Valla bunlar memleketlerine de gidip geliyorlar.Ama genelde hep buradalar.Genelde orta sınıf insanlar,kendi ülkelerinde yaşamaya emekli maaşlarının yetmeyeceğini söylüyorlar.Tabi bunlar beyan ,gerçek nedir tam biliyorum desem yalan olur.
Printable View
Valla bunlar memleketlerine de gidip geliyorlar.Ama genelde hep buradalar.Genelde orta sınıf insanlar,kendi ülkelerinde yaşamaya emekli maaşlarının yetmeyeceğini söylüyorlar.Tabi bunlar beyan ,gerçek nedir tam biliyorum desem yalan olur.
Geçinme konusunda kitabını yazdım. Az parayla tasarruf yada para kazanmanın yollarını arıyoruz. Geçen sene benim için harikulade bir sene oldu. Mart ayı itibariyle bir aksilik olmaz borsaya tekrar adım atacağız. Seçim öncesi tekrar ecnebi parası yada duruma göre altın böyle üç beş takla atarım. Ben seçimden sonra kkm işini hallederlerse borsa faiz ile parayı yönlendirecekler diye bekliyorum. Nasılsa beş sene seçim yok. İmamoğlu seçimi kazansın yada kaybetsin yeni cumhurbaşkanı adayı da yada Cumhurbaşkanı o diye düşünüyorum
Mkeles abi bana özelden numaranı ver sana su arıtma cihazı filtresi ile ilgili bilgi vereyim. Ben saf distile su ile ilgili bilgim baya var. 30 sene bunu hastanede kullandık. Biz 10 ppm üstünü kullanmazdik tetkikler de hata çıkıyor diye. Her hangi bir organda taş kum vs sıkıntısı yoksa 150 ppm su bile iyidir. Klorlu su en azından bakteri açısından iyidir. Zaten içtiğimiz suyun değerini sertliğini o yükseltir. Birde saf distile su iki şekilde elde ediliyor eskiden kaynamış su buharından edilirdi bundan çay demlerdik. Ama şimdi karbon reçineler var onun çay demi tadı rengi iyi değil kimi zaman bulanık çıkar.
İki saat saf su damıtık su farkı, şebeke suyuyla çay zart zurt bir şeyler yazdım, yanlış bir yere dokandım hepsi gitti.
Neyse en güzel çay, temiz kuyu suyuyla demlenir diyeyim kısaca.
Tavşanlı'da ki mahalle çeşmelerinin çoğunda memba suyu akar, onunla çay may olmaz dem tutmaz.
MAHALLE ÇEŞMESİ bunlar yine başka yerleri ile okur, neme lâzım kocamanca yazayım.
https://youtube.com/shorts/HMilu9sSp...GQJrDPq2kXN0FT
Herif baddik boylu falan ama, karizmasını kimse çizemez.:bravo:
https://i.hizliresim.com/b6e7ths.jpg
Bu fotoğrafı ileride belki lâzım olur diye kopyalamışım, hakikaten bu iki zibidi için gerekti.:kahkah:
Abi çay ve su konusunu yarın etraflıca ele alalım. İyi bir çay demi için gerekli olan dinlenmiş yumuşak su mu. Bunları etraflıca bilgisi olan arkadaşlar anlatırsa deneyimleri olanlar bilgi sahibi olmuş oluruz. Kazadan sonra tat ve koku duyumda hasar oluştu. Hastanede yoğun bakım çıkışı çay demledik. Bu çay bozuk dedim. En son tomurcuk çay demledik ki ondan bile bir kaç marka aldık. Ne kokusu ne tadı var bende. Şuan öylesine mal gibi yiyip içiyorum.
Abi burada iki laklak edip 20 senedir burnumuzdan gelen hayatı bir şekilde tadlandirmaya çalışıyoruz. Ayhan başkan cırcır oldu içinden geçtik güldük. Birbirimize her türlü şakayı yapıyoruz sen biraz fazla ciddiye alıyorsun. Bizim ki muziplik. Aslında sana çok takılmak istiyorum da g.t diyip geçiyon. Çok asabisin azıcık sakin ol abim
https://x.com/tiktokbabes/status/175...-9kiQ81Vg&s=08
ayasofi üstadım gunaydın
dünden beri Akin a bildiğim bütün küfürleri sayıyorum :vk:
Nerede desidero abi nasıl bi gençlik bıraktınız hiç mi utanmadınız? diye soracağım :evil:
analar babalar siz evladınızı böyle mi yetiştiriyorsunuz
yönetim neden küfür eden emoji yooookk!!
Yargıç Ahmet Çakmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Mayıs 2023 cumhurbaşkanı seçiminde 3. kez aday olmasını Yüksek Seçim Kurulu na (YSK) taşıyarak itiraz etmişti.
İtirazının ardından Çakmak, Hâkimler ve Savcılar Kurulu nun (HSK) hedefi haline gelmişti.
HSK nin başlattığı soruşturma kapsamında Çakmak a iki kez yer değiştirme cezası verilirken Hâkimler ve Savcılar Yasası nca meslekten iki kez yer değiştirme cezası verilen kişinin meslekten çıkarılacağı düzenleniyor.
Bu nedenle de Çakmak ın meslekten ihracı da istendi. Çakmak, yarın HSK Genel Kurulu nda yüz yüze savunmasını yapacak.
Savunmasından önce sosyal medya hesabından kamuoyuna açıklamalarda bulunan Çakmak, Şu anda başvurum Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nin (AİHM) önünde. Güneş dahi donabilir. Ama Türkiye de adalet aramak beyhudedir. Milletin egemenliğine sahip çıkmasını istiyorum. Ben de bağırından geldiğim milletimin sinesine dönüyorum ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
Reha beyin paylaştığı fotoğrafa yorum yapmayacağım. Geçen bir kaç arkadaşla etli butlu konulara balık etli konulara biraz girdik ama çok çok az. Hisseneti açtığımda bile ortalık sütyenden dondan geçilmiyor, iri modeller falan 🤦*♂️. Birinin yanında bir şey gösterecek olsam, rezil olacam. Biraz durulması lazım benim chrome un. Bu arada ben gariban brita sürahi kullanıyorum. Olur da belki reklamlar değişir. #Brita, #sürahi, #yedek filtre, #maxtra+ falan... 😂
Ulan tüh emojisi yaptım o da yanında başka emojiyle bitişik mi gitmiş... Gitti benim reklam değiştirme çabaları
Sıkıyorsa laf edin:he:
Gaya hocam büyüksün :)
https://x.com/tiktokbabes/status/175...-9kiQ81Vg&s=08
basganım şu akın a bi el atın kimse bişi yazmamış nasıl böyle duyarsız bi halk olduk anlamıyorum
dünden beri Akin a bildiğim bütün küfürleri sayıyorum
Nerede desidero abi nasıl bi gençlik bıraktınız hiç mi utanmadınız? diye soracağım
analar babalar siz evladınızı böyle mi yetiştiriyorsunuz
Ben gariban da teneke siyah zeytin, yeşil zeytin, ayçiçek yağı, olgunlaştırılmış peynir falan filan getirttim 😑.
Sözcü gazetesi yazarı bir gün adalet sizede lazım olur diye köşe yazısı yazmış. Şuana kadar yapılanlar sayesinde artık onlara adalet lazım olamayacak. Şöyle ki. Bir örnek vereyim. Ben yarın seçimi kazandım ve ohal ilan edip bütün pak parti kadrolarını KHK ile attım. Seçimi kazanan HSYK da söz sahibi oluyor zaten. Sonra talimat verdim pak partiyi yi terör ilan eden bir dava açın ve akp lilerin mv düşürün tutuklayıp mal varlıklarına el koyun dedim. Hatta daha önce Hsk da olduğu gibi aym üye sayısını 50 yaparak bir kanun çıkardım ve 35 tane üye atadım. Hatta canım çok sıkıldı Demirel'in atadığı tüm AYM üyelerini de KHK ile attım bir kısmını tutuklattım. Tüm ben bunları yaparken, beni durdurabilecek bir güç var mı.
Dijital çağındayız her şey sosyal medyada var. Adam rahip ajan diyor ben varken çıkmaz diyor çıkıyor, faiz sebep enflasyon sonuç diyor tersi oluyor şimdi. Pak partinin kurulmasından yıllar önce açılan üniversiteleri ben açtım diyor. Diyor da diyor tık yok. Demek ki bu ülkenin bir çoğu dağda bayırda yaşıyor ve zeka seviyesi donma sıcaklığının altında.
Demokrası araç diyenden bu ülkeye hayır gelmez.
Ben bir süre İngiltere'de yaşadım, babam da Alamancı idi :) Avrupa'daki yaşam şartlarını yakından takip ediyorum. Antalya'da yaşayan Avrupalılar doğru söylüyor, orada kendi emekli aylıkları ile geçinmeleri çok zor. Bakmayın siz, beğenmiyorsanız Türkiye'ye dönün diye gurbetçilere çemkirenlere. Almanya'da da hayat şartları çok zorlaştı. İster Alman olsun isterse Almancı Türkler olsun ''Yaşam maliyeti arbitrajı'' ından faydalanıyorlar. Yani orada kazanıp burada yiyorlar, olayın özeti bu.
Bundan sonra ki aşama Rusya gibi olabilir. 4 sene sonra seçime girecek partiler bile elenebilir.
Altina dikkat.her an patliyabilir.
CHP ye diğer partiler kadar CHP liler de vuruyor. Böyle bir ortamda elimizdeki belediyeleri nasıl tutabiliriz. Hayatımda ilk defa CHP ye oy verecek biri olarak konuşuyorum. Bu kadar da olmaz diyorum. Kılıçdaroğlu gitmese muhtemelen yeni bir parti daha kurulacaktı sanki. O derece çarpışma var.
Bir de MHP'liler var, hala uyuyan.
Aslinda sutre gerisinde pusudalar akillari sira.
Gecen biri yazdi, gecmisi san ve serefle doluymus, simdi MHP'liyim demeye utaniyormus.
Gecmisteki san ve saref dedigi 1980 oncesi sokak cinayetleri, ulkucu mafya, cek senet mafyalari.
O kadar da olmaz diyorum. Çok kızıyorum hiç CHP ye oy vermedim. Sadece tarafım belli olsun diye vereceğim. Karşında tek parça ittifak varsa sende en kötü ihtimalle kötünün iyisini seçmek zorundasın. Bunlar ne yapıyor akp grubu zaten vuruyor bunlar da alttan vuruyor. Bu şekilde çoğunu CHP kıl payı kaybeder
https://www.sondakika.com/politika/h...apti-16870676/
CHP, partinin mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmelerin sonucunda, Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verdi. Bu gelişme sonrası Savaş'ın eşi, araç içerisinden "Geliyoruz Hatay" notuyla bir fotoğraf paylaştı. Ancak fotoğraf karesinde Lütfü Savaş'ın uyumuş olması dikkatlerden kaçmadı.
Adam uyurgezer çıktı iyi mi?
Müthiş bir PR çalışması
Akşam ülkücü ağabeyler eski komşular gelecek ziyaretime onlara bugün yaşadığımız şeyleri soracağım. Bence içinden gelmiyordur onlarında bu duruma oy vermek. CHP den başka zafer partisi var kitlesel olarak biraz. DP ordu milletvekili İstanbul adayını bile vuruyor. Oğlum CHP sayesinde iki MV çıkardın. Neyin peşindesin. 20 mv beleş alan gelecek ve deva zaten ölçüsünü alacak. 4 yıl sonra yav biz hata yaptık yine ittifak yapalım 10 değil de 3-5 mv atıver diyecekler. Muhtemelen yeni bir parti ile ittifak olacak diye düşünüyorum 2028 de. Yrp zafer CHP.
Şaşırmayın bir indirim haberi veriyorum.Gozlerinize inanın. Ayarları ile oynamayın.
Sektör kaynaklarının aktardığına göre, Son yapılan zamla litre fiyatı 44 TL'yi gören motorine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,21 TL'lik indirim bekleniyor.
Emekli ikramiyesi 3 bin olunca indirim. Eğer bi şey olursa hiç bir şey olmadan bindirim gelir.