Öst ağırlıklı bir fonun içindeki Östlerin faizlerinde yükseliş olursa fonun getirisi menfi yönde etkilenir.
Printable View
üstadım bir yerden başlamak lazım diye düşündüm ben. tamam, aceleci olmayalım, duygusal da olmayalım. teknik görünüme göre de hareket etmeyeceksek geriye ne kalıyor ki? akşam bir haber gelir, yarın tekrar 105 altına da yuvarlanabiliriz o ayrı mesele. geçmişte yaşadıklarımdan gerekli ders ve tecrübeleri aldım ve kendi değişken fonumu oluşturmaya karar verdim. bundan sonra hayatımda değişken fona kolay kolay yer olmaz. tcd, kendini formatlayıp eski güveni verirse ki zor, aylıkta yüzde 2 civarı bir getiriye ulaşsam bana yeter de artar bile.
10 subattan 2 mart tarihine kadar sunu gordum ,borsa dusup dovız cıktında karma-degişken-hissse -eurobont -tahvil fonların hiç biri dayanamıyor,borsa cıkınca hepsi iyi getiriyor,cıkısa inanılıyorsa direkt hisse fon alınır gecilir ,durum boyle olunca zaman var ise direkt hisse alınır-satılır
biraz ağır olsa iyi olacak ama hareketler çok sert oluyor ve çok ta hoş bir durum değil bu.
hisse işini bıraktığım için ufak ufak hisse fon alayım dedim üstadım. eskisi gibi portföyün yüzde 50'siyle tcd almak yok, güzel bir dönemdi ama o iş benim açımdan bitti. daha aşağılara gelirsek te belli yerlerden yine küçük alımlar yapabilirim. altın da düşünüyorum ama kısmet artık. onun da bir ucundan küçük küçük tutmayı düşünüyorum, hayırlısı artık
çok teşekkür ederim, şu durumda kvb daha uygun olacak gibi
Bu haftaya iyi başladık... herkes artıda mı beyler...
Bugün de piyasa artıda...TCD biraz geride kaldı, umarım Alarko pozisyonunu kapatmışlardır, bir tek o eksi basıyor fona...
benim cuma aldığım pozisyonlar şöyleydi:
tcd %1,83+
mps %2,88+
mac %2,27+
aes %4.52+
önceden elimde olan
acc %0,76+
ıpv %0,25+
çok uzun zamandır böyle bereketli bir gün geçirmedim,cuma alırken de yazmıştım herkes panik yaparken al diye stratejim tutmuş görünüyor hedefim 110 bin-111 binde satmaktı zira bollinger bandından çok çıkmıştı endeks,ipv hariç tüm fonlara öğleden önce acc dahil satış verdim,bugün de güzel bir kazanç elde edeceğimi düşünüyorum,belki erken sattım bilemiyorum ama alırken hedef olarak burayı koymuştum ona riayet etmek istedim.
tcd alarko bilançosundan ötürü geride kaldı o toparlasa 2.5 rahat getirisi var (hala tutuyorsa tabi)
son tablo
EID 2,25%
FPH 2,20%
GL1 2,83%
GMR 2,19%
MAC 2,47%
MPS 1,75%
TCD 1,85%
TKF 2,68%
TTE 2,96%
XU100 2,81%
Mustafa bu sorunun cevabını en iyi sen bilirsin sanırım. İş bankası ile çalışıyorum. iki gün önce hisse fonları zararla sattım. Parası bugün 14.30 gibi hesaba geçti. Bu arada elimde iş bankasının PPF fonu da vardı. Ondan biraz kar olduğu için şöyle düşündüm. Bu fonları da satayım, diğer fonlar zararda olduğu için bu fonun karından vergi kesilmesin diye düşündüm ve sattım. Ancak gördüm ki gelir vergisini kesmişler. Soru şu. Bu mahsuplaşma işlemi ne zaman yapılıyor? Anında mı, dönem sonunda mı? Bankadaki memurların bu konularda hiç bilgisi yok.
üstadım bu videoları izledim, webster üstadıma ilk izlenimimi söyleyeyim. bakış açısını o kadar genişletiyor ki insanın uzun vadeli altın alası gelmiyor. tersine uzun vadeli güzel bir hisse fonu alıp altın tutar gibi tutası geliyor. tabi aradan biraz zaman geçince yine eski modumuza geçiveriyoruz. ama bakış açısını genişletmek şart.
üstadım bu videoları izledim, webster üstadıma ilk izlenimimi söyleyeyim. bakış açısını o kadar genişletiyor ki insanın uzun vadeli altın alası gelmiyor. tersine uzun vadeli güzel bir hisse fonu alıp altın tutar gibi tutası geliyor. tabi aradan biraz zaman geçince yine eski modumuza geçiveriyoruz. ama bakış açısını genişletmek şart.
Benim katılım temalı pörtföyümde de şuan, mps, kıs, kzl, ktm ve mpk var. 15 günde toplamda -1,6 zarar. Geçen hafta, Altın fonları 1 düştüğü gün, 3 düşmesi sebebiyle tca yı pörtföyden çıkardım kzl ile değiştirdim. Yfv yide mpk ile değiştirdim. Uzun vadeci olduğum için, çok kafaya takmıyorum.
Hisse fonlarda stopaj sıfır olduğu için zararda mahsuplaşma söz konusu olmuyor üstadım. Değişken bir fonda olsaydı zararınız ve birikmiş stopajda olsaydı hesabınızda anında mahsuplaşma olacaktı. Eğer birikmiş stopaj yoksa satış yaptığınız PPF'de görülecekti mahsuplaşma.
üstadım aşağıdaki linke bakar mısın? kvb'lerde 2 yıllıklar bulunmaz, adı üstünde kısa vadeli borçlanma araçları olduğunda bir yıl altı, hatta üç aylık falan olur. ben şu günlerde aşağıya kopyaladığım linkteki yıllık faize odaklanıyor, mantık yürütüyorum. yıllıkta düşüş varsa yakın bonolarda da düşüş vardır. bu yüzden 2 yıllığa fazla takılma derim acizane.
Valla ben teknik analiz anlamam. Ama kit bilgimle BIST 100 grafiginde cizgiyi 103.300 den çekince çok şekilli her yere dokunuyor. Oraya gelir mi gelmez mi. Şu anki fiyatindan %6.5 düşse geliyor. Virüs ve idlip çok rahat getirir. Bilen üstadlar yorum yaparsa sevinirim
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fpk??????????????????????
Dolarda emrahin annesi basladi sanki
cds geriliyor 345 olmuş,dolar mb alış kuru 6.1943
üstadım ben de anlamam ama saat 14'te ekotürkte Selçuk hocayı dinledim. bu gün için 108,900, yani burak üstadın da öğle üzeri yazdığı gibi 109 üzeri kapanışlar al sinyali anlamına gelip hedefi de önce 112, sonrasında da 118 bin seviyeleriymiş. bazı kişiler tekniğe inanmasa da cuma günü 99 üzerinden hemen dönmesi de tamamen teknik görüntünün tamamen bozulmasının önüne geçilmesi hareketi olduğunu söylüyor. haber vs. akışıyla da düşüş ve yükselişler olsa, tekniğin asla bir kenara atılamayacağını üstüne basa basa söylüyor Selçuk hoca. aslında ben dün itibarıyla giriş yapacaktım ama nefret olası daksın 13.30'a yakın iyice eksiye düşmesinden korkup vazgeçtim. ama asıl al sinyali, anlaşılan 109 üzerine yerleşilmesiyle verilmiş oluyor. bundan sonra her an için kademeli hareket edip belki daha az, ama biraz daha kafam rahat şekilde kısmetimi arayacağım, herkese bol kazançlar dilerim
sizin aselsan deneyiminiz olmasaymış keşke. Sizi derin yaralamış haklı olarak. Geçmişte rakamlar ile bakıldığı zaman uzun vadede altın daha az getirmiş. Lakin burada en büyük problem azda olsa o katlaya katlaya gidecek uzun vadeli yatırım hissesini doğru olarak bulabilmek. Düzenli temettü vermesi vs.
2 yillik -% 4.68
Fpk hpt
Kvba bugun alinirsa yarin
Guzel getiri var
D.tahvilleri 2 gundur iyi dusuyo
Pff de olsaydim hemen valorsuz
Fpk ya ziplardim malesef ahu dayim
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayrani üstadım durumu çok güzel açıklamışsınız, sadece bir durumu göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum olurda 1085xx kırılırsa aşağıda 99xxx tekrar görme riskimiz var (olası bir corona açıklaması bunu tetikleyebilir) Bunun gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini kimse bilemez. Düşünce üzüldüğünüz için bu riski de göz önünde bulundurmanızı ve buna göre pozisyonlarınızı değerlendirmenizi belirtirim.
Ustad ziraatten aliyorsun dimi
Bu fon tefasta yok
Ziraatlen calismak gerekiyorASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.