Ceo utanmazin önde gideni çıktı. Temettü vermeyeceksen niye vereceğiz diye yalan atıyorsun. Yalanın batsın.
Printable View
Ceo utanmazin önde gideni çıktı. Temettü vermeyeceksen niye vereceğiz diye yalan atıyorsun. Yalanın batsın.
Müzikal bey size güzel üslüp ile sormak istiyorum eğer hala burdaysanız cevap verin Vestel’in ne borcu varmış herkesin ağızlarında dillerde borç ta borç ne borcu bu ya bilanço harici tefeciye filan mı borçlanmış hayırdır lütfen aydınlatın favök 5.5 milyar tl net kar 1.9 milyar tl özkaynakları 9.5 milyar tl toplam borç 10 milyar tl üstelik borcun yüzde 90 ı yatırım kaynaklı sadece meta nikel fabrikasını 300 milyon dolara satın aldı Vestel tüm piyasa değeri bügün itibari ile 700 milyon dolar şaka gibi haaa iş ahlakı mı sasa ile kıyaslanması mı yüzde 100 katılıyorum size patron olarak kıyaslanamaz derecede fark var biri onursuz ahlaksız hırsız diğeri onurlu sözünde duran yatırımcısını her şartta koruyan ama bu Vestel in borsadaki en ucuz kağıt olduğu ve bir gün mutlaka ederini bulacağı gerçeğini değiştirmez
Cümlelerimde kötü üslüp varsa affola saygılar
Vestelin borçlarını tam olarak analiz edebilmek için grubun ana şirketlerini detaylıca incelemek gerekir. Salt vestelin borçlarını faaliyet raporundan bulabilirsiniz. Bakmanız gereken sayfalar 45, 46, 47 (kısa ve uzun vadeli borçlar), 49 (ilişkili taraflardan alacaklar (bu kısım önemli) bu alacakları ödemesi gereken şirketlerin net borcuna bakarsanız, ödeyip ödeyemeyeceklerini de tahmin etmeniz zor olmayacaktır), sayfa 52 ve 53 te ticari borç ve alacaklar var (burada da ekside ve bu eksiyi 4 yıl aynı karı yaparsa ancak kapatabiliyor ki, sürekli kredi borcu artıyor nasıl kapatacak diye sormak lazım) üstelik 2021 yılında hem vestel hem de vesbe hisseleri satıp kasaya nakit girmesine rağmen, nakit akışında da ciddi bir azalma var. Bütün bunların üzerine zorlu enerjinin net borcunu ödemek durumunda olduğu gerçeğini de eklersek... Bilemiyorum sizin işinize yaradı mı bu bilgiler, ama ben bu borçları kapatmanın çok mümkün olmadığı görüşüne sahip oluyorum inceleyince. Ama siz diyorsanız ki borç yiğidin kamçısıdır, bu kadar yatırımın sonunda illaki para kazanıp tüm borçları sıfırlar. Eyvallah, lafım yok, sizin paşa gönlünüz bilir nasıl yatırım yapacağınızı.
Ben bu borçlar kapanmadan veya kapanacağı ışını görmeden yatırım yapmam bu şirkete. O ışık da oldukça uzakta gibi geliyor bana.
Üslup konusuna gelecek olursak; ben kimseye hakaret veya alay edermiş gibi bir üslup takınmıyorsam, kimse de bana bu üslupla cevap veremez. Bana yukarıdaki gibi bir üslup takınan olursa da aynı şekilde karşılık vermekten de geri durmam. Ama bir kez cevap veririm. Saygısızlık devam ediyorsa bir daha kaale alıp cevap dahi verme zahmetine girmem.
Fikirlerimiz aynı olmak zorunda değil, benim fikirlerime katılmayabilirsiniz ve hatta nefret de edebilirsiniz. Beni zerre ilgilendirmez. Yatırım yaptığınız bir şirket (temettü vereceğini öğrendiğim zaman ben de yatırım yaptım, temettümü aldım, karımı yazdım ve temettü vermeyeceğini öğrendiğim anda da hemen sattım) için negatif bir yorumda bulunduğum için en fazla benden hoşlanmayabilirsiniz, saygısızlık yapamazsınız. Burası saygıdeğer bir forumsa tanımadığımız insanlara karşı bir şey yazarken saygı çerçevesinde yazmalıyız diye düşünüyorum. Seviyeli bir forumdaşlık sanırım hepimiz için daha faydalı bir fikir alışverişini beraberinde getirecektir. Sevgiler, saygılar, iyi geceler.
Sayfa 67 de vermiş olduğu rehin ve ipotekler de var. Onu atlamışım, oraya da bir bakın isterseniz.
Ben Vestel’in borcu yok demiyorum borçlu olmayan şirket mi var ? Yorumlarınızda sanki Vestel batmış bir şirket gibi yorum yapıyorsunuz 2 seçenek var ya bilmiyorusunuz yada art niyetlisiniz gerelim sizin sorularınıza 1)45-46-47 sayfalarda borçların toplamı 10 milyar tl 2) 49. Sayfada alacaklılar 3 şirket zorlu holding vestel savunma ve meta nikel fabrikası toplamda 10 milyar bu şirketleri hangisinden alacağını alamayacak anlamadım zorlu holding mi borcunu ödeyemeyecek komik yada full kapasite ihracat yapan meta nikel mi ödeyecemeyecek
3)zorlu enerji borcundan bahsetmiştiniz şuanda şirketin en borçlu şirketi borsadaki enerjiler kendilerini bir türlü toplayamadı ama bu şirketin özel durumu var oda elektrikli şarj istasyonları yapıyor Avrupa’da bir çok büyük şirketle anlaşmaları var ben bu borcunda sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum
EZ CÜMLE şuanda vestel piyasa değeri 700 milyon dolar bu anlattıklarımızın hiçbiri bu değer kaybını karşılamıyor 36-38 dan hisse satan peruklu alttan toplayamadığı için kıvır kıvır kıvranıyor hisse fiyatını sürekli bir baskı altına alma çabası küçük yatırımcı eskisi gibi değil bilinçli aldığı şirketin her detayına bakıyor bunu gören yatırımcılar malları topluyor kendisi bunu biliyor twitrda veya başka forumlarda özel adamları var bunların bahsettiği tek şey ‘borç çok borç çok çok borç batık bu şirket bitik bu şirket mal almayın satın’ ama gerçek hiçte öyle değil hele bu sene sonu togg piyasaya çıkıyor bü ülkenin ilk elektrikli otosu ve yüzde 30 vestel payı YÜZDE 30 2023 te göreceğiz bakalım togg dan kazanılan parayı daha ne yazayım o kadar çok yazılacak şey var ki lan bu şirket 4 yıl önce meta nikel yüzde 50 sine 250 milyon dolar ödedi sadece meta nikel fabrikası için ve şuanda koca vestelin piyasa değeri 700 milyon dolar
bencede bu hisseye yatırım yapmamak lazım onun yerine 105 fk lı sasa almak lazım yada 60 fk lı hektaş almak gerekirdi doğru belki de biz hata yapıyoruz !!!
Aslında peruklu ya boşa kızıyorum bu millete dayıyacan bedelliyi borçlanmak ne ki ödesin köpekler banka kredi filan kullanmak neyine sonra bilançoda borç çıkıyor daya bedelliyi ödesin eşşekler
Sayın müzik bey her ne kadar müzikal bir kişiliğiniz olup bizi uyarmak istediniz belki de BİST te işlem gören ve almadığınız her hissenin topiğine girip ben bu hisseyi almadım diye yazmıyor sunuz neden sadece Vestel de yazıyorsunuz borcu çok diye ????
Benim aldığım terbiye gereği, tarafıma soru sorulduğunda nezaket çerçevesinde karşımdakini tanımasam da cevap veririm. Bana soru sorduğunuz için cevap vermiştim. Ancak, siz benden daha iyi biliyorsunuz şirketi, tartışmaya gerek yok belli ki. Size bol kazançlar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun. Bir daha rahatsız etmem sizleri. Sevgiler, saygılar.
Vay vestl MORUKLARI asagi verdikce firsat mi olusuyor, bekleyelim belki iyice dustukce kagit alinabilir. .kimse yazmamis simdi dolusur yazarlr Buyuk MORUKLARIN uc bes kurusa baktigi kucuk MORUKLAR. Y.T.D.
