Aynen sirf bu sebepten Ocak ortası dolar - altın karma fona geçirmistim.
%8 artı kesinti bir yilda sadaka midir?? Biraz daha düşerse faiz kimse kalmaz.hisse fonlar ise ....... Yazmayayım parası olan vardır mutlaka...
Printable View
Dow bir günde 3000 puan düştü Hee ilerde torunlara anlatırız
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazı gönderileri anlamakta gerçekten zorlanıyorum, gerçekten.
"Dow toparlarsa şuradan döneriz, buradan gideriz."
"Aşı gelirse", "İtalya yatışırsa", "Trump gaz verirse", "Fed para dağıtırsa", "VIX gerilerse".....
Döndük, dönüyoruz
Az sonra, biraz sonra v.s. v.s.
Bunları yazanlara da bakıyorum, gerçekten piyasa konusunda bilgili kişiler çoğunlukla.
Döndük, döneceğiz, az sonracı bilgili, tecrübeli arkadaşlara birazcık insaf diyorum birader.
"BU DERECE BÜYÜK BİR KIRILMA AKŞAMDAN SABAHA DÖNER Mİ?"
Hadi aklın yok, gözün de mi yok kardeşim...?
Aç bir önceki ciddi krize bak; 2007 ekimden 2008 kasıma kadar 1 yıl sürmüş düşüş. (bir yıl...) Ve bu bir yıllık sürede aylık grafikte sadece 3 yeşil bar var. Diğerlerinin tamamı KIRMIZI. Ve 2008 Kasımdan sonra dip oluşumu öyle dediğiniz gibi akşamdan sabaha değil, TAM 4 AY SÜRMÜŞ.
Ben hisseciyim, Viop dan zerre, gram anlamam. Benim gibi çok hissecinin burayı okuduğuna da eminim.
Ama şunu bilmek için hisseci veya Viop çu olmaya gerek yok: "Pozisyonumun bakış açımı bozmasına izin vermemeliyim" Döndük, dönüyoruzcuların çoğunun aldıkları ya da alacakları pozisyona göre duygularına yenildiğini düşünüyorum.
Burayı okuyorum sürekli, çünkü burası piyasaya ilişkin en zengin ky tartışma platformu ve bence "viop elbisesi" bu başlığın içeriğine dar geliyor.
Simdi ilaç bulana kadar borsalar düşecekse 1 ayda sifirlar her şey...zira ilac icin bir kac ay deniyor..Yok bazılarının tamam demesine bakıyorsak (zira krizlerde borsayı hiç sıfırlayan problem olmamıştı ) o an acaba gelmedimi?? Bu hafta belli olur gibi inşaallah.. ..Ya da haftaya kalırsa sıfıra yakın oluruz gibi..Allah yardımcımız olsun...
Turp bu Corona meselesi temmuz Ağustos u bulur , ondan sonrada ne olur o da bilinmez gibi konuşmuş
Ondan düştü Dow ..
Ama Doktorlar bişey diyemiyor adam ne desin
Dövecegim virüsü diyecek hali yok ya
:)
Petrol 30 doların altına inmiş. Bugün zam diyorlardı Benzine zam onaylandı mı..
Turizmden bu yil hala medet uman var mi?
endeksten 2 sıfır atılacaktı. Biri atıldı. Şimdi sırada 2mi var acaba
teknik analizi iyi yorumlayan arkadaşlar da var ama bazıları kendine saklıyor..
ama yinede yazanlar var..
bu dediğinize aynen katılıyorum..
ve ben de benzer şeyleri söylüyorum sürekli..2008 gibi bile olsa bist100 ün daha bugün bu kapıyı araladığını bilmeyen çok..
hal böyle olunca batmaya mahkum bir kitle var..
şimdi bir sürü iş yerine yasak geldi ya...burada çalışan insanların maaşları nasıl olacak? bu insanların kiraları, kart borçları, kredi borçları ne bileyim faturaları, market harcamaları nasıl olacak? yani herkesin kıyıda köşede birikmişi yok ki...insanlar zaten ayın sonunu zor getiriyor çoğunluğu...
merak ettim gerçekten...yani işverene ne diyeceksin maaş ödeyemem derse...adam iş yapmazsa nereden çalışana maaş versin...
bence hükümet bankalarla konuşmalı...aynı şekilde mal sahiplerine de bir zorunluluk şeklinde ne bileyim 1 ay 2 ay neyse kira erteleme zorunluluğu gibi bişeyler olmalı...yoksa insanlar çok sıkıntıda kalır...yanlış mı düşünüyorum?
Mevzu piyasa yapmak falandan çıktı arkadaşlar. İnsanlar ne yapacaklarını bilmiyorlar. Hani eskiden "tahtacı şunu planlıyor" falan diyerek niyet okurduk ama durum şimdi öyle değil.
Bu piyasa nerede durur ne yapar benim aklıma hiçbir şey gelmiyor. Fiyatlayacağı tek şey aşı veya ilaç. Ona da inanırsa.
Çok gerçek bir kıyamet senaryosu fiyatlanıyor. Kendi adıma mesele para falan kaybetmekten çıktı. Bu işin sonu ne olacak onun kaygısı içindeyim.
yüzyılın rallicisi nerde?
yüzyılın rallisi diye diye nazar değdirdi... :he:
Yarın turp çıkar ekrana
Ben var ya der bi kodummu oturturum virüse der
O zamanda bu salak Dow yükselir belki , adamların morale ihtiyacı var
:kahkah:
Trump secime yakin cikartir asiyi. Yine dunyayi kurtarir daha once iranda yaptigi gibi
şu anda bişey düşünmüyorum ama istanbuldan bir şey satıp istanbul dışındada bir mülk edinicem...
20 milyon insan göt kadar yerde yaşıyoruz...
yatırım veya başka şey için istanbul dışında bir yer düşünmezdim ama artık düşünüyorum...
Ne olur ne olmaz kanal istanbulşda yapılınca kakalak gibi avrupa yakasında çıkışımız olmadan kalıcaz...
Şimdi bi saat sonra bi eksi 5 le daha devre keser Dow futures bu gidisle :)
akşam üstü hisselerdeki hareketin anlamı varmış demek... % de 10 alttan hisse( viop) aldım diye sevinenler yarın bi % de 10 aşağıdan ortalama yaparlar artık...
piyasayı çeviren büyük palanın acelesi var anlaşılan ....aşağı verdikçe veriyor .. tarihini hatırlamıyorum rusya ile abd sanırım bi kriz yaşamıştı.... rusyanın borsası açılıyor hoop taban... borsayı kapatıyorlar... ertesi gün açıyorlar hoopp taban.... ertesi gün açıyorlar bu sefer tersi hooop tavan..... tüm dünya borsaları ona döndü...
secıme kadar dusmez dow dıyen pokemonlarda yok oldu.....trump forever ha...............trump down...............:thumbdown:
ya tamam kanunen hakkı vardır da yani vicdan biraz...bugün bunu düşündüm ne kadar kapalı kalacak bu iş yerleri henüz belli değil belki 1 hafta belki 1 ay bilmiyoruz belki daha uzun...ama bu sürede bu insanlar nasıl geçinir, ödemelerini nasıl yapar falan...bence insanların biraz elini vicdanına koyması gereken bir dönem...her şey para değil ya...ne lanet bi şey bu para ya...
Volkswagen'in Portekiz'deki fabrikası, koronavirüs nedeniyle üretimini % 16 azalttı
Volkswagen'in Lizbon yakınlarındaki Autoeuropa otomobil montaj fabrikası,
Portekiz'in koronavirüs salgını nedeniyle tüm okulları kapatması talimatı
vermesinin ardından işçi eksikliği nedeniyle günlük üretimini % 16 azalttı.
Şirket, geçen yıl 254.600 otomobil üreten tesisin, günlük rutin üretimini
890 birimden 744'e düşüreceğini bildirdi.
İşçi eksikliği nedeniyle Pazartesi günü iki vardiya iptal edildi.
Şirket ayrıca tesise yapılan ziyaretleri iptal etti ve dış aktörlerle
toplantıları kısıtladı.
Autoeuropa'nın 5.536 işçisinden 7'sinin virüse maruz kalması nedeniyle
tecrit edildiği ancak şu ana kadar teyit edilmiş vaka olmadığı belirtildi
Eger evden calismiyorsa maas vermeyecekler. Avrupada boyle.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç tadı kalmadı 😰 Hiçbir öngörü yok şurası dip buradan döner,teper şuraya gider işi bitti ne yapacağız şimdi.
Emekliye ayrılmış gibi hissediyorum kendimi kapatalım topigi 🤔 Gidelim bağlı bahçeli bir yerde domates,biber yetiştirip tavuk besleyelim.Yemişim borsasını bugün tabana yakın alldigim mali yarın tabana kadar bir yerden verdikmi doğru tavuk yemlemeye.🤪🤪
Demek piyasalarda olağanüstü bir görünüm olduğu konusunda hemen herkes hem fikir oldu artık :)
carsamba onemlı acıklamalar var reısten bılım kuruluna katılacakmış
Yalnız bu Dow o kadar yükselmiş ki milleti düşüşe ikna etmek için defalarca devre kesmek zorunda kaldı ona da yazık :)
Fed amerikayı fonlar avrupa kendini fonlar bizi kim fonlayacak.
Karşıyaka Çarşının gobeginde ofisim var. Tum gun ekran başından kalkmadım ofisten çıktım gozlerime inanamadım sanki çarşıya bomba düşmüş kimse yok kiralar minimum 10 bin 150 bin tl kira veren var. Bu kriz uzarsa herkes kepenk indirir ben boyle şey gormedim. Migrosdaki kasa kuyrugunu anlatamam size daha tam panik havası yok ama panik havası olursa oluşacak kaosu hayal edemiyorum