Haberler neki?
Devami var aninin ustadim
İskender abi alistirdi beni bu ise
Sonra dincer abiyle tanistim
Kendisi odtu iktisat mezunu bir issizdi
İssizdi derken esi nilgun hanim cok zengindi onun parayi yiyor ve trade ediyordu
Bana sunu dedi
Teknik meknik bosver
Viskini ic uyu uykusuz kalma
Ogun bugundur chiwas icerim her gece
https://www.borsagundem.com/haber/bo...emeler/1519645
Uzman sizlersiniz. Bi yorumlayın bakalım.
İlginç bu haberleri duymamanız bu saate kadar sizin gibi kurtların :)
Sanki bazıları için sabah zor olacak bugün :)
Onu bunu bilmem ama euro pariteyi geriyor
Var bir dumeeeen
Okadar not dusurrme vs soganin artmasi vs
Cds kac haftadir 512 ye kitledi
yarın ons tepki verir
1 ekim itibariyle yeni marjlar
spek hisseler %10 la devam
https://hizliresim.com/6RMSHe
Artmazsa çok heyecanlı olur.
Yeşil Soğan talebi kıpraşmış
https://pbs.twimg.com/media/Eh-mfoIXgAIZb-N.jpg
Zaten öyle 0,75-1 gibi artışın bence hiç etkisi olmaz.
Eğer artacaksa şok bir artış olmalı
Mesela 6-7 puan arttırdım derse bir işe yarar
Ama o kadar faiz artışı yapılması imkansız gibi
Ekonomiyi kitlersiniz.
Ayrıca şu dönemde dünyada faiz arttıran yada buna cesaret edebilen bir MB duymadım ben
İskender abiden haber alamadik
En son ankara toptanci halinde kamyon soforlugu yapiyordu
Dincer abiyle uzun yillarimiz gecti
Hic yaslanmadi adam
Zamparaligida superdi
Ben uniye basladim
Kiz arkadasima sulanmaya basladi
Koptuk
Battimi ciktimi bilmiyorum ama o adam bu hayata zevk almak icin gelmis
Ne stres yapardi ne uzuntu
Tek isi manita ve borsaydi
BİST Yönerge değişikliği
1 Ekimde uygulanmaya başlayacak.
Açığa satış yasağı kalktımı devammı meselesi milletin kafasını karıştırmış vaziyette.
3.sayfadaki açıklamaya göre Bist30 dışında devam ediyor.
https://www.borsaistanbul.com/files/...i-2020-5-8.pdf
https://www.borsagundem.com/haber/nu...a-ismi/1519642
Işkillendim bu haberden. Meğerse neler dönüyormuş neler.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL de duran borsada sürekli kar etse bile yeşil soğana karşı kar edemiyor. Yeşil soğan Euro ve Altın dışında tüm paraları gömmüş. Aslında tüm ülke paraları Altın Euro Dolar sepetine karşı sürekli deval oluyorlar. Bu durumda borsa riskini alan çok büyük risk almış oluyor. Misal ben EREĞL aldım 8.4 ten sinirlenip 9.15 ten sattım. Para kazandım mı? Nah kazandım.
Yeşil soğan 6.85 ti ben hisse aldığımda şimdi 7.56. Boşuna kürek çekmiş oldum. Alsaydım bir eurobond fonu sonra da boş boş gezip ceviz kırsaydım daha iyi olmaz mıydı? Amele gibi ekran takip ettik. Ortada sıfıra sıfır elde var sıfır! Aynı tarihte AFS almıştım %13 artıda en son baktığımda.
Adı ne borsacıyız? Parası dandik olan ülkenin borsası olur mu? Hem borsayı yeneceksin hem yeşil soğanı aynı anda!
Benim günlükte harcayacağım PPZ ler hariç TL ile ilişkili varlığım kalmadı. Paramın %99 u yeşil soğana endeksli bir şekilde. Yeşil soğan olmadan olmuyor. Maceraya gerek yok. Kafam kaldırmıyor artık!
Saygideger Webster Ustad;
Öykünüze çok guldum. Benim abim de bana kizlara böyle şeyler soylettirirdi :):) 10 yaşındayken mahallede ablalara küfürlü fıkralar -özellikle namı kemal- fikralari anlatırdım. Çok gulerlerdi.
Eski Türkiye güzeldi.
Bu arada ben sizi borsa ile zengin oldu sanıyordum meğer babadan zenginmissiniz :P Borsadan zengin olan var mı?
Bu arada forumdan uzak kaldım, Ayvalik'ta tatildeyim viski değil ama rakı içerken sizin serefinize de içtim.
Saygılar,
Fuat ustadim
İlk olarak raki icin tsklr.
Dincer abiden dolayi saglam borsacilarla tanistim ama hic biri zengin degildi.
Yani borsadan zengin olan kisi gormedim ben 😀 aksine batani cok zordum.
Ayvalik nasil ustadim
Soyle bir yazlik alayim dursun diyorum
Onerirmisiniz
Saygi bizden
...
Webster üstad,
Sürekli yüksek faiz ve yeşil soğanı yenmeniz gerekiyor. Bizim Borsadan zengin olmanız teknik olarak düşük olasılık.
ODTÜ İktisadı bitiren bahsettiğiniz zampara adam bile bunu bilemiyorsa diyecek laf yok. Beyinleri kirli bilgi ile dolunca analiz yapamıyorlar. Demek ki gereksiz fazla bilgi basit sentez yapılmasına engel oluyor. Çocuklara okulda ilk önce DaVinci basitlik yalınlık felsefesini öğretmek lazım demek ki.
