Zaten o yüzden entube ediyorlar.Entube olanların çoğunun bir daha uyanmayacağını doktorlar biliyor zaten.Bir nevi nefes darlığına dayanılamadığından entübe ediliyor sona doğru.
Printable View
Binlerce yıldır, belki de milyonlarca yıldır kendilerini mutasyona uğrata uğrata kendilerini evrimleştiren virüslerin labaratuvar ortamında üretilip bir yerlere salındığına inanmak akıl işi değil.
https://evrimagaci.org/bir-koronavir...ign=as-twitter
Halka bedava maske veremeyecek kadar fakir,
Kanal İstanbul’u yapacak kadar zengin bir ülkeyiz.
Üstelik ben komplo teorilerine meraklı bir insan olarak her yıl bir sonraki yıl hakkında kapak hazırlayan şifreler sunan rotschild ailesine ait ekonomist dergisi kapağı hakkında ne yorum yapıldıysa okurum.2019 sonundaki 2020 için hazırlanan kapakta bir hayvan vardı.Kapağı yorumlayan o kadar şifre bilimi bilen yorumcudan kimse bu hayvan niye orda anlıyamamıştı.Hayvan pangolinmiş. 2020 dergi kapağına neden pangolin konulsun ki ne alaka di mi.2020 de pangolinle alakalı ne olabilir ki.Merak eden bir arkadaş kapağı bu topiğe alıntılıyabilirse çok sevinirim.
Tehlikesiz demiyorum ki!
Her güne baslarken risklerle basliyoruz. Baska nedenlerle ölme riskimiz cok daha az degil su andaki verilerle bakildiginda.
Saglik sistemleri panik yapildigi icin daha cok kilitlendi bir cok ülkede. Eger panik yapilmasaydi hastalarin cogu gercekten hasta oldugu icin yatacakti ve daha az belirtisi olanlar hastaneye bile gitmeyeceklerdi. Italya, ispanya, Almanya'da vs bakim evleri karantina ile kapatildi. Sonucunda yaslilar daha hizli ölmeye basladi yeterince bakim olmadigi icin. Bazi hastaneler komple kapatildi ve sistem daha cok kilitlenmeye basladi. Diger ülkeleri bilmiyorum, ama Almanya'da hastene bakterisi yüzünden 40-45k insan ölüyor her yil.
Dünya devletleri bu corona pandemisini zamaninda birisinin dedigi "Allah'in lütfu" gibi kullaniyor. Avrupa'nin bazi ülkelerinde toplam ölüm rakamlari normalin altinda bile gidiyor. Cünkü ameliyatlar yapilmiyor (masada kalan yok), trafikde kazalar azaldi vs. Almanya'da bir kac tane hastane disinda yogun bakim bölümleri dolu olan hastane yok. Insanlar calismiyor, mesafeli duruyor, toplanmiyor (genelinde), ama sokakta geziyor, bisiklet sürüyor, alis verisini yapiyor (yas siniri yok). Maske takanlarin orani bayagi düsük.
Ama ev ici siddet artiyor, insanlar daha cok kutuplasiyor. Birlik ve beraberlik dahada azalacak. Herkes kendi basinin caresine bakacak hissine kapilacak ve kendini devletin himayesine birakacak tüm özgürlük kisitlamarina razi olarak.
Ben bunlari görüyorum acikcasi. Aslinda beni pek zora sokan seyler de degil. Yasamimim 3/4'ünü yasamisim. Bundan sonra dogasal olarak kisitli olacagim zaten.
Umarim insanlik, gencler icin, benim düsüncelerimin tersine daha özgür, esit bir dünyaya dogru gider.
Sn dimitris solunum cihazı dediğiniz yüksek basınçlı oksijen verilmesini sağlayan bir makina.Entübe olduğunuzda siz kendiniz nefes alıp vermiyorsunuz makina düzenli aralıklarla siz uyutulmuşken akciğerinize hava basıyor ventilasyonu sağlıyor.Elbette alveollerde karbondioksit oksijen değiş tokuşu yapılır.Alveoller hastalığa bağlı sıvı ile doluyor bu transferi yapamıyor.Sıvı ile dolunca boğulma hissini yaşıyorsunuz.Normal oksijen yetmeyince yüksek basınçla oksijen basıyor makine.
