La kedi kedi olalı bir fare tutmuş. Yüzüncü yıl ayağına piyasa altında bono. Adamı böyle severler...
Fibabank euro dönüşümlü yeni kkm açtım bugün 91 gün %40 faiz.Prim alamadım maalesef.
Bugün ilginç bir şey oldu. Burgan bank swift ücreti almıyor diye 60 doları İsviçre bankası'na Burgan Bank'tan yolladım, benden hiç bir komisyon kesmedi muhabir bankalar, İsviçre hesabıma aynen 60 dolar yattı. Bilginize.
Enpara 181 gün 61
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam döviz kkm konusunda bankalar çok hevesli değil anladığım.Görustüğüm mt'ye prim sordum vermiyoruz artık deyip konuyu kapattı .dolar kkm de prim varmıdır bilmiyorum doğrusu.Hatta dün açacaktım kkm hesabı bir türlü açamadılar sistem arızası var diye bugün tekrar görüştüm öyle açtılar.Ben 91 günlük açtım ama bazı bankalar sanırım 6 aydan kısa açmıyor artık.
Kapalıçarşı 32,5500 32,5700
Doların hali içler acısı...
Lokanta ve kafelerde KDV yükseltiliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan KDV tebliğinde değişiklik taslağına göre; yiyecek ve içecek sunulan yerlerde yüzde 8 olan KDV yüzde 10’a; yüzde 18 olan KDV yüzde 20’ye yükseltiliyor
Fed sıkışmış durumda faiz indirse bir dert indirmese bir dert şu an ecb fed den daha erken faiz indirimi yapacak gibi görünüyor ama tabi abd de bir kriz belirtisi olursa faizleri patır kütür indirip dediğin gibi euro da güçlenebilir bu arada bizimkiler fed faiz indirecek bize para gelecek diyordu şu an bu senaryo kısa vade için çöp oldu
bahri merak ettik. aklımıza bunun kapıcı veya kiracı zenci miydi diye de gelmedi değil...:kahkah:
Bir arkadaşın 1 m si Vakıf Bank da aylık %58 mevduat oranı ile bağlandı. Arkadaş Sivaslı :)
Süpriz ya kapıcıdan ya kiracıdan seç beğen...
#SonDakika Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: “Asgari ücrete ara zam gündemimizde yok. Emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkma durumu da yok.”
https://twitter.com/haberaktifcom/st...18981746475188
Kapalıçarşı 32,5700 32,5900
Enpara 32,0325 33,0325
FED yetkilileri bile ücretlerdeki artışı enflasyon söz konusu olduğunda yakından izler. Hatta ortalama saatlik ücret falan gibisinden takip ettikleri birde rakam vardır. Hatta düzenli olarak haftalık yayınlanan çok zengin bir veri setleri var mesela bizde hiç olmayan.Enflasyon 2 kaynakdan beslenir talep ve maliyet.Maaşlara devamlı zam yaparsan talebi kesemezsin Talep kesilmezse de fiyatlar düşmez.
İktisatçıklar diye aşağılamadan evvel bir kere daha düşünün derim.
Maaş artışları enflasyonu azdırmıyorsa o zaman yapalım yüzde 100 zam çıkalım ABD avrupa seviyesine. Nasıl fikir ? Hop diye bir anda 2000 dolar memur 1000 dolar emekli maaşı olsun. Neyimiz eksik.
Birde merak ettim Faiz neden enflasyon sonuçtur da diyor musunuz ?
bana yönelttiğiniz soru ile konuyu başka yerlere çekmeye çalıştığını görüyorum. benim orada demek istediğim ücret artışlarının enflasyonun yükselten en önemli faktör olmadığı ile ilgiliydi. zaten kredi kartı harcamaları ve düşük gelir grubun harcama kalemleri ve enflasyon alt kalemlerine baktığınızda bu ücret artışlarının enflasyona talep tarafından baskı yapamadığını ve cılız bir etkisi olduğunun görürsü-nüz ama görmek isterseniz tabii yoksa talep eşittir enflasyon der geçeriz işimize geldiği gibi.
Neyse bu foruma yıllar önce yazdığımda adamın biri gelip bana 'cahilsin' demişti. yine aynı duruma düşmemek için konuyu kapatmak da fayda var :D
Merhaba arkidişler,
ABD Doları bakiyemle TEB'den, TLU isimli, belirli günlerde giriş-çıkış yapılabilen yatırım fonundan almıştım. 01.03.2024-17.04.2024 tarihleri arasındaki getirisinin mevduat eşleniği, stopaj oranı ve valör günlerini de dikkate alarak %4,52 oldu. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Bu fon ile benzer yapıda, yalnız daha iyi getirili ve aynı zamanda daha düşük riskli fonlar olduğunu fark ettim; bunları inceleyeceğim.
Hepinize selamlar
Beyler düz vadelide en iyi rate nerede var ?
Goldman Sachs faiz tahminleri
https://pbs.twimg.com/media/GLW2WhrX...pg&name=medium
o zaman dövizlerinizi bozdurun, uzun vadeli DİBS'leri toplayın...
ne duruyorsunuz ?
https://sozcu01.sozcucdn.com/sozcu/p...eenHn0GJWQ.jpg
https://www.sozcu.com.tr/ozel-den-er...koparir-p40151
https://pbs.twimg.com/media/GLWm4wmX...jpg&name=small
lafa gelince biz Kuvay-ı milliyeyiz...
icrata gelince gelecek seçim...
eskidende hamaset-i milliye
şimdi de hamaset-i milliye..
ama Hatay'ın kaptırlmasında muhalefet partilerini desteklediğini bilinen medyada
3 hafta boyunca yanlış başkan adayı üzerinde yapılan tartışmalarda etkili oldu...
oy atmaya gitmeyecektim ama gittik ,keşke gitmeseydim...
sol seçmeni yine/yeniden/eskiden olduğu gibi enayi yerine koydular...
Selçuk tepeli : o ara zam olacak
Artık halk tv, fox da siyaset çıktı mı kanal değiştiriyorum.
Muratoğlu ev Bu yıllardır, ülke batacak, her hafta dolar patlayacak vs haberler yaparlar.
Kendi youtube tıklanmaları için bir sürü insanın yanlış yatırım yapmasına neden oluyorlar.
Bunun gibileri yaşlı ve emekli, sabit fikirli radikal seyircilerin raytingi için çıkarıyorlar.
İktidar olmak, sorumluluk almak diye bir dertleri yok.
Avrupanın en elit restoranında Istakoz fiyatı ile bizim mahalle arasında ki Tavuk dürüm nerede ise aynı fiyata satılıyor...Görüldüğü gibi Halkın gıdaya erişimi bilinçli bir şekilde engelleniyor...Ve enflasyon adı altında varlık transferi yapılıyor...
Yurt dışında Halkın parası ile ceviz kırmak ne zamandan beri doğru bir davranış olmuş..
Yine Halkın parası ile alınan o uçaklar , saraylar , makam araçları hepsi ısraftan ve halkı dikmekten öte birşey değil...
Neyse 10K maaşla geçinen ile onlardan alınan vergilerle ceviz kırmaya devam a.q....