Anadolu daki en zengin Kıro diye tabir ettiğiniz adama gidin sorun zenginlik nasıl oldu diye? Ya altındır Ya da arsa dır Ya da ihracat yapan sanayicidir. Altın ve İhracat yeşil soğana dayalı, yine benim dediğim. Arsa ise yeşil soğana dayalı değil ama nüfus çok arttığı için iyi değer kazanabiliyor arzı sınırlı.
Borsadan zengin olan Türk borsasından zengin olduysa adam zaten istisnai bir uzmandır. Borsadan zengin olan kaza bela çok eskiden EGEEN KARTONSAN ALKİM ALKA VESBE vb birkaç 3-5 istisnai kağıdı içeriden haber alarak bilerek aldıysa ve hiç satmadıysa ancak o şekilde zengin olmuştur. Bunlar ihracat ağırlıklı küçük şirketlerdi. Şimdi alınmaz. Ama eskiden insider olan bilebilirdi ancak.
Yani işin özeti bir soru sorayım; IPV TDG vb iyi yönetilen Eurobond fonlarını uzun vadede yenen kaç Türk hisse fonu var TEFAS ta? Son zamanlarda bir tek TTE ve TCD ayrıştı. Ama oran %1 bile etmiyor! Oradan pay biçin bizim borsadan zengin olma ihtimalinizi hesaplayın! Sorumu sorayım; bu kadar risk alıp zamanınızı harcadığınıza değer mi?
Bana zamanında BES uzmanları martaval okudular; ben yukarıda anlattığım hikayeyi erken çözdüğüm için bütün BES teki parayı 2014 te %100 ALTIN fonuna bağladım ve o gündür bugündür hiç bozmadım. Bozmayı da asla düşünmüyorum. Çünkü yeşil soğanı ve faizi yenebilecek AFT gibi bir fon göremiyorum BES te. O zaman elleme dursun hiç değilse enflasyon kadar artsın diyorum.
herkese günaydin bol kazanclar
Günaydın yatirimcidaslarim,
Uzmanların uzmanı webster üstad. Ağustosda Aft den çıktım. O kadar bekledim , düşüşe rağmen ağustosta çıktığım paya inmedi. Geçen hafta aldım. Üstüne düşmesine rağmen kardayım halen.
Secim kafamı kurcalıyor. Secimden önce siz çıkmayı düşünüyor musunuz. Aftde vadeniz nedir kabaca
Borsada zengin olmuş birini mi arıyorsınuz işte söylüyorum
İst bakırköyde yaşayan bülent k.
Emekli şuan taşıdığı hisselerin maliyetleri 15-20 yıl önceki maliyetler ve şuan hesabında 2 milyar tl sadece hisse senedi var 7-8 hisse samimi olduğum için bana hesap pörtföyü defalarca gösterdi.
Hisseli taşırken geçimini çalıştığı yerden karşılıyordu dolayısıyla hisse bozmuyordu.
Ben sürekli satar yeniden alırım çünkü benim başka gelirim yok mecburen hisse trade ederim
Ama bülent bey paraya ihtiyacı olmadığı için hiç satmadı ve şuan 55 yaşında sadece yiyip içip geziyor ayrıca emekli(25 yıl aynı yerde çalıştı)
Yani sabır işi borsa zengin olmak için .
bugün bebek hissemizi takibe devam
( piyasa kosulları el verirse)
Yani ben bizim borsadan zengin olan hiç yok demiyorum, oranı çok az diyorum. % kaç bizim yerel yatırımcılar içindeki sadece borsadan zengin olma oranı?
Bizim borsada hem Altını, hem faizi, hem Eurobondu yenen adam zaten istisnai çok geniş görüşlü üstün bir adamdır.
Aynı adam her ay aynı parayla düzenli Çeyrek altın alıp biriktirseydi ona göre bugün altına göre ne kadar artıda olurdu? Veya aynı adam her ay düzenli AFT alıp biriktirseydi veya aynı adam her ay düzenli TDG biriktirseydi parası ne kadar olurdu? Para kazandım derken benim EREĞL deki para kazanmama benzemesin!
Zengin diyeceksen ABD de borsadan zengin olanları gör aklını oynatırsın! Milyar$ kazanan adamlar var borsadan çünkü sadece hisseye odaklanıyorlar, hem faizi hem eurobondu hem altını yenmeye çalışmıyorlar.
Bak bu kadınlar ODTÜ iktisadı bitirmemişler ama tecrübe var. Onlar son 20-30 senedir her ay düzenli çeyrek altın alıp biriktirmişler, şimdi bunu kutluyorlar.
KEYNES WAS CHEATER! KEYNES YALANCININ TEKİYDİ!
Hepiniz aldandınız aldatıldınız! Süslü laflar janjanlı sözler afilli grafiklerle sizi kandırdılar.
https://youtu.be/PILwRjOFB-E
Bunu hesaplamak zor değilde zaten istatikler var hesaplamışlar en yüksek getiri hisse senedinde sonra altında temettü diye biley var altın bilezik temettü vermez mesela , o temettü ile tekrar hisse aldığını düşün bunlarla ilgili çok çalışma var jesin bilgi hisse senedi birinci sırada uzun yatırımda