Orada da oy kullanıyorlar. Yaşadıkları ülkenin seçiminde solcu , bizim seçimlerde sağcı oluyorlar.
Printable View
Avusturya çift vatandaşlığı kaldırdı, ilk olarak bu g. verenler elçiliklerimize yığıldı, niye Türk vatandaşlığından çıkmak için!
Türkiye 'nin fakirleşmesi işlerine geliyor. 10 yıl önce 100 bin dolara alamayacağı emlağı şimdi 30 bin dolara alabiliyor.
Yurtdışından katılan arkadaşlarımız alınmasın. Herkesi aynı kefeye koymuyorum, sözüm bir zihniyete.
Yurt dışından gelenlere de Vergi gelsin. Ekonomi düzelsin.
https://i.hizliresim.com/7Fynh0.jpg
Bakan bey, şu paraları nereye sakladıysan çıkart dolar gaymemiz bitti, gümrüklen swap mwaplan uğraşmayalım!:oleyo:
Sosyal medyayı sevmem zaten ben, bazen ilgimi çeken konu olursa sadece okurum yazmam.
usd/try 6.7883
Yazdıklarınıza katılıyorum. Gençlerimize yatırım yapıp onları kaybetmek ülke için ciddi kayıptır. Bu ülkenin yetenekli gençlerinin geleceklerini bu ülkede görmemeleri başarısızlığımızdır. Ancak o gençleri yetiştirip çağın gereklerine göre donatabilmemiz bence hala başarı.
Not: bazı profesörleri tvde izlerken veya çevremde bazı niteliksiz öğretmeleri görünce bende utanıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gidenin neden gittiği elbette malum sn delikan.Benim üzüntüm ve kızgınlığım bu insanları memleketimizde tutacak ortamları yaratamamıza.Yoksa bizim yeğen de odtü mezunu resmen iş bulamadı.Torpille iki asgari ücret parasına işe girdi,bir yılda anladı ki bu iş türkiyede olmayacak amerikaya gitti.Ben şimdi yeğenle gurur mu duyayım,yoksa gidişine üzüleyim mi.Bunun nesi başarı,pırlanta gibi insanlar memleketten kaçıyor,aslında bir dram var,bu kadar kaliteli insanları yetiştir ama memlekette tutama iş mi.Yoksa elbet gidenin ne kabahatı var o mecbur gitmeye.Ha branşın müsaitdir ,iyi kötü mesleğini bu memlekette de yapılabiliyorsundur o zaman bence gitmemek lazım.İşin doğrusu doktorlukta son 10 yıla kadar gitmek çok da manalı değildi.Son on yılda her anlamda bizde de işler çok tatsızlaştı ,yurtdışına kaçmaya çalışan genç meslektaş sayısı çok arttı.
Isin kotusu bu giden gencler geri donmuyorlar, donmeyecekler.
Kendi evlatlarimdan biliyorum.
Orada, isleyen, rasyonel bir devlet yonetimi goruyor, hukuka saygiyi goruyor.
Izin icin dondugunde rezilligi fark ediyor ve karar veriyor, yatirimini da orada yapiyor.
Deve sirtinda bedevi kabilesi gibi, binbir yalanla yonetilen, hukuk duzeni olmayan bir ulkede neden hayatini harcasin.
Bu aynen şuna benziyor senin pastanen var ,oğlunu binbir fedakarlıkla üst düzey eğitimli pasta şefi yapıyorsun. Gelip senin pastanende çalışıp senin işini büyütmüyor gidiyor meşhur bir pastane zincirinde pastacı oluyor.E bu evlatla baba gurur mu duysun :))))))Ha senin de pastanen yoktur o zaman başka o çocuk da taş yemeyecek elbet bir yerden ekmek yemesi lazım.
Sn tınaz sizin de yaşınız müsait.Bu memlekette hemen her iş kolunda eskiden ekmek yemek mümkündü.Kendi fabrikalarımız vardı,eğitimli insan her iş kolunda kariyer yapma imkanına sahip olabiliyordu.Elbet istisnai yetenekler eskiden de oluyordu onlara bizim memleketin imkanları eskiden de yetmeyebilir tabi.Ama genel ortalama açısından işler böyle değildi.Şimdi genç insan mühendis oluyor resmen iş bulamıyor.Bu eskiden aklın alabileceği bir şey değildi.Keza doktorların maddi durumları uğradıkları muameleler,saygınlıklarının azalması falan eskiyle kıyaslayınca elbet insan gidenleri de anlıyor.Ama bu konu kesinlikle gurur duyulacak bir şey değil ki,ortada düzeltilmesi gereken bir sorun var,herkes yurtdışına kaçarsa bu işin sonu ne olur.
Doktor Bey,
Adam ITU mezunu ODTU mezunu, bu adamlari bu anlayisla burada tutamazsin.
ABD,Kanada, Avustralya ve AB ulkelerinde, insanlar bir birey.
Haklari var.
Burada ise hic bir degeri olmayan suruden biri.
Devlet, vatandasi bu kadar asagilar, degersizlestirirse, bu egitimi almis adamlar bunu kabul etmez.
Benden iki devre büyük bir abimiz ankara fen lisesi birincisi,öss birincisi hacettepe tıp mezunu,ve hacettepeyi de birincilikle bitirdi.Bildiğin deha.Eskiden tus yoktu hocalar asistanları kendileri alıyordu ,yazılı sınav ve mülakat oluyordu.Hep torpil işliyordu malum.KBB ye hoca 3 asistan alacak üçü de torpilli hem de ne torpiller:))) Bu arkadaşın yazılı sınav kağıdını gören zamanın efsane bölüm başkanı arkadaşı çağırdı senin için dördüncü bir kadro istedim seni ben alıyorum bu bölüme bunu unutma diyor.Neyse bu dahi arkadaş uzmanlık bitince bölümde kalmak istiyor o hocanın oğlu da aynı bölümde asistan, hoca oğlunun önünü keseceğini ve oğlunun hep onun gölgesinde kalacağını bildiğinden bu arkadaşı bölümde tutmadı.Bu arkadaş muayenehane açtı ticarete atıldı çok zengin oldu.Ama bilim dünyası dünyada en önde gelecek bir kbb uzmanını bir bilim insanını kaybetti.Bu da bilimin en fazla geçerli olması gereken tıp camiasındaki işlerden bir örnek işte.
Hic unutmam, Kanada'da 14-15 yaslarinda iki lise ogrencisi kiz cocugunu, bir Ingiliz Kanadali ailenin yanina birakmis, cocuklar lisede okuyor.
Babalari ile karsilastim bir sekilde.
Adam, " burada daha guvendeler..!" dedi.
Biz ki, yani benim Hanim bile, kiz cocugu, olurmu ? diyor.
Ancak aile, kizlarini kendilerine emanet etmis, gondermisler.
Cok guzelde okuyorlar, basarililar yani.
Ne yapmali ?
Bence artik cok gec.
Bu yasimda, ben bile kendimi vatanimda hissetmiyorum,
Adam cikti, taraf olmayan bertaraf olur dedi. Feto ile birlikte memleketi mahvetti, simdi batmis bir ekonomi ve aksamlari camilerde kuran yayini olan tuhaf bir ulke.
Demem o ki, bunlar giderse, Aczimendiler filan gelir.
Bu cehaletle bu milletle bu ulkenin sonu yok.
Yani bunlari yasayan bilen bir baba, ODTU Mezunu ogluna nasil desin, oglum vatan, milletimiz vs.
Yani Muhendis olmus cocuk gormuyor mu yasananlari, aksam inanilmaz guclu bir ses duzeniyle yapilan yayini.
Yanlış anlaşılma olmasın mesleğim mühendislik olsa çok büyük ihtimalle yurtdışına ben de giderdim.Memlekette kalmam bir fedakarlıksa buna değecek bir yönetim ve halk olmalı,mesleki açıdan da bir hedef az da olsa umut olmalı.Atatürk zamanında bu ruh ve akıl varmış.Nasıl oldu bu değişim nasıl bu hale geldik inanılmaz.
Hayırlı Çarşambalar. :he:
Yaklaşık olarak 6.7922 küsür. :oleyo:
Aslında aynı şeyleri yazıyoruz,ortada hasta var,hastalık ümitsiz ve öldürücü gibi duruyor.Tedavi için akla gelen bir yol da kimsenin aklına gelmiyor ,gelse de uygulamak mümkün olmuyor.Acı tabi.
Bizim mezun olduğumuz universitede master öğrencisiyken asistanlık sınavına girmiştim.4 kadro vardı 3ünün zaten çalışan isimleri bu bölüme geçirme işi olduğunu biliyordum. Neyse bilim sınavı öncesi bir baktım derslerde yıllarca bizim fotokopilerle idare etmiş, bir başka üniversite rektörünün kızı da sınava başvurmuş. Ben çok yüksek puan aldığımdan mülakata bu bacımızla beni çağırmak zorunda kaldılar.Neyse mülakatı da o kazandı. Şimdi de bir yerde dekan . Ben sonra yurtdışı burslara başvurdum 8 sene abd de okudum ülkeye geri döndüm. Doçent olana kadar yard doc kadromu 12 sene vermediler, neden malum partili değiliz, torpil zart zurt yapacak adamımız yok. Doçentliğimizi de 39 aydan sonra onaylayabildiler. Bugün bana her gün sorulan soru sen manyak mıydın abi niye geldin bu ülkeye? Yani insanımız bu gibi şeyleri her gün yaşıyor, kendi mezun ettiğim öğrencilere de tavsiye mektubu yazarken kaç kez söyledim, bu ülkeden kaçma şansınız varsa değerlendirin.Etik, ahlak , hukuk vs ile burada hiç bir baltaya sap olamazsınız.
*türkiye cumhuriyet merkez bankası ve katar merkez bankası arasında 17 ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşması tadil edildi
Amiral.
Piril piril bir adam.
Mavi dunyaya asik, vatanini milletini her seyden aziz bilen bir adam.
Cok iyi bir egitimi, yayimladigi kitaplari var.
Yandasin biri ihale alacak diye adami harcadilar.
Simdi, bunlari yasayan bir baba, nasil desin ODTU Mezunu Muhendis ogluna, oglum memeket, millet..?
Tcmb: Katar ile 5 milyar dolar olan swap anlaşması 15 milyar dolara yükseltildi
Katar tamam15 milyar usd, sanırım esas surpriz Persembe olacak .
usd/try 6,7730