın görevden alınması süreci başlar mı ?
Şayet başlar ise Dolar Yatırımcılarının canı yanar. Yinede uzun vadede (en az 4 yıllık ) Dolar her halükarda kazandırır !
Yatırım tavsiyesi değildir.
Türkiye'de herkesin 400 Dolar birikimi olduğunu düşünmüyorum.
Tüm Devletler, tümüyle tüzel kişiliğinin bekasını savunurlar ve bu beka uğruna ister istemez Vatandaşlarının refahını yükseltirler ki Devlettin bekası devam etsin. Keza ABD durum buna örnek gösterilebilir. Ülkemizdeki Vatandaşların Ekonomik durumunda çok farksız değildir. Anadolu'da yaşayan birçok Vatandaşımızın çiftçilikten gelen hatırı sayılır gelir kaynağı olmasaydı bu Ülkenin halini düşünmek dahi istemezdim.
Bizim Ülkemizin tek artsı (+)şu: Anadolu'da yaşayan birçok Vatandaşımızın çiftçilikten gelen hatırı sayılır YAN/EK gelir kaynağı var, bu sayede Ekonomik açıdan Devlette yük olmadan refahları yükseliyor.
O yuzden mi, akli beyni olan herkes evladini oraya gonderiyor.
Green Card icin milyon dolarlar odeniyor.
Fikrinizi baska orneklerle anlatin, bilmiyorsunuz, tanimiyorsunuz.
Adam gibi yasayan, calisan, okuyan 500.000 Turk var orada.
Turkiye'de yasayan varmi ?
Disari kacamayip, caresizlikten kaderine razi olanlar disinda.
İyiki söylediniz adamların emeklilik fonlarının hisse senetlerinde olduğunu..yoksa bilemeyecektik..:)
Adamları iyice gariban yaptınız maşallah..Şimdi siz adamları övdüğümü felan düşürnüsünüz ama yinede hatırlatıyım..Teknoloji vb. bir yana, GDP'si 18 trilyon dolar olan yani dünya ekonomisinin %25'ini oluşturan bir ülkeden bahsediyoruz..kişi başı gelir 57000 dolar..
Şimdi bizim uyduruk kaydırık kişi başı gelir ve GDP rakamlarından bahsetmeyeyim..benim bildiğim son 5-10 senede iki kez revizyona tabi oldu bu rakamlar..son revizyon ve büyüme rakamlarının dışarıda dahi ti'ye alındığından emin olunuz..
Ayrıca halkın çok borçlu olması ve nakdininde az olması pek çoğunun açlıktan nefeslerinin koktuğu anlamına gelmez..
Fakat bizde tarhana ve bulgurun olması açlıktan nefesimiz kokmaması için yeterli oluyor maalesef..Sn Ayberk'in kısaca bahsettiği şey bu sanırım..
Bunlarda değilde, şimdi bu yazılanları Mandreke nick'li yüce kişilik görecek ben ona yanıyom...:)
Yazik jonilere. Gorebilirsek 3 5 tutustururuz ellerine.
Adamlar devletlerine o kadar güveniyorlar ki köşeye 400 dolar bile atmıyorlar! bizse o kadar çok güveniyoruz ki dth hesaplarında milyarlarımız var
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ABD Vatandaşlarının 400 Dolarlık Birikimi olmadığını belirterek Türkiye GELİŞMEZ.
İnsan neden kenara para koyar ?
Devletten yeterince destek alamayacağını düşündüğü için.
Şayet Devlet, herkese imkan sağlarsa hiç kimsenin para biriktirmesi gerek kalmaz.
Bizde insanlar ilk işe başladığı andan itibaren,zorunlu ihtiyaçlar hariç her şeyden keserek birikim yapmaya çalışır;elin oğlu 20 yaşında dünya turuna çıkarken biz 40 lı yaşlarda gitmeyi düşündüğümüz Yunanistan seyahatinin mali hesabını bir yıl önceden yapmaya başlarız,bir ev sahibi olmak olmazsa olmazdır,gelecek ne getirir muammadır bizler için,''Ne oldum demeyeceksin,ne olacağım diyeceksin ''atasözü olan milletiz biz,yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum,ayrıca geçmiş yıllarda izlediğim bir belgeselde,(kriz zamanları hariç)homeless yaşam tarzının bir tercih olduğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştu adamlar.Hani bizde ömrünün büyük kısmını okullarda tüketmiş mesleki yüksek eğitim almış kimseler işsizlikten yakınınca;iş çok ama çalışan yok,niye çalışmıyon 1400 tl ye diyenler var ya..Amerika da saati 8 dolara her yerde iş bulabilirsiniz.Buna rağmen adamlar evsiz yaşamı tercih ediyorlar,bizde ünv. mezunu 25 yaşında gençler babasından harçlık istememek için bunalıma giriyorlar,o yüzden elin Amerikalısı 400 dolar bile biriktirmemiş diye üzülmektense öncelik bizim ülkemizde insanlar geleceğe dair neden bu kadar karamsar diye düşünelim derim...
