Benim anladığım ;REİSİN konuşmasından sonra piyasa, HAFİZE nin kalacağına ve dedikodunun biteceğine inandı.
Printable View
Benim anladığım ;REİSİN konuşmasından sonra piyasa, HAFİZE nin kalacağına ve dedikodunun biteceğine inandı.
TÜİK: Algılanan Enflasyon ve TÜFE’nin farklılaşmasına yönelik haberlerin çarpıtıldığı görülmektedir
TÜİK'ten, Algılanan Enflasyon ve TÜFE konusunun basın ve sosyal medyada çarpıtıldığına
dair açıklama geldi. TÜİK'ten yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları
ile sosyal medya hesaplarında Algılanan Enflasyon ve TÜFE’nin farklılaşmasına
yönelik haberlerin çarpıtıldığı görülmektedir.
TÜFE, her ay 81 il 228 ilçe kapsamında 564.710 fiyat derlenerek enflasyonu uluslararası
standartlarda ölçen hesaplama sistemidir. Basında Algılanan Enflasyon olarak
ifade edilen veri ise yine TÜİK tarafından gerçekleştirilen Tüketici Eğilim
Anketi kapsamında yer alan ve vatandaşlara yöneltilen "Geçen 12 aylık dönemde
tüketici fiyatlarının % kaç arttığını/azaldığını düşünüyorsunuz? Lütfen tahmini
oran veriniz." sorusuna verilen cevaplar üzerinden hesaplanabilmektedir. Söz
konusu anketin mikro verisi, TÜİK Veri Araştırma Merkezi aracılığıyla talep eden
tüm araştırmacıların kullanımına açıktır.
Tüketicilerin geçmiş 12 aydaki enflasyon algısını yansıtan ve yukarıda arz edilen
tek soruluk veri setinden elde edilebilen sonuçlar üzerinden, resmi TÜFE verisini
eleştirmek manipülatif ve art niyetli bir yaklaşımdır. Zira tüketicinin enflasyon
tahmini ile TÜFE'nin farklılaşması son derece doğaldır. Algılanan enflasyon
ile TÜFE arasındaki oransal fark Avrupa Birliği ülkelerinde 5 ila 6 kata kadar
çıkarken, ülkemizde bu farklılaşma çok daha düşüktür. 2023 yıl sonunda TÜFE
yıllık değişim oranı %64.77 iken, tüketicilerin tahmini %96’dır." denildi.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
Aslında piyasayı bir inandırabilseler sorun kendiliğinden çözülecek.Ama o kadar yanlış işler yapıldı ki insanlarda negatif düşünmekte haklı.Mesele enflasyonun yüksek çıkacağı değil.
Mesela bunu bankalarda biliyor ama bu ay mevduat faizlerini yükseltemediler. Çünkü aldın 50 ye kime 70 e 80 e vereceksin kar edeceksin. Bir yerden sonra herkes kendi ayağına sıkar işler raydan çıkarsa.
Sözcü, HalkTV çok köpürttü, Demirtaş sonradan yumuşadı ama onların dediğini yapmak sakat.
Ben isim vermedim diyemez.
BBHT'de TEB Yatırım Gaye Hanım'ın görevden alınması dedikodusu ile düştük cumhurbaşkanı destek verince yükseldik dedi.
akbank az daha zorlasa tavan olur.
:drunk:
TÜİK: Bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Algılanan Enflasyon ve TÜFE'nin farklılaşmasına yönelik haberlerin çarpıtıldığı görülmektedir
24.01.2024 16:39:36 TÜİK: Tüketicilerin geçmiş 12 aydaki enflasyon algısını yansıtan ve tek soruluk veri setinden elde edilebilen sonuçlar üzerinden, resmi TÜFE verisini eleştirmek manipülatif ve art niyetli bir yaklaşımdır
24.01.2024 16:39:09 TÜİK: Bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Algılanan Enflasyon ve TÜFE'nin farklılaşmasına yönelik haberlerin çarpıtıldığı görülmektedir
abka al sana cevap. :he:
Onların işi o yapar tabii. Eee konuşması gereken bugün konuşan neden susar? Hata varsa çift yönlü. Sen çık geçen perşembe akşamı yap açıklama bunlar olurmuydu? Bir de seans içi yapıyorsun. Kusurabakmasın Muhalefet boş işlerle uğraşmaktan bence gerçekten muhalefet etmeyi unutmuş.
24.01.2024 16:40:01 TÜİK: Algılanan enflasyon ile TÜFE arasındaki oransal fark Avrupa Birliği ülkelerinde 5 ila 6 kata kadar çıkarken, ülkemizde bu farklılaşma çok daha düşüktür
google asistandan bile komik fıkralar :he:
adamlar bizim % 100 enflasyonumuzu bile kıskanıyor..
buradan sonra ya düşen bıçak elle tutulmaz olcek ya da stop abeyler
YKBNK vadelisinde yüksek hacim var
https://i.hizliresim.com/ad9vtsz.jpg
910550 yarın lönk... 1 lik yeşil yakarsa full olur
Yarın holdingleri alırlar bence, akşam pazarı düşerler diye bekliyor olacağım. Oradan çok satış oldu vatandaş geri kaldı diye alıyor.
Cumhurbaşkanı karışık işlerde artık hemen pozisyon belirtmiyor.
Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz prensibi var.
Yine olursa yine vururuz vs o tip işleri bıraktı.
%5 ek zam olunca cumhurbaşkanını yanıltmışlar Temmuz'da zaten herkes aynı enflasyon farkını alıyor demiştim. Bence işin aslını öğrenince uyarmış ve farkı Ocak ayına taşıdılar. Temmuz'daki zam zaten bu seçime faydası olmuyor.
Bayram ikramiyesini de 5 bin yaparlar diye bekliyorum.
Godfather yaşasaydı bu akşam satan kurum haindir derdi muhtemelen.
Satıcı Deniz.
Bofa alış tarafında
http://share.matriksdata.com/shareMa...01241701304530
Erdoğan akıllı ve siyaseti çok iyi bilen bir politikacı. Önce genel reaksiyonu kontrol ediyor, sonra ne yöne karar verirsem ve ne söylersem kısa vade avantajlı olurum diye hareket ediyor.
Asıl seçimden sonra ittifaklar nasıl değişecek ve kartlar yeniden karılacak onu göreceğiz..
O beklenen ama gelmeyen Arap parası , yurtdışından gelecek para-fon girişleri ve olumlu açıklamalar bazı şartların değişmesini bekliyor.
Değişecekte...
Cumhur %51 üstü almak zorunda yoksa tartışmalar başlar.
Mart ayında üniversite öğrencilerine yönelik paket gelebilir.
Güzel bir çalışma
<<<<<<
https://twitter.com/M_Fatih_Parlak/s...280506/photo/1
https://i.hizliresim.com/hc6rfbx.jpg
Biraz banka sat diğerlerine ekleme yap namissiz pala
Bu geride kaldı diye alınca elinde kalıyor, onu bir iki gün sonra alıyor. Trader'in o kadar bekleyecek zamanı olmuyor.
Trader için en iyi alım zaman bence karanlık oda öncesi son 2 dk..
Genel olarak buradan alıp sabah vermek daha iyi getiri sağlar gibi...
Belli hisselerde daha detaylı bir bakış ile bu işlem yapılabilir..
Dün Mehmet Ağar akrabamız değil hemşehrimizdir gurur duyuyoruz deyince riske girip almak gerekiyordu.
8100 üzerinde kapama niyetleri var gibi endeksi ......
Alıcı satıcı nasıl
Akşam vay arkadaş net alıcı satıcı yok borsa rekor kırdı derler mi?
Asikome çıktı bende:drunk:
Konuşmayı dinledim ısrar ile Temmuz'da fark kalkacak dedi. O şekilde olmadığını anlayınca uyarmıştır.
Yeni ben SGK'lı olarak memur ve SGK ve Bağ Kur farkı olmasını kabul edemedim. Çalışırken ücretini almışsın ömür boyu memur gibi maaş almak sivil vatandaş için rahatız edici.
Asker ve üst düzey bürokrat için farklı olabilir ama öğretmen doktor vs için sıkınıtılı durum. Özelde her türlü mobbing şu bu oluyor, izin alamıyorsun, iş güvencesi yok vs.