Sayfa 687/1006 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    https://www.finansgundem.com/haber/u...kliyor/1529551

Unicredit, TCMB'nin TL'deki değer kaybını önlemek için faiz artırmasını bekliyor
    Unicredit, ABD başkanlık seçimi sonrasında yatırımcıları gelişmekte olan piyasa varlıkları için iştahlarında iyileşme olmaması halinde, TCMB'nin Türk Lirası'ndaki değer kaybının önlemek, yavaşlatmak için para politikasını beklenenden daha fazla sıkılaştırmasının gerekebileceğini bildirdi.

"Böyle bir durumda, faiz oranlarını hali hazırdaki yüzde 10,25'ten yüzde 17'ye doğru yükseltmek ve faiz koridorunda paralel bir kaydırma yapmak lirada istikrarı sağlayabilir" değerlendirmesinde bulunan Unicredit, bunun enflasyondan arındırılmış faizleri yüzde 2'nin üzerine taşıyacağını ve TCMB'ye lirada kayıpların devam etmesi halinde daha fazla sıkılaştırma için alan vereceğini savundu.

Unicredit, gelişmekte olan piyasa varlıkları için iştahın iyileşmesi halinde ise USD/TRY'nin cari seviyelere yakın veya altında kalması için TCMB'den Kasım ayında 250 baz puanlık bir Faiz artırımı beklemeye devam ettiklerini de vurguladı.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2. Piyasa oranları kendine göre fiyatlıyor. Merkez bankasının önünde gidiyor. Toplantıda beklentim ya artış olmaz ya da piyasa oranlarına denk bir oran belirlenir.. Geçen toplantıda da yok şu kadar artar, yok bu kadar artış bekleniyor deniliyordu. Ne oldu? Bunun dışında bir şey beklemiyorum. Ucuz para yurt dışı için çok caziptir. Bize enflasyon olarak döner o başka.

dolar mevduat aylık azami 2.90-3.00

4. eurobond gelirleri üzerinden ödenecek vergi hakkında bilgisi olan var mıdır? ya da tavsiye ettiğiniz bir okuma?

5.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    eurobond gelirleri üzerinden ödenecek vergi hakkında bilgisi olan var mıdır? ya da tavsiye ettiğiniz bir okuma?
    Linkte okuma ve etkin bilgi bulunmaktadır.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    çok teşekkür ederim, dün MT şu no.lu US900123CW86 eurobondu tavsiye etti, aldım ben de anlamadan. sonra vergi vb bahsetti, neyse ki kazancım vergi ödeyecek kadar olmayacak

7.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    eurobond gelirleri üzerinden ödenecek vergi hakkında bilgisi olan var mıdır? ya da tavsiye ettiğiniz bir okuma?
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    çok teşekkür ederim, dün MT şu no.lu US900123CW86 eurobondu tavsiye etti, aldım ben de anlamadan. sonra vergi vb bahsetti, neyse ki kazancım vergi ödeyecek kadar olmayacak
    Rica ederim.

210.000 $ altında yatırdıysanız bu sene için vergi çıkmaz
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Stopajin uzerine bir de Takasbank payi kesilmis hali mi bu.
    sadece 5% stopaj düşeceksiniz, mk yazmamızın nedeni bunu belirtmek.

Sayfa 687/1006 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •