hadi koçum 2,80 ne kaldı şurda![]()
hadi koçum 2,80 ne kaldı şurda![]()
Birinci ligde şampiyon olmuş takımın amatör kümeye düşmesi gibi oldu bunun son 2-3 senesi. Maalesef şirket iyi yönetilemedi. Borçlanarak yatırımlar yapmaya çalıştı. Onlarıda beceremedi bir kısmını elden çıkarmak zorunda kaldı. Borçlarıda kendi kazanımlarıyla çeviremediği için faiz yüküyle borçlar katlandı. Şirketin kendi kazanımlarıyla ödenemez hale geldikçe de mecburen yatırımcıdan istemek zorunda kalındı. Kalan borca ve şirket performansına bakılırsa seneye bir % 100 bedelli daha yapar bu gidişle. Tabi SPK artık izin verirse. Sahi birde Ferbis işi vardı. Ortam müsaitken, arzlara talep yüksekken onun arzını da beceremediler. İzinleri alınmış olsa da şu anda artık arz ortamıda kalmadı. Doğru düzgün talep bile gelmez. Tekrar birinci lige çıkar mı. Allahtan ümit kesilmez. Mucizevi bir tohum falan bulurlar belki.
Subliminal mesaj var![]()
https://www.instagram.com/reel/DCWzc...5kbHdwb3QzY21u
Son birkaç gündür yine ürün güvenliği ve tarımsal üretim basının yoğun bir şekilde gündeminde. Bunun durumu şu anda pek iç açıcı olmasada tarım vazgeçilemeyecek sektörlerin belkide birinci sırasında. Ama öyle ama böyle güvenli tarım ürünlerine ihtiyaç günden güne artıyor. Birileri bu sektörde mutlaka ekmek yiyecek. Buda bir ara bazı zincir marketlerle sertifikalı ürün üretimine yönelik çalışmalar yapıyordu. Pet mamayla falan uğraşacağına keşke kaynaklarını sertifikalı ve güvenli ürün üretimine yoğunlaştırsaydı. Şu anda hem yurt içine hemde yurt dışına ürün yetiştiremiyor olurdu. Bilançolar eksi olmazdı. Borçlarını büyük oranda kendisi çevirirdi. Yanlış tercihler şirketi bugünlere getirdi. Zararın neresinden dönülse kardır. Akıl vermek gibi olmasın ama böyle bir şirket güvenli tarım ürünlerinin üretimine acil olarak ağırlık vermeli. Büyük zincir şirketlerle uzun vadeli anlaşmalar yapılarak bu işlerin finansmanıda bir şekilde çözülebilir. Çok sayıda sebze tohumuda geliştirdi zaten. Yapın bir helva artık.
Kagit tavan yazan kimse yok.
Oyle sarsmis ki insanlarin guvenini donup de bakan yok galiba.
Hey gidi Hekts hey...
Bu duruma dusecek miydin sen??
Ne oldum degil ne olacagim demek lazim bu borsada hep![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri