Sayfa 682/772 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732 ... SonSon
Arama sonucu : 6176 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: VESTL - Vestel

1. Benim aldığım terbiye gereği, tarafıma soru sorulduğunda nezaket çerçevesinde karşımdakini tanımasam da cevap veririm. Bana soru sorduğunuz için cevap vermiştim. Ancak, siz benden daha iyi biliyorsunuz şirketi, tartışmaya gerek yok belli ki. Size bol kazançlar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun. Bir daha rahatsız etmem sizleri. Sevgiler, saygılar.

2. Vay vestl MORUKLARI asagi verdikce firsat mi olusuyor, bekleyelim belki iyice dustukce kagit alinabilir. .kimse yazmamis simdi dolusur yazarlr Buyuk MORUKLARIN uc bes kurusa baktigi kucuk MORUKLAR. Y.T.D.

3. Vestel hisse oranım yüzde 50 dir beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı burada da baya tartışılıyor öncede bazı beklentileri yazmıştım. Ben uzuncuyum beklicem ama artık ucuz kalmasına rağmen oran arttırmıcam.

Eksiler

1. Vestel ortalama çeyreklik kar beklentisi 272 milyon verilmiş. Bu oran çok düşük. Ana düşüş sebebi budur. Yıllık kardada beklentiyi 2 ye katladı fakat böyle olunca hiç kimse analiz yapmak istemiyor. Şirketlerin saygınlığını düşürüyor.
    2. Net borç çok yüksek değil fakat borç yapısı bozuk. Yüksek faizle ipotek karşılığı bankadan borç alıyor. Kasasındakini muhtemelen borç alamayacak finansal yapısı bozuk şirketlere veriyor. Bu durumdan zorlu kar biz zarar ediyoruz bu ticari ahlaka ters ama yasak değil en az 1 milyar kar burada peşkeş çekiliyor olabilir.
    3. saçma salak servet trasferi yaptığından güven düşük büyük yatırım firmaları bist 30 da olması alsat tavsiyesi bile vermez.
    4. togg için daha fala borçlanacak.
    5. Bu yeni sarj istasyonu bisiklet bataryası ... finansallarda çok küçük yer kaplıyor. satışlardaki katlamalar bile etkisiz kalır.
    6. Temettü vereceğim diyip vermedi.

Artılar

1. panel fiyatları azalıyor. Ana işi olan tv üretiminde adet olarak artış olmasada kar artabilir.
    2. togg un en büyük tedarikçisi olacak. Belkide gelecekte kurulacak başka yerli yabancılara tedarikçi olacak oto eğlence, ekran .. satacak. Gelecekte arabaların önünde vestel amblemli elektronik cihaz görebilirsiniz.
    3. şarj istasyonu parçası satıyor.yabancıya kar edecek fiyata satsada yerlide zorluya karsız satıyordur. Zorlu enerji zor ayakta duruyor.
    4. Borç enflasyonda artış gösterse nispi olarak eriyecek.
    5.meta nikel artık nakit yiyen değil borcunu ödeyen konuma geçebilir.

ytd.

4. Benim kar beklentim ne diye sorarsanız bu çeyrek ilave birilerine borç vermediyde 500 milyon üzeri. Sebebiyse ciddi stok ve artan fiyatla stok karı. Meta nikel ilk defa kar edebilir. 6 ytaırım şirketi kendine güvenmediğinden rakam vermemişken benimki biraz farazi oluyor.

ytd.

Alıntı Originally Posted by ekonomist88 Yazıyı Oku
    Benim kar beklentim ne diye sorarsanız bu çeyrek ilave birilerine borç vermediyde 500 milyon üzeri. Sebebiyse ciddi stok ve artan fiyatla stok karı. Meta nikel ilk defa kar edebilir. 6 ytaırım şirketi kendine güvenmediğinden rakam vermemişken benimki biraz farazi oluyor.

ytd.
    Çok güzel yorumlar hocam teşekkür ederim ama Vestel 1 milyar kar açıklasa ne yazar ki hissenin başka derdi var zira en son gelen çeyrek bilançoda bütün aracı kurumlar zarar tahmin etmişti fakat 800 milyon kar geldi geldi de ne oldu hisseye etkisi koca bir sıfır oldu hepimiz gördük

6.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Çok güzel yorumlar hocam teşekkür ederim ama Vestel 1 milyar kar açıklasa ne yazar ki hissenin başka derdi var zira en son gelen çeyrek bilançoda bütün aracı kurumlar zarar tahmin etmişti fakat 800 milyon kar geldi geldi de ne oldu hisseye etkisi koca bir sıfır oldu hepimiz gördük
    1. Ben normalde şise cam topluyordum uzuncuyumdur. Buranın ucuz kaldığını düşündüm bu tarafa geçtim ciddi şekilde yanıldım.
    2. Geçme sebebim ucuz kalmasıydı.
    3. Bu şirkete şirketin kendisinde para olmadığı için kendi hissesine yatırım yapamıyor hatta bildiğiniz gibi sattı.
    4. yabancı Çin dahil tüm dünyada özellikle teknoloji şirketlerinden çıktı hatta ciddi şortladı. Vesteldede yabancı oranı yüzde 40 a dayanmıştı şuan yüzde 5 oda muhtemel bıyıklı yabancı.
    5. Şirket şuan günlükçülerde el değiştirip duruyor. Düşüşlerde ciddi satış yiyor. Satılmasa bile piyasa yapısıcı olmadığı için sert tepki oluşuyor. Piyasa yapısının ana işlevi aşırı hareketleri engellemek bunda bu yok yani düşüşde el freni boşalıyor.
    6. yakın gelecekte ABD borsalarında yüzde 10 bizde en az yüzde 5 düşüş vestelde bunun 2 katını tahmin ediyorum. Artmadığı halde düşecek. Çünkü bu hissede günlükçü Türkler var, onlar uzun vadeye yatırım yapmaz. Girer çıkar günü kurtarma derdindedir.
    7. son çeyrek beklendiği gibi togg satışa başlar ve bu etkisi bilançoda satışlarda en az yüzde 10 üzeri büyüme yapabilir.
    8. bu vestel için yeni bir sektör kazanma olacak. Artık beyaz eşya tv üreticiliğinde oto sistemlerine giriş olacak. bu sayede satışları artıracak. Vestel avrupanın sayılı elektronik eşya üreticilerinden argeside iyi bu kırılmaya oynadım. Olursa nasibimiz varsa kazanırız yoksa bu son 3 ayki rallide hisselere arkadan baktığımız gibi bakarız.

gerçekten açı çektirdi enflasyona karşı parmızı pul etti alırken şuanki bindiğim arabamın parası kadar para yatırdım şuan yarısı atmiyor.

ytd.

Alıntı Originally Posted by ekonomist88 Yazıyı Oku
    1. Ben normalde şise cam topluyordum uzuncuyumdur. Buranın ucuz kaldığını düşündüm bu tarafa geçtim ciddi şekilde yanıldım.
    2. Geçme sebebim ucuz kalmasıydı.
    3. Bu şirkete şirketin kendisinde para olmadığı için kendi hissesine yatırım yapamıyor hatta bildiğiniz gibi sattı.
    4. yabancı Çin dahil tüm dünyada özellikle teknoloji şirketlerinden çıktı hatta ciddi şortladı. Vesteldede yabancı oranı yüzde 40 a dayanmıştı şuan yüzde 5 oda muhtemel bıyıklı yabancı.
    5. Şirket şuan günlükçülerde el değiştirip duruyor. Düşüşlerde ciddi satış yiyor. Satılmasa bile piyasa yapısıcı olmadığı için sert tepki oluşuyor. Piyasa yapısının ana işlevi aşırı hareketleri engellemek bunda bu yok yani düşüşde el freni boşalıyor.
    6. yakın gelecekte ABD borsalarında yüzde 10 bizde en az yüzde 5 düşüş vestelde bunun 2 katını tahmin ediyorum. Artmadığı halde düşecek. Çünkü bu hissede günlükçü Türkler var, onlar uzun vadeye yatırım yapmaz. Girer çıkar günü kurtarma derdindedir.
    7. son çeyrek beklendiği gibi togg satışa başlar ve bu etkisi bilançoda satışlarda en az yüzde 10 üzeri büyüme yapabilir.
    8. bu vestel için yeni bir sektör kazanma olacak. Artık beyaz eşya tv üreticiliğinde oto sistemlerine giriş olacak. bu sayede satışları artıracak. Vestel avrupanın sayılı elektronik eşya üreticilerinden argeside iyi bu kırılmaya oynadım. Olursa nasibimiz varsa kazanırız yoksa bu son 3 ayki rallide hisselere arkadan baktığımız gibi bakarız.

gerçekten açı çektirdi enflasyona karşı parmızı pul etti alırken şuanki bindiğim arabamın parası kadar para yatırdım şuan yarısı atmiyor.

ytd.
    Birçok hisse de (Sasa Hektaş vs) geleceği yıllar önce fiyatladı ve fiyatlamaya devam ediyor bu Vestel özellikle sizinde belirttiğiniz beklentiler özellikle 7 ve 8 nolu beklentileri neden ama neden fiyatlamıyor neden eksik ne?

8.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Birçok hisse de (Sasa Hektaş vs) geleceği yıllar önce fiyatladı ve fiyatlamaya devam ediyor bu Vestel özellikle sizinde belirttiğiniz beklentiler özellikle 7 ve 8 nolu beklentileri neden ama neden fiyatlamıyor neden eksik ne?
    Ekonomist nickli arkdaşımız nedenlerini daha 2-3 mesaj önce çok güzel yazmış. Yıldız nasıl Ülker i yoluyorsa Zorlu da Vestel i yoluyor. Bu da hissenin olmadık fiyatlarda işlem görmesine neden oluyor. Ortaya yolunan ama yüksek potansiyelli ucuz bir şirket çıkıyor.

Sayfa 682/772 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •