Evet benim de dikkatımı çekti dün.
Printable View
Tabana kadar 900 lot alıcı tavana kadar 17000 lot satıcı var.[emoji16]
Tahta yapıcı bizimle taşsak geçiyor affınıza sığınarak leyn geri zekalı kaç paralık aklınla işlem yapıyorsun [emoji16]
Burada eski numaralar yemez.
Delikanlı adam malı koyar tabana .
Istedigi evrakin yuzde 99 unada internetten edevletten zaten ulasir. Sacma sapan poset ile ugrasacaklarina kagitsiz edevlet sistemine her kurumda gecilmeliydi. Cok gec kalindi. Cipli nufus cuzdani ve kontrol icinde parmak izi alinmali. Imza felam kalkmali artik. Avuc ici yada parmak izi ile imza atilmali.
Cimere yazsak süreç hızlanır mı?
Fikri olan var mı?
İstanbul da bir semtden diğer semte 3 haftadır ulaşamadı onaylanan imar planları.
yayan dağıtım olsaydı ,çoktan ulaşmıştı,sanırım venüse onaya gitti tekrar,
Kartal Bel den İbb ye de 4-5 haftada gitmişti. Aynısı yaşanıyor. Zaten askıya çıkmakla bitmeyecek. TUrgg yetkilisi söyledi zaten yıl sonunu bulur diye. Adamlar tahtada hala o yüzden bu kadar rahat hala baskı yapıyor.
Korkarım bu adamlar baskıyı sürdürür. Ben 6 yıldır hissedeyim ortalaması 12 usd dir. Hala orada. İki yıl öbce bir hücum oldu 30 usd ye çıktı. Umarım yine olur ama ben baskıyı sürdüreceklerini düşünüyorum. Amaç ne iş pişirildiği zaman millet 30 usd iyi fiyat desin elindekini versin. Bir de o aşama var. Tam arsa olduğu zaman Patron, Muhtemel alıcı ve KY arasıdnda bir sinir savaşı yaşanacak. Orada kimse 30 usd ye satma ya da sat diyemez. Herkesin riski kendinindir.Düşer çıkar. Tek bir doğru risk algısı yoktur. Herkesin ihtiyaç ve risk alabilme katsayısı aynı değil. Herkes bildiğini yapar. YTD.
Bence önümüzdeki hafta planlar askıya çıkar ve arsanın vasfı ile ilgili detaylar belli olur. Daha önce you tube da arsanın yüksek nitelikli konut ve otel yapılacağını yayinlamislardi askıya çıkınca belli olacak. Fazla bir zaman kalmadı. Y.T.D
Arazı konut ticaret ve truzim alanı içersinde yer alıyordu bildiğim kadarıyla. Benim bekledigim yan parseller ile bir birleşme yapılabilecek mi o zaman emsal artışı da gündeme gelecek.
Hepsinin cevabı çok yakında...
Unutmadan bölgenin şu anda ki fiyatlamasi yakın gelecekte projeler açıklanınca ve teklifler gelmeye başlayınca m2 fiyatları da olumlu yönde artmaya başlayacaktır.
En kaba hesapla bile 120bin m2 inşaat alanı ve ortaya çıkacak büyüklük kabaca 20 milyar tl civarı bir rakamı çok rahat bulur .
Bu rakamlar sadece son günlerde gyo şirketlerinin halka açık verilerinden ve ilan sitelerinden edindiğim bilgiler ışığında kaba taslak bakkal hesabından ibarettir.
Mevcut piyasa değeri 1.5 mlyr tl civarında olduğunu da düşünecek olursak prim yapma potansiyelimiz oldukça yüksek.
Birde tahtada kaç tane spek var uçar ekibi kendini resmi ilan etmişti ama ondan öncesi ve şu anda yapılan işlemler onun olmadığını düşündürüyor tarz değişikliği var sanki.
Borsa hareketlerine kurumlara ve tarzına bakınca bana arada yasak lanmış speklerden bir kaçını hatırlattı.
Kendi aralarında mi sıkıntı var tahta ondan mi gitmiyor artık bilemedim.
Bu sermaye yapısıyla az lotuyla yılların beklentisiyle hala baskı da olmasının nedeni bende cevapsız.
Sayın paydaşım Gazmanbaba ciro hesabıınızda bir yanlışlık olmalı. 20 milyar lira ciro demek 1.150.000.000 usd eder. Sizin metrekare hesabına bölersek 9.600 usd metrekare fiyatı eder. Bu imkansız. İstmarin ki deniz kenarıdır. metrekare fiyatı 3.500 usd civarı.
Öte yandan 120.000 metrekare bana az geldi. imar oranı arazi büyük olduğu için 3 emsale kadar gidebilir. Bilmiyorum. Sadece kabaca söylüyorum. Detaylı bilen inşaatan anlayan biri aydınlatırsa sevinirim.
Bunların ışığında 550 milyon dolar ciro olsa 300 milyon arsa sahibine kalsa ben çok iyi derim. Hisse 45 dolar mükemmel fiyat olur.
Not: Bu sözlerim afakidir Dikkate almayın. Hiçbir tecrübe ve bilgiye dayanmıyor. Tartışma olsun bilgilenelim. Konu akkında bilgi sahibi ve inşaatan anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Saat 15 e doğru aradım kartal belediyesine ulaşmış.
Bu hafta aşkı zor dedi
Yt.tv değildir
Sagliklar
Hadi hayırlısı olsun gözümüz aydın...
Pasifik GYO, Levent ve Göktürk'te 17 milyar TL değerinde 3 "Next Level" projesine imza atacak.
Pasifik GYO'nun yeni yatırımları ve proje hedefleri, İstanbul'da düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
Toplantıda verilen bilgiye göre, Ankara'da 1, İstanbul'da 3 olmak üzere 4 proje yürüten Pasifik GYO, inşaatının yüzde 55'i tamamlanan Merkez Ankara'da toplam 1 milyon 180 bin 15 metrekare inşaat alanı ve 3 bin 360 adet bağımsız bölüm bulunduruyor.
Toplantıda konuşan Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, etap etap tamamlanacak çok büyük bir proje olduğunu belirterek, "İlk etabının teslimini tamamladık. İkinci etabın teslimleri ise çok yakın bir zamanda başlıyor. Projenin satışları 4 yıldır devam ediyor ve hem satış hem prim performansıyla çok başarılı olmuş bir proje. Ayrıca, bugüne kadar yapılan satışların tutarı ile kalan stokların bugünkü rayiç fiyatlarla satış değeri toplamı 11 milyar TL'yi buluyor ve bu rakam projenin satış geliri performansıyla da beklenenin çok ötesinde bir başarıya koştuğunu gösteriyor." dedi.
Levent'te geliştirdikleri Next Level İstanbul projesinde arazi teslim çalışmalarının son aşamaya geldiğini aktaran Erdoğan, "Arsa üzerinde bulunan eski jandarma lojmanlarının taşınması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yakında yıkım çalışmalarına başlayacağız. Ruhsat projelerimiz hazır, süreçler tamamlanmak üzere. Göktürk'te geliştirmekte olduğumuz Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerimizde ise arazi teslimleri tamamlandı, şantiye kurulumları bitti, ruhsat projelerimizi belediyeye sunduk, kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz." diye konuştu.
- "İstanbul'a öncelikle Next Level farkını yaşatacak 3 projeyle giriyoruz"
Fatih Erdoğan, Pasifik GYO'nun İstanbul'daki 3 projesinde toplam inşaat alanının 250 bin metrekare ve bugünkü rayiç fiyatlarla hesaplandığında projelerin toplam satış gelirinin 17 milyar TL olacağını bildirdi.
Erdoğan, İstanbul'daki projelerin 3 yıl içerisinde satılacağını düşündüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"İnşaat sektörüne girdiğimiz ilk yıllardan bu yana İstanbul'un merkezinde ve şehrin mimari dokusuna değer katacak projeler gerçekleştirmeyi çok istedik. Etiler girişinde yer alan eski jandarma lojmanlarının bulunduğu arsa ile bu konuda çok ciddi bir adım attık. Aralıkta da İstanbul'un en hızlı gelişen bölgelerinden Göktürk'te aldığımız 2 arsayla İstanbul'daki gücümüzü daha da artırdık. Pasifik vizyonunu İstanbul'daki projeleriyle birlikte daha geniş kitlelere göstereceğimiz için çok heyecanlıyız. İstanbul'a öncelikle Next Level farkını yaşatacak 3 projeyle giriyoruz. Projelerimizi şehri değiştiren, hayatı farklılaştıran, şehircilik kavramına yeni açılar katan bir anlayışla hayata geçiriyoruz. Amacımız, sadece güzel ve sağlam binalar yapmak değil, estetik ve konforlu alanlar geliştirerek beklentilerin ötesinde bir yaşam standardı için detaylı düşünülmüş, sınırsız hayal gücüyle işlenmiş, akıldan ve teknolojiden beslenen ama doğaya, yeşile ve insana saygılı bir felsefeyle şehre ve geleceğe şekil vermektir."
- "Next Level İstanbul, şehrin merkezinde yemyeşil bir proje olacak"
Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, Next Level İstanbul ile şehrin gerçek merkezinde, coşkulu ve hareketli sosyal yaşamın tam içinde geniş bahçe ve teraslar, kendi içinde müstakil yapı, yeşilin her tonuyla kendi dinginliğinde kalabilen bir proje hazırladıklarını, projenin, İstanbul'un merkezinde lüks segmente hitap eden, her detayın kullanıcının yaşam kalitesini artıracak şekilde planlandığı sosyal donatılar ile çevrili ancak korunaklı ve yeşile dokunan bir yaşantı sunacağını bildirdi.
Next Level Country projesinde arazinin doğal kotları ile uyumlu, modern tasarım çizgileri barındıran yeni nesil şehir villaları sunacaklarını aktaran Erdoğan, projenin.........
Hayırlı olsun pazartesi artık işleri biter aski süreci başlar evrakları tasnifleyip asacaklar bir zahmet yarın ve hafta sonu çalışsınlar [emoji16]
Fırsat bulursam bizzat gidip bakacağım kartal belediyeden planlara [emoji16] hatta yanında bir fotoda çekerim ne diyor du gençler selfi öz çekim yapalım.
M2 fiyatı konusunda bende uzman değilim bunu zaten belirtmiştim ama öyle bedava bir yer değil orası en azından bundan sonra .
Çok iyimsersin baba. 1 hafta yol geldi. Az soluklansın. Öyle gelir gelmez askı falan. Bizim şirketin daha haberi bile olmamıştır. Askıya çıktıktan birkaç gün sonrasına da haber şirkete ulaşır. KAP falan filan aceleye mahal yok. Nasılsa tahtacı işini yapıyor.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirket belediye spek hepsi allaha emanet [emoji16]
Eczacılar haberi önden yüklemeli kullanmaya başlamışlar.
En önemli gösterge bence talebin olmaması haber aşikar ama alıcı yok bundan sonra haberle bile yukarı gitse yapılan işlemler spek tarafından yapılacak demektir.
Sakin olun gaza gelmeyin memlekette para bitmiş 3 5 kişinin keyfine kalmış yoksa ne alan var ne satan.
Mal bedava bile olsa...
2ileri 1 geri uzun süre yatay ama hep Adım adım yukarı gidiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Turkerde bu hafta planlar askıya yetissede yetismesede bir hareketliliğin başlamasını bekliyorum. Umarım uzun soluklu olur.Y.T.D
Eczacının parsellere imar gelmiş bizimkine daha gelmemiş [emoji16]
Yakın da bize de gelir.
Ne bürokrasi arkadaş altı üstü planları askiya çıkaracaksın atomu parçalamayacaksın şimdi kimin keyfini bekliyorsak...
Memleketin neresinden tutsan dökülüyor...
Ya sabır ...
Planlar yarın askıya çıkmazsa ayın 1i cuma kesin çıkar diye düşünüyorum. Belki hazırdır ama işin akışı gereği ayın 1ini bekliyorlardir. Y.T.D
Planlar askıya ait panolar yapılmadığından gecikiyor.
Sagliklar
Memleket parti fark etmeksizin nasıl yönetiliyor akıllara zarar.
Is bilen yöneticiler nerede her yer çiftlik olmuş liyakat memlekette aranıp bulunamayan özellik.
Akli olan zaten terk etmiş bizde inadına memleket diyip düzeltmeye çalışan bir avuç dön kişot gibiyiz yel değirmenlerine savaş açtık.
Gençler umudumuz ama onlardan da bir şey olmaz örnekleri rol modelleri biz olduktan sonra...
Bu gidişata bakılırsa bu günler daha iyi günlerimiz ders almaya da pek niyetimiz yok.
Son olarak marangoz efendi hadi sen bari elini çabuk tut yapıver şu ilam aşkı panolarını.
[emoji16]
Kartalda her yer pano. Cadde üzerindeki billboard'lara as gitsin. Gelen geçen okusun.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nasıl bi anlayıştır anlamak zor,
Sanırım 2010 senesi idi yaşadığım ilçede imar revizyonu oldu,
bir oda tahsis etti belediye de ,herkes oraya gitti maliki olduğu arsaların durumuna baktı,
kartal belediyesi de böyle bir uygulama yapabilirdi.
geçen hafta buğün aradığım da elimize ulaştığın dan 1 hafta için de askıya çıkaracağız oradaki görevli,
cinali abi geçen hafta perşembe günü belediye ye ulaştığını belirtti,
inşallah CUMA ya kadar askıya çıkar .
Bugüne kadar bürokrasiye vs kızdık bundan sonra spek efendi sıra sana geliyor ona göre.
Yağ un vs hazır helvayı yapmazsan dibini tutturursan kızarım ona göre [emoji16]
Patron efendi sana da sıra geliyor gerekli yasal düzenlemelere şimdiden başlamak lazım bir de sakin ucuz değerleme ve bedava satış hilesi falan yapayım deme.
Mutluda olduğu gibi mutlu bir sonla mümkünse hisse başı 40 doların üzerinde bir fiyatla minumum ayrılışı hak ettik .
Üstü olmazmi ağa sensin sen karar ver ben alt limiti şimdiden soyleyim de .[emoji16]
Aşağısı valla kurtarmaz maliyeti belli bizi de kendini de üzme hem de hayır duası alın spekle beraber .
Beddua bize de size de yakışmaz.
Yapın bir babalık daha yatirimciniza.
8-9 bin işlem hacmi ile %4 eksiye düşürdün spek efendi. Gün senin oynamaya devam et elbet ibre bizede dönecektir.
Anlaşılan Bizim spek tatile erken çıkmış.
Her zaman söylerim, bu forumlarda yazan çizene çok itibar etmeyin diye. Bu da beni hep haklı çıkarmıştır. Bazen art niyetli, bazen iyi niyetli, bazen de sabırsız insanlar maalesef bir çok yatırımcıyı olumsuz etkileyebiliyor. Mesela, geçen günlerde burada ve başka yerlerde evrakların Kartal belediyesine ulaştığı askı sürecinin şu gün, bu gün çıkacağını iddia edenler olmuştu. Bu haberi okuyup, geçen hafta 220 üzeri hisse alan bir sürü insan olmuştur mutlaka. Peki bu günkü fiyat nereden çıktı pekii? İşte o da bilenle bilmeyenin hikayesidir. Bilen ya da her şeyden önce haberi olanları unutmamak lazım. Hikaye bayram sonrasına, ya da yaz sonuna kalırsa peki? Bunlar hep ihtimaller değil mi? O yüzden siz siz olun, adı ne olursa olsun kimseye güvenerek, yazıp çizdiklerine itibar ederek, alış satış yapmayın!… ytd.
Arkadaşlar patron şirketi borsadan çıkarıp satmak için yüzde 98 ini toplamak zorunda değilmi.. Eğer öyleyse birlik yapabilirmiyiz
Ben diyorumki birbirimizle tanışalım ve hiç satmayalım
yani ona yüzde doksansekizi toplama fırsatını vermeyelim bizim dediğimiz olsun
İlgilenen arkadaşlarla özelden yazışalım
Herhangi bir iddiada bulunan olmadı. Sadece kısa sürede askıya çıkması temenni edildi. Herkesin aklı fikri var, araştırsın, sorsun. Kartal belediyesinin telefonu var, ararsın sorarsın. İmar planları elinize ulaştı mı? ulaşmadı mı? ne zaman askıya çıkacak? diye. Bu grupta kemikleşmiş eski yatırımcılar kaldı, onlar da kimseye aman alın satın falan demez. Aksine bilgilendirme tarzında fikirlerini yazarlar. Çok yazılıp çizilen bir grup da değildir ayrıca.