https://x.com/the__mrcll/status/1854...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://x.com/the__mrcll/status/1854...rn6IgPy0ua5YuA
Enflasyon muhasebesi etkisi maalesef stokları tüfe kadar arttırıyorsun bu seferde maliyete fazla gider yazıyorsun Buda brüt satış zararına neden oluyor maalesef şirketlerimiz enflasyon muhasebesi öncesi veri pek paylaşmıyorlar normalde geçen sene 9 aylık ciro 4.079 milyar net kar 64 milyon tl tüfe kadar endeksleyince 2023 9 aylık ciro 7.7 milyar net karda 127 milyona çıkmış bu finansallardan maalesef analistler dahil kimse bişey çıkartamıyor Hektaş durumu kötü ok ama ne kadar kötü özellikle faaliyet marjları ile ilgili en ufak bilgimiz yok
Şirketi elden çıkaracaklar herhalde 2 yıldır bir türlü toparlayamadılar şirketi
http://share.matriksdata.com/shareMa...11091732119399
Satamadiiiiighk
http://share.matriksdata.com/shareMa...11091733456275
Satamadiiiiiighk
Herkese selamlar....
Bilançoya kabaca bakma şansım oldu....
Şirket nakit yaratabilecek her yeri yoklayarak,elde ettiği nakdi finansal ve ticari borçları azaltmada kullanmış ancak borç hala çok yüksek...
Mevcut nakit ve yaratılabilecek kalemler hangisi?
1)Kasa:Hala 3 milyar tl nakdi var...Yazılmaz ama 3 milyar tl buraya yazıyorum
2)Finansal yatırımlar ;1,1 milyar tl Detaylarına bakamadım... 300 milyon tl buraya yazıyorum
3)Stoklar:3,8 milyar tl...Daha ne kadar stok azaltabilir inanın hiç bilmiyorum...300 milyon tl buraya yazıyorum...
4)Ticari Alacaklar:1,4 milyar tl Ehhh akmasa da damlar....300 milyon tl de buraya yazıyorum
5)Ticari Borçlar:Şu an 800 milyon tl... Çok az....Süper....Tedarikçileri bu şirkete güveniyorsa 3-4-5 milyar tl lelere kadar arttırabilir....
2025 için 1 milyar tl 2026 için 1 milyar tl yazıyorum....
6)Ertelenmiş Vergi yükümlülüğü yok.Güzel...
7)Maddi Duran varlık satmayacağını kabul ediyoruz
8)Yıllık 800-900 milyon tl amortisman gideri yazıyor.Hayatın akışına aykırı ama hiç bir alet edavatımızı yenilemiyoruz 2 sene için...900 milyon tl de buraya yazıyorum....
9)Faaliyet Karı:Maalesef en kötüsü burası 2025 de hiç katkı sunamıyacak sanırım...Akmasa da damlasa ona bile razı idik...100-200 -300 milyon tl fena olmazdı...
F.Karından desteği bırakın b.kar bile edemiyor şirket...B.Kar üretemeyen şirketlere öyle gıcık kapıyorum ki...Resmen hayır hasenet ticareti yapıyorlar...
Neyse
Tüm bunlardan 5 milyar tl nakit ürettiğimizi kabul edelim...(bence hiç zor bir hedef değil)
Ne kadar kısa-uzun f.borç var?
9 milyar tl.....
Faizine de 3,5 milyar tl yazalım (2025 için ortalama kredi faizlerini %37 kabul ettim...Faizleri çabuk düşür Tayyip Baba yoksa bu dalgaya borçla yakalanan koca koca şirketler patır kütür batacak benden söylemesi)
Etti mi 12,5 milyar tl...
Düşelim 5 milyar tl nakdi...
Ne kaldı?
7,5 milyar tl.....
2025 i atlattık...
2026 için kredi faizlerini %25 kabul edelim....
7,5x0.25=1,8 milyar tl faiz +7,5 milyar da ana para ile toplam 9,3 milyar tl finansal borç ödemesi var (2026 yılı için)
2026 için elimizde 1 milyar tl ticari borçlardan gelecek katkı ile yapmayacağımız 1 milyar tl amortisman giderleri kaldı nakit üretebileceğimiz...