Vestel hisse oranım yüzde 50 dir beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı burada da baya tartışılıyor öncede bazı beklentileri yazmıştım. Ben uzuncuyum beklicem ama artık ucuz kalmasına rağmen oran arttırmıcam.
Eksiler
1. Vestel ortalama çeyreklik kar beklentisi 272 milyon verilmiş. Bu oran çok düşük. Ana düşüş sebebi budur. Yıllık kardada beklentiyi 2 ye katladı fakat böyle olunca hiç kimse analiz yapmak istemiyor. Şirketlerin saygınlığını düşürüyor.
2. Net borç çok yüksek değil fakat borç yapısı bozuk. Yüksek faizle ipotek karşılığı bankadan borç alıyor. Kasasındakini muhtemelen borç alamayacak finansal yapısı bozuk şirketlere veriyor. Bu durumdan zorlu kar biz zarar ediyoruz bu ticari ahlaka ters ama yasak değil en az 1 milyar kar burada peşkeş çekiliyor olabilir.
3. saçma salak servet trasferi yaptığından güven düşük büyük yatırım firmaları bist 30 da olması alsat tavsiyesi bile vermez.
4. togg için daha fala borçlanacak.
5. Bu yeni sarj istasyonu bisiklet bataryası ... finansallarda çok küçük yer kaplıyor. satışlardaki katlamalar bile etkisiz kalır.
6. Temettü vereceğim diyip vermedi.
Artılar
1. panel fiyatları azalıyor. Ana işi olan tv üretiminde adet olarak artış olmasada kar artabilir.
2. togg un en büyük tedarikçisi olacak. Belkide gelecekte kurulacak başka yerli yabancılara tedarikçi olacak oto eğlence, ekran .. satacak. Gelecekte arabaların önünde vestel amblemli elektronik cihaz görebilirsiniz.
3. şarj istasyonu parçası satıyor.yabancıya kar edecek fiyata satsada yerlide zorluya karsız satıyordur. Zorlu enerji zor ayakta duruyor.
4. Borç enflasyonda artış gösterse nispi olarak eriyecek.
5.meta nikel artık nakit yiyen değil borcunu ödeyen konuma geçebilir.
ytd.
Benim kar beklentim ne diye sorarsanız bu çeyrek ilave birilerine borç vermediyde 500 milyon üzeri. Sebebiyse ciddi stok ve artan fiyatla stok karı. Meta nikel ilk defa kar edebilir. 6 ytaırım şirketi kendine güvenmediğinden rakam vermemişken benimki biraz farazi oluyor.
ytd.
Çok güzel yorumlar hocam teşekkür ederim ama Vestel 1 milyar kar açıklasa ne yazar ki hissenin başka derdi var zira en son gelen çeyrek bilançoda bütün aracı kurumlar zarar tahmin etmişti fakat 800 milyon kar geldi geldi de ne oldu hisseye etkisi koca bir sıfır oldu hepimiz gördük
1. Ben normalde şise cam topluyordum uzuncuyumdur. Buranın ucuz kaldığını düşündüm bu tarafa geçtim ciddi şekilde yanıldım.
2. Geçme sebebim ucuz kalmasıydı.
3. Bu şirkete şirketin kendisinde para olmadığı için kendi hissesine yatırım yapamıyor hatta bildiğiniz gibi sattı.
4. yabancı Çin dahil tüm dünyada özellikle teknoloji şirketlerinden çıktı hatta ciddi şortladı. Vesteldede yabancı oranı yüzde 40 a dayanmıştı şuan yüzde 5 oda muhtemel bıyıklı yabancı.
5. Şirket şuan günlükçülerde el değiştirip duruyor. Düşüşlerde ciddi satış yiyor. Satılmasa bile piyasa yapısıcı olmadığı için sert tepki oluşuyor. Piyasa yapısının ana işlevi aşırı hareketleri engellemek bunda bu yok yani düşüşde el freni boşalıyor.
6. yakın gelecekte ABD borsalarında yüzde 10 bizde en az yüzde 5 düşüş vestelde bunun 2 katını tahmin ediyorum. Artmadığı halde düşecek. Çünkü bu hissede günlükçü Türkler var, onlar uzun vadeye yatırım yapmaz. Girer çıkar günü kurtarma derdindedir.
7. son çeyrek beklendiği gibi togg satışa başlar ve bu etkisi bilançoda satışlarda en az yüzde 10 üzeri büyüme yapabilir.
8. bu vestel için yeni bir sektör kazanma olacak. Artık beyaz eşya tv üreticiliğinde oto sistemlerine giriş olacak. bu sayede satışları artıracak. Vestel avrupanın sayılı elektronik eşya üreticilerinden argeside iyi bu kırılmaya oynadım. Olursa nasibimiz varsa kazanırız yoksa bu son 3 ayki rallide hisselere arkadan baktığımız gibi bakarız.
gerçekten açı çektirdi enflasyona karşı parmızı pul etti alırken şuanki bindiğim arabamın parası kadar para yatırdım şuan yarısı atmiyor.
ytd.
Ülker dünyadaki benzerlerine göre yüzde 40 ucuz (iş yatırım) uzunca süre orada da bulundum. Simdi ucuz diye hisseye girilmeyeceğini daha iyi anlıyorum. Hisse ne zaman gidecek olsa murat ülkerin kendisinin veya yıldız holdingin şirketlerini kat kat ve pahalıya satarak servet transferi yaptığını gördük. Hissede patron önemli. Vestel beyaza bu tarz seyler yapmayıp direk vestele böyle giydirmesi ilginç. Önem gıda diye bir şirketi 4.3 milyara ülkere kakaladıyor. Bir çok kişi 1 milyar etmez diyordu. Meta nikelde aynıdır. nikel fiyatları ucukken zorlu aldı fiyatlar düşünce sürekli zarar edip kimse yaklaşmayınca vestele kakaladı. Şimdi nikel tekrar yükseliyor. Nikel yıllar önce 50k fiyatları gördü suan 30-35 bandında takılıyor. 25 altına düşmezse artık sermayesi bile olmayan meta nikelin bir nebze toparlanacağını düşünüyorum. İnşallah yine benzer şeyler görmeyiz.
ytd.
ytd.
Hocam aciklamalar icin tesekkur ederiz. Hisse neti sizin gibi temelci arkadaslar sayesine seviyoruz. Benim vestel hisem yok demecek kadar az. Ben asels toplamistim ama buda vestelden kalir yani yok. İs yatirim 2022 karini 4milyar civari tahmin etmis. Boylelikle kar bu sekilde gelirse fk 2 ye dusecek. Bu olasilik gerceklesebilir mi? Fk ayni oranda kalirsa hisse fiyati 100 tl bandina gelecek. Benim nakitim yok ama bir sekilde 2000 lot almam gerektigini icimden bir his dürtukleyip duruyor..
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arçelik in 50 milyar tl değerde olduğu yerde Vestel 10 milyar tl de kalamaz o yüzden fazla takılmayın gün gelecek o fark kapanacak bilanço borç zart zurt merak etmeyin az kaldı tekrar söylüyorum o fark kapanacak buraları bayram yerine dönecek peruklu değil kralları ejderhaları gelsin borsa matematiktir 2*2=4
benim elimde de vestel hissesi var bende başka hisselerden çıkarak geldim ve de sattığim hisse neredeyse %50 pirim yaparken bu hisse şuanda aldığım fiyatın altında. fakat bu yorumlarına katılmam mümkün değil. o çöp olarak bahsettiğin tesise(meta nikel) neredeyse 1 milyar dolar yatırım yapılıyor. senin 30-35 dolar olarak bahsettiğin fiyatlar cevher fiyatları şuanda ham nikel fiyatları 32000 dolar seviyelerinde ve bu tesis 10.000(onbin ton) saf nikel üretim kapasitesine ulaşacak. 320.000.000 dolar ciro..... bununla kalmayıp bu üretilen nikel bataryaya dönüşüp daha da kıymetli olacak. diğer mesajlarda bahsettiğin borçluluğun kötü olmasını da anlayamadım. finansal tabloları incelediğimde anormal bir durum görmedim umarım detayını açıklarsın. temettü sözü konusunda haklısın ama o da hissenin hımbıllığını açıklamaz. kokusu ileride çıkar yada hisse ne olduğunu anlamadan birkaç haftada pirimini yapabilir. ben sasa yada hektaştan farklı olarak yapılan yatırımların daha belirsiz yatırımlar(özellikle TOGG) olduğu için büyük fonlar tarafınca biraz temkinli olunduğu kanısındayım. bakıp göreceğizz.... bildikleriniz öngörüleriniz var ise paylaşırsanız sevinirim. bunlar yatırm tavsiyesi değildir.
