Sayfa 686/1002 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736786 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 5,481 - 5,488 arası.

Konu: Viop - XIII

1.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    şimdi bir sürü iş yerine yasak geldi ya...burada çalışan insanların maaşları nasıl olacak? bu insanların kiraları, kart borçları, kredi borçları ne bileyim faturaları, market harcamaları nasıl olacak? yani herkesin kıyıda köşede birikmişi yok ki...insanlar zaten ayın sonunu zor getiriyor çoğunluğu...

merak ettim gerçekten...yani işverene ne diyeceksin maaş ödeyemem derse...adam iş yapmazsa nereden çalışana maaş versin...

bence hükümet bankalarla konuşmalı...aynı şekilde mal sahiplerine de bir zorunluluk şeklinde ne bileyim 1 ay 2 ay neyse kira erteleme zorunluluğu gibi bişeyler olmalı...yoksa insanlar çok sıkıntıda kalır...yanlış mı düşünüyorum?
    Kira erteleme zorunluluğu falan demişsin. Mesela bu adam fazla para kazandığı zaman kiraladığı dükkan için kar payı falan veriyor mu ? Eğer veriyor ise borcu ertelesin yok vermiyor ise bu da onun riski kiralayanın değil.
    Akıllı ol, "POZİSYONLANMA", FLAT eskiden candı. SEMER seçilirken, EŞEĞİN fikri değil, ÖLÇÜSÜ alınır..! Demem o ki : İNSANSAN fikrini, EŞEKSEN ölçünü alırım...!

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    viop uzun vadeli yatırım aracı da değildir...
    ozaman kesin orta vadelidir

3. Korkular yönetir bizleri ve diğer duygulara göre daha güçlü bir duygudur.
    Düşüşlerin daha hızlı olmasının bir nedeni de budur, bu ayrı bir yazı konusu olur, şimdilik uzatmayayım.

Çok korkan arkadaşları bence engelleyin, geçici bir karantina, size de bulaştırmasınlar.
    Benim bağışıklığım var, yıllardır.

Zaten buradaki her yazıyı okumam, ilk kelime ya da cümleler yazının değerini gösterir.. Hızlı bak, geç git, zamanını daha değerli işlere harca..
    ...........

Artık Türkiye'ye girdi bu corona, yayılabilir, bunları biliyoruz, piyasa da biliyor. Tedbirlerinizi ona göre alın, hijyen ve asosyallik.

Kendi pozisyonumu, anlatacağım kısaca. Fikir vermek adına sadece, ben de ne olacağını bilmiyorum. Ama başka bildiğim şeyler var, ona göre pozisyon alıyorum.

Bir kere Çin'de bitti sayılır, internet varken saklayamazlar. Bu demektir ki diğer yerlerde de bitecek. Bu bir.

İkincisi, nakitle krize girip nakitle çıkarsan bir anlamı yok.
    Tatile gittiysen bir şekilde denize gireceksin, su soğuk, ayağımı yavaş yavaş suya sokup alıştırırak ben girmeye başladım. Ben de bu durumdan hoşnut değilim ama yavaş yavaş kağıt almaya başladım, bir zorunluluk hissediyorum..
    Spottaki paramın yarısı hissedeydi (gıda hissesi), kalan yarının 1/4 ile thy aldım tabana yakın maliyet..
    Düştükçe alacam, düştükçe alacam. Sadece thy değil, başka hisseler de alırım.

Şu Üç: Ben yüzme biliyorum, her gün al-sat'lı gidiyorum, ekran izliyorum, maliyet düşürme avantajım var.

İşler kötüye gitti mi, spotta para bitti, viop teminatını 1/4 oranında spota aktarıp, almaya devam.. (Viop kontratı almıyorum, borsa geçici kapanabilir diye. Kapanırsa ne olacağı belli değil kontratlara, yazmıştım)

Viop teminatı da 1/4 yapa yapa bitirdik mi, en son az bir şey viop dolarım var, onları da satıp onlarla da hisse alacağım.
    Ve kenara çekilecem. Çünkü zamanla al-sat yapan da kalmıyor, son noktalarda al-sat yapamayız. Satmaya gerek yok, işlerin düzelmesini bekleyeceğim..

Spotta alımları bu hafta bitiririm.

Zaten işler iyice sararsa, son noktalarda paranın, TL'nin de bir anlamı olmaz, viop doların da bir anlamı olmaz..

Şirketlerim olur, varlık sahibi olurum.

Yılda atıyorum, 100 kilo çimento üretirim, 20 çift lastik üretirim, thy'nin bir koltuğu benim olur, 50 koli meyve suyu üretirim vs...
    Böyle böyle küçük dükkanlarım olur.

Daha düşeceğini de bilsem, parada durmaktan iyi, aslında bir noktada bunlar güvenli liman olur.

Şu Dört: Daha önceki krizlerde düşüş yüksekten başlamıştı, o yüzden 3 te 2 sini kaybediyordu, burada durum farklı.
    2008 e göre bazı şirketler yatırım yaptı büyüdü, yani bana göre dip fiyatlar aslında oluştu. Ama daha da düşebilir tabi, bilemeyiz.

2008 de farklı strateji kurmuştum, kapitalizm bitti diye makaleler yayınlanıyordu. Doğru olsa bile...
    Bizim millette futbol bitmez dedim, BJK al-sat'lı gittim.
    Bir de otomobile binerler dedim DOAS kovaladım..

Buradaki durum farklı, grip biter, toparlanma başlar, tahminim.

Olumlu senaryoyu düşüneceğim tabii ki,

Herkes büyük bir korku içindeyken...

4. Bu işten L turn yada U turn değil V turn çıkar

Bakan koca : Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6. Vaka sayısı 29 Yeni tanı ile 47 olmuş.
    Akıllı ol, "POZİSYONLANMA", FLAT eskiden candı. SEMER seçilirken, EŞEĞİN fikri değil, ÖLÇÜSÜ alınır..! Demem o ki : İNSANSAN fikrini, EŞEKSEN ölçünü alırım...!

7. ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı.

8. Sağlık bakanlığı bir de ne kadar test yapıldığını açıklasa iyi olacak gibi. Sanki yeterince test yapamıyoruz izlenimi benim için hala geçerli.

Sayfa 686/1002 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •