Akýllý ol, "POZÝSYONLANMA", FLAT eskiden candý. SEMER seçilirken, EÞEÐÝN fikri deðil, ÖLÇÜSÜ alýnýr..! Demem o ki : ÝNSANSAN fikrini, EÞEKSEN ölçünü alýrým...!
Korkular yönetir bizleri ve diðer duygulara göre daha güçlü bir duygudur.
Düþüþlerin daha hýzlý olmasýnýn bir nedeni de budur, bu ayrý bir yazý konusu olur, þimdilik uzatmayayým.
Çok korkan arkadaþlarý bence engelleyin, geçici bir karantina, size de bulaþtýrmasýnlar.
Benim baðýþýklýðým var, yýllardýr.
Zaten buradaki her yazýyý okumam, ilk kelime ya da cümleler yazýnýn deðerini gösterir.. Hýzlý bak, geç git, zamanýný daha deðerli iþlere harca..
...........
Artýk Türkiye'ye girdi bu corona, yayýlabilir, bunlarý biliyoruz, piyasa da biliyor. Tedbirlerinizi ona göre alýn, hijyen ve asosyallik.
Kendi pozisyonumu, anlatacaðým kýsaca. Fikir vermek adýna sadece, ben de ne olacaðýný bilmiyorum. Ama baþka bildiðim þeyler var, ona göre pozisyon alýyorum.
Bir kere Çin'de bitti sayýlýr, internet varken saklayamazlar. Bu demektir ki diðer yerlerde de bitecek. Bu bir.
Ýkincisi, nakitle krize girip nakitle çýkarsan bir anlamý yok.
Tatile gittiysen bir þekilde denize gireceksin, su soðuk, ayaðýmý yavaþ yavaþ suya sokup alýþtýrýrak ben girmeye baþladým. Ben de bu durumdan hoþnut deðilim ama yavaþ yavaþ kaðýt almaya baþladým, bir zorunluluk hissediyorum..
Spottaki paramýn yarýsý hissedeydi (gýda hissesi), kalan yarýnýn 1/4 ile thy aldým tabana yakýn maliyet..
Düþtükçe alacam, düþtükçe alacam. Sadece thy deðil, baþka hisseler de alýrým.
Þu Üç: Ben yüzme biliyorum, her gün al-sat'lý gidiyorum, ekran izliyorum, maliyet düþürme avantajým var.
Ýþler kötüye gitti mi, spotta para bitti, viop teminatýný 1/4 oranýnda spota aktarýp, almaya devam.. (Viop kontratý almýyorum, borsa geçici kapanabilir diye. Kapanýrsa ne olacaðý belli deðil kontratlara, yazmýþtým)
Viop teminatý da 1/4 yapa yapa bitirdik mi, en son az bir þey viop dolarým var, onlarý da satýp onlarla da hisse alacaðým.
Ve kenara çekilecem. Çünkü zamanla al-sat yapan da kalmýyor, son noktalarda al-sat yapamayýz. Satmaya gerek yok, iþlerin düzelmesini bekleyeceðim..
Spotta alýmlarý bu hafta bitiririm.
Zaten iþler iyice sararsa, son noktalarda paranýn, TL'nin de bir anlamý olmaz, viop dolarýn da bir anlamý olmaz..
Þirketlerim olur, varlýk sahibi olurum.
Yýlda atýyorum, 100 kilo çimento üretirim, 20 çift lastik üretirim, thy'nin bir koltuðu benim olur, 50 koli meyve suyu üretirim vs...
Böyle böyle küçük dükkanlarým olur.
Daha düþeceðini de bilsem, parada durmaktan iyi, aslýnda bir noktada bunlar güvenli liman olur.
Þu Dört: Daha önceki krizlerde düþüþ yüksekten baþlamýþtý, o yüzden 3 te 2 sini kaybediyordu, burada durum farklý.
2008 e göre bazý þirketler yatýrým yaptý büyüdü, yani bana göre dip fiyatlar aslýnda oluþtu. Ama daha da düþebilir tabi, bilemeyiz.
2008 de farklý strateji kurmuþtum, kapitalizm bitti diye makaleler yayýnlanýyordu. Doðru olsa bile...
Bizim millette futbol bitmez dedim, BJK al-sat'lý gittim.
Bir de otomobile binerler dedim DOAS kovaladým..
Buradaki durum farklý, grip biter, toparlanma baþlar, tahminim.
Olumlu senaryoyu düþüneceðim tabii ki,
Herkes büyük bir korku içindeyken...
Bu iþten L turn yada U turn deðil V turn çýkar
Bakan koca : Bugün 29 yeni taný kondu. Yeni taný konanlarla birlikte toplam hasta sayýmýz 47 oldu. Son 29 vakanýn tamamý doðrudan veya dolaylý olarak ABD, Ortadoðu ve Avrupa temaslýdýr, 3’ü Umreden döndü. Yurt dýþý temasý risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sýký uygulayalým.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Vaka sayýsý 29 Yeni taný ile 47 olmuþ.
Akýllý ol, "POZÝSYONLANMA", FLAT eskiden candý. SEMER seçilirken, EÞEÐÝN fikri deðil, ÖLÇÜSÜ alýnýr..! Demem o ki : ÝNSANSAN fikrini, EÞEKSEN ölçünü alýrým...!
ABD, Ortadoðu ve Avrupa temaslý.
Saðlýk bakanlýðý bir de ne kadar test yapýldýðýný açýklasa iyi olacak gibi. Sanki yeterince test yapamýyoruz izlenimi benim için hala geçerli.
Yer Ýmleri