Zorla bir parti daha yatırım yaptırdılar. Patron peruk takıyor diye mi bu fiyatlama. Biriktirir bekleriz, daha genciz.
Neden mal satti bunlar şimdi, bu grubun firmalarindan ky ye gun yuzu yok
Sayın chapuisat Vestelin hisse satması genelde olumlu olarak düşünürüz.
Diğer yandan 4.797.000 Lot (25-25,4) özel emirle satılan bu kadar yüksek alışında
pozitif olduğunu düşünüyorum.
Yıllar önce VESBE hisselerinin bir kısmı bu şekilde birkaç defa satılmıştı.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Sorun da o sn ayyildix, firma ve vestel icin olumlu haberler hisse fiyatina yani ky ye ters orantili sekilde yansiyor... hisse 20 tl ye kosar adim giderken, yillardir surundurmusken kazanan zorlu soyisimli kisiler olup kaybeden hep ky oluyor....
Satis devam ediyor gibi
Hisse satışı nasıl iyi olabilir ,
Bu fiyat tan bir yıl önce fiyatın altında hisse satılıyor ise ortada büyük sıkıntı vardır ,
Arçelik neden Vesteli 3 e katladı tek sebebi birisi hisse satıyor diğeri alıyor ,,
Geçen hafta neden satmadılar hisse 30 bandında iken?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hep bu grubun isi danisikli dovus yillardir gelen kaplara bakin nitelikli yatirimciya bilmem kac orandan sirket bonosu tahvili ihrac edildi vs, kim bu nitelikli yatirimci? Kime faiz geliri kazandiriyoruz hic dusundunuz mu? Bu firmanin borcu bitmez...
Alan neden almasin zaten 25 ten almış , bugün 26 dan 1 milyon mal satıldı ,en çok alan da ziraat , alan satıyor olabilir 27 ,28 29, 30, gibi yavaş yavaş satacak , ky Mallı yıkacak , kısada yükselecek olsa zaten patron 25 ten satmaz , kredi çeker , geçen sene yine 25 ten sattılar hisse hala 25 te, patron istese geçen sene sattığını bu sene sattığı fiyatın altında alabilirdi bunların ne yapacağı belli olmaz ...? Seneye de aynı yerde aynı şeyleri konuşuyor olabiliriz
Genel kurulda olmak bu yapılanları yüzlerine vurmak istiyorum
Suudi Arabistan ile yakınlaşma
Bu satış kim ne derse desin son zamanların en düşük fiyatından ve iyi şeylere alamet değil şuan devletin yaptığı servet transferinden başka bir şey değil. Satan yabancida muhtemelen parasını dışarı kaçıran Türkler.
Bundan yıllar önce vestel 2,30tl civarlarında sürünürken, birileri buraya bir soru sormuştu. Soru şuydu; faaliyet raporunda halka açık hisse oranı %25, halka açık zorlu holding hisse oranı %15. Bu ne demektir? Bende cevaben şunu yazmıştım. Bu %15 payı borsada geri alımla topladık. Yarın hisse ederini bulunca , GENE SİZE SATACAGIZ. demektir. Zorlu hisse satışına geçtiğinde bu size de bir sinyal olsun diye yazmıştım.
Geçen sene zorlu satarken ben de satmıştım. ancak arada dayanamayıp temettü ihitimali için iki defa daldım hisseye. her seferinde zararla pozisyonumu kapattım. Başkasına akıl verdim ancak kendim aldıgım karın bir bölümünü piyasaya geri verdim.
Şimdi bu fiyatta zorlu hala satıyor ise, ben satın almak istemem. Bunu alacagıma SAHOL geri alımı bu fiyatlardan devam ediyor. gidip onu alırım ve de aldım. İsctr iştiraklerinden geri alıma devam ediyor, gider işc alırım ve de aldım.