2026 da 400 milyon tl de fal.karı üretse 1+1+0,4=2,4 milyar tl nakit olur
Düşelim 9 milyar tl den 7 milyar tl halen finansal borç kalır....
Ve 2 sene hiç amortisman harcaması yapmadığımız için yavaş yavaş yıpranan alet edevat takım taklavat kalır....
2026 ı da atlattık...
Peki 2027?
En kısa sürede ve 2027 için Refinansman anlaşması ve güzel faaliyet karı şart gibi....
Saygılar/Başarılar....
Bu arada 2 sene bir tek çivi bile çakmayacak yani yeni yatırım yapmayacak.....
Oraya nakit ayrılmayacak....
Zor tabi böyle bir senaryo ama fikir cimnastiği yapmış olduk....
En kısa sürede Refinansman anlaşması ,fal.karı ve eğitim şart.....:whistling:
Saygılar/Başarılar.....
Daha ne kadar kötü olabilir ki derken her bilançoda kendini aşıyor. Üretimden para kazanmadıktan sonra bedelli parası ne işe yarar. Yazık
Cok yazik hem de... Ne hayaller kurdurmustu bize oysa ki???
Cok uzuluyorum cok...
Para kazandim ama cok uzdu beni bu duruma dusmesi...
Sadece sana değil DUDU başkan, birçok kişiye çok hayal kurdurmuştu ama kasım 2022 de satmasını bilemeyenlerdeniz :)
hadi koçum 2,80 ne kaldı şurda :kahkah:
Birinci ligde şampiyon olmuş takımın amatör kümeye düşmesi gibi oldu bunun son 2-3 senesi. Maalesef şirket iyi yönetilemedi. Borçlanarak yatırımlar yapmaya çalıştı. Onlarıda beceremedi bir kısmını elden çıkarmak zorunda kaldı. Borçlarıda kendi kazanımlarıyla çeviremediği için faiz yüküyle borçlar katlandı. Şirketin kendi kazanımlarıyla ödenemez hale geldikçe de mecburen yatırımcıdan istemek zorunda kalındı. Kalan borca ve şirket performansına bakılırsa seneye bir % 100 bedelli daha yapar bu gidişle. Tabi SPK artık izin verirse. Sahi birde Ferbis işi vardı. Ortam müsaitken, arzlara talep yüksekken onun arzını da beceremediler. İzinleri alınmış olsa da şu anda artık arz ortamıda kalmadı. Doğru düzgün talep bile gelmez. Tekrar birinci lige çıkar mı. Allahtan ümit kesilmez. Mucizevi bir tohum falan bulurlar belki.
Subliminal mesaj var :(
https://www.instagram.com/reel/DCWzc...5kbHdwb3QzY21u
Son birkaç gündür yine ürün güvenliği ve tarımsal üretim basının yoğun bir şekilde gündeminde. Bunun durumu şu anda pek iç açıcı olmasada tarım vazgeçilemeyecek sektörlerin belkide birinci sırasında. Ama öyle ama böyle güvenli tarım ürünlerine ihtiyaç günden güne artıyor. Birileri bu sektörde mutlaka ekmek yiyecek. Buda bir ara bazı zincir marketlerle sertifikalı ürün üretimine yönelik çalışmalar yapıyordu. Pet mamayla falan uğraşacağına keşke kaynaklarını sertifikalı ve güvenli ürün üretimine yoğunlaştırsaydı. Şu anda hem yurt içine hemde yurt dışına ürün yetiştiremiyor olurdu. Bilançolar eksi olmazdı. Borçlarını büyük oranda kendisi çevirirdi. Yanlış tercihler şirketi bugünlere getirdi. Zararın neresinden dönülse kardır. Akıl vermek gibi olmasın ama böyle bir şirket güvenli tarım ürünlerinin üretimine acil olarak ağırlık vermeli. Büyük zincir şirketlerle uzun vadeli anlaşmalar yapılarak bu işlerin finansmanıda bir şekilde çözülebilir. Çok sayıda sebze tohumuda geliştirdi zaten. Yapın bir helva artık.
Kagit tavan yazan kimse yok.
Oyle sarsmis ki insanlarin guvenini donup de bakan yok galiba.
Hey gidi Hekts hey...
Bu duruma dusecek miydin sen??
Ne oldum degil ne olacagim demek lazim bu borsada hep :)
Mantar gibi türeyen, 1-2 yıllık yeni bir şirket olsa zerre umrumda olmazdı ama Oyak'ın şirketi bu yaa Oyak. Memleketi ne hale getirdiler. Hektaş'ın bu duruma getirilmesine kimler bile isteye sebep olduysa, göz yumduysa, ses çıkartmadıysa, destek verdiyse bahçeleri bahar görmesin. O paraları yemek nasip olmasın.
Borsa bu, para kazanılır, kaybedilir ama herkesin saygı duyduğu güzide bir şirketi, hem de 70 yıllık bir şirketi resmen batırdılar nerdeyse. Çok yazık.
bu saatten sonra her yatırım kararı karanlıga goturur şirketi..
koca oyak grubu..dunyada o kadar buyuk tarım sırketlerı var kı...bır tanesı de fransız.... izmir bornovada
satın gıtsın degıl mı oyak grubunun tarımla ne işi olur.Ama borcları azaltması lazım önce.Kredileri filan
allahtan stratejı de nedendir bilinmez blok alım yapıyor...
gecen ay da 11 mılyon almıstı
:))
DEMİŞ BİRİSİ TWET ATMIŞ
Her hissenin yükselme ve çöküş dönemi vardır.. Maalesef çöküş dönemi devam ediyor.. Kar yazmadan sermaye artırımı durmadan sular durulmayacak.. Şahsen ben yanından geçmem.. Sermaye artırımları başlamadan satmıştım.. Hissede inat olmaz.. 2012 den bugüne bir bakarsanız Himalayalarda olduğunuzu ve iklimin soğuk olduğunu anlarsınız.. Ayrıca borsada Oyaktı Koçtu olmaz.. Şirket nereye gidiyor bana uyar mı demeli..Sadece büyük yeni bir hikaye trendi terse çevirir.. Bol şans.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1360055
Borclar kapatilmis, bir de esas faaliyet kari olursa comeback yapar bu...
Ekibi toparlayalim.
http://share.matriksdata.com/shareMa...11231515321725
Bu defa farkli mi ne???
http://share.matriksdata.com/shareMa...11231517061100
Yoksa 1 centi mi beklesek???
Karar veremedim gitti. :)
Eyyy Hekts Sen bir Liman Olsan Bende Bir Gemi Döner Birdaha Gelirsem Fatih Ürek Öpsün Beni..
Bir deyiş mi şarkı mı vardı eski tayfa içinde bir çok hektaşi mırıldandığına yemin edebilirim ama ıspat edemem. Osman Abim.
Eski günlere dönmek için çook sular akması gerek.
Aşk ve nefret bir arada olur mu?
Ambivalans nedir? Zıt duygu durumlarının anda anda aynı kişiye, aynı nesneye ya da aynı duruma karşı hissedilme haline ambivalans denilmektedir. Çok güçlü duyguların bir arada hissedildiği bu rahatsızlık, ilk kez psikiyatr Dr. Eugen Bleuler tarafından ortaya atıldı.
Artık alarko da gübreci... :he:
https://www.linkedin.com/posts/palmi...member_android
1 centi bilmem ama 8 centle 10 cent arası artık oyun yeniden başlarsa trene binmemek yanlış olur.. Hektaşı kötüleyen arkadaşlar grafikler artık dibe yaklaştı.. Tek sıkıntı kar üretmesi.. Kişisel tahminim bu son bedelli artırımdı ve seneye vira bismillah yeni bir trend başlayabilir.. Mesele trene nerede binip nerede indiğimiz.. Tüm Öğretmenlerimizin ve burada ışık olabilen Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun ..Hektaş yeniden doğacaktır ama sancılar atlamalı.. Her yazdığım yalan ürünümdür çok ciddiye almayın:whistling: