Valla gorgutdun beni...
Nisan vade bencaminleri 7.686 dan boca ettim..
Flotodayım...
Tl long kaldı...
Printable View
aynen katılıyorum
hatta kamu personeli içinde daha fazla çalıştırılabilmesi için nasıl bir kanun gerekiyorsa acilen düzenlemeler yapılmalı
https://i.hizliresim.com/JnZSbZ.png
hocam bulabildinmi, bilemedim ben öğrenip geri döneyim istedim
https://i.hizliresim.com/qudxaN.png
Tutumlu YAZMIŞ ÖNEMLİDİR DİYE ALINTILADIM
US900123CG37 kodlu ve 2045 vadeli eurobonddan 2948 usd karşılığında 3000 usd nominallik alım yaptım. Bu alımın bileşik getirisi %6.92 oldu. Böylece yıllık 198.75 usd nakit akış elde etmiş oldum. Toplam yıllık eurobond kuponu ise 2047.5 usd'ye yükseldi. Tasarruf ve yatırıma devam.
https://i.hizliresim.com/gD6E60.png
https://i.hizliresim.com/XBoMK9.png
GARAN_ bendede hafıza varmış:) 9.20 direnç
Endeksi kimler taşıyor? Ağırlık gösteren sayfayı atabilir mi birisi
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kişmisi OBO görür kimileride farklı formasyonlarla fikir beyanında bulunur hepsine saygı göstermemiz gerek
https://i.hizliresim.com/0IsWQs.png
Bugün işlem yapan pek yok gibi
Geçen cuma kapanışımıza göre FDOW da dolar da aynı yerde, ancak biz VİOP’da 7000 puan yukarıdayız, tek geçerli korelasyon noktası adamların keyfi...
Zaten işlem yaptığını yazan çok az genel olarak
akşama çıkarlar Abv bugün şurdan açmıştım kapattım diye,
alırken yazmadın deyince yazmak zorundayım diyorlar da o zaman
kâr ettiğini de yazmaması gerekir.
Sn;Mert45 i herkes eleştiriyor da aslında yaptıkları faydalı
çünkü sürekli yaptım ettimler insanların da moralini bozuyor,
kimse yazmak zorunda değil aldığı pozisyonu ama sonradan
yaptım ettim de olmuyor.Diyeceklerse de o zaman pozisyon
alırken de yazmaları gerekli diğer türlü kimsenin kazandığı para
kimseyi ilgilendirmiyor aslında.
poz yazma mevzusu son günlerde çok belirtiliyor.. yazanlara bir şey diyemeyiz bazen biz de yazıyoruz ama çok da aşırı önem vermemk lazım.. nedenleri farklı olabilir zira.. önemli olan mantıklı bir şeyler yazmak piyasa hakkında, öngörüler ve normal kanallardan elde edilemeyen düşüncelere ulaşmak.. bu başlığın bence ana fonksiyonu bu yıllardır..
sabah long açtım akşam kapattım ama yarın yine açmak istiyorum.. uygun bir yerden.. senaryo bu olsun.. ben şimdi aynı gün içinde hem long hem short poz açtım..neden ? belki yarın gap olacak.. daha iyi bir noktadan long poz açacağım.. veya yukarı bir gap olacak poz azaltıp kademeli short açacağım tamamen likidite edene kadar..
bir sürü senaryo var.. endeksi var.. hisse vadelisi var.. usd vadelisi var.. opsiyonu var..var oğlu var.. şimdi bu kadar enstrüman zengnliğinde ve açıkça hiç bir sistemin (para yönetimi, risk yönetimi ve strateji bileşimi dışında) para etmediğini hepimizin gördüğü bir yerde poz yazarsın ama o poz 10 dakka sonra değişir.. burada 1 tane poz ile uğraşmıyoruz.. bir sürü insan genel hatları ile yazıyor ki bu bence doğru olan.. haaa günde 1-2 defa poz açıyorsan o zaman vaktin var yazarsın.. ama viop ta o kırmızı veya yeşil barlar oluştuğunda herkesin psikolojisini nasıl titrettiğini gördüğümüz bir ortamda sürekli poz yazmak ancak az poz ile olur ki o durumda da artık ne kadar viop oluyor bu tartışılır, zira sigortadan ve diğer hedge yöntemleri muhtemelen kullanılmadan tek yönlü (ama stoplu veya stopsuz farketmez) poz açılıyor demektir.. bu zaten tanım gereği az poz oluyor miktar (çeşit ) olarak ki bunu yazmaya vaktin olabilir belki.. günde 50 den fazla işlemin oluyorsa mesela hangi birisini yazacaksın.. kaldı ki bazıları tamamen otomatik açılan şeyler, nette kar arıyoruz sonuçta.. piyasada aslında böyle işliyor nette kar'a bakıyor bazı işlemlerinde belki zarar ediyor ama umursamıyor.. neticede viop, hisse mantığından ve onun görece uzun vadesinden çok farklı olarak, kısa vadede cash kazanma/üretme yeri..başarılı olabilirsek..
Son 2 MB toplantısında da 2 civarı faiz artışı olmalı diye yazdım yapmayacaklarını bilerek. Yapmadılar... Bence yine 2 puan artış olmalı...O da şimdilik :) Faiz hala çok az. Bence naci de bunun farkında ama arttıramıyorrrrr. Rte çöktü konuya yine bence. O karşılık arttırma saçmalıkları filan da bunla alakalı gibi. Zaten piyasanın dolar tepkileride bu senaryoları doğrular nitelikte...
şimdi baktım eregl vs sise işlemlerimde robot 3 kademeden poz açmış mesela, eregl ve sise nin tek tek kendi fiyatlarına bakmıyor açarken.. oranlarına bakıyor.. bunun gibi.. endekse göre bir düzeltme algoritması ile.. tek başına pair trade de değil.. zira üçüncü bacak endeksin kendisi.. belki birazdan orada long poz açacak veya take profit yapacak.. bilemiyorum..ama her işlem sonrasında net kar veya zarar durumunu takip ediyor ayrıca..ona göre pozları tamamen kapatabilir.. volatilite olsun fiyatlar hareket etsin yeter..
bir şekilde gündem değiştireceklerdir yine.. mr erdoğan'ın ekonomi bilgisi tartışmalı bir konu değil mi ? zaten.. yıllardır yapılan hatalar başka kaynaklardan karşılanarak sürekli halının altına süpürüldü hataların sonuçları..bir de abd ile karşılaştırıyorlar kendilerini, biz iyiyiz onlar kötü filan diye.. abd de senato ve kongrenin başkana göre ne kadar güçlü olduğunu ve onu kesin sınırlar içinde tutmaya kudretli olduklarını buradakiler keşke anlasa..sistem işliyor.. burada ise tutarlı bir sistem değil vesayet rejimi var onun sonuçlarını yaşıyoruz..
Ülkemizin en çok ihracat yapan şirketleri
Ford Otosan
Toyota
Tüpraş
Renault
Kibar dış ticaret
Tgs dış ticaret
Tofaş
Vestel
Arçelik
Mercedes Benz
Son 5-10 yıldır
İlk 10 genelde hep bu şirketler var
Ford hep lider. Diğerleri sıralamalar değişiyor.
2020 de bu şirketlerin genelinde büyüme mevcut.
Tüpraş; virüsten sebep olumsuz etkilendi lakin 2021 de bu açığı kapatıp tekrar ivmeleneceğini düşünüyorum..
Yine virüsten sebep, ülkemizde ve dünyada ; Sağlık tesisleri, Labaruatarlar, ilaç şirketleri, Hastaneler büyük önem kazandı.
Ülkemiz Sağlık ve ilaç şirketleri büyük atılım yakaladı.. Yeni bir çok devasa hastane açıldı..
Sağlık Turiziminde ülkemiz, coğrafyamızın lideri..
—-//
İhracat liderimiz
Otomotiv sektörü, başta dünya Devi FORD
Sağlık Turizminin de katkısı ile , Sağlık ve İlaç şirketlerimiz
Tarım ve Gıda şirketlerimiz
Tüpraş ve Petkim gibi Yakıt/ Enerji şirketlerimiz..
Beyaz eşya şirketlerimiz, Arçelik ve Vestel
Kısaca; 2021 de ülkemiz ekonomisinde daha çok büyüme öngörüyorum..
Borsada ki düşüş bence Suni..
Norveç Fonu tekrardan ülkemize geldi..burdan da anlayabiliriz, mesela.
Ülke ekonomimizin 1 numarası, lokomotifi, Dinamosu
KOÇ Şirketlerinin, Ford ve Tüpraş önderliğinde ülkemize daha çok döviz getireceğini büyük yatırımlara, istihdama öncelik katacağına inanıyorum..
Genel anlamda, Borsamızda ki bu dalgalanmalar suni bence;
Hisse bazında zaten fiyatına gelmiş hisseler hariç...
Ben, ülkeme ve Ekonomisine güveniyorum.
