OKT'ye şimdide verseniz emir Pazartesi fiyatından gerçekleşecektir ve salı günü hesabınızda olacaktır. O yüzden acele etmenize gerek yok. AZF ise özel bir fon Ak Pörtföy ile özel portföy yönetim sözleşmeniz varsa alabilirsiniz.
Printable View
Bankaci ustadim
Simdi
Igl getirisini inceliyorumda
Son 1 ay icin 1.93 diyor
Bu nasil oran mk ya nasil ceviririz bunu
Yada 10k para 1.93 le ne yapmis nasil buluruz
Ne tavsiye edersiniz Mustafa bey ?
Ben şimdilik risk almak istemediğim için %95 ÖST içeren bir fon % 5 döviz düşünüyorum.
altın ons fiyatı yüksek olmasa altın da olabilirdi. Peki para piyasası fonlarından alsam ctesi ve pazar günkü getirileri
elde edebilirmiyim ? Şimdi alıp pazartesi getiri elde edebileceğim sabit getirili bir fon varmıdır ? Tavsiyelerinizi beklerim.
tefas sitesinde yazan aylık yıllık getiriler net getiriler mi?
yada bu oran üzerinden neler kesiliyor?
Myfinans ustad
Simdi okt bassam vakiftan
P.tesimi alir sali mi
Saat 13 u gectide...
bugün alıp haftasonu getiri elde edebilecğeim bir fon var mıdır ?
Üstadım ay kısmı biraz sıkıntılı 28, 30 ve 31 gün olan aylar olduğu için. En basit şekliyle MK: %aylık getiri*12*(90/85) kabaca bir hesap yapabilirsiniz.
Anapara*Aylık getiri*0.9=10000*0.0193*0.9=173,7
Hangi banka ile çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bankanızın PPF'si dışında pek bir seçeneğiniz yok şu an. Hafta sonu fonları inceleyip alacağınız fona karar verin Tefas'ta işlem görüyorsa Pazartesi 13'e kadar alış emrini vermelisiniz.
Bankacı değilim ama cevap vermeye çalışayım.
Bir önceki ayın gün sayısını not edin (bizde temmuz=31), Brüt getiriyi güne bölün (1,93/31=0,062258) bunu 1 yıl (365 gün) ile çarpalım (0,062258*365=22,72) bir yıllık mevduat karşılığını buluruz. Aylık mevduat karşılığı=Yıllık mevduat karşılığı*(0,90/0,85)
Aslında en güzeli karşılaştırmaları günlük net getiri (0,062258*0.9=0,05603) üzerinden yapmak ama MK karşılığı bir alışkanlık olmuş.
Bende bankacı değilim üstadım :) Gözden kaçırdığınız bir nokta var stopaj farkı direkt 365 ile çarptığınız yıllık brüt getiri olur %22.72 onuda 22.72*(0.90/0.85) ile çarpıp 24.06 mevduat karşılığı oranını bulursunuz. Bankacılar hep brüt oran verdikleri için mevduatla karşılaştırmalarda brüt üzerinden oluyor dediğiniz gibi net getiri üzerinden yapmak daha iyi sonuç verecektir ama bankacılardan kimse net oran almıyor o zaman bunun brüt karşılığı ne oluyor diye sorular gelecek :)
Bankacı olmadığımıza sevindim üstadım :) 22.72 için yıllık mevduat karşılığı ile yıllık brüt faiz demek istemiştim (her ikisi de %10 stopaj olduğu için). Aylık mevduat karşılığı için bileşik-basit formülünü düşünmüştüm ama sizin formül daha basit ve kısa :) Aylık Faiz=Yıllık Faiz*(0,90/0,85)
Bir önceki mesajımdan bankacı arkadaşlar alınmasın :), tanıdığım banka çalışanları çok iyi insanlar ama çalıştıkları sektörün maalesef kötü bir imajı var :(
Üstadım, bende konunun ilk zamanları soranlara bileşik yoktur diyordum. Ama orada bahsedilen nkolay bono gibi günlük satıp tekrar almak daha karlı olur mu sorusu üzerineydi. Bir süre ayrı kaldım, döndüğümde herkes bileşik var demeye başlamış bende karıştırmayayım ortalığı dedim :) Bahsedilen bileşik nedir bilemiyorum ama bir fonu günlük satıp tekrar almak daha çok kar getirmek yerine azda olsa zarar bile ettiriyor.
Basitte sadece anapara nemalanır bileşikte ise anapara+getiri birlikte nemalanır :) Nkolay sadece anapara nemalandırıyor deniyor o yüzden ordaki kazanç basit oluyor. Fonda ise fon fiyatı değiştikçe anapara üzerine getiride eklenmiş oluyor ve bileşik getiri oluşuyor böylelikle. Satış yapıp almanıza gerek yok.
Tzl 22.32 3 gun mk
Açıklama için teşekkürler, şimdi neler konuşulduğunu anladım :) O zaman başlarda söylediğimizde bir yanlışlık yok, nkolay bono gibi günlük sat al ile bileşik faiz kazanamazsınız, çünkü zaten bileşiği içinde. Anladığım tüm sorun kazanamazsınız yerine yok dememizden çıkmış :)
Vk6 %22,38
vk11 %22,62
Igl mk 20.518
Gedik yatırımım fonu .
Bu fon hakkında bilgisi olan var mı. Gerçekten tablodaki getiriyi veriyor mu?Ek 22947
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftasonu için
TI1 20,74
TIV 26,84
GPG
Fon Portföy Dağılımı
%32,75 TERS REPO
%13,18 TPP
%4,74 TÜREV ARAÇLAR
%25,88 HİSSE SENEDİ
%4,37 FON KATILMA BELGESİ
%16,38 FİNANSMAN BONOSU
%2,7 VADELİ MEVDUAT