ŞU TUVALET KAĞIDI DEDİKLERİ DOLARIN GÜCÜ TRUMP'A DİZ ÇOKTÜRMÜŞ.
Kendisi daha önce OBAYA' ya niye Suud Kralı önünde niye eğildin diye hava atıyordu.
Havan Batsın Sahtekar.
https://www.youtube.com/watch?v=cZsw8FcL0Cg
ABD nin 350 milyar dolarlık silah satışı Orta Doğunun makus kaderini iyice perçinledi.
Hepimize bir kez daha geçmiş olsun.
Bir İsraiili bakan geçenlerde ESAT'ın ölme vakti geldi de, geçiyor bile demiş.
https://i.hizliresim.com/LyVk31.jpg
EUROSU OLANLAR DİKKAT.
EURO daki short pozisyonlar iyice şişmiş. Yakında öpecekler.
Parite 1.35 seviyesinde iken görülen yerlere ulaşmış.
https://i.hizliresim.com/P0L8Zb.jpg
TRUMP NİXON GİBİ GÖREVDEN AZLEDİLECEK, YERİNE PİYASALARIN SEVDİĞİ BU ADAM GELECEK VE DOLAR UÇACAK.
MIKE PENCE
https://i.hizliresim.com/EgaGjD.jpg
ABD 10 YILLIK VE 2 YILLIK BONO FAİZ FARKI İYİCE DARALMIŞ(beyaz)
Şuan 2 yıllıkların faizi düşüyor ve 10 yıllıklarınkine yaklaşıyor.
Yakında 10 yıllıklar yükselmeye başlayınca Dolar topuklayacak.
https://i.hizliresim.com/z3PWV4.jpg
mayıs tarihli bu opsiyonlar, son zamanda alınmış taze pozisyonlar değildi, ocak- mart günlerinden açılmış pozisyonlardı, geçici bir ali-cengiz varyasyonu yaratmaktan başka bir trend değişikliğini tetiklemesi beklenemezdi.. nitekim hızla yaşandı bitti saygısızca.. dolarda kalanlar için muhtemelen bir 'köprüden önce son çıkış' fırsatı olarak kalacak, artık 3.50 civarındaki majör desteğin aşağı kırılmasının kaçınılmaz olduğu gözüküyor
http://666kb.com/i/djeszkt6hjfqk1u5o.jpg
Ya bırakın pozisyonlari mozisyonlari. .Dağ gibi ödenecek borç var...libor + faiz orani cok artti.piyasada likidite sorunu var gibi gözüküyor. 3.50 ye geldimi döviz açığı olan şirketler dolara saldırıyor. Dolar Zor düşer.ya Körfez'den dolar bulacaklar yada faizi 18 ve üstüne çıkaracaklar.yada dolar çıkacak başka yolu yok.yada reformlar yapılacak.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
YAV ADAM ARTIK VERGİYİ BİLE TOPLAYAMIYORUZ; VERGİ DİARELERİ ÖZELLEŞTİRİLSİN DİYOR.
TULUMBADA SU KALMADI; HALA DOLAR DÜŞECEK UMUDU İLE YAŞIYANLAR VAR.
İllaki düşecek diyorlarsa düşürürler; ancak sonra misli ile çıkar.
http://www.finansgundem.com/haber/ve...ilmeli/1196246
ASlında tüm devleti özelleştireceksin...
Yurtdışı güvenliği Mehmet Cengiz'e ...İyicene koysun diye.
Yurtiçi güvenlik ve asayişi Sedat Peker'e (reis)...
Vergi tahsilatını, hapisten çıkarıp Alaattin Çakıcı'ya...
Adaleti Hüseyin Baybaşin'e...
Cezaevlerini Nuri Ergin'e...
Bak nasıl güllük gülistanlık oluyor herşey.
Yani.
Biraz ciddiyet yahu.
Devlet nedir ne için vardır?
Biraz bakın öğrenin..
Herşey verimlilik, herşey hız falan değildir.
Bürokrasi her zaman her devirde, her ülkede şikatyet konusudur.
O sorun başka.
Ne çok KAPKARA forumdaşlar olmuş yaw :kahkah:
FED bilançosunda bir azalma yok, DXY de ralli bekleyenler ancak bilanço küçülürse haklı çıkarlar.
FED bilançosunda azalma olmadığı sürece DXY de kayda değer bir yükseliş olabilemez. Aşağıdaki bağlantı kendi sayfası. Gerisi anlamsız.
BITCOIN denemesi başarılı oldu. 2018 içinde elimdeki dolarları minimum seviyeye indirip yeni Dünya düzenindeki para biriminin gelmesini bekleyeceğim. The Economist Kartal'ın pipisi sayısı 1988 de basılmıştı ve özellikle 2018 yılını işaret ediyordu.
Bununla birlikte kısa vadede dolar konusunda geçici iyimserim. Olmeden önce son bir atak ayapabilir.
https://www.federalreserve.gov/monet...accessible.htm
Dünyanın süpergücü ABD'nin para birimi dolar ölürse diğerlerlerine ne olur?
Dolara hiçbirşey olmaz. Birşeyler olursa kağıtlara tümden olur. O derginin kapak fotosunda yanan kağıtlara dikkatli bakın aralarda Euro'lar sterlinler falan da vardır bence. :evil:
Zaten farklı bir şey söylemiyoruz. ABD nin canı isterse dolar mazi oldu bütün borçlarımın üzerine soğuk su için aha yeni parabirimi demesi beklenebilir.
Dünyanın en borçlu ülkesi ABD. En kuvvetli ülkesi ABD.
Ne yapabilir? Ya borcun üzerine yatacak odemiyorum diyecek, Ya da yeni bir para birimi yaratıyorum artık dolar mazi oldu diyecek, Ya da borçveren Çin vb ülkeleri işgal edecek savaş ile.
The ekonomistin kapağı 2018 yılını işaret ettiği için ikinci ihtimal belki olabilir.
Adamlar ağaçtan dolar basıyor, savaşmadan istediği her ülkenin en değerli kaynaklarını alıyor, yöneticilerini rehin ediyor, sonra son hızla sömürmeye devam ediyor...
Dolar çökecek......:he: inşallah canım ya...:whistling:
Çökmesini bütün kalbimle diliyorum ama çok düşünce çok fazla romantik ve çok fazla ütopik..
Dolar çökecek deyince zengin olacaz zanneden TL'ciler var bir de. Onlar da okuyup okuyup dolar 1tl'ye mi düşecek acaba diye düşünüyorlardır saf saf :D
Bu arada bitcoin'in gelişiminin dolarla alakası hiç yok. Bitcoinin market değeri zaten 33 milyar dolar. Daha hiçbir şey değil yani. Doğru dürüst birşey haline gelmesi için 500 milyar doların üstüne çıkması lazım ki o halde bile ABD'deki en büyük şirketlerin ayarına gelir ancak.
Market değeri ufak olduğu için beklenilen noktaya ulaşması da haliyle hızlı oluyor. (ilk etapta beklenen fiyat 50 bin$) Altınla falan yarışmasına daha çok var yani. Altın kadar büyüdüğünde zaten bir daha kıpırdayamaz kolay kolay. Öyle günlük %20'lik hareketler falan bugünlere özel yani. Bundan 10 sene sonra günde %4-5 maksimum oynayacak kadar dağıtılmış olur diye umuyorum. Tabi elinde yüzlerce bitcoin olup fiyat ne olursa olsun hiç satmayacak bir dünya adam varken volatilitenin kaybolması 100 seneyi bile bulabilir.
Dolar çökecek diyen yok, şekil değiştirebilir. Mevcut dolar yerine 2018 de yavaş yavaş yeni bir şey ikame etmeleri ihtimal dışı değil.
Bu yıl dolar da bir sorun yok. 2018 de dolar pozisyonunu azaltmak riski kontrol etmek açısından mantıklı olabilir. The Economist in kapağı haklı çıkarsa madara olmayalım.
S.Arabistan 700 milyar dolarımı ABD'den çekeceğim dedi, ABD Kongresi S.Arabistan'ı 11 Eylül saldırısından sorumlu tutup vatandaşlara dava aça hakkı tanımıştı, yaklaşık tazminat tutarı 2 trilyon civarındaydı.
Geçenler de 15 milyar USD için kıçını yırtıp borçlanan Arap bedevileri, bugün ADB ile 350 milyar dolarlık silah alım anlaşması imzaladı... 11 Eylül saldırı dosyası ikinci bir ihtiyaca kadar sümen altı edilir!!!
Dünyada oyun bu şekilde oynanıyor...
Biz ise gittik ABD'de protestocu dövüp rest çektik tüm sorunları 20 dk görüşmede çözdük!!!!!!
Bakmayın iç basında ki goygoyculara!!! ABD sermayesi ülkemizden 10 milyar para transferi yapsa taş üstünde taş kalmaz....:rules: Bu durum verilen emirlerin kimin uyacağını gösterir.....
Noktalar sonsuz virgüle döner!!!
Bit coin ve diger alt coinler
Gecen sene 7 milyar dolardi.
2 ay once 32 milyar dolara cikti.
Simdi market cap i.
64 milyar dolar.
800 e yakin coin olustu.
Lubnanin bile bit coin i cikiyor.
Aklinizda olsun.
Dolar
Usa adama ne yaptirir.
Kutsal topraklarda
Hristiyan bir kadinin önunde sap gibi hazir olda beklersin.
https://i.hizliresim.com/YDzj2z.jpg
Hac ile hilanin savasi bitmis gibi.
PETROL BİTMEDEN DÜNYAYA HUZUR YOK. ALTERNATİFSİZ.
https://twitter.com/i/moments/865610224329216000
Eth yi 14 de gordum.
2 ay once 125
Keske alsa idim.
Bit i 3 senedir duyuyorum.
Ilk defa aliyorum
4500 tl den beri.
1 aydir
Simdi 7200 tl.
Kaybedebilecegim kadar alacagim.
Bir ponzi olabilir.
Ama herkesin 2 3 bit i olmali
Bence.