Devletimiz tarafından;
Başta Koç Holding şirketleri olmak üzere, Özel sektör, Sanayiciler ve Müteşebbisler, Yatırımcılar sonuna kadar desteklenmeli.
Yabancı ortaklıklar, yabancı yatırımcılar ülkemize çekilmeli..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşlar bugün en düşük.. en yüksek kaç gördü...vob
Gözüm hala yoncada, sanki 3 vakte kadar yukarı kopacak gibi, en kötü pazartesi.. O da 3 vakit sonuçta... Amaaaaaa korkuyorum agaaaaa.
Xbank daki obo vari birşey, endeksteki dengesizlik vs vs vs...
Ah dolar 1.80 lerde olsa keşke gene) ne güzel günlerdi.. Asgari ücret 600-700 arası idi ama o para yetiyordu bea ....
Tabii ki kimse burada poz yazmak zorunda değil.Bu poz konuşmanın amacının sadece muhabbet olsun,torba dolsun minvalinde olduğu kanaatindeyim. Arada muhakkak ki avcılar gibi olanlar olabilir . O kadar da olacak canım:whistling:
aradan geçen 20 yılda dolardaki enflaasyon %40 civarı yannış hatırlamıyorsam.. yani dolar bazlı nominal ücretler ciddi erime altında.. ayrıca son 20 yılda hayatımıza giren ve geçmişte olmayan vergilerle beraber düşünüldğünde ana faktörler olarak
** yeni vergiler
** temel gıdada kaçınılmaz artışlar (yüksek vergilerin üretici maliyetlerini arttırması vb gibi nedenlerle)
** yeni gereklilikler (cocuklar dahil telefon ve ilgili harcamaları, internet tablet vb, ulaşım şehir yoğunluğu ekstra maliyetleri vb)
düşünüldüğünde vatandaşa kalan net harcanabilir gelir çok kötü durumda.. inkar edilemez bir gerçek.. tabii mr erdoğan'a göre her şey süper ama orası ayrı bir evren..
konumuzla bire bir alakalı diye alıntılıyorum
x kişi der ki; Bank of Amerika robotu teknik meknik dinlemiyor
y kişi cevaplar;Robot tekniğe göre çalışmaz.
tekniği para çizer.
Tekniği biz bilmek zorundayız ki geçmiş hareketleri bir şablona oturtalım ve istatistik olarak o şablona oturmuş hisseler neler yapmış, bizim hissemiz de o hareketi yapabilir şeklinde fikir sahibi olalım.
sizde Grafik görünüyorsa orada gösterdim
https://i.hizliresim.com/kRUJe3.png
Bilmediğimden soruyorum
Robot Anlık fiyata ve indikatör yada ortalamalara bakarak al sat yapmıyor mu? Bu durumda, habere, beklentiye, VS göre değil, sadece tekniğe ve anlık hareketlere göre işlem yapıyor olmuyor mu???
Çok teşekkür ederim...günlük bari yapmış görünüyor...162 400 üzeri longa yarar ama iyi direnc
1625 short
https://www.econstor.eu/bitstream/10.../860290824.pdf
Algorithmic and High-Frequency Trading Strategies:
A Literature Review
oldukça faydalı bir dokuman.. yeni dönemde fiyat oluşumlarının altında yatan faktörler güzel açıklanmış bence.. çok güzel bir review (inceleme ve genel özet) makalesi hft ve algoritmik işlemler.. ne tür oyuncular var (trader vs market makers vs brokers) ve işlem türlerinin dağılımı ve önem verdikleri şeyler, scheduling (emirlerin parçalı gönderilmesi ve zamanlaması ) , order filling ( tekniğe çok da bakmadan olsa gerek herhalde !) gibi bir sürü konu..
https://i.hizliresim.com/VKvO2j.jpg
short açma sebebim, abcd formasyonu oluşması. 161,8 fiboya uzanmasını beklemiyorum bu sefer,çünkü geri alma 78,6 ya ulaşamadı. eğerki 161.8 uzarsa yani 1632 lere, ordan ek açarım
sosyal medyada bayan resmi olan biri ; hadi sen bu trade i yapamazsın 1607 den alsan an itibari ile 1625 den satsan 18 puan ederdi. viop bu iş böle yapılır demiş ve eklemiş.
nasıl bir stratejiy se
https://i.hizliresim.com/RxJRT3.png
yurtdışında yerleşik kişilerin hisse stoku piyasa değeri: 26 şubat'ta 28 milyar 563,1 milyon usd (önceki: 31 milyar 378 milyon usd)