2019 için olanı kastettiniz galiba , linkini bırakayım.
https://meltemguner.com/semboller/20...embol-okumasi/
Bu hastalıkta hastanelerde normal tedavi olarak yapılan bir şey yok.Hastaneler bir nevi karantina merkezi olarak kullanılıyor,yoksa verilen bilinen etkin bir tedavi yok.Olay yoğun bakımlarda bitiyor,hasta çoğalınca yoğun bakım ihtiyacı artıyor,yoğun bakımlar kitlenince oksijen verilmek için makina ihtiyacı artıyor,yoğun bakımda düzelme olasılığı olanlar da ölüyor.Kitlenme nedeni bu.Ve engel olmak mümkün değil.İstanbulda bundan korkuluyor bu nedenle önlemler sıkılaştırıldı.Olay büyütülmüyor abartılmıyor olay zaten çok büyük ve abartılı.
Doktordunuz galiba.
Müspet ilim tahsil etmiş birisinin daha bilimsel yaklaşım sergilemesini beklerdim.
Yazımdaki linke tıklarsanız ve o makaleyi okursanız biraz daha aydınlanırsınız.
Not: Adım DeliKAN. Ben mühendisim, 75 derece sağa yatık ve okunaklı yazarım. ( Göz doktoru değilsinizdir inşallah. ) :he:
Kusura bakmayın corona kafa bırakmadı sn delikan.Eh yaşta az değil benim.Göz doktoru değilim branş çok farklı.Bilimsel derken bu forumun sınırlı kapasitesinde düşüncelerimi size ifade etmem sanmam ki mümkün olsun.Bilim derken bir gerçek bilim var bir de bize yutturulan bilim.Size o kadar çok örnek veririm ki bilimsel diye kakalanan halk sağlığı açısından zararlı ,aklınız almaz.
Makale dediğiniz bir düşünce, benim dediğimi doğruluyan onlarca makale size gösterirdim de bu forum bunun yeri değil.Elbet bunlar benim düşüncelerim benim inandıklarım benim aklımın yattığı şeyler.Herkesin aklı var farklı şeyler okuyup farklı şeylere inanabilirsiniz tabi.
Biraz alternatif bilgilerin oldugu isvicre bazli bir site (yalniz corona üzerine degil genel olarak standard medya disi olmaya calisiyorlar).
Corona hakkinda genel medya disinda olan verilerin bilgilerini veriyorlar.
Allta türkce olan linki var.
İsviçreli Bir Doktordan Kovid-19 Üzerine
Eger medya topyekün bir konu hakkinda ayni seyleri yaziyorsa süphelenirim. Hele ki bu bati medyasinda oluyorsa.
Almanya Cin degil, ama medya topyekün tek yönde ilerliyor. Aksi düsünenler shitstrom ile yerle bir ediliyorlar ve söz hakki bile verilmiyor.
Virüsler labratuvarda üretilebilirler ,bu bilimseldir,doğrudur ,tartışılabilir bir şey değil,zaten benim dediğim bir şey de değil,bilimsel bir kabuldür.Ha bu virüs tesadüfidir derseniz ve inanırsanız ne diyeyim o da sizin aklınız sizin doğrunuz olur.
Bu arada farklı başlıkta Her Şeye vakıf olan Ahmet cevap veriyordum konuya ortadan daldık
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Komplo'nun teorisi olmaz.
Komplo'nun planı olur.
Plan başarılıysa da komplo'nun kendisi olur.
Teori : Genellikle test edilmemiş bir önsezi veya kanıtları desteklemeyen bir tahmindir.
Birisi size yerçekimi teorisi derse aklınıza hemen Newton'un başına düşen elma gelir.
Burada doğru olan Newton ve elmadır, yanlış olan ise teoridir. Çünkü yer çekimi teorisi hiç olmadı. Elma düştü ve yerçekimi kanunu ( kuralı/yasası ) oluştu.
Mesela, