Reisi reis üç harflilere de sektirdi..
Falaka cezası verilecek herhalde
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Reisi reis üç harflilere de sektirdi..
Falaka cezası verilecek herhalde
bir miktar şort açtım...
5250 stoplu...
bunlar gel gel yapıyorsa çakılıyoruz...
https://i.hizliresim.com/f4dl17d.jpg
İlgili bölümler..
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SİSİ İLE GÖRÜŞMESİ
Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır.
Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir.
Ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Borsası’na yönelik suç oluşturan açıklamalarını kabul etmemiz, olağan görmemiz düşünülemeyecektir. Yatırımcıları korkutan, İstanbul Borsası’nın cazibesine ve saygınlığına gölge düşürmeye tevessül eden Kılıçdaroğlu sorumsuzdur, şuursuzdur. İstanbul Borsası’nın yükselişi devam edecek, önü de ardına kadar açık olacaktır. Borsa’ya bizim güvenimiz tamdır. İstanbul Borsası yerli ve yabancı yatırımcılar için en güvenli limandır.
ZİNCİR MARKETLERE TEPKİ: FETÖ'YLE İRTİBAT VE İLİŞKİSİNİN TİTİZLİKLE ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR
Bu arada zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir.
Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir, bu vazife de bihakkın yerine getirilecektir. Bizim siyaset ve düşünce temelimizce, Bilge Kağan’ın öğüdü vardır, Dedem Korkut’un bilgeliği. Yunus Emre’nin sevgisi vardır, Hacı Bektaşâ€™ın erdemi. Fatih’in vizyonu vardır, Mehmetçiğin cesareti. Atatürk’ün liderliği vardır, Türkeş Bey’in çağrısı. Cumhur İttifakı olarak, zalimin karşısında, mazlumun yanındayız. Biz acımasız küresel sömürünün arasından milli sanayimizi yükseltmek istiyoruz.
Bahçeli: ABD Türkiye'ye açık cephe almıştır. Reste rest diyecek mertliği sonuna kadar gösteriyoruz
https://sputniknews.com.tr/20221122/1063707440.html
BofA bugün EREGL TUPRS alıp SASA ASELS satıyor,
https://r.resimlink.com/8vudK_PRtz.png
Borsanın finansal okur yazar olan yatırımcı sayısı 250 bin ile 500 bin arasındadır maksimum diyorum. Yatırımcı sayısı 3 milyonu geçtiği ortamda bu son gelen yatırımcı profili borsanın sürekli artmasını isteyen kısa vade vur kaç peşinde olan kitle.
O nedenle KK nın borsanın özünde söylediği şeyler mantıklı olsa da finansal okur yazarlığı olan kesim dışında karşılığı olmaz. Bilakis son gelen yatırımcı kitlesinin edeceği zararı bile Ahaber, ATV vb medya kanallarındaki propaganda ile KK ya mal ederler.
Ben açıkcası son zamanlarda KK nın çıkışlarının çoğunu doğru bulmuyorum, gündem oluşturacağım derken ana konu olan ekonomi arka plana itiliyor. Ekonominin ön planda olmadığı her senaryo AKP ye yarar.
Bu seçimin ana teması ekonomi ve fakirleşme olmalıyken başörtüsü, borsa vb gündemler akp nin işine yarar maalesef.
Dr. Nuri Sevgen
@nurisevgen
Teknik açıdan sağlıklı hareket devam ediyor
Bu nedenle;
"Çok şişti alınmaz artık...!" diyenlerden henüz değilim
Bilakis yükseliş trendinin şubat ortası hatta sonuna kadar süreceği fikrindeyim
Not: Ceteris paribus
alt alta oldugu için hep dikkatimi çekerdi...
