Arkadaşlar ben borsada az kağıtla ilgilenip ,ilgilendiğin kağıdın herşeyini öğrenmeye çalışmanın şart olduğunu öğrenecek kadar tecrübeli sayılırım.İşyatda da 2 yıldır yatırımcıyım ama forumu baştan aşağı herhalde 3 kez falan okumuşumdur.Bu kağıt hakkında yorumda ve tahminde bulunurken matematiği bilmek şart.Nedeni de ne mutlu ki işyat kar ettiği zaman yatırımcısına dağıtan katakulli yapmayan bir şirket.Bu konuda da borsadaki en dürüst şirket.Şimdi kağıtda geçen yıl ağustosdaki 0.74 e düşebilir diye düşünenler kar miktarını hiç incelememişler sanırım.Geçen yıl temettüyü martda verdi sonra portföy serbest düşüşle 210 milyona kadar eridi ağustosda.Geçen yıl ki çakılışın nedeni buydu,yoksa brunson krizini falan işyat takmaz.Bu yıl ne oldu ilk 3 ayda geçen yılın tümü kadar kar var,21 milyonluk kara 4. ayda 8 milyon daha ekledi 31 milyon küsur kardayız bu yıl.Portföye bakıyorum maşallah krize dayanıklı ilk 3 ay kadar olmasa da her ay 5 milyon karı rahat yazar gibi,yani totalde 60 70 milyon yıllık kar olabilir.Bu da sağdan say soldan say değişmez nerdeyse 35 40 kuruş temettü demek.E şimdi ki değere simulasyon yapılsa her ay en az 3 kuruş koymalı.Nedeni de zaman.Mayısı ortaladık,temettü civarı sat ,haziran temmuzda alttan topla işi bu yıl olmamalıydı,kağıt çok ucuzdu,zaten olmadı,harekete erken başladı.Geçenlerde bir arkadaş 0.78 alırım 0.79 satarım her gün 1 kuruş kazanırım falan diye yazıyordu.

))))))Scalpıng miş galiba bu işin adı.E ne oldu

))))))))) işyat ben sizin bildiğiniz kağıtlara benzemem dedi gerekeni anlattı o arkadaşa.Hala ben alırım satarım ,uçarım kaçarım arada para kazanırım işyatdan diyenler varsa ,ben tavsiye etmem.Yüzde 10 stopaj banka al satdaki komisyonlar falan o iş para bırakmaz.Halen 0.90 altı bu kağıtda benim aklıma göre çok ucuz.Şimdiye 0.90 olması lazımdı.Neyse uzun oldu YTD diyelim geçelim,herkesin aklı parası kendine yeter.

))))
Yer İmleri