Originally Posted by
Melesav
Sizi Tümosan'dan hatırlıyorum. Cidden samimi bir yatırımcısınız. Pandemiden sonra saçma sapan bir borsa oldu maalesef. Xu100 Bist30a fark attı gidiyor. Zaten meselenin özeti burada. Özkaynak,pd,fk, karlılık, bilanço.... Bunlar önem arzetmiyor artık. Varlık fonunun Bist30 hisselerindeki ağırlı çoğaldı iyice. Tcell thy vfbank halkbank....Ve piyasaya istediği gibi yön verebiliyor. Yabancı da yok nasılsa. Ve şuan spot piyasa sadece bir araç. Asıl büyük paralar vadeli işlemlerde dönüyor.Bugün halkbankasında yaklaşık 4milyar tl işlem oldu. Ortada doğru düzgün ne alınan , ne satılan hisse var. Amaç tamamen vadeli işlemlerde paraya yön vermek. Çünki kazançlar ve kayıplar 1e 10, 20 , 30.... çoğu Bist30 hissesi artık sadece bir araç. Kumarhaneye çevirdiler. Beğenmediğimiz , eski tabirle B C D grubu hisseler bist30 un yanında çok daha namuslu. Hee onların da patlıyacağı zaman gelecek. Şu an bist50ye açığa satış yasağı kalktı, bist100e de açığa satış yasağı kalktığı gün, çoğu patlıycak. Pala tabirli piyasacı, durun bakalım hisseyi 3tlden 30tlye götürmüşün ama ben de ortağım, ben de satacağım diyecek. Bu saatten sonra alım fırsatı çoktan geçti benim için, al sat tut diye de tavsiye etmiyorum ama bakın SASA ya... yıllarca sabancının elinde 0.60 0.70 kuruşlarda süründü durdu. Erdemoğlu 5senede kuruşluk hisseyi yatırımcı&patron işbirliği ile bugün 50tlye çıkardı. Şirkete İnanan yatırımcısının da yüzünü güldürdü. Çok mu zor şirketle birlikte yatırımcı da kazansın. Amaa yoook. Hisseyi aldıysan cezalısın artık. öyle çürümüş bir ortam oldu ki. Yapılanları gördükçe midem bulanıyor. Bu dediklerimi belki yeni yatırımcılar zor anlıyacak ama az çok dönen dolapları bilseler bana hak verecekler.