5 gündür buraya demir atmış gibi.
14,01 bende de (daha önceki paylaşımlarımda 13.97 demiştim orda 365 ile hesaplamışım)
Ukrayna'nin taktiği ile iş görülüyor sanırım. Ucuz para birimi, her yerde exchange büroları, bol turist, yoksul halk, malı götüren küçük bir azınlık. Ukrayna devlet başkanı dolar kuru hedefini çok daha yukarılara çıkarmak olduğunu açık yüreklilikle söyledi. Biz daha bekleyelim dolar düşer mi, şu bu olur mu?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Odea 400K 32gün 14.40
İnsanın gurbetçi olası geliyor 100 euro boz ye iç gez toz keyfine bak
Dolarda bir formasyon var, düşman şeyine gerçekten.. Olursa mevduatta %20'ler geliyor demektir..
Toplamda 1 ay kalmışımdır. 2012'de ilk gittiğimde dolar kuru 8'di Kiev exchange bürolarında. Kur arttıkça tüm fiyatlar artıyordu. Ekmek,metro jetonu 2 katına çıkmıştı. Alkol hariç fiyatların artış hızı kurlarla eşlenikti. En son gittiğimde dışarda yemek yerine evde yemek işini hallediyordum.
Güncel kur 28 orada.
başımıza inş. gelmez diyordum, bizim ülkede o durumda şu an.
https://www.finansgundem.com/haber/u...kliyor/1529551
Unicredit, TCMB'nin TL'deki değer kaybını önlemek için faiz artırmasını bekliyor
Unicredit, ABD başkanlık seçimi sonrasında yatırımcıları gelişmekte olan piyasa varlıkları için iştahlarında iyileşme olmaması halinde, TCMB'nin Türk Lirası'ndaki değer kaybının önlemek, yavaşlatmak için para politikasını beklenenden daha fazla sıkılaştırmasının gerekebileceğini bildirdi.
"Böyle bir durumda, faiz oranlarını hali hazırdaki yüzde 10,25'ten yüzde 17'ye doğru yükseltmek ve faiz koridorunda paralel bir kaydırma yapmak lirada istikrarı sağlayabilir" değerlendirmesinde bulunan Unicredit, bunun enflasyondan arındırılmış faizleri yüzde 2'nin üzerine taşıyacağını ve TCMB'ye lirada kayıpların devam etmesi halinde daha fazla sıkılaştırma için alan vereceğini savundu.
Unicredit, gelişmekte olan piyasa varlıkları için iştahın iyileşmesi halinde ise USD/TRY'nin cari seviyelere yakın veya altında kalması için TCMB'den Kasım ayında 250 baz puanlık bir Faiz artırımı beklemeye devam ettiklerini de vurguladı.
Piyasa oranları kendine göre fiyatlıyor. Merkez bankasının önünde gidiyor. Toplantıda beklentim ya artış olmaz ya da piyasa oranlarına denk bir oran belirlenir.. Geçen toplantıda da yok şu kadar artar, yok bu kadar artış bekleniyor deniliyordu. Ne oldu? Bunun dışında bir şey beklemiyorum. Ucuz para yurt dışı için çok caziptir. Bize enflasyon olarak döner o başka.
dolar mevduat aylık azami 2.90-3.00
eurobond gelirleri üzerinden ödenecek vergi hakkında bilgisi olan var mıdır? ya da tavsiye ettiğiniz bir okuma?
Linkte okuma ve etkin bilgi bulunmaktadır.
birde vioptaki o günün kar veya zararından önceki rakamı bölmeniz gerekiyor. kar ve zararlar hesaba aynı gün saat 19:00 dan sonra yansıtılıyor ama para bu saatten önce bağlanıyor.
06 Kasım Cuma 16:07
EURO/TL %2 YÜKSELİŞLE 10,16'YI, DOLAR/TL %1,6 ARTIŞLA 8,56'YI GÖREREK REKOR KIRDI
rekabet böyle olur dedirtiyor.
Biden da Seçilse Trump da Seçilse İstikrarlı Bir Şekilde Fakirleşmeye Devam Edecek Olan Mert Cünay(30), Türkiye'nin Ekonomik Bağımsızlığını Kazanmış Olmasından Memnun...
http://www.zaytung.com/index.asp
İng den hesabı açtığım gün 15 ten faydalanmaya başladım Sıkıntı yok arkadaşlar gayet kolay 1 ay bekleme yok
https://www.borsaistanbul.com/data/G...s_esaslari.pdf
Nemalandırma işlemleri saat 15:40’takiüye hesap bakiyeleri üzerinden yapılır. İşlem teminatı hesaplarında bulundurulan nakit teminatlar ile Garanti Fonunakit katkı payları, saat 15:40 itibariyle, TCMB Bankalararası Para Piyasasında veya bu piyasada herhangi bir nedenden dolayı işlem yapılamaz ise Bankalararası İkincil Piyasada, Takasbank tarafından günün piyasa koşullarına göre en iyi gayret gösterilmek suretiyle nemalandırılır ve nema tutarı ilgili hesaplara bir sonraki iş günü aktarılır.
15 i nadil aldin 32 gunmu
Yoksa gunlukmu
Birax aciklasan bankalar .iyice cimrilesti
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük hocam goşgeldin faizi.şuan için en iyi oran memnunum
Fonlama 14.12
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %14.12 (Önceki %14.07)
10.88 - 25 Eylül
11.32 - 2 Ekim
11.64 - 9 Ekim
12.26 - 16 Ekim
12.88 - 23 Ekim
13.40 - 30 Ekim
14.12 - 6 Kasım
Hocam 2017’de kız arkadaşımla beraber Lviv’e gitmiştik.
Boklu backpacker olarak mis gibi otelde kral suitinde kalmıştık (otele adım attığımızda inanamadık), 5 gün çılgın gibi yiyip içip tatil için ayırdığımız TL’yi BİTİREMEDEN geri dönmüştük.
Şimdi euro/dolara karşı ukrayna ile aynı lige düştük.
Çok çok üzgünüm.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aynen abi daha beteriz. bizde fişi çektiler.
tahminimce seçimi fiyatlıyoruz. el-kol bağlı , kimse müdahale etmiyor, ne kura ne faize....:thumbdown:
herkese iyi haftasonları.
https://www.youtube.com/watch?v=xi3s9clP4t4
Yapılacak faiz artışının cok yuksek ve ansızın olması lazım yoksa boşa gıder .19 Kasım'da 13.59 dan once kım dolar tutar satar dıpten yıne alır.
Nkolayın bugün itibari ile 92 gün bono %14 faize denk geliyor. (Basit faiz) BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tuğberk çitilci 19 kasımda mb pas geçecek diye bekliyormuş, pandemi ve şirketlere kredi kanalı kapanmasın diye politika faiz artmayacakmış, doların 8.50-9.00 arasına yerleşeceğini dolardan bağımsız bistin daha yukarılara tırmanacağını söyledi bugün.