Bana kalırsan insülin kullanmıyorsan hakiki iki üç yıllık meşe küpünde demlenmiş alıç sirkesi süper olur.
Printable View
Palanın yerinde olsam vururum tabana satan satsın 5000 den 2 gün daha fazla mevduat için
Hiç haklı olmak istemiyorum. Dün gece yeğenimle konuştum. Hiç bir genç gezmesinden giyimden yemesinden fedakarlık yapmaz yapmak istemez dedi yeğenim. Gerekirse kredi çekerek ödemez hırsızlık yapar ama yinede bunu yapar dedi. Ha hanım ben iki enik tasarruf modundayız. Üçüncü enik laylaylom modunda o bile bütçeyi alt üst ediyor. Enik dediysem en ufağı 15 yaşında büyük 25. Büyüğün 4 ay sonra düğünü var kafa Paris modunda.
RTE ın 'Faiz Sebep, Enflasyon Netice' teorisi çöp olacak! Faizleri indirerek Enflasyonun düşmeyeceğini aksine Doların yükseleceğini bunun da Enflasyonu arttıracağını sonunda anlayarak kararı MŞ e bırakmış olmalı! Bu İktidar USD yi 1.12 den aldı buralara getirdi!
BofA, TCMB'nin politika faizini %25 seviyesine yükseltmesini bekliyor- bloomberght.com
BofA Securities Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 25'e yükseltmesini beklediğini, ancak aşağı yönlü bir sürpriz için de alan gördüklerini belirtti.
Aralarında Zümrüt İmamoğlu'nun da bulunduğu ekonomistlerin pazar yayımladığı raporda tahminlerinden daha düşük bir faizin, faiz koridoru ya da daha fazla faiz artışı sinyaliyle desteklenebileceği belirtildi.
https://www.bloomberght.com/bofa-dan...ahmini-2333324
VİOP30 da -%1.6 fark ise sadece +650 kontrat, geçen tutarsız/anlamsız yere alınan o +%3 şu an itibariyle geri verildi,
https://i.hizliresim.com/9afynac.PNG
Kurban Bayramı tatili nedeniyle 23 Haziran tarihli işlemlerin takasının, 3 Temmuz tarihinde gerçekleşeceğini hatırlatalım.
Ekonomi politikaları tarafında adımların takip edildiği görünümde BIST-100 endeksin de dalgalı eğilimin devamın bekleriz.
Haftanın ilk yarısında 5550-5600 bölgesinin aşılamaması halinde, destek arayışlar 5400-5200 aralığında sürebilir. (GY)
Sonradan ortaya cikan uzun vadeli sonuclarina bakinca kurun 1.15 lere kadar dusurmesi bir basari degil bir intihar idi.
Bizim gibi gelismemiz disarda ancak ucuz is gucu avantaji ile rekabet edebilen ve turizm gelirleri ile dis ticaret acigini gidermeye calisan bir ulke icin cok degerli bir yerel para birimi tehlikeli sistemik ekonomik krizlere yol acmasi kacanilmaz olur. Zaten sonradan bunun faturasini odedik ve hala odemeye devam ediyoruz.
O donemler devlet memuru ciftler altlarina japon ve Alman arabalari cekiyorlar. Bir konut bir arac kredisi cekebiliyordu. ithal urunlerle rekabet sansini kaybeden bir suru uretici ya ithalatci oldu yada fabrikalarini yurt disina tasidilar.
Sirketler ve bireyseller degeri dusuyor ve faizi dusuk diye doviz kredilerine yoneliyorlardi. Kredilerin cogu konut, araba ve ithal tuketim urunlerin aliminda kullaniliyordu.
Disarda para bol ve faiz dusuk idi. Turk bankalari disardan iceriye kredi yetistiremiyorlardi.....
Sonuc: 2002-2018 donemi arasi dis konjoktorunde avantaji ile Turkiye sahte bir ekonomik refah donemi yasadi.
Faturasini en sz 5 yildir oduyoruz belki bir 5 yil dahada odeyecegiz.
O satışlar geçen hafta başladı, halen devam ediyor.
Nasıl ki seçim satışını herkes Mart sonu beklerken Ocak başında geldi, şimdi de kimse bariz bayram satışını son güne bırakmaz bence. Zaten bırakın bayramı, şu dönemde normal günde kredi taşımak bile çok maliyetli hale geldi..
Dün kayınço dedi emlakçılar faiz ve kredi miktarından sebeple yaprak kimildamiyor diye. Bankalar 300 binden fazla kredi vermiyormuş faiz oranı %20 üstüne çıkarsa fişi çeker konut piyasası
Mevcut yönetim betona aşıktır. Ferhat ile şirin gibi severler birbirlerini
Umut fakirin ekmeği işte abi. Napacan.
Emtia yatırımı isteyenler bu fonlar fair değerlerinin altında işlem görüyor şu sıra.
https://i.hizliresim.com/mxljkzh.jpg
siyasal islamcı ve akp brokrat tayfanın uğrak angels otelde 1 haftalık tatil fiyataları 350-400 bin bandında...
alkölsüz herşey dahil...
alkol önemli alkol yoksa 350-400 bin lira vermede sıkıntı yok...
yanında çalıştırdığı veya siyaset yaptıgı halka bir hurma bir hırkayı fakirliği överler...
kendileri 400,000 liraya tatil yaparlar...
bunlara oy verenlerde ekmek kuyrugunda çok şükür bu günlere diyor...
https://i.hizliresim.com/ticehof.png
Kurban öncesi yaprk (süt ve besi çiftliği) klasik olarak talep artışı neticesinde yükseldi. Her kurban bayramı öncesi bunu takibe almak lazım. Sezonluk hareket eden senetlerin arasına işci abi
Öztürk Serengil in dediği gibi. Restoran da garsona elini kaldırdığında ya o hesabı ödeyeceksin ya da o elini münasip yerine sokacaksın. Akp ye oy verenler şimdiden ağlamaya başladı. Yakında o oy veren elimi keşke oraya sokaydim diyecekler.
Seçim geçeli bir ay oldu piyasa yangın yeri hala ekonomi yönetiminden ses yok. Bu şunu gösteriyor rte yi ikna edecek, rte nin rıza gösterdiği bir yol arıyorlar faiz kur enflasyon ve para arzı ile ilgili.