İşte buna yatırım derim ben
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
İşte buna yatırım derim ben
O zaman sizinki şans diyordum şimdi de aynı şeyi diyorum. Hatta bal.
Aynı apartmanda mülk sahiplerine kardeş sen kaç para ödedin ne zaman aldın desek bugüne baksak %12civarı bir yıllık getiri çıkar. Betonda son 5 6 yılda kar eden adam bir elin parmağıdır sizde biriymişiniz öğrenmiş olduk
Sizin durum yüzbinde bir kişinin başına gelmiş bir durum ve beton içerisinde %18 birleşik getiri de tebrik edilir.
YTD
Burada ben hangi hesabi yanlis yapmisim bir anlatir misiniz.
350K TL, 5 sene once 152K Dolar.
1050K TL bunun kuruyla 143K Dolar.
Ve su an emlak piyasasi zirvede, 5-6 ay sonra bakalim ne olacak.
Kira geliri, verilen pesinatla girilen kaldirac vs bunlarin hesabini sonra yapariz ama simdi haftasonu ugrasmayalim.
Benim yazdıklarım ortada, siyasete girmeyeceğim bence sen bir bak dün ne diyordum şimdi ne diyorsun diye. O günkü ortadoğu analizine bak özellikle haha.
Neyse betonlara bakalım , yeni arkadaşlarda görsün
tam 4 yıl önce sahibinden ilanındaki fiyatlarla şimdilerin ilanına.çoğu kişiye göre fiyatların "uçtuğu" bugünü kıyaslayalım.
Mükemmel bir BenchMark olacak. Elma elma.
2016 ağustos postu: https://www.hisse.net/eforum/showthr...8#post13519378
---------------
Beylikdüzü beyaz city 3+1 455K şimdi 690K
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...42610016/detay
Beykasrı 3+1 ilanda 525K imiş şimdi 895K
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...41470857/detay
Kavaklı konakları 3+1 485K şimdi 749K
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...16019874/detay
Her 3 evi alan adam 1.46M ödedi şimdi ederi 2.33M %60 getiri
Aynı tarihler arası negatif faiz veren likit fon %72 getirdi.
Ekmek bile daha çok arttı
The past can hurt.
diyorumya 4 islem sart uye olurken
100 k ile 1.46 m luk konut alan adam blablabla..
anlayacagin sekilde sorayim.
sen 5 senede 1 birim parani 12 birim yapabildin mi onu soyle
biraz daha ugrasirsan hersey bir patlama ile basladi diyip big bangi da anlatacaksin.
Evet ondanda haberim var.
Bende bazi ay 1 taksit önden ödüyorum.Fazlasini odemiyorum.
3090 tl taksitte 20 tl indirim oluyor yaklaşık.
Bazen bankaya kızıyorum günü gününe ödüyorum hem 1 ay boş geçmiş oluyor.
Banka 20 tl indirim yapiyor.Bazen borsada firsat yakaladigimda 50-100-150 tl kazandığım oluyor.
Leyleğin Ömrü Lak-lak'la geçer.
Kimisi konuşur durur,
Kimisi de böyle icraat yapar. Helal olsun size.
Öyle olsaydı da böyle olurdu, hep fasa-fiso.
"Zamanında onu alacağına Egeen alsaydın yüzde bilmem kaç fazla kazanmıştın" diyenler hep olur.
"Sen yaptın mı kardeşim?"
Yooook.
"Ama yapsaydım, çok daha fazla kazanırdım.."
Geçeceksin o işleri. ortada icraat var, icraat.
Hayırlı, uğurlu olsun, Allah gönendirsin kardeşim.
Benim burda amacım kendimi övmek değil. Sonuçta ekonomi-yatırım forumu burası. Ben beylikdüzüne 350k yatırdım diyince ne kıyamet kopmuştu. Hakaret derecesinde laflar dalga geçmeler.Ki bugünkü yazılanlara bile bakarsanız halen ne karşıt görüşler mevcut hayretle okursunuz..
Abicim burada insanlara 4 işlem 4 işlem diye gerizekalı imasında bulunabilmen için 40 fırın ekmek yemen lazım. Neyse Beylükdüzü'nde kredi ile 3 kuruşluk ev alıp kar ettiğini sanacak çapta bir adamsın, tırmala bakalım belki 2.sini de alır köyünde büyük adam oldum diye hava atarsın.
Cok iyi, dogru yerde, dogru seyi alim yapiyorsunuz gordugum kadariyla, onemli olan da bu. Tek dogru tek yanlis diye bir sey yok. Onemli olan sonuc siz bunu gayet iyi basariyorsunuz tebrikler.
Bi ara turnuvadan playstation fln da kazanmistiniz galiba :)
Ha bence bu hayatta onemli olan iyi bi es ve aile, yanlis anlasilmasin burada genel konusuyorum hatta biraz da kendime soyluyorum.
:) bu mesaji fifa da weekend league maci sonrasi yaziyorum.
hayatta saglam darbeler yedim ancak cok genc yasta yedim.bu yuzden bazi seylerin degerini daha iyi biliyorum.
dogru zamanda dogru yerde yatirimdan ziyade bankacilik sistemi ve ulke ekonomimiz sagolsun.yoksa oyle egitimli birisi de degilim orta okul mezunuyum.
70 lerde vs ici delikli paralar varmis ben bilmem.yasim 38.delikli paralar kurus olmus,kurus olmus lira ,sonra olmus milyon.su anda da ayni seyi yasiyoruz.
tl borclanmak - kredi ile mal mulk almak - kazanci gram altin + dolara cevirip aksam eve donmek = win win..bunu sadece genc yasta ( 21 yasinda ) fark edip planimi ona gore yapip bugunku malvarligimin sahibi oldum.
1970 yılında teyzem çamaşır makinası almış anlatıyor bana . Onun yerine gidip altın alsa 20 adet 20 gram bilezik alabiliyordu. Şimdi çamaşır makinasını satmıyor ne zaman tekrar 400 gram altın eder o zaman satacakmış :)
Krediyi neyle ödüyorsunuz? Para vermiyor musunuz? Bende 2 ay önce kredi çektim parayla bizim ödememiz...
100k verip 1360 için o zamanın faizi 0.89dan 2020 agustos bitisli çekse getirinin vay haline.
Cok uzaga gitmeye gerek yok 2018 ocaktan beri haftalık portföyümü tutarım 1e 16 oldu çok şükür.
Allah herkese daha çok versin.
Emlakta balonun patlamamış olması balonun olmadığı anlamına gelmez daha fazla şiştiği anlamına gelir. Kira çarpanları 400 - 450 ye ulaşmış. 450 kira ne demek 40 yıl demek. Ev alabilecek bir adam zaten gelirde prime dönemindedir o da 35 yaşından önce olmaz %90. Ben buna 40 45 yaş derim erkeklerin maddi olarak prime dönemine ulaşmasını. E şimdi 40 45 yaşındaki adam neden 40 senelik kirayı gidip peşin verip ev alsın.? Dolar al altın al hatta faize koy. Sana en kötü faizde bile 50 yıl kira garantisi getirir en kötü.
Altına yatırsan daha 6 ayda 500 binin 900 bin oldu al sanaa 100 senelik kiran çıktı :)
250 bin tl lik daire alacağıma 500 binlik dairede kirada otururum
500 bin alacağıma 1 milyon
1 milyn alacağıma 5 milyon
5 milyon daire alacağıma 10 milyonluk dairede kirada otururum :)
Bu konuda kendimi tek geçerim :)) 12 ayda 2 araba aldım maliyet 125 k şuan satış 215 k
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizdeki yanılgı şurada aslında kira carpanina kimse bakmıyor ki herkes evim olsun derdinde şuan benim sıfır daire kredisiz tamamen peşin ev alacak durumum var ama kirada oturuyorum kardeşim ise yüzde 15 peşinatla kredi çekip ev aldı ve başka da hiçbir birikimi yok yapma etme dedim ama anlamadı çünkü bizim kültürümüzde malım mulkum olsun da gerisi boş mantığı var bana da baskı yapıyorlar ev al bak falan diye ben 1250 TL aylık kira ödüyorum dün ise bir günde borsadan 23 bin TL kazandım yani 1 günde 18.5 aylık kirami kazanmış oldum bu devirde nakit kraldır çünkü piyasalar çok oynak yeri gelecek dolar yeri gelecek hisse senedi yada altın alacan bunların likitide si yüksek ama ev arsa gibi likitide si düşük yatırım araçları şuan için hiçte cazip değil
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1970 1960 yılı yeşilçam filmlerini izle. Fakirlerin evi bile müstakil bahçesi var .Mutfak biraz eski o kadar . Şimdi bize ev diye söyledikleri üst üste sıralanmış kümesler. Ama olsun içinde mikrodalga fırın var :) angasztre mutfak var :)
Şimdi birileri çıkıp diyecekki ama nüfus arttı kalabalık. Bende size şu cevabı vereyim tüm türkiye nüfusu 80 milyon konyaya sıkıştırsan her bir bireye 1 yaşından 90 yaşına aile demiyorum bireye 500m2 arsa çıkarabilirsin. Demek alan var :)
Aynen öyle almış vermiş masaya koymuş konu kilit yazmak o kadar kolay ki yapmak hiç kolay değil öyle olmuyor işte.Başkanım onu bunu bırakın da viop başlığı açtınız ebesininkini gördü dolar açtınız keza öyle. Ben sizden tırsmaya başladım yalan yok :)
Gittikçe fakirlesiyoruz bu iyi değil. Kredi ile ev alanların çoğu 10 yıl sonra taksitler kuşa dönmüş olacak diyor. Bunun hesabını yaparak alıyor.
Bana gorede en büyük risk şu ya iki üç yıl sonra dönerse ve senin aylık gelirin buna ayak uyduramazsa.
Tabii bu dediğim tüm nakitini peşinat yapıp almış olanlar icin. Ben bu riske giremedim.
Maaş 5150 benim. kredi taksidi 2500 şeklinde ev alabilirdim. Kiram da 650 seneye 700. Ben 2500 taksit öderken ne tatile gidebileceğim ne de sağlıklı beslenebilecegim. Mesela kızımın sağlık sorunları oldu il dışına gitmek zorunda idik. Konaklama masrafı, yeme içme, gel git yakıt masrafları, profesöre muayene ücreti, mr,eeg ücretleri falan derken birikimin bir kısmını harcadım. Karşımıza neler çıkacak bilmediğim için anında gram altın, petkim ve psdtc hisselerini sattım gitti, nakite döndüm.
daha önce kredi çekip ev alaydim ve tum birikimi peşinat yapaydim çok zorlanirdim.
Ama adamın elinde 300 bin nakit vardır 100 bini peşinat yapar kredisini çeker ev alır bir şey diyemem. Tüm nakiti şuan eve gommek riskli hele tüm nakiti eve gömüp bir de kredi borcu ödemek daha riskli.
Yine adam 2000 bin lira kira ödüyordur. Kredi ile ev alıp taksidini 2500-3500 aralığında falan ödeyecektir buna da bir şey diyemem. Zaten kirası pahalı.
Eyyorlamam bu kadar.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evle hisse senetlerini kıyaslamak çok doğru değil bence. Heleki bu oturacağınız ev ise.
Uzun vadede onun vereceği huzur, güven ve aidiyet hisse, kiralık ev gibi olmaz. Tabi bu durum aileden aileye değişir.
Ayrıca,
Düşük peşinatla alınan konutla, peşin alınan konutları karıştırmamak lazım.
Sanki konutun tamamının maliyeti ile dolar altın kıyaslaması yapılıyor, bu da yanlış bir hesaplama.
İlk satış önceliği oturan memura oluyor değil mi başkanım
Pazar günü polemik olmasın diye sildim hiç uğraşamam sizin ego tatmin etme çabalarınızla
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi