Originally Posted by
ekonomist88
1. Ben normalde þise cam topluyordum uzuncuyumdur. Buranýn ucuz kaldýðýný düþündüm bu tarafa geçtim ciddi þekilde yanýldým.
2. Geçme sebebim ucuz kalmasýydý.
3. Bu þirkete þirketin kendisinde para olmadýðý için kendi hissesine yatýrým yapamýyor hatta bildiðiniz gibi sattý.
4. yabancý Çin dahil tüm dünyada özellikle teknoloji þirketlerinden çýktý hatta ciddi þortladý. Vesteldede yabancý oraný yüzde 40 a dayanmýþtý þuan yüzde 5 oda muhtemel býyýklý yabancý.
5. Þirket þuan günlükçülerde el deðiþtirip duruyor. Düþüþlerde ciddi satýþ yiyor. Satýlmasa bile piyasa yapýsýcý olmadýðý için sert tepki oluþuyor. Piyasa yapýsýnýn ana iþlevi aþýrý hareketleri engellemek bunda bu yok yani düþüþde el freni boþalýyor.
6. yakýn gelecekte ABD borsalarýnda yüzde 10 bizde en az yüzde 5 düþüþ vestelde bunun 2 katýný tahmin ediyorum. Artmadýðý halde düþecek. Çünkü bu hissede günlükçü Türkler var, onlar uzun vadeye yatýrým yapmaz. Girer çýkar günü kurtarma derdindedir.
7. son çeyrek beklendiði gibi togg satýþa baþlar ve bu etkisi bilançoda satýþlarda en az yüzde 10 üzeri büyüme yapabilir.
8. bu vestel için yeni bir sektör kazanma olacak. Artýk beyaz eþya tv üreticiliðinde oto sistemlerine giriþ olacak. bu sayede satýþlarý artýracak. Vestel avrupanýn sayýlý elektronik eþya üreticilerinden argeside iyi bu kýrýlmaya oynadým. Olursa nasibimiz varsa kazanýrýz yoksa bu son 3 ayki rallide hisselere arkadan baktýðýmýz gibi bakarýz.
gerçekten açý çektirdi enflasyona karþý parmýzý pul etti alýrken þuanki bindiðim arabamýn parasý kadar para yatýrdým þuan yarýsý atmiyor.
ytd.
Yer Ýmleri