Hisseler çöp degerine geldi.
Printable View
Hisseler çöp degerine geldi.
2001 krizinde (anayasa kitapçığının havada uçtuğu ve sonrasında devalüasyonda) arkadaşlarımdan birçok kişi en sağlam yatırım olarak hisse senedi almayı tercih etmişti.
Neden hisse?
Dolar %150 artmış günlük +/- %5 oynuyor.
Türk Lirası ve faizler iyi gibi gözükse de bankalara güven yok.
Borsa düşmüş aynen bugünkü gibi çöp değerinde.
Borsadaki şirketlerden bazıları MİGROS gibi hiç bir zaman değerini ya da varlığını kaybetmeyecek hisselerden tercih edenler diğer tüm enstrümanlardan daha güvende ve artan değerlere ulaşmışlardı.
Bugünler bir anlamda STRES TEST olarak düşünülmeli.
Borcunuz yoksa, rahat olun. Mutlaka eski haline gelecektir.
Zigzaglar yaparken daha çok kaybetme riski var.
Ben 84 den portföyü boşaltmıştım. (son 1 haftada)
83'ten geri yerine koydum.
Benim maliyetim 0.78
stok portföyüm var onlara dokunmuyorum
ama onun dışında gün içi al-sat yapıyorum
78-79 bandında 4 kez al-sat yaptım
Allah'tan yükselişte stok elimdeydi. 78 maliyetlileri 84'e satmıştım
Bu arada portföy değeri düşmeyince 83'ten yerine koydum
83-84 arası gider-gelir bir süre
bu çalkantılar bittikten sonra da 90'a doğru inşallah
674. sayfada belirttiğim üzere yıl sonu beklentim yüksek
Borsanın şu kötü gidişatında fiyat olarak ayakta kalması yeter...
syg.
piyasalar yarın nasıl açılacak merak ediyorum.
Cuma Türkiye kapandıktan sonra kur aşağı geldi ama tereddüt ile yaklaşıyorum.
Sebebi de hacimsiz gerileme olabilir
Ama eğer yarın bu düşüş doğrulanırsa, borsa artıda açılabilir.
Psikolojik etki ile ISYAT da 85-86'yı görebilir
Artık 84 kanıksanmış durumda.
Bu hafta inşallah 85 taban olacak.
Şimdiden 87 oldu bile. Hayırdır inşallah bu piyasada uçuyoruz maşallah.
Ben bunu yazarken 88 de oldu.
77-78 kuruştan mal alanlar boşaltıyor olabilir mi acaba. Şimdiden 10 kuruş Temettü almış gibi oldular. Beklemeye gerek yok [emoji2]
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
88'e yazdım ben ama gitmiyor. 77-78den aldıklarımı 87'den verdim. CDS olmuş 500 10 kuruş Temettümü almışım yeter bana [emoji2] maliyet 60 küsur kuruş olanlar duruyor, dursun onlar bakalım.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
benim bildiğim kadarıyla ilk aldıgın kagıtları ilk başta satıyor , en son aldıklarını en son satıyor,yani eger elindeki işyatlardan ilk satışınsa - ilk işyata girdiğin kademedeki kagıtları satmıssın demektir yani 77-78 dekiler hala duruyor . ben böyle biliyorum. bunuda bu siteden öğrendim , konuyla ilgili net bilgisi olan yazabilir.
Doğru fifo var ama Lot benim Lot sıkıntı yok [emoji2] [emoji106] satmadıkça sorun yok. Yani yeni aldığım kadar satış yaptım sonuçta. Ama bu Bist şimdilik bana umut vermiyor.
87-88 kademeli yazdıklarımın satışı gerçekleşmiş
84-85'e alış girdim
Daha erken oralar için ama Bist böyle devam ederse gelecektir diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ben borsada az kağıtla ilgilenip ,ilgilendiğin kağıdın herşeyini öğrenmeye çalışmanın şart olduğunu öğrenecek kadar tecrübeli sayılırım.İşyatda da 2 yıldır yatırımcıyım ama forumu baştan aşağı herhalde 3 kez falan okumuşumdur.Bu kağıt hakkında yorumda ve tahminde bulunurken matematiği bilmek şart.Nedeni de ne mutlu ki işyat kar ettiği zaman yatırımcısına dağıtan katakulli yapmayan bir şirket.Bu konuda da borsadaki en dürüst şirket.Şimdi kağıtda geçen yıl ağustosdaki 0.74 e düşebilir diye düşünenler kar miktarını hiç incelememişler sanırım.Geçen yıl temettüyü martda verdi sonra portföy serbest düşüşle 210 milyona kadar eridi ağustosda.Geçen yıl ki çakılışın nedeni buydu,yoksa brunson krizini falan işyat takmaz.Bu yıl ne oldu ilk 3 ayda geçen yılın tümü kadar kar var,21 milyonluk kara 4. ayda 8 milyon daha ekledi 31 milyon küsur kardayız bu yıl.Portföye bakıyorum maşallah krize dayanıklı ilk 3 ay kadar olmasa da her ay 5 milyon karı rahat yazar gibi,yani totalde 60 70 milyon yıllık kar olabilir.Bu da sağdan say soldan say değişmez nerdeyse 35 40 kuruş temettü demek.E şimdi ki değere simulasyon yapılsa her ay en az 3 kuruş koymalı.Nedeni de zaman.Mayısı ortaladık,temettü civarı sat ,haziran temmuzda alttan topla işi bu yıl olmamalıydı,kağıt çok ucuzdu,zaten olmadı,harekete erken başladı.Geçenlerde bir arkadaş 0.78 alırım 0.79 satarım her gün 1 kuruş kazanırım falan diye yazıyordu.:)))))))Scalpıng miş galiba bu işin adı.E ne oldu:)))))))))) işyat ben sizin bildiğiniz kağıtlara benzemem dedi gerekeni anlattı o arkadaşa.Hala ben alırım satarım ,uçarım kaçarım arada para kazanırım işyatdan diyenler varsa ,ben tavsiye etmem.Yüzde 10 stopaj banka al satdaki komisyonlar falan o iş para bırakmaz.Halen 0.90 altı bu kağıtda benim aklıma göre çok ucuz.Şimdiye 0.90 olması lazımdı.Neyse uzun oldu YTD diyelim geçelim,herkesin aklı parası kendine yeter.:)))))
2020 için temettü tahminlerinizi alalım arkadaşlar hadi bakalım :)
sevgili hakem
78-79 arasında 4 tur yaptım
ama dediğim gibi 2 tip portföyüm var
1) STOK (hiç dokunmadığım)
2) AL_SAT yaptığım.
78-79 dışında temettü öncesinde de 1,04 den satıp 99 dan alışlarım oldu.
dün için komutlarımı (yine bu saatlerde girmiştim) yani gece 3-4 arası
87 ve 88'e
1-2 hafta önce de 83-84'e girmiştim.
daha sonra 80'den geri aldım.
sabah için 85-86'ya şimdiden ALIŞ giriyorum.
90-91 bandına da satış gireceğim.
674. sayfada da yıl sonu beklentimi yazmıştım. :)
Sn mrasen dediğiniz trade i hep aynı miktarda parayla yaptığınızı varsayalım.Misal 780 lira ile aldınız 790 dan sattınız 4 kez yaptınız ,karınız komisyonlar hesaba katılmasa bile stopaj da hesaba katılırsa 36 kuruş olur.Hiç dokunmasanız bugün 0.87 den satsanız 81 lira kardaydınız.Yani aslında zarar ettiniz.Kağıdın uzun süreli yatay dönemleri oluyor o zamanlarda sineğin yağını çıkarma babından ve günlük ekmeğini borsadan çıkarmanın zevkini yaşamak için dediğiniz iş yapılabilirdi.Ama bu yıl temettü öncesi sat haziranda temmuzda çıkış başlayınca kağıda dön olayı işlemedi.Nedeni de basit bu yıl kağıt beklenenin üstünde 3 aylık kar açıkladı.O yüzden hareket erken başladı.Kağıdın durgunluk zamanlarında dediğiniz meşgale ile iştigal oyun babında elbet olabilir.Neticede koca koca okumuş etmiş adamlarız kahveye gidip yanık oynayacak halimiz yok ya:)))))))))))Ha yanık sevenlere lafım yok benimki espri babında alınan olursa şimdiden özür dilerim.Kağıdın yükseliş trendi zamanlarında dediğiniz işe gerek yok kağıtda stabil kalmak daha karlı olabilir.
Dediğiniz işi değerli kardeşim kalvin çok severdi .Teknik ,grafikler, şurası direnç, şura destek falan ,sonra o da anladı işyatın olayı öyle değil şimdi çok sıradışı günler dışında o da işyat da alyatçı oldu :)))))))))))).Bu arada kalvin investingde yorumlarını okuyorum bizim foruma devamsızlık yapıyorsun ,gözümden kaçtığını sanma ,arada buraya da yaz,yorum yap.Senle ben buranın eskilerinden olduk sayılır.Bu arada sn ctuğrul,hısım,oraletosman,delikan falan nerelerde acaba kağıdı bana sevdiren tanıtan onların yorumlarıydı,sattılar çıktılar mı yoksa sadece temettü zamanları mı ilgileniyorlar olayla :)))))))))))
selam kardeşim nasılsın ? aynen dediğin gibi işyatta alyatçı olduk valla, biriktirmekten başka bişey yapmıyorum , nekadar çok işyat okadar köfte :) misali bizimki. burayada ugruyorum ama denk gelmiyor demekki.diğer arkadasları bende hiç görmiüyorum onlar genelde temettü zamanına yaklaşınca alıp temettüyü almadan satıyorlar heralde.herkez kendi bilir ,herkezin planı kendine göre en iyisidir ne diyelim.
evet 89 oldu yorumları ve ön görüleri alalım
Kalvin selam.Özlettin kendini,investingten çıkmıyorsun valla:))))))))Kağıda gelince bu yıl olumlu anlamda çok farklı olacağını düşünüyorum.Geçen yılın tüm karını ilk 4 ayda yaptı.Kar en muhafazakar tahminle kalan 7 ayda her ay 5 milyon gelse 35 milyon daha ekler mevcut 32 milyon eklenirse 67 milyon eder.Hadi güvenlik marjı koyalım 60 olsun ,bu da 35 kuruş ila 40 kuruş arasında bir temettü demek.E isyat kar oldu mu temettüsünü verir, bana temettüye 1.15 ila 1.20 arasında girmek mantıklı geliyor.Hadi onu da 1.15 alalım.Bu ayı 0.90 la kapasa gelecek 10 ayda her ay 2.5 ila 3 kuruş arasında artış mantıklı.Bir ay 2 kuruş koysa diğer ay 3 veya 4 kuruş koyarak gider.0.90 dan alınsa yüzdesel olarak her ay yüzde 3 ila 4 arasında bir getiri bence mantıklı.İşyatın nasıl güvenilir bir kağıt olduğunu son günlerde herkes tekraren gördü.Bu kağıt iddia ediyorum borsanın en güvenilir kağıdı.Hoş bence hisse bile değil bu bir fon ya neyse:))))))))))Ha son 7 8 aydaki muhteşem getirisi devam ederse benim bile aklıma gelmiyen sürpriz temettü rakamı ortaya çıkabilir,demin yaptığım hesap en muhafazakar hesap.
Kağıt şimdiye çoktan 0.90 ı geçmeliydi..Sanırım temettü öncesi sat haziran temmuzda gel tayfası fazla beklemede kaldığından gecikmeli tepki veriyor.
selam valla investingci oldum ne diyim arkadaşlar da var hepsi onnumara çocuklar , bir de reklam yapanlar farklı kagıt yazanlar olmasa daha güzel olacak. dedğin doğru olabilir gecikmeli tepki veriyor olabilirler bilemiyorum ,ama güzel gidiyoruz gerçekten.allah bozmasın ,bu denli bozuk bir piyasada işyatlı olmaktan bir kez daha mutlu oldum.
Merhaba.
İsyat mevduat faizine alternatiftir. Yatırımcısına buna göre temettü verir. Az kâr ettiği yıllarda yedeklerden takviye ile öder, çok kâr ettigi yıllarda fazlasını yedeklere ayırır. O yüzden brüt %23 net %20 faiz olan ortamda 20-25 kuruş temettüden fazlasını dağıtmaz diye düşünüyorum. Temettü sonrası fiyatın 0.80 tl olduğunu hatırlayalım, 20krş %25, 25krş %31.25 yapar ki bana göre makul rakamlar. Mevduat faizlerinde olaganustu gelişmeler olursa da yatırımcısını mağdur etmeyecektir.
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3459253
saygılar/başarılar
bir anlamda haklısın.
dün 87-88'den sattıklarımın çok azını 86'dan alabildim.
Bugün seans öncesi verdiğim 87'den alış talimatı gerçekleşti ve pozisyonumu korumuş oldum.
Bu işten kalan para çok az gibi gözükebilir.
Ama kalıyor.
Vergi olayını düşünmüyorum.
Öte yandan 3 Eylül 2015 tarihinde 91 kuruştan aldığım ve bu güne kadar dokunmadığım stok bir portföyüm var.
4 kez temettü aldım
2016 12,5
2017 12,5
2018 18,7
2019 18,7
Yarın 90 kuruşa yine satış gireceğim.
Günaydin ISYAT çılar...
Ne fark eder Lot aynı Lot [emoji2] sadece vergi açısından farkı olur yani bir yıl geçmeden sattıklarınızın vergisi olur onun dışında bir fark yok. ISYAT kriz senaryosu için yedek akçe mutlaka ayırır o yüzden 30-40 kuruş gibi bir Temettü beklemiyorum. Muhtemelen 20-25 kuruş civarı Temettü verecektir. Belki klasiği olan 18.7 kuruş bile verebilir kimse de bir şey diyemez sonuçta. Geri kalan da yedek akçeye gider. Faizlerin sürekli arttığı bir ortamda bu çok mantıklı bir gelir olmayabilir ama benim gibi uzun vadeciler için her ortamda garanti gelir önemlidir.
Evi satıp hisse alacak bir arkadaş vardı galiba. Ne oldu o ? Neye karar verdi ? Özel değilse bizimle paylaşırsa memnun olurum. Bol kazançlar...
bu konu çok uzadı bence.
ben vergiyi umursamıyorum.
geçmişe dönük listelerim elimde
aldıklarım ve sattıklarım ile para kazanıyorum
tutsam daha mı çok kazanırdım?
belki evet belki hayır
ama risk adjusted return benim daha iyi bir oranda..
dedim ya.. boşverin beni..
bugün ABD pozitif kapattı
yarın vadeliler bizim yönümüzü belirler
ISYAT 80-89 sıçramasını hazmedecek (belki yine 87-88)
sonrasında yine bir sıçrama yapabilir.
benim bahsettigim vergi değilki , 91 den aldıklarım var hala duruyor diye yazdıgınızı hatırlıyorum yanlısmıyım ,bende bir gerçegi dile getirdim ,üzgünüm ama onlar durmuyor :). herkezin yatırım anlayısı farklıdır ,satmak işinize gelmiş satmıssınız bence bir sorun yok.kazancınızı afiyetle yiyin kar cebe yakısır.