Sizin ki hongkong değil mi?
Kanada daki, TD Canada Trust bu faizi vermedi malesef.
Printable View
Fon işine el atılmasını en çok isteyen malum nzor olabilir, kendilerinden müşteri kaçmaya başlayınca fonlara...
Şimdi neye gircez ppf iyi damlıyodu.. Albarakanın katılım fonu aylık yüzde 2,5 getirmiş..var mı giren
ne yapsak altın mı alsak fiziki? dolar alayım ya da. zaten elde ki nakit borsa harici 0 iyi bir araba parası bile değil. onu da hiç ediyorlar. sonrada bu ülkede neden sermaye oluşmaz birikim olmaz derler. 50 lira olmuş 20 lira ayarında 100 lira olmuş 50 lira 1 yıl öncesine göre kıyasla. para basarlar yakında 500 lira banknot olur çıkar. 100 lirayı bozunca bozuk para gibi gidiyor.
topik hangi telefon iyi topiğine dönmüş kaç sayfa okudum 1 tane oran paylaşılmamış...
Vay arkadaş fona kaçtık. Devlet orada manik atmaya başladı.
ben pylsyım ,
odeabank bono 63 gun ,mevduat karsılıgı : 22,45 %
talep son gun ,yarın
Para piyasası fonlarına müdahale edeceklerine yapabiliyorlarsa TCMB faiz düşürsün bankaların mevduat faizlerine yaklaşsın fonlama faizi. Ppf'lerde otomatik düşerdi. Diyorlar ki, siz sistemdeki yolunacak kazlarsınız. Kaçış yok. Birikiminizi betoncuları kurtarmak için eriteceğim diyorlar. Yazıklar olsun.
PFF fonlarının pörtföy değerlerine baktım emeklilik fonlarıda eklendiğinde toplamda 40 milyar gibi bir büyüklükleri var sanırım. % 50'si mevduat yapılırsa bankalara 20 milyar gibi yeni kaynak geliyor demek. Mevduat faiz oranlarını nasıl etkileyecek bu durum acaba. Mart sonuna doğru hafif bir yükseliş bekliyordum mevduat faizlerinde ama gerçekleşmeyecek sanırım bu durum.
'' Faizleri düşürmek için sadece bankalara baskı yapmakla kalmıyorlar vatandaşa da fatura çıkarıyorlar.
Otomatik ödeme talimatlı vadesiz hesapta bulunması gereken minimum para miktarını Vakıfbank 1.500 liradan 3.000 liraya yükseltmiş. Sıfır maliyetle 3.000 lira.
Vadesiz hesaptaki para 3000 liranın altına gelince banka hemen fon hesabından satış yapıyor. Özellikle küçük tasarruf sahiplerini mağdur eden bir durum. ''
https://twitter.com/ykaratepe/status...29206368063489
Bugün fona girelim dedik bizde şans Yok .
Karar hemen mi uygulamaya konulacak bir bilgi var mı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle müdahaleler ne sonuç doğurur asıl soru bu, ppflerden çıkan paralar dolara mı gidecek yoksa yüzde 19-20 arası mevduata mı? Zor işler.
İsyatırım bonosu bugün son talep günü
%22.13 Mev.eşleniği
Vade 43 gün
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
PPF fonları:
Ellerindeki paranın en az %50 sini 10 adet bankada mevduat olarak tutumak zorunda. Eskiden %10 idi.
Mevduata %15 stopaj ödeyecekler, o da yetmeyecek fon getirisinden %10 düşülecek. %2,9 fon yönetim ücreti de var.
Takasbank para piyasasında ortalama %23 net getiri desek,
100TL paranın 50TL'si mevduatta senelik net %17 hesabından 8,5TL, fon kesintisi ile 7,65TL net gelir.
50TL si para piyasasında desek 11TL getiri fon stopaj kesintisi ile 9,9TL net gelir.
Toplam fon büyüklüğünden %2,9 kesinti senelik kabaca 3,5TL kesinti.
Yıllık %14net getiri, mevduat eşleniği 16,5'e düşürecekler.
Fon büyüklüğünden kesinti yarıya düşürülürse(%50 si zorunlu mevduat olacağından) yani %2,9'dan %1,45'e düşürülürse,
Senelik net %15,7 mevduat eşleniği 18,5 gibi bir rakama ulaşır.
Para piyasası fonlarının getirisi her halükarda bizim burada paylaştığımız yüksek oranlı mevduat getirilerinin altına düşecek.
viop teminat mk 21.39% günlük
TI1 günlük mk 21.58%
23.16% 30 günlük
anl mk 22.12% günlük
22.11% 8 gümlük
Merhaba açıklama için teşekkürler.
%2,9 fon yönetim ücreti bilgisine nereden ulaştınız?
Tefas'ta baktığım kadarıyla %1'in altı ile %1,5 arasında yönetim ücretleri var ve bugünkü tebliğe göre %50 oranında azaltılacak.
%2,9 bulamadım. Örnek ile desteklerseniz sevinirim.
Ayrıca hem mevduata stopaj hem de alan satana gelir vergisi uygulaması çifte vergilendirmeyi getirir. Bildiğim kadarıyla
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5'inci maddesinin 1 numaralı bendinin (d) alt bendi uyarınca, menkul kıymet yatırım
fonlarının portföy işletmeciliğinden doğan kazançları kurumlar vergisinden istisnadır. Yanlışsam düzeltirseniz sevinirim.
resmi veri yok, kendi hesabımdan hesaplıyorum.
finans yatırım
https://www.vakifkart.com.tr/kampany...a-hediye-10611
Syn Dudu kampanyaya gel. Umarım vakıfta hesabın vardır
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Dediğim gibi %2,9 fon yönetim ücreti örnek ile desteklerseniz bizde sayenizde öğrnemiş oluruz.
İş portföyün para piyasası fonunda bu oran yıllık %1,42.
kaynak: https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...-piyasasi-fonu
Stopaj konusuna sanırım bana katılıyorsunuz?
İşbank Pay Repo %21.25 Gecelik
Min.500 k
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir kaç saat kadar önce bloomberght tv de uzmanın birisi %2,9 oranını söyledi. Muhtemelen bu oranın yarısı alınacak ve 2. hesabımıza yakın bir getiri elde edilecek yani %18,5 mevduat eşleniğine düşecek. Bazı şeyler yeniden kurallarla belirlendiği için 3-5 güne ne olacağını göreceğiz.
Bahsettiğim kesinti kurumlar değil, siz fonu bozdurduğunuzda kazanç üzerinden ödeyeceğiniz %10 stopaj. Ayrıca banka mevduatı yapan FON hiçbir stopaj ödemeyecekse o zaman %19,4 mevduat eşleniğine gelebilir.