*tcmb: Kısa vadeli dış borç stoku kasım sonu itibarıyla 116,5 milyar dolar(önceki 116,6mlr)
*tcmb: Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku kasım sonu itibarıyla 58,1 milyar dolar(önceki 59,2mlr)
Printable View
*tcmb: Kısa vadeli dış borç stoku kasım sonu itibarıyla 116,5 milyar dolar(önceki 116,6mlr)
*tcmb: Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku kasım sonu itibarıyla 58,1 milyar dolar(önceki 59,2mlr)
Döviz kurlarının dünkü PPK sonrası verdiği tepkiye bakınca gerçek piyasa beklentisinin söylendiği gibi "faizlerde değişikliğe gidilmemesi" olmadığı açık şekilde ortaya çıkıyor. Öyle ya gerçek beklenti bu olsaydı, malumun ilanından sonra piyasanın buna kayda değer bir tepki vermemesi beklenirdi. Ama sanki merkez adeta faiz artırımına gitmiş gibi bir tepki geldi piyasadan. Bu da gösteriyor ki piyasanın faiz indirilmeyeceği görüşü beklentiden çok temenni boyutundaymış (ve yatırımlara yön veren gerçek beklenti merkezin indirime gitme olasılığıymış) ki faizler değişmeyince de piyasadan TL pozitif bir tepki geldi.
Yani işin özeti piyasalara güvensizlik ve korku iklimi hakim. Tahmin paylaşan ve devamında piyasayı yönlendiren ekonomistler bu ortamda gerçek görüşlerini paylaşmaktan kaçınıyorlar. Ve sonucunda beklendiği gibi değişikliğe gidilmeden gelen faiz kararı sonrası bile kurlarda günlük %2'lik bir oynaklık oluşabiliyor. Gerçekten enteresan günlerden geçiyoruz.
Altın ile ilgili bir sorum var;
İşbankası interaktif bankacılıktan GLDTR hissesi aldım.
Bu hissedeki fiyat değişiklikleri neye göre oluyor anlayamadım.
Mesela, şu anda
USD/TRL 0.65 % +
XGLD 0.53% +
Durumdayken yani hem dolar hem de altın fiyatı artıdayken,
GLDTR 0.05% - gözüküyor....
Altın ve dolar fiyatı artarken bu hissenin fiyatı nasıl düşüyor...bilen birisi aydınlatırsa memnun olacağım..
Not:Burası dolar başlığı ama her konuda bilgi sahibi olanlar burada olduğu için buraya yazdım
Türkiye gibi düşük katma değerli imalat yapan ülkelerde üretim ve imalat artışı ihracata yönlendirilirse bu durum ithalatı da ciddi şekilde arttırıyor. Genelde hükümetler düşük teknoloji imamaltı ve hizmetler sektörünü hormonlu olarak destekleyici politikalar izlemek zorunda kalıyorlar.
Eğer katma değerli ihracat ve üretim derseniz o zaten çok çok uzun vadeli bir konu ve uzun vadede dahi gerçekleşeceğine dair bir sinyal yok.
O nedenle halihazırdaki durumda kısa ve orta vadede dövizi ancak çok kuvvetli bir resesyon baskılayacaktır. Bunun dışında düşük ve orta teknolojili imalat hamleleri ve bunlara ilişkin mali ve parasal genişleme ne yazık ki dövize yukarı yönlü baskı yapacaktır.
O nedenle şahsi düşünceme göre döviz dengesini sağlamanın yolu kısa ve orta vadede var olan üretim profili ve eğitim seviyesi ile imalat ve üretim de değil. Bu yönde bir adım ancak cari açığı arttırarak bizi daha sorunlu bir konuma itecektir.
bankandan veya yatirim sirketinden gram altin al gec..isletim ucreti alma isi bitti, bende 4 hesap var; dolar-sterlin-altin ve vadeli..
islem ucreti almiyorlar, bi kere aldilar yarim saat boyunca demedigimi birakmadim, siz soyguncumusunuzdan basladim, tefecimisinize kadar devam ettim..
gram altin 221/224 zaten, daha ne komisyonu isletim ucreti odeyecegiz..
Ticaret savaşı Turp'un elinde patlamış;
Alıntı:
The U.S. LOSES BIG In Trade War Imports Rise As Exports Slashed
The trade deficit, which was made a big deal by President Trump, and ignited a trade war with China, has worsened https://www.silverdoctors.com/headli...ports-slashed/
Albayrak: 5,5 yıldır yaşanan tüm olaylara rağmen ekonomimiz dimdik ayakta
İzmirliler bilir işini...(AKP o şehri Türkiyenin ortası ve doğusundan köylü ve Suriyeli,Afganlı doldurmadığı müddetçe)
Ankarada 9 puanlık fark var Mansur YAVAŞ çok kaliteli, planlı, projeli ve polemiğe kapalı...Orası da tamam...
Tüm hedef İstanbul olmalı artık...Aday İMAMOĞLU çok daha fazla projeleriyle tanıtılmalı polemiğe girmeden...
Albayrak şöyle tedbir aldık böyle tedbir aldık şunu yaptık bunu yaptık ENFLASYONU düşürdük diyor. Gülesim geldi. son 2 ayda fiyatlar artmasına rağmen ENFLASYONU düşürebilen bir TUİK Başkan yardımcısı atadınız. Bütün mahiret oda.
Ispanak-pırasayı 7 TL ye, Patlıcanı-domatesi 10 TL ye, soğanı 7-10 TL ye alınca , doğalgaz faturası 300-400 tl, elektrik faturası 100-150 tl verince verir...
EYT ye takılıınca, işsiz kalınca verir...
Anketler iyi de seçmen listelerindeki hile hurda işleri ne olacak!!!
Dün listeye bakmaya gittim....iki bayan konuşuyorlardı...bulundukları apartmanda fazladan 6 kişi gözüküyormuş...
Şikayet edeceğiz diyorlardı ama şikayet edecek kurum mu var !!!!!
Sn.Bakan...*Ekonomide tarihi bir dönüşümü başlattık.
EKONOMİ DİMDİK AYAKTA
*5.5 yıldır yaşananlara rağmen ekonomi dimdik ayakta
*Ekonomik olarak hangi ülke bu saldırılarına altında kalkabilirdi. Emin olun hiçbir ülke bunların altında kalkamazdı.
*5 senede yaşadıklarımızı bir biz biliriz bir de vatandaşımız bilir. Tüm bunlara rağmen demokrasimizi de ekonomimizi de dimdik ayakta tutuk.
Her biri birbirinden kıymetli son 4-5 gönderim silinmiş...
Görenler,görmeyenlere anlatıversin bir zahmet
saygılar/başarılar
O canlı pazardan, marketten meyve-sebze alıyor...Marketten temizlik maddesi alıyor...Doğalgaz-elektrik-su faturası ödüyor...Benzin-mazot alıyor...Maaşının nasıl eridiğini biliyor...İşsiz kaldığını biliyor...
Ekönömiyi köküne kadar hissediyor/bilinçleniyor :he:
+1
Çoğu kişi sebep ile sonucu birbirine karıştırıyor olabilir.
Ekonominin kötü ve kırılgan olması sebep, Politik arenada yaşananlar ise bu sebepten ötürü oluşan sonuç.
Tıpkı enflasyonun bir sebep faizin de sonuç olması gibi.
İnsan zihni kendi başarısızlığını gizlemek için bilinçaltında bu takası (sebep ile sonucun yerlerinin değiştirilmesi) yapıyor. Ve bir noktadan sonra bu yöntem kendi hatalarını ve düşük performansını gizlediği için bu durum üst bilince de inandırıcı gelmeye başlıyor. Polyannacılığın istismar edilmiş bir şekli.