30 endeksle xutum fiyatı hep aynıydı...
son bir kaç günde xutum 170 puan fark attı bist 30 a...
https://i.hizliresim.com/dgpdpds.jpg
gayet iyi hatırlıyoruz.. thy o fiyatlarda iken, ben hisse fiyatlarının gerçek olamayacak kadar ucuz olduğunu falan yazıyordum, başka biri vardı -hisse alınmamasını gerektiğini enflasyon olduğunu dolar kurunun sürekli yukarı gittiğini/gideceğini, özellikle kamu hisselerinden thy falan kesinlikle uzak durulması gerektiğini yazar dururdu, başka birisi falanca hissenin yüzde 8 gittiğini falan yazarken, o birisi hemen enflasyon/dolar hesabını yapıp reel olarak para kazanılmadığını- kazanılamayacağını iddia eden cevabı yapıştırırdı hemen..
kimdi o aklımdan çıkmış, sen hatırlayabildin mi akçay ?
Kavga etmeyin, hele birbirinizi hiç ifşa etmeyin
Borsa denüşük bi yer. Burda her gün para dağıtıyorlar diyin geçin, keyfinize bakın.
O gün öyle dersin yarın farklı dersin, borsacının halinden bir borsacı anlar :)
burası viop topiği her ay vade yenilenir...
hisselerde her ay kartlar yeniden dağıtılır...
hisselerde her ay vadeler yeniden açılır...
hisselerde her ay paralar cebe konup yoluna bakılır...
14 ay önceki söylemden nemamı çıkarmaya çalışıyorsun...
bir dönem söyledim çok iyi para kazandım...
sonra defalarca ekgyo aldıgımı yazdım burayada koydum onları niye söylemiyorsun...
eğer hisse bazlı spot konsuyorsan viop topiğinde işin ne...
bak 7 gün sonra kasımda kapanıyor biliyor musun?
16 ay önce şunu demişin bunu demişin...
Geçen ay ekgyo 4 liranin altına düşünce yeni bi nick alıp koşa koşa gelen biri bana sataştı, düşecek korkusuyla sanırım.
korkma dedim düşmez mallar bende iken dedim, herif üç gün kafamı ütüledi. sonra bırakıp gitti
Aklı sıra tepeyi bulduğunu sandı demek ki :)
büyük bazı şirketlerin 9 aylık bilanço karları, son 5 yıl.. 2022 şirket karları dolar bazında son 5 yıl ortalamasının 3-4 kat üstünde-Alıntı:
KK nın borsanın özünde söylediği şeyler mantıklı olsa da finansal okur yazarlığı olan kesim dışında karşılığı olmaz.
birazcık finansal okur yazarlığı olan biri bu ortamda hisse senedine yatırım yapmış olması gerektiğini bilir
https://i.hizliresim.com/3kwpvb2.png
Akcay hatırladın mı o nicki
sana da sataşmıştı o gün
evet şu adam...
ben ekgyo sokmuşum ona...
teşekkür etmesi gerekir soktugum için...
kimseye yaranılmıyor...
kim işine neresi gelirse konusmayı ordan alıyor...
https://i.hizliresim.com/1pis1kq.jpg
https://i.hizliresim.com/fwrw261.jpg
Kılıçdaroğlu sat
Nebati AL
Bahçeli tut
siyasetin bu kadar bu işlerin içine girmesi bana göre iyi değil ,
2 tarafın konuşmalarına bakılırsa değişik işlerin döndüğü net.
Ama kimse elini açık etmiyor neyin ne olduğunu SEÇİM 2023 sonuçları ortaya çıkaracak.
piyasa düzeltmesini bile yapamıyor :)
Bahçeli hep tut,
meral akşener al ,
babacan kuvvetli al
kılıçdaroğlu alma sat DİYORLAR .
BORSA yatırımı düşünen bakkal hüseyin abiye de sordum, coinden battı 5000 dolarım dedi, az param daha olsa kesin borsaya girer şansımı denerdim diyor param yok ya , para kazanılmıyor market işinde :))):28: ayağı yapıyor,
sasa gider mi diyolar sence ?? kafasını bu meşgul ediyormuş..
haklısın akçay, kusura bakma
en çok aklımda kalan -kamu şirketlerinin arpalık muamelesi gördüğü için asla adam olmayacağı, ciddi kar yapacak durumda olamayacaklarını yazmandı, yani aydan aya değişen bi durumdan bahsetmiyordun.. thyao kamu şirketlerinin en büyüğü olduğu için, şimdi sadece 1 sene sonra arpalık teorisi değişmiş olamayacağı için, sen örneği thy üzerinden verince çağrışım yaptı.. benim hatırlatmam bundan ibaret, tekrar özür dilerim
Devleti ali bir olmuş.
Her konuda
Atatürkçüler milliyetçiler müslümanlar aynı zihniniyette yeniden yoğruluyor..
Bunun dışında kalana su yok..
Aşırı uçlar törpüleniyor.
Laikler şeriatçılar batıcılar, ayrılıkçılar hayal kırıklığın da...
Bunu tersine çevirecek muhalefet yetenek ve cesaretten uzak.....
hangisi 2023 yıldızı olur...
https://i.hizliresim.com/ti8ddx7.jpg
o yazıların vadeyle viopla falan alakası yoktu. Genel olarak bu grup alınmaz almayın yazıyordu.
açık ve net çuvallamaydı...
Arz talep meselesi. piyasa fiyatin yukarı gideceğini düşünüyorsa, gösterge fiyattan yukarıda işlem görür.
Birbirimize alıp satıyoruz karsida makina yok. Gösterge fiyatın altına satıcısı yok demek ki. Likidite sağlayıcısı vardır tabi ama gösterge fiyatından bağımsız hareket edebilir.
eregl gitti diye krdmd aldım...
oturan öküz çıktı...
İç dinamikler ile borsanın düşmesi hemen hemen imkansız..
Piyasa zaten serbest değil ..Üstüne siyasi iradeyi ekleyin..
İmkansız kere imkansız gibi bişi oluyor.
Geriye yaptırım ambargo swift den atılma kara liste gibisinden dış dinamikler kalıyor.
Bunlarda olur mu olmaz mı..
İnsider değilsen öyle grafiklerden falan da anlaşılmaz..
Bu noktada borsayı satarak vatandaşa ekonomi zayıf imajı verdirmezler..
Bilakis daha da harlayacaklar ateşi diye düşünüyorum..
Ki bir çok bilinçsiz vatandaş hiç bişiye bakmadan bodoslama borsaya girmiş durumda..
Olası bir zarar hükümetten bilinir..
Seçimlere 8-10.000 arası bir borsa ile girmemiz çok olası..
Böyle dış dinamiklere borsa düşerse!! zaten suçlusu iktidar olmayacağı için işin içinden yine oy kazancı ile sıyrılmış olacaklardır.
Yani her türlü..
seçim olmaz..
seçimi kaybetmez..
seçimle gitmez..
Vadelide SASA HEKTS hacimli
https://i.hizliresim.com/dp0dzqq.jpg
Endeks ağırlıkları halak açık piyasa değeri ile belirleniyor.
KRDMD çok gerilerde, endekse etkisi az.
https://i.hizliresim.com/fynkgd5.jpg
SASA ve HEKTS çok dillendirilmiş idi..
Borsanın imajı için iyi değildi..
Bunlara bi tırpan geldi..
2-3 gün taban çektirildi falan..Korku salındı..
Şimdi herkes SASA HEKTS battı diyor falan..
O iş kapandı yani..
Aynı operasyon bankalarda da çekildi..
Halbuki bazıları nerede ise eski o zirve fiyatlarına geldi/yaklaştı ama ses seda yok..
SASA HEKTS da çok yakın bir zamanda eski zirvelerini tıngır mıngır geçer..Kimse tek kelime bile etmez.
Artık herşey ALGI..