Bir ucundan tuttuk ttrak ın maşallah ilk çeyrek itibarı ile gayet güzel sonuçlar , bilgi paylaşan ortaklarıma teşekkürler.
Syg.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bir ucundan tuttuk ttrak ın maşallah ilk çeyrek itibarı ile gayet güzel sonuçlar , bilgi paylaşan ortaklarıma teşekkürler.
Syg.
Dostum bunun adı fırsat eşitliği değil.
Sana şöyle açıklayayım. Diyelim ki TTRAK ARGE departmanını sıfırdan kuruyor olsun. 100 personel alacak. Son sunuma göre 50 kadın 50 erkek olacak denmiş.
Zaten mühendisliğin yapısı gereği başvuranların 80% i erkek 20% si kadın olmak zorunda. Zira makina mühendisliklerinde kabaca oran bu şekilde:
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans-p...41&p=1010&pr=1
şimdi diyelim ki çok iyi 100 aday başvurdu...80 Erkek, 20 Kadın
Sen 50 Erkek ve 20 Kadını aldın.
Fakat kalan kotaya 20 kadını alabilmek için, seçilemeyen 30 Erkekten ekleme yapamıyorsun. Personel kaliteni düşürmek pahasına, sadece "departmanın yarısı kadın olsun" mantığıyla, daha sıradan adayları işe almak zorundansın.
Kadın zorunlu kotaları başka departmanlarda olur, HR, Finans, Muhasabe, Satış, Pazarlama, vs...
Fakat erkek-kadın dağılımının 80-20% olduğu mühendislik, makina mühendisliği gibi dallarda, istatistiksel olarak daha iyi olan erkeği almak yerine "sıradan kadınları" sırf sustainability gender equality vs... zırvaları yüzünden izin vermek saçmadır
Kadın yada erkek böyle güzel şirkette her kim olursa hak ettiği pozisyon da olur
26.04.2023 tarihinde 2023 1. Çeyrek sonuçları kap üzerinden ilan edileceğine dair bilgi geldi.
Syg.
Geçen yıl 11066 adet iç dış satış yapılmış ve 480 mil. ilk çeyrek kar açıklamıştı...
bu yıl ilk çeyrek 14034 adet satış ile (. . .) kar bekliyoruz.
Bir damla tövbe, bir umut ışığı, bir dua niyazı, Kadir Gecesi'nde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle.
Kadir Geceniz mübarek olsun!
Türk Traktör aracı kurumlar net kar beklentisi.
https://pbs.twimg.com/media/FuP5IKbX...g&name=360x360
Bayramımız mübarek olsun ✋🇹🇷✋
TürkTraktör Faz 5 emisyonlu en yeni CASE iş makinelerini Marble İzmir Fuarı’nda sergiliyor26/04/2023 11:29:57
İş makineleri sektöründeki faaliyetlerini artan yatırımlarla 10 yıldır sürdüren TürkTraktör, CASE markalı iş makineleriyle 28. Marble İzmir Fuarı’nda yer alıyor. TürkTraktör, Faz 5 emisyon seviyesindeki en yeni iş makinelerini, ilk kez 26-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen mermer fuarında sektörün beğenisine sunuyor. 2020 yılında lansmanı yapılan Kazıcı Yükleyicilerin yeni Faz 5 modellerinin yanı sıra ağır iş makineleri ürün gamına yeni eklenen CASE 1121G Lastikli Yükleyiciler ve yeni seri CX350D ekskavatörler de fuarda müşteriler ile buluşuyor. Fuara özel satış sonrası kampanyası kapsamında tüm yedek parçalarda ekstra avantajlar da sunulacak.
TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Direktörü Boğaç Ertekin, doğal taş sektörünün dünyadaki en önemli buluşmalarından 28. Marble İzmir Fuarı’nda 181 yıllık köklü geçmişe sahip CASE iş makineleri ile tekrar yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. CASE iş makinelerinin en yeni modellerini katılımcılarla buluşturduklarını ifade eden Ertekin, “69 yıllık bilgi, birikim ve tecrübeye sahip TürkTraktör olarak 2013 yılından bu yana iş makineleri alanında da faaliyet gösteriyoruz. Yerli üretimi geliştirme yönündeki çalışmalarımız doğrultusunda 2020 yılından bu yana CASE ve New Holland markalı Kazıcı Yükleyici iş makinelerini tesislerimizde üretiyoruz. Esnek üretim kapasitemiz, çevik çalışma stratejimiz, yaygın bayi ve servis ağımız ile kısa sürede pazarda önemli bir büyüme ivmesi yakaladık. TürkTraktör olarak geleceğe etki stratejimiz çerçevesinde ‘Şehirleri Dönüştürür, Geleceğe Hazırlar’ amacımıza paralel olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Marble İzmir Mermer Fuarı’nda Faz 5 emisyon seviyesindeki en yeni ve çevreci iş makinelerimizi ilk kez sergiliyor olmanın heyecanı içerisindeyiz.” dedi.
Ürün gamına yeni eklenen modellerden bahseden Ertekin, “Yerli üretim 695SV modelimizin yanı sıra ağır iş makineleri alanında önemli bir ilgi uyandıracağına inandığımız CASE 1121G Lastikli Yükleyicinin lansmanını da yaptığımız fuar, bu anlamda bizim için ayrı bir önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl satışlarına başladığımız Faz 5 emisyonlu G serisi yükleyicilerimize, 2023 yılı itibariyle D ve E serisi Faz 5 ekskavatör modellerimizi de ekleyerek müşterilerimiz ile buluşturmaya başladık. Bu sayede geleceğe etki ve sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında karbon ve azot oksit yayılımımızı azaltarak çevre ve iklim değişikliği konularındaki hassasiyetimizi de vurgulamış oluyoruz. Faz 5 konusundaki deneyimlerimiz ve satış sonrası yetkinliklerimiz ile müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Güç ve verimliliği çevreci bir şekilde bir araya getirirken sahadaki zorlu işlerde her türlü ihtiyaca yanıt veren iş makinelerimizi görmek, çalışma arkadaşlarımızla buluşmak ve özellikle müşterilerimizin geri bildirimlerini almak üzere tüm katılımcıları fuardaki standımızı incelemeye bekliyoruz.” dedi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Bilanço maaaaaşllah👍🇹🇷👍
traktör maşallah
1,4 milyar kar açıkladı.
yarın detaylara bakarım.
şöyle bir durum var hisse fiyatına yansımıyor bu rakamlar ilginç...
HBK ilk çeyrek itibariyle 26 , bu ivme korunursa yılı 110 hbk ile kapatırız inşaAllah
Traktörümüze maşallah , şirketimizin kondisyonu iyi , sürülecek , ekilecek tarlalar için üretiyorlar , emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Syg.
maşallah ALLAH nazar değdirmesin geçensene ilk altı ayda yaptığı karı bu sene ilk çeyrekte gönderdi inşallah fiyatada yansıtır bunu tahtacımız.
Bana göre nakit akışı olsun gelir tablosu olsun rakamlar genel olarak gayet olumlu, hem çeyreklik hem yıllık bazda yukarı ivme var. Bonus olarak da beklenti üzeri bir net kâr rakamı mevcut. Bu rakamların hisseye oldukça pozitif yansımasını beklerim.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Şirketin ciro ve karlılık artırna performansı olduköa iyi… Bu özsermaye ve ciro hacmine göre yönetimin aldığı sermaye artışı miktarı çok az, bu yıl için en azından 200 milyon yapmalıydıkar, tahta çok sığ kalıyor bu hisse fiyatlarında
Yatırımcısını yanıltmayan, her zaman işini hakkını vererek yapmaya gayret eden ve bunu başaran yönetim kocaman bir alkışı hak ediyor. Bravo.
İlk yatırımımı 2004 yılında yapmıştım. O gün bugündür arttı, azaldı ama hiç portföyümden eksik olmadı. Çok şükür bir iki kaza yılı hariç portföyümde en memnun eden şirket oldu. Uzun süre daha da memnun etmeye devam edecek inşallah. Güvenim tam. Yola devam.
Çocuğuma bırakacağım en güvenli yatırımımı yarattığınız için tüm Türk Traktör ailesine teşekkürü bir borç bilirim. İyi ki varsınız.
Fiyata takılan arkadaşlarım, kafanız karışmasın böyle zamanlarda. Evet piyasa gergin, böyle rekor kara bile fiyat geri gelebilir. Bunların hiç önemi yok. Zaman ilerledikçe ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Bekleyin, görün. Tarım ve otomotiv sektörüne aynı anda yatırım yapabileceğiniz başka alternatifiniz yok bizim piyasada. İki sektör de önümüzdeki 10 yılın en değerli sektörleri arasında olacak.
Sabrın sonu selamettir. Sevgiyle kalın.
Bu adam olmasa bu kadar kar gelmezdi. :evil: tıkla
Bu bilanco hisse fiyatina yansimiyorsa ne güzel iste tam alim firsati al at kenara illa fiyatina yansiyacaktir 16 senelik ttrak yatirimcisi söylüyor bunu yabana atma bu hisse hic yaniltmadi beni
üretim ve satış rakamlarını inceleyenler sanırım yanılmayacaklar.
https://i.hizliresim.com/qgw3ysj.png
tabloda 3,5,8,13,21,34,55,89,100 ve 200 günlük fibonacci noktaları gösterilmiştir.
89,100 ve 200 günlük tepe değer 629.19 olarak oluşmuştur.
yukarıdaki veriler hissede görülen fiyatlara göre oluşmuş teknik verilerdir.
Egeen den sonra burası öğle güzel göründü ki anlatamam . Muhabbetiniz bol olsun .
TürkTraktör, üretim, ihracat ve toplam satış adetlerinde rekora imza attı27/04/2023 09:40:17
TürkTraktör, 2023 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Ocak-Mart dönemini kapsayan üç aylık süreçte TürkTraktör, üretim, ihracat ve toplam satış adetlerinde rekora imza attı. Üretimde geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 19, ihracatta yüzde 15 ve toplam satışta yüzde 27 artış gerçekleşti. TürkTraktör, yılın ilk üç ayını 1 milyar 398 milyon TL net kârla tamamlarken aynı dönemdeki faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı sırasıyla yüzde 18,3 ve yüzde 19,1 oldu. Şirketin toplam cirosu ise 9 milyar 523 milyon TL seviyesine yükseldi.
Başarılarla geçen 2022 yılının ardından 2023 yılına da rekorlarla başlamanın gururunu yaşadıklarını belirten TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, “Çiftçilerimizin ilk tercihi olmaya devam ettiğimiz yılın ilk çeyreğinde de Türkiye traktör pazarındaki liderliğimizi aralıksız 17’nci yıla taşıyoruz. Üretim, ihracat ve toplam satışlarda elde ettiğimiz en iyi ilk çeyrek sonuçlarıyla rekorlarımıza yenilerini eklemiş olduk. ‘Bugün attığımız her adımda geleceğe etkimiz var’ diyerek ortaya koyduğumuz sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda, ürettiğimiz traktör ve iş makineleri ile tarımı ve şehirleri geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. ‘Geleceğe Etki’ adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz ile etki alanımızı tüm ekosistemimize yaymayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Gelecek için Etkili Liderlik, İnovasyon Gücü ve Geleceğin Yetkinlikleri, Sorumlu Operasyonlar ve Ürünler, son olarak da Geleceğin Tarımı olmak üzere odaklandığımız dört alan ile ilgili 2030 yılı hedeflerimizi Nisan ayında paylaştık. Bu dönüşüme öncülük eden ve elde edilen başarılarda büyük pay sahibi TürkTraktör çalışanlarına ve ürünlerimizi tercih eden paydaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
TürkTraktör, 2023 yılının 1. çeyrek finansal sonuçlarına göre Ocak-Mart döneminde toplam 13 bin 625 adet traktör üretimi gerçekleştirdi. İlk üç ayda TürkTraktör, iç pazara 9 bin 154 adetlik traktör satışı gerçekleştirirken, 5 bin 58 adet traktörü de yurt dışı pazarlara ihraç etti.
New Holland Pazarda İlk Sırada
TÜİK verilerine göre TürkTraktör’ün New Holland markası pazardaki yüzde 38.6’lık payıyla liderliğini sürdürürken, TürkTraktör’ün premium markası Case IH ise yüzde 8.4’lik pay oranıyla dördüncü sırada yer alıyor.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
aslında forum okuyucuları şirketin üretim ve satış rakamlarını dikkatli bir şekilde takip ediyor. uzun zamandır paylaşmadığım veriler aşağıdaki tablodadır.
https://i.hizliresim.com/dahtci1.png
sektörün f/k si 13 ttrak 7,75 daha ne olsun
15.56 itibarıyla sektördeki hisselerin f/k ve pd/dd değerleri
https://i.hizliresim.com/nma18g8.png
yıllara göre üretim rakamları
https://i.hizliresim.com/bmo13zr.png
Yüksel C ttrak,ın duayenidir 10 yildan fazla kendisini takip ederim tamamen rakamlarla net bilgiler paylaşır kiymetini bilelim
Sn. Yükselc bilgi paylaşimlarıniz için teşekkürler , bu sene 2023 1. Çeyrek performansı devam edecek ise tüm zamanların üretim rekoru gelme olasılığı yüksek görünüyor.
Syg.
Ttrak evladiyelik hisse maşallah … 4 haneli rakamlar gelecek inşallah ..
https://i.hizliresim.com/dn1g2e9.png
yukarıdaki tabloda ttrak ve bist100 ün 3,5,8,13,21,34,55,89,100 ve 200 günlük fibonacci noktaları gösterilmiştir.