Migros internet sitesinden fiyatlar/KG:
https://www.sanalmarket.com.tr/sebze...a=cok-satanlar
Patates:4.39 tl
Soğan:4.99 tl
Salkım domates:9.95 tl
Hıyar:8.25 tl
Dolmalık biber:13.75 tl
Sivri biber:14.90 tl
Kereviz:7.45 tl
Karnıbahar:6.59 tl
Pırasa:6.95 tl
Ispanak:8.95 tl
Patlıcan:15.90 tl
Dolmalık biber:13.75 tl
Fasulye çalı:19.90 tl
Sn Mkeles veya bir arkadaşımız
Hisse.Net/anketler başlığında "Belediye Meclis üyeliğinde hangi partiye oy vereceksiniz?"diye konu ve anket başlatabilirmisiniz?
Çok basit...
Konu başlat,konuya anket eklemeniz yeterli...
Bende yapabilirim ama benim pek sevenim yok hisse.nette ,sırf ben başlattığım için ankete katılım az olabilir....:shh:
Görelim bakalım Hisse.Net te son durum neymiş?
saygılar/başarılar
Patates bu ülkenin ana besin maddesidir Türkiye'de düşük gelirli kitle evine çuval çuval alır çünkü yıllarda 0,50 TL fiyatla satılan ucuz doyurucu lezzetli bir besin olarak Türkiye'nin milli yiyeceğidir.
Son dönemde patates soğan un vb ana besin maddelerindeki artışlar toplumda derin yaralar açacaktır.
Çalışarak kazanamayan bu kitle iş yerinde çalacak , miras hukukunda kardeş hakkı yiyecek dahada vahşileşecektir.
yabancılar 11 ocak haftasında 115,1 mn $ hisse aldı, 141,9 mn $ dibs sattı
Albayrak: Japon yeni cinsinden samuray bono ihracı için görüşmelere başladık, inşallah bunu da hayata geçireceğiz
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...47207457185793
Merkez Bankasının bugün yayınladığı veriye göre ,geçen hafta yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki artış bu hafta da devam ederek 1.881 milyar dolar arttı,toplam 161.746 milyar dolara ulaştı.Toplam döviz tevdiat hesabı olarak 192.296 milyar dolara ulaştı.
winingtrader Ticaret Bakanlığı Enflasyon düşsün diye gıda ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlanıyor
Bu yöntemle kendi üreticini vuruyor rakip ülke üreticisini ödüllendiriyorsun
Bu da üretim düşüşü, ENFLASYON demek.
Enflasyonu düşürmek için seçtiğin yöntem orta vadede enflasyonun daha da yükselmesini sağlayacak.
YERLİ ÇİFTÇİLERİ UNUTMUŞTUK...ONLAR KİME OY VERİR BU SEFER ?
Planım şuydu:
Dolarda 5,20-5,70 arası bir hareket
%10 luk bir çıtır...
Bu esnada borsa 82-84K olacaktı
Sonra ben borsa da pozisyonlanacaktım
Borsa ordan depecekti....
Evdeki hesap çarşıya uymadı..
Bizde treni kaçırmış olduk..
Ama bankalar iyi depdi beeee
saygılar/başarılar
akbankın satış dedikodusu bile borsayı uçurdu.
Albayrak: 5.5 yıldır yaşananlara rağmen ekonomi dimdik ayakta.
Ekonomide tarihi bir dönüşümü başlattık.
Ekonominizi !!! sevsinler :)
Ne yaşandıysa, yaşadılarsa hepsi onların yüzünden oldu zaten...Sebepleri kendileriydi...
Fazıl SAY ın yerinde ben olsam Mozart ın Türk Marşını çalardım !!! :he:
https://www.mynet.com/cumhurbaskani-...k-190101135954
Sapancilarin bangaciliktan çıkmasıni da, eyi irdelemek lazim, bence!
Bu gün ilçenin pazarındaydım,küçük karnıbahar:8 tl,ıspanak:7 tl....Bir üye,yahu portakal elma fiyatına bakın diyordu:vk:
Sabır ama bir yere kadar:vk: ulan bunlar mevsim sebzesi,elmayı tencereye koyup yemeğini mi yapacaksın? biraz akıl izan diyoruz fazla bir şey istemiyoruz...
Tek fark diğerinin batmadan el değiştirmesi mi olacak.. bakalım 🙂