Kira erteleme zorunluluğu falan demişsin. Mesela bu adam fazla para kazandığı zaman kiraladığı dükkan için kar payı falan veriyor mu ? Eğer veriyor ise borcu ertelesin yok vermiyor ise bu da onun riski kiralayanın değil.
Printable View
Korkular yönetir bizleri ve diğer duygulara göre daha güçlü bir duygudur.
Düşüşlerin daha hızlı olmasının bir nedeni de budur, bu ayrı bir yazı konusu olur, şimdilik uzatmayayım.
Çok korkan arkadaşları bence engelleyin, geçici bir karantina, size de bulaştırmasınlar.
Benim bağışıklığım var, yıllardır.
Zaten buradaki her yazıyı okumam, ilk kelime ya da cümleler yazının değerini gösterir.. Hızlı bak, geç git, zamanını daha değerli işlere harca..
...........
Artık Türkiye'ye girdi bu corona, yayılabilir, bunları biliyoruz, piyasa da biliyor. Tedbirlerinizi ona göre alın, hijyen ve asosyallik.
Kendi pozisyonumu, anlatacağım kısaca. Fikir vermek adına sadece, ben de ne olacağını bilmiyorum. Ama başka bildiğim şeyler var, ona göre pozisyon alıyorum.
Bir kere Çin'de bitti sayılır, internet varken saklayamazlar. Bu demektir ki diğer yerlerde de bitecek. Bu bir.
İkincisi, nakitle krize girip nakitle çıkarsan bir anlamı yok.
Tatile gittiysen bir şekilde denize gireceksin, su soğuk, ayağımı yavaş yavaş suya sokup alıştırırak ben girmeye başladım. Ben de bu durumdan hoşnut değilim ama yavaş yavaş kağıt almaya başladım, bir zorunluluk hissediyorum..
Spottaki paramın yarısı hissedeydi (gıda hissesi), kalan yarının 1/4 ile thy aldım tabana yakın maliyet..
Düştükçe alacam, düştükçe alacam. Sadece thy değil, başka hisseler de alırım.
Şu Üç: Ben yüzme biliyorum, her gün al-sat'lı gidiyorum, ekran izliyorum, maliyet düşürme avantajım var.
İşler kötüye gitti mi, spotta para bitti, viop teminatını 1/4 oranında spota aktarıp, almaya devam.. (Viop kontratı almıyorum, borsa geçici kapanabilir diye. Kapanırsa ne olacağı belli değil kontratlara, yazmıştım)
Viop teminatı da 1/4 yapa yapa bitirdik mi, en son az bir şey viop dolarım var, onları da satıp onlarla da hisse alacağım.
Ve kenara çekilecem. Çünkü zamanla al-sat yapan da kalmıyor, son noktalarda al-sat yapamayız. Satmaya gerek yok, işlerin düzelmesini bekleyeceğim..
Spotta alımları bu hafta bitiririm.
Zaten işler iyice sararsa, son noktalarda paranın, TL'nin de bir anlamı olmaz, viop doların da bir anlamı olmaz..
Şirketlerim olur, varlık sahibi olurum.
Yılda atıyorum, 100 kilo çimento üretirim, 20 çift lastik üretirim, thy'nin bir koltuğu benim olur, 50 koli meyve suyu üretirim vs...
Böyle böyle küçük dükkanlarım olur.
Daha düşeceğini de bilsem, parada durmaktan iyi, aslında bir noktada bunlar güvenli liman olur.
Şu Dört: Daha önceki krizlerde düşüş yüksekten başlamıştı, o yüzden 3 te 2 sini kaybediyordu, burada durum farklı.
2008 e göre bazı şirketler yatırım yaptı büyüdü, yani bana göre dip fiyatlar aslında oluştu. Ama daha da düşebilir tabi, bilemeyiz.
2008 de farklı strateji kurmuştum, kapitalizm bitti diye makaleler yayınlanıyordu. Doğru olsa bile...
Bizim millette futbol bitmez dedim, BJK al-sat'lı gittim.
Bir de otomobile binerler dedim DOAS kovaladım..
Buradaki durum farklı, grip biter, toparlanma başlar, tahminim.
Olumlu senaryoyu düşüneceğim tabii ki,
Herkes büyük bir korku içindeyken...
Bu işten L turn yada U turn değil V turn çıkar
Bakan koca : Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.
Vaka sayısı 29 Yeni tanı ile 47 olmuş.
ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı.
Sağlık bakanlığı bir de ne kadar test yapıldığını açıklasa iyi olacak gibi. Sanki yeterince test yapamıyoruz izlenimi benim için hala geçerli.
oooofff......sehırde bellı zaten......allah korusun...
Cuma kapanış uzlasmasina göre 11 bin puan düştü vadeli endex. Cuma günün en yuksegine gorede 15500 eksi oldu. Dow %10 düşüp %10 yükseldi bugünde bunu geri verdi. Bizimki o %10 yükselişten nasibini almadı. Ama her iki dusustede sahgam düştü.
Tani sayisi 47 e çıkmış
bu umreden donenler zaten tam tasıyıcı......
Son 29 tanının tamamı Avrupa ABD ve Ortadoğu temaslı imiş
3 u umreden dönmüş
biraz daha işi utopik hale getirirsek istanbula karantina uygulanabilir mi?
istanbulda yaşayanlar 20 milyon bir arada yaşamanın acısını çekicez...
20 milyonu bir araya toplayan zihniyetinde sonu gelcek...
almanya en büyük şehrini 3 milyon yaparken biz neden bütün herkesi bir araya topladık...
nasıl bir vizyonsuzluktur bu...
veya hangimizin istanbulda gidip kendini karantinaya alacak bir sığınacak tek başına ailsiyle kalacağı çatı var.
Bu işin aşısı yada ilacı bulunmazsa emekli maaşı alacak emekli de kalmayabilir dünyada
Italyada 3 kisi ile baslamisti. Adamlar bizim yaptigimiz hatayi yapmayin diyor. Onlar okuldan tatilden sonra normal hayatlarina devam etmisler. Avmler tiyatro muze falan filan sonra bu hale geldik diyor. İtalyadan Bir bayanın açıklaması var izlemisinizdir. Bu kesin karantina dısında yayılır arkadaslar. 2 haftada yetmez bu ise bence..
Yaşlıları bir süre izole edip koruma altına almak şart oldu gibi gözüküyor
forum yavaşladı mı?
bana mı öyle geliyor?
Herkeste bir 2008 krizi benzetmesi aldı başını gidiyor.
5 Nisan 1994 ten başlayarak 2001 anayasa krizine kadar süreç içinde borsada yer almayanlar, özellikle 1 Mart 2003 e kadarki 9 yıllık süreç içinde finansal piyasalarda işlem yapmayan herkes düşüş nedir ve ne kadar can yakarın cevabını aldı.
Tabiki daha bitmedi, henüz yolu yarıladık bile diyemem. Şuradan döneriz diyenin tamamı yalan söyleyecek, pozitif uyumsuzluk bulduğu anda aha dönüyoruz diyen dahi eriyecek, lanet okuyacak. Zirvelerde gördüğünüz negatif uyumsuzluklar ne kadar yalan söylediyse diplerde görülen PU da aynı etkiyi yapacak.
Unutmayın; aldığımda daha da düşerse diye korktuğunuz nokta alım noktasıdır. Dip oluşumu sürecinde sizlere hisse almak için onlarca fırsat gelecek, her seferinde aldığınız kağıtla uykularınız kaçacak. Tüm kurşunlarınızı tek noktada sıktığınızda, düşüşlere psikolojiniz dayanmayacak.
İşte o seviye 1 dolar ile 0.8 dolar arasındaki bölge olacaktır diye tahmin ediyorum.
Yurt içi temaslı vaka yol
Olumlu bence
Yarin yada carsamba 100 uzerine cikar. Bu meret boyle
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarin margin call yiyecegiz belli oldu. Tahminim sermayenin yuzde 40 45 gitmis olacak oglene kadar. Yeni teminat eklemeyecegim, bunun yerine poz kapatacagim.
Son paralarimizi carcur ettik. Para kalmadi. Cok degil 1 yil once milyonerdim ama simdi sefilleri oynuyorum. Tabiki borsada falan kaybetmedim. Hatuna kaldi paraciklar. Ona ne guzel akillar verdim parasini degerlendirdi, tam zamaninda cikti fondan ama kendime hayrim yok.
Ustune daha odemem gereken krediler var. Bataga saplandik valla. 2 yil vade var. Bu 2 yil harbi zor gececek.
5/10 lonk oldu 105.850 ortalamadan. yarın fdow 22.000 ile 23.000 arasını ziyaret edip son bir diple(abc) düşüşü tamamlaması gerekir. bist 100 de yeni dip olmadan vob un 109.750 civarı ziyareti sonrası(107.500 ile flatlemeye başlarım) bist100 de yeni dip olmamasına rağmen yeni bir dip yapmasını beklemekteyim. oyun planım bu. beklentime uygun hareket etmez ise stop için tereddüt etmem.
geriye birtek hapishaneler kaldı toplu yatılan ve askeriye.
acaba buralarda nasıl önlem alınacak.
hapishanelerde yatacak yer kalmamış gerçi.
Sabah SP/ASX200onculugunde, Dow vadelileri bizim acilisla beraber %2-3gibi yukarda göreceğiz.