Erdoğan: "(ABD) Bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz."
Printable View
Erdoğan: "(ABD) Bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz."
Erdoğan: "(Türkiye-ABD ilişkileri) Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız."
Erdoğan: "(AB Liderler Zirvesi) Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz."
Erdoğan: "Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil ama Selahattin Demirtaş gibi teröristin, varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz."
Ya bize yarar, turizm tarafına hediye gibi bir şey olur veya turizmcilere fişi çektirebilecek bir olaya dönüşebilir.Alıntı:
RUSYA SEYAHAT SEKTÖRÜ BİRLİĞİ (RST) BAŞKANI ANDREY İGNATYEV,
RUS TURİSTLER NEZDİNDE POPÜLER OLAN BAZI YURT DIŞI TATİL NOKTALARININ EYLÜL 2021'E KADAR KAPALI KALABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.
İGNATYEV, RUSYA'NIN YEKATERİNBURG ŞEHRİNDE GAZETECİLERE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, YENİ TİP KORONAVİRÜS (KOVİD-19) SALGINININ RUS TURİZM ENDÜSTRİSİNDEKİ ETKİLERİNE DAİR DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.
KOVİD-19 NEDENİYLE RUS TURİZM SEKTÖRÜNÜN OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENDİĞİNİ ANLATAN İGNATYEV, "RUSYA'DA YABANCI TURİST KABULÜNE YÖNELİK ÇALIŞAN BİRÇOK TUR OPERATÖRÜ BU YIL MÜŞTERİLERİNİ KABUL EDEMEDİ.
PAZAR, YABANCI MÜŞTERİLERİNİN YÜZDE 97'SİNİ KAYBETTİ.
EN ÇOK ETKİLENENLER ONLAR OLDU." DİYE KONUŞTU.
SALGIN NEDENİYLE RUSYA İLE DİĞER ÜLKELER ARASINDA KAPANAN SINIRLARA DA DEĞİNEN İGNATYEV, "RUS TURİSTLER NEZDİNDE POPÜLER OLAN BAZI YURT DIŞI TATİL NOKTALARI EYLÜL 2021'E KADAR KAPALI KALABİLİR.
DİĞER ÜLKELERİN YETKİLİLERİ, SINIRLARIN YAZ SEZONUNDAN SONRA AÇILABİLECEĞİNİ SÖYLÜYORLAR." DEDİ.
RUSYA, KOVİD-19 SALGINI NEDENİYLE 27 MART'TAN BU YANA ULUSLARARASI UÇUŞLARI TAMAMEN KAPATMIŞ, BAŞTA TÜRKİYE OLMAK ÜZERE SINIRLI SAYIDA ÜLKEYLE UÇUŞLAR AĞUSTOS'TAN İTİBAREN TEKRAR BAŞLATILMIŞTI.
Ülkenin çökmesinden iyidir....
Mevcut kısıtlamalarda bile insanların durumu ortada, yüzlerce sektör, milyonlarca kişi perişan...
Ben kısıtlama olmasın demiyorum, kısıtlamayı yapacak maddi gücün yok, bu gücün olmadığını benden iyi bilenler TV lerde kısıtlama diye yırtınmamalı...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin firması Sinovac’la yapılan Kovid-19 aşısı anlaşmasında ücretsiz iade maddesi olduğunu belirterek, "Beğenmezsek ödeme yapmayacağız bu aşıya. Böyle bir anlaşmayı, herhangi bir aşı firması ile yapabilmiş başka ülke yok" dedi.
İlk başta yapılmayan yardımlar ile kapanmaya gitmeyi hiç iyi niyetli okumamıştım, hala öyle görüyorum.
Ama sonrasında milletin yayıla yayıla umursamadan davranış biçimleri, öyle böyle az değil.
Eğer bu ülkede yaşıyorsan görüyorsundur. Kardeşim (sana değil) sığırmısınız, cahil insan bile kendine, ailesine, çevresine öncelik verir. Hadi değer vermiyorsun. Uymazsan ne olacağını görmeyecek kadar da mantıktan yoksun değilsindir, göz var nizam var. Elinde internetli telefon herkesin var. Eee şimdi kısıtlama olursa ama eve ekmek götüremeyeceğiz, eee sonra.. O kadar az kişi kendi kendine elinden geldiğince mücadele veriyor ki, olan onların verdiği mücadeleye ve garibim sağlıkçılara oluyor.
Tersi de doğru
Bu şekilde anlaşmaya razı olunan tek aşı
Beğenmeme kriteri ne ?
bu iade maddesi çok yanlış olmuş. ne yani vurduk 100 kişiyi 10 tanesi dünya değiştirdi beğenmedik alın aşınızı mı diyeceğiz. bi aşı ya vurulunur ya vurulunmaz beğenmedikse iade ederiz nasıl bi mantık e şimdi biz aşıya güvenipte nasıl vurulalım.
Bakan son zamanlarda aşıyla ilgili sıkıntılar olduğunu resmi olarak da kabul etmiş durumda, bu aşıyı vurunmak gibi bir riske girmek istemem, hani bazıları diyor ya koruyuculuğu olmayabilir ama vurunulsa da ciddi bir yan etkisi olmuyor diye, peki yan etkisi yoksa neden bakan son dönemlerde çark etti?
Çin: - abi aynısını ben kullanıyorum, vurulunca açılıyor...
AB taslak belgeye göre AB liderleri gaz arama faaliyetleri nedeni ile Türkiye’ye yaptırım uygulamada anlaştılar
Antalya'nın Alanya ilçesinde esnaflık yapan M.K., koronavirüsten yaşamını yitiren babası için mevlit okutup, yemek verdi. Kaymakamlık mevlide katılan onlarca kişinin tespiti ve cezai işlem uygulanması için inceleme başlattı.
EPDK:
"Bugün bazı basın-yayın organlarında yer alan ve dağıtım gelirlerine ilişkin tebliğdeki temsil ve ağırlama giderlerine yönelik yanıltıcı yorumlara dair basın açıklamamız aşağıdadır.
Söz konusu giderler dönem net karı ve Kurumlar Vergisi hesaplamalarında da mali mevzuata göre dikkate alınan giderlerdir. Bu giderler sadece dağıtım şirketleri için değil tüm sektörler, tüm şirketler, hatta kamu kurumları için yasal altyapısı ve dayanağı olan giderlerdir. Dağıtım şirketleri özelinde bakıldığında ise bu giderler özelleştirme öncesinde dahi bulunmaktadır. Kurumumuz yaptığı düzenleme ile bu giderlere tavan ve limit getirmiştir.
Dolayısıyla mali mevzuatta şirketlerin mali ve düzenleyici hesap planlarında yer alan söz konusu giderler üzerinden kurgulanan görsellerle vatandaşlarımızı yanıltmaya çalışmak gerçekçi ve iyi niyetli bir yaklaşım değildir.
Giderlerin tüketiciye yansıtıldığı fakat gelirlerin ise şirkete bırakıldığı iddiası da kesinlikle doğru değildir.
Söz konusu giderler, ana faaliyet konusu olan personel, bakım onarım, endeks okuma, kesme bağlama, IT, malzeme, genel yönetim giderleri gibi giderlerden farklı değerlendirilmekte, tavana tabi tutulmaktadır. Yani şirketler bu tip giderleri düşürmeye, düşük tutmaya zorlanmaktadır.
İlan giderleri faaliyetle ilişkili resmi ilanlardır, reklam amaçlı ilanları kapsamamaktadır. Bu ölçüde büyük ve her tüketiciye dokunan bir faaliyetle iştigal eden şirketlerin faaliyetlerinin doğal sonucu olarak tüketiciyi bilgilendirmeleri ve ilanlarda bulunmaları gerekmektedir. "
Sağlık bakanı : (Fatih Altaylı’nın Çin aşısından olumsuz bir sonuç gelmesi halinde başka seçeceğimiz yok sözlerine cevaben ) : Emin olun diğer firmalar ile ilgili görüşmelerimizde geç kalmadık ama ya vermediler ya da istediğimiz sürede vermediler . Mesele süre idi.
Çanakkale’de şebeke suyuyla araç , hali , kilim yıkamak yasaklandı
Başkan, zamanında sağlıkçılar gelir aşı olurduk, ne zaman ki! Bu A.K.P döneminde aşı vurdurmalar başladı ,işler karıştı:)
https://www.youtube.com/watch?v=Qgwz...C3%87EV%C4%B0K
İçişleri bakanlığı genelgesi : amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı faaliyetlerine yönelik olarak yeni kararlar alındığı ifade edildi. Genelgede olta balıkçılığı ile ilgili alınan kararlar şu şekilde sıralandı:
Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılacak. Bu doğrultuda gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak.
Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara kolluk ve zabıta marifetiyle bildirilecek.
Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek.
Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personelince; kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmaları sağlanacak. Bu alanlarda maskesiz bulunmasına ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu hususlarla ilgili uyarı ve ikazlarla bulunulacak. Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere denetim ekipleri marifetiyle yaptırım uygulanacak.
Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılan sahil bantlarının denetim ekipleri marifetiyle düzenli şekilde denetlenecek.
Türkiye’de 2020’de en çok arananlar
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e8df5a208.jpg
Kanada, Pfizer ve BioNTech’in koronavirüs aşısının acil kullanımı için onay verdi
Bilim kurulu toplantısı sonrası Sağlık bakanı açıklama yapıyor
Bakan Koca : Bilim kurulumuz yol gösterici olarak katlı sağlamaktadır , ülkemizdeki tüm gelişmeleri değerlendirmekteyiz
Sağlık bakanı : Ülkemizde Toplam pozitif vaka sayısı 1,5 milyonu aştı
Bakanı Koca: “Nisan ayına göre vaka sayılarında 5 kattan fazla, vefat oranında yüzde 50'den fazla artış var.”
Saglik bakanı : Yoğun bakımlarımız ciddi yük altında
Bakan Koca: Hatay, Adana, Samsun, Ordu, Mersin, Antalya'da vaka sayısı artmaya devam ediyor
Koca: "İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı."
Sağlık Bakanı Koca: “Aşı konusunda hala görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde ilk teslimatların yapılması planlandı. Türkiye'nin şartlarına uygun olabilecek alternatif aşılar için görüşmelere devam ediyoruz.”
Sağlık bakanı : Laboratuvar testleri sonucu asinin güvenilirliği teyit edildikten sonra ilaç ve tıbbi cihaz kurumu tarafından erken kullanım izni çıktıktan sonra aşının kullanıma başlayacağız
Bakan Koca: Aşı 14 gün arayla iki doz halinde uygulanacak, vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verilecek
Bakan Koca : Vatandaşlarımızdan ricam salgının siyasi bir alana çekilmesine müsade etmeyiniz
Bakan Koca : Vaka bazlı en yüksek artış Hatay’da yaşanıyor .
Hatay’da Yoğun bakım doluluk oranı %84.8 , Solunum Cihazi doluluk oranı %79.3