ıpv 0,10
tdg 0,06
tte 1.01
tta 2,16
Printable View
ıpv 0,10
tdg 0,06
tte 1.01
tta 2,16
Nnf; %+0,29
Yüzde 1 üzerinde diyenler vardıRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaşlar forumda yeniyim, fonların günlük fiyat değişimlerini nereden takip ediyorsunuz?
Şunu öğrenmek istiyorum, bir fonda alış valörü 1 gün ve diyelim ki ben ptesi alış girdim salı hesaba geçti fon, fon ptesi fiyatı ile mi hesaba geçer, salı fiyatı ile mi, aynı şekilde satış valörü 3 gün olan fon sattığım günkü fiyatla mı yoksa 3 gün sonraki fiyatı ile mi satılır, şunu bir netleştirmedim, cevap veren olursa sevinirim.
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
P.tesi 13.30 dan önce verdigin emir ile pazartesi aksam kapanis fiyatiyla alim yapmiş olursun.
Satiş konusunda 13.30dan önce verdigin emir ile o aksamki kapaniş fiyatindan satilir fakat hesaba gecmesi 2-3 günü bulabilir.
Valör ise fondan fona degişir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tefasa bakican
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özeti şudur
Öğleden önce alsanızda satsanızda alım yada satım o gece oluşacak ve sizin ertesi sabah tefasta gördüğünüz fiyattan olur
Satımda paranın gelmesi fonun T durumuna göre 0 ila 4 gün sonra olur
Yanlız öğleden önce ifadesi fondan fona değişebilir
Son saat 12.30 ila 13.30 arasında değişiklik gösterebilir dikkat etmek lazım
pazartesi Sabah alım satım yaparsanız o günün kapanış fiyatından(bir gün sonra salı günü tefasta gördüğünüz fiyattan işlem olur ), öğleden sonra yaparsanız 1 gün sonraki kapanış fiyatından çarsamba sabah tefasta gördüğünüz fiyattan işlem olur, t değeri de hesaba paranın gececeği gündür,
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon dağılım raporlarına baktım da genelde fonlarda turk teknoloji hisseleri yer almıyor. Son sene bayağı hızlandılar aslında teknoloji şirketleri...
Bu konu benimde dikkatimi çekiyor aslında. Fon yöneticileri bunu bir teknoloji balonu olarak değerlendiriyorlar gibi geliyor bana. Malum Abd özelinde de aynı durum söz konusu ve ne zaman patlayacağı konusunda ciddi tartışmalar var.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yazının başı eksik çıkmış .... tajirler hisse yöğün fön bahsettiğim.... temmuz ayı ve sonrası ağustos eylül yerli olan bütün hisse yöğün fönlere bak , tajirlerin TKF yukarı giderken diğerleri mortingen ştrase olmuş ... kaktüs pörtföyün ACC si hariç onu ayrı tutuyorum onu halen anlayamadım hep hedge ile mi gidiyorlar arada hedge i bırakıyorlar mı çözemedim acc yi.... yani acc hariç , yerli hisse yöğün fönlerde , tajinin tkf si hariç hepsi mortingen ştrase olumuş
Borsa o zamanlar 99 binlere kadar gerilemişti, Tkf türev kısmını iyi kullandığı için düşüşlerde de kazanma ihtimali yüksek oluyor. Acc de türev kulaniyor ama o kadar başarılı degil. Pandemi sürecinde endeksin -6 yaptığı gün Acc -11 dusmustu uc aylik getiriyi bir günde silmisti. Yanlış hatırlamıyorsam o gün Tkf -3 düşmüştü
3 gunluk getiriler: Te3:+0.16, Sua:+0.08, Eic:+0.14, Fno:+0.29, Eib:+0.10, İdy:+0.28, Suc:+0.19
bu ne ciddiyetsizliktir ? gözlüğe bak , havalanmış gidiyor ...
unutmuş kafada gözlüğü ...
Tkf,mps,gmr dunku getiri ve kapanışları ne olmuş acaba bilen varmı?
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Foreks gelirinden stopaj alınacak
Yeni sunulan bir kanuna göre foreks işlemlerden elde edilen gelirden stopaj alınması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...nacak-6085754/
Dünyada eşi, benzeri görülmemiş bir uygulama ile forex yatırımında minumum 50,000 depozit, maksimum 10 kaldıraç sınırı getirdiler, üç yıl önce. . Forex dediğin piyasa Ferrari gibi. Ama en fazla 30 km/s ile gidebilirsiniz dediler. Ülkemizde forex yatırımcısı kalmışsa , alırlar.
Tcd son portföy dağılımını inceleyen oldu mu?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Azimut'un Gls fon, eylülde döviz kira sözleşmeleri yüzdesini arttırmış. Tl ve döviz kira sözleşmesi karması bir fon olmuş. İzahnamesine göre %20 lik hisse kullanabilirler, ama kullanmıyorlar. Kullanırsa katılım değişken fon olarak Kuveyt'in Ktm 'ye rakip olabilir ileride.
Kıstası, 50 BIST KYD Kamu Kira Sertifikaları + %50 (Dow Jones Sukuk Endeksi * TCMB USD/TRY Alış Kuru)
https://twitter.com/necip_tansel/sta...813513216?s=19
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknoloji- e/ticaret ve dijital yüzyılı. Teknoloji yağmurundan herkes payını alıyor, görünen o ki alacak da. Bankalar dışında küçük kurumlar da teknoloji fonu çıkarsa keşke.
eğer sürekli olarak döviz piyasasında al sat yaparsan o da vergiye girer... yurttaşın bunu da bilmesi gerekir... mesela bankadan her gün dolar alıp satıyorsun ve bundan bir kazanç elde ediyorsun ... işte o ticari kazanç ... ya da haftada bir kez sürekli dolar alıp satıyorsun ve bunu 2 yıldır yapıp kar ediyorsun , işte o da ticari kazanç .... Maliye tespit ederse hem vergisini tarh eder hemi de beyan etmediğin için güzelcene ceza da keser... Maliye Baknlığına müracaat edip son durum nedir bir özelge talep etmeniz gerekir eğer bu dediğim şekilde alım satım yapıyorsanız.
Bahsettiğiniz gelir vergisi. Bu konulması düşünülen vergi; stopaj, yani kaynağında vergi. Stopaja tabi olan ürünler için ayrıca gelir vergisi vermeniz gerekmez. Stopaj nihai vergidir. Para piyasaları ürünlerinden elde edilen gelirler için stopaj vergisi belirlenir, ayrıca gelir beyannamesi ile vergi yoktur.
Ticari hale getirdin/getirmedin diye bir ayırım yok. Finansal/menkul enstrümanlarda vergilendirme, sadece stopaja tabiidir. Temettü gelirleri istisnadır.