Alfas ve smart kadar bile olamadı bugün. Yazıktır yahu
Printable View
Alfas ve smart kadar bile olamadı bugün. Yazıktır yahu
Gesan bu kadar sipariş haberi açıklarken kontrolmatik tavan olmuş.
Kontrolmatik ne açıkladı acaba? :(
Bariz baskı var, bunun iki temel sebebi olduğunu düşünüyorum. Birincisi europower'a girmek isteyenlerin malını aşağıdan almak. İkincisi ise 80 90 arası maliyetlenenlerin malını almak. Büyük haberler sonrası baskı yapıp birkaç gün sonra yükseltmek gesan tahtacısının karakteridir. Bu da az çok şirketi tanıyanlar için bulunmaz nimet. Yatırım tavsiyesi değildir amatör cahil adamın tekiyim
Bugün de muhteşem bir kap geldi ve maalesef 74 lerden tekrar verdiler ..Dün dediğimi yaptım ve 73.200 ortalama ile 1/2 ni verdim...70 altına gelirse takviye ederim Trade amaçlı...76 yi gördükçe de veririm..ne zaman ki istikrarlı bir hal alır hisse o zaman fiyata bakmaksızın dalarım...Bu düşüncem de seçim süreci belirsizliği de etkili arkadaşlar...Seçime kadar endeks rahat olmayacak...Nakitimi de farklı fonlarda degerlendiricem... .Umarım hayirlisi olur....Ama dediğim gibi,çok güzel kaplar geldikçe mal bosaltiyorlar ...Bu çok rahatsız edici...Kalın sağlıcakla....
Dostum bence bakış açın yanlış, bu kap sonrası mal boşaltma değil, çok açık bir şekilde kap sonrası mal baskılama. Girişim elektriğin devasa kapları sonrası günleri bakın isterseniz. Genelde bir iki gün baskılar sonra harekete geçer. Piyasa değeri zaten 30 milyar TL'ye düşmüş. Daha nereye basacaklar. Belki iddialı olacak ama bu şirketin dibi 30 milyar TL'dir.
Daha önce defalarca bunu yaptılar, yükseltip aşağıya basıp patron tarafından kap gelince ise baskılayıp mal toplama. Sorun yok beklemeye devam 70 TL altı her fiyat bence bedavadır. Yatırım tavsiyesi değildir,amatör ve cahil bir yatırımcıyim.
Islem hacminde onuncu sirada bugün. 20 milyon lot islem olmuş. Her ne kadar baskilama fiyati düşürme çabası varsa da mala talep de çok yüksek. Eskiden işlem hacmi dardı , tahta 3 5 bin lotla devre kesip dibe vurabiliyordu. Alt kademlerde sürekli yuksek miktarda alıcı bekliyor. Bölünme sonrasi düşen fiyat tahtaya ilgiyi artırdı. Hele ki son iki gün gelen kaplar ve eupwr arz etkisi piyasada müthiş ilgi oluşturdu. Tahtacı bu ilgiyi kırmak için çok uğraşsa da bir yerde mecbur olacak yukarı sürmeye. Gelen kapları degerlendirecek olursak, merinos demek sasa erdemoglu demek aksen demek enerji devi demek . Buradan anlasilacak şey bu ülkede büyük çaplı güneş enerjisi tesisi yada elektrik altyapi tesisi kurulacaksa orada gesan olacak demektir. Kendi adıma gesanlari eupwr ile değiştirme fikrimi ertelemeye karar verdim. Özellikle depolamali ges kurulum işinde lisans onayı alacak kurumlar kurulum icin gesanin kapısını çalacaklar. Malzeme temini eupwrdan olsada işin kaymağını gesan yiyecek gibi görünüyor.
Ben de aynı düşüncedeyin sn. Hissedar01. Hele bugünkü kaptan sonra ve ilk çeyrekte alınan işlerin dörtte üçü gesanın olduğunu öğrendikten sonra fikrim daha da pekişti.
Artık hisseyibaskılamayı da bi yere kadar yapabilirler. Bugün diğer ges hisseleri astor alfas yeo kontr da yükselişe geçmişken bu baskının fayda etmeyeceği görülecektir diye düşünüyorum. Bilanço da yaklaştıkça buralardan yönünü tukarı çevirmesi lazım.
Benzer düşünceler içindeyim.
Eupwr tavan serisini bitirip bir şekilde (eğer Gesan ın tahtacısı burayı da kontrol edecekse) tahta bir dengeye gelene kadar Gesan çok fazla hareket etmeyecek diye düşünüyorum. Ondan sonra göreceğiz neler olacak.
Gesandan tek lot satmayı düşünmüyorum doğrusu.
Çaya devam.
Sabır etmeye devam.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Bunlar alım ya da satım önerisi değildir.
Tahtacımız 65-62 civarına indirecekti dün gelen haberle yükselişe engel olamafı. Bugün tekrar deniyor aşağıya. İlla indirmek istiyor o bölgeye. Bu birinci ihtimal
Ya da dünkü haberle mal boşaltmaya devam etti ve ediyor
dün neredeyse +4 lerden satan tacirler bugun alım tarafına geçmiş..
qnb trade yapmaya çalışıyor tahtada sanırım. ya da yabancı satışı da olabilir.
satın ulan :) ilk 4 ayda 4.6milyarlık iş almışlar... yurtdışı halen etkin değil yok..
Günlük hareketler gayet net değil mi sizce ? Enerjilerde genel düşüş olsa anlaşılır ...her gelen kap sonrası düşmesi iyi niyetli değil ..birde genelin x2 düşmesi hiç iyi niyetli değil...şirket iyi evet ama küçük yatirimcilari urkutup zararına verdirmek çok kötü...dün vermiştim yarısını ama üzülüyorum gerçekten bu hisse hareketlerine ...umarım yanıltır beni de seans sonuna toparlar....
Buralardan yine yüklü ekledim artık gerisi nasip kardeşler.
Zalim tahtacı vur dedik sen ölduruyon...
Adamda mangal gibi yurek var bu hafta 60 milyon dolar ihale aldı her gun kafaya vururum diyor helal...
portfoyün yarısı nakit yarısı gesanda 1/10 ile de yeşilde satıp kırmızıda alıyorum en azından stress atmak için ideal dün verdiklerim ile 70 aşagısında alım yaptım nerden döneceğini kestiremeyiz bence haftaya seçim rallisi start alacaktır bizde eski zirveyi görürüz ytd..
Seçimden önce neden ralli olacağını düşünüyorsun?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bakalım vadeli endeks 15.30 dan sonra ne yapacak bir tepki yükselişimi yapacak gecen ay kapanışında.. yok bu sefer kalıcı bir şekilde yüksek mi kapatacak..
seçimi satın almaları lazım 5000 üstüne hareket gelecektir bu benim düşüncem % 100 enflasyon olduğu yerde zirveden %50 geri gelmiş hisselerde risk alınmayacaksa borsayı bırakmak lazım nacizane. risk varsa kazanç vardır. nakite geçmek için geç kalındı
1.ihtiyaç olmayan para
2.doğru hisse
3.bolca sabır
ytd.
Secim ikinci tura kalirsa bu tahtaciyla isimiz zor. O eziyet 15 mayis sonrasi, 10 is gunu daha surer, kac taban yedirir diye simdiden elleri kasiniyordur.
Ac gozluluk edip, cok da asagi surerse elinden tahtayi alan bir baba yigit cikarsa da biz guleriz.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
İflahımızı söktün be gesan
Sanki iki üç tavan yapmış gibi tabana gidiyor.
Selamlar arkadaşlar ...bu gün 25 bin adet europower alabildim...siparişim 45 bin adet idi..ancak bu kadar nasip oldu.. şu anda ederinin ne olduğunu bilmiyorum...ama beklentilerini fazlası ile biliyorum ..arzlarda oluşan hareketleri de bir miktar tanıdık..bakalım nasipte neler olacak ?? Tekrardan yenilenebilir enerji sektörüne döndüğüm için mutluyum...
Dostum ortamı görüyorsun..temel ve tekniğin çöp olduğu bir saçma sapan ortamı yaşıyoruz..ne yazık ki görünmeyen o kadar pis şeyler yaşanıyor ki ..SPK ,patronlar,spekler,algicilar ,shortcular, bozuk siyasi ortam...vb..
Bu ortamda zarar etmeyen şanslı çok az kişi var ...gesandandan ayrildigimdan beridir zarardayim dostlar...doğruya doğru..o yüzden de can havli ile sermayemin bir kısmı ile kendimi europowere attım ..gerisi de nasiptir ...
Eupower şimdiden piyasa değeri gesanın yarısı olmuş aşırıya kaçarsa gesan a talep gelmesi beklenir .Keko aldığına göre haftaya bizlere alım fırsatı verir. Piyasa 3 ay çok kaygan olacaktır. İzlememek en güzeli yada satıp kenardan izlemek onada geç kalınmış oldu nasip ytd.
dostum almak çok zordu...iki gün önce sipariş vermiştim banka görevlisi aracılığı ile...ilk siparişim gelmedi...sonraki gün sekreter not alacam seans kapanır kapanmaz alış girecem dedi ama sonraki gün sabah beni aradı unuttuğunu söyledi..o gün de alamadık...perşembe akşamı da sekreter denizbank brokerini arayıp sipariş verelim belki de siparişimiz öne geçer dedi...broker ben milyon lot siparişlerine bakıyorum öyle ufak tefeklere bakmıyorum...ufakları ancak sabah saat 9:00 dan sonra girebilirim dedi...ben de o zaman sekreter 25 bin girsin ,broker de cuma sabahı 20 bin adet girsin dedim..
cuma günü saat 11:00 civarlarında akşam sekreterin verdiği emir gerçekleşti ama sabah brokerin yazdıkları tüm gün boyunca gelmedi...pişman oldum keşke tümünü sekreter akşamdan verseydi....nasibimiz de bu kadarmış...galiba bu miktar ile devam edeceğim..
yani işin sırrı akşam seans kapandıktan hemen sonra emir girmektir...yalnız bu süreçte a1, gedik,info ,marbas gibi kurumların öncelik sırasının olduğunu öğrendim...yani bu kurumlar diğer bankalardan çok daha avantajlı...bazı kurumlar 18:10 da emir girebilirken bazıları ta 18:20 ye kadar ancak girme hakları var...
denizbank 18:13 te girebiliyor...