Ekonominin, yuzyuze egitimin baslamasindan onemli sorunu mu var.?
Birileri bunu uyarmis olmali, aman doviz dolar konusma diye.
Printable View
Ekonominin, yuzyuze egitimin baslamasindan onemli sorunu mu var.?
Birileri bunu uyarmis olmali, aman doviz dolar konusma diye.
Bizim reformlar gümbürtüye gitti anlaşılan. Hani yapacağınızı söylediğiniz reformlar derseniz diyecekler ki yahu anayasayı değiştireceğiz daha ne reform olsun bekleyin hele diyecekler. Tamam nerede taslak bugün mü akla düştü siz ilk defa 2019 da mı iktidara geldiniz. Adamlar zamana oynuyor hep uyutma üzerine. Hadi bizi yanıltın.
Bunlarin gorusu dusuncesi de varmis iyimi ?
Cok guldum.
Ulan sizde zerre dusunce olsa, bu degnekciyi devletin makam arabasi ile gezdirmezsiniz.
Bu millet, ulkucu mafyayi unutmaz, cek senet mafyasini hic unutmaz.
Gorus ve dusuncesi o yondeymis, Reis demeden al bunlari agzina da gorelim.
bunu demeden önce
dolarlarını satmış mı ? :he: :he:
bozkurt FX
Bugün almıştır bence
nakde çevrilmesi en kolay varlıklar oldukları için, bu işleri kurgulayanların aklının bir köşesinde bu ihtimalin de olduğunu düşünüyorum.. çünkü enflasyonlu yüksek faiz ortamında tl-likidite daralmaya devam edecektir. pandemi ile birlikte özellikle küçük yatırımcı, küçük esnaf vb. tarafında bu şekilde zorunlu çözülmeler görebiliriz. tabii elimizde net veri olmadığı için tahminden ötesini zaman gösterecektir..
Sinekten yag cıkarma vergisi bu..özel iletisim vergisi tahsıli cok azaldı o yuzden ıckıye sıgaya yuklendıler. Gelecek hukumetın 3 evden fazla evın var ise vergiyi dosemesı lazım evı olanlara . Satısta bekleyen 100 lerce evı olan mutehahite kitlemeli yuzde 40 vergiyi
Sepet kur bugün 50 haftalık üssel hareketli ortalamaya değmiş.
Anlamı için 2013 yılından itibaren grafiği açıp inceleyiniz.
Grafik paylaşmayı pek sevmem...
Bu da foruma gönderdiğim ilk ve son grafiğim..
https://i.hizliresim.com/3AR5ef.jpg
Alçalan Takoz :http://teknikanalizsanati.com/takozformasyonu.aspx
---NOT: Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup. Yatırım tavsiyesi değildir---
Gumuste fiziki deliveries onsu 36 USD. den yapiliyormus.
Fiziki ve kayitli arasinda bu kadar fark olur mu ?
İngiltere’deki mutasyonlu corona virüsüyle ilgili korkutan gelişme
İngiltere'de bilim insanları, ülkede hızla yayılan corona virüsü mutasyonunun kaygı verici yeni değişiklere uğradığını açıkladı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...lisme-6240238/
Ayşe teyzeleri pandemiden daha çok altın ve dolar kaygılandırıyor bu aralar. Şaka bir yana 4 sene önce 3.80 den dolar aldıgımı hatırlıyorum. Şuan 2 katı bile degil ama igneden iplige herşey 2 katından fazla zamlandı 4 sene öncesine göre. Bir yabancı firmada yazılım sektöründe çalışan arkadaşım var dolarla maaş alıyor. Şuanki duruma göre o bile fakirleşti 4 sene öncesine göre. Dolar altın falan da iş degil gibi yani, bitcoinlemi maaş alsak mafyaya falan karışıp yoksa enflasyondan korunamayacagiz.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kur ekranı yine kırmızıya devam etti, birikim darbe yiyor
Nedense hep olayın olduğu gün niye böyle oldu sorgulanıyor halbuki persembenin gelişi çarşambadan belli birde mart subattan nisanda marttan iyi olcek merak etmen diyen birileri vardı.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizlerde dusus baslamadan dolarin tekrar ciddi yukari hareket yapacagini dusunmuyorum. Uzun sure bi yukari asagi salinir durur
Dün büyük bir hevesle ( olmayacak işe heves denirmiş ) televizyon karşısında soluksuz konuşmayı izledim. Beynime yapılan eziyete katlandım. Tek ümidim '' bütçe kanununda Cumhurbaşkanlığına %26 , asgari ücretliye %25 , marmaray tüp geçişe %26 vb. zamlar yaptık, memur ve tüm emeklilere yapılan zam güdük kaldı. Ben hiç vatandaşımın sıkıntı çekmesine razı olurmuyum , bu kitleye de %25 zam yapıyoruz. Elhamdülillah yüzlerce ülkeye yardım yapacak kadar ekonomimiz kuvvetli. Çatlasın CHP . ! '' şeklinde bir konuşmaya şahit olmaktı.
Ruh ve kalp sağlığım için Artık hiç bir konuşmasını canlı izlememeye sonradan sn. medvingin buraya yapıştırdığı özetlerden okumaya karar verdim.
Bu faizler konusu çok ciddiye alınmış gibi algı operasyonu yapılıyor. Kasada 120 milyar dolar rezerv olduğu dönemde yabancı kuruluşlar Türkiye için felaket öngören raporlar yayınlıyorlardı. Şimdi kasa boş , hatta ekside ise nasıl oluyor da şahane güzellemeler içeren raporlar yazıyorlar. Amaç belli.... Maalesef tek kanallı medya ile istedikleri algıyıda oluşturuyorlar.
Hepimiz zaman zaman yaşadığımız ( kendi enflasyonumuzu ) enflasyonu yazıyoruz. TUİK enflasyonu 15 olan ülkede mevduata yatan TL. ye brüt 18 faiz alan insan korunmuş mu oluyor ? Kaldı ki bu oranları da herkes alamıyor. Yapacak bir şey yok, herkes aklını kullanarak doğru yolu buluyor veya bulacaktır....
merhaba Ayhan bey, bugün Kızılay mahşer yeri gibiydi. Sabah 10- 12 arası işlerim vardı oralarda, kaldırımda yürümek çok zor oldu. Her 50 metrede 5-8 kişilik polis grupları vardı. Yakınlarından geçen, göz göze gelenlere kimlik kontrolleri yapıyorlardı. hava da çok güzel olduğundan insan seli vardı.
Ama bankalar bomboştu. Genelde aybaşlarında kalabalık olurlardı. Sanırım çoğunluk dijital bankacılığa ayak uydurmuş.
Faizlerin artması kredi büyüme hızını neredeyse sıfıra indirmiş oldu. Eskisi gibi yani 1990'lar 2000'ler gibi değil hiç bir şey. Esnafından çalışanına herkes kredi alıyor ve bu sayede bir şeyleri gerçekleştiriyor.
Gelişmiş ülkelerde de kredi kullanımı had safhada. Ancak faiz oranları çok oynaklık göstermiyor.
Kredi kullanımı artık çok sıradan ve elzem bir şey, yüksek faizin neden sürdürülemez olduğunu aşağıdaki grafik gözler önüne seriyor:
https://i.hizliresim.com/YOWJtO.jpg
Ameriga bizi kıskanıyo..(Son 2 yıllık fiyat değişimleri)
https://www.youtube.com/watch?v=uqJ5OFycYX0
İç işleri bakanı tv nin birinde yayına çıkmış,ekşi sözlük yıkılıyor....
Bu arada şimdi videoları izleyebildim, bugün izmirde ciddi bir sel yaşandı. Bunca yıldır bu şehirde yaşarım böyle afet’e denk gelmedim.
hemşerilerime geçmiş olsun.
Diğer yandan şu alt geçit yapma işini bıraksak iyi olacak. İzmir’de araç alt geçitleri düzenli olarak su altında kalıyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
14 şubatta bankalardaki dolarımızı çekelim...
Boğaziçi üniversitesi protestolarını haklıyken hangi maşa yada tetukcu
Boğaziçi üniversitesi protestolarını haklıyken hangi maşa yada tetikci insanların kutsalıyla ilgili yanlış bir hareket yapar. RTE para verse bu kadar başarılı olur. Kaldı ki o protestolarda türbanlida var. Boğaziçi üniversitesi bu ülkenin vicdani en saygıli insanlarin olduğu camia. Ama birileri haklıyken yanlış yaparak toplum nezdinde RTE ye inanılmaz bir fırsat verdi. Muharrem İnce gibi akp nin fırsatları bitmez.
Harpi kardeş bunu başka bir şekilde ifade et. Bu suç olabilir başını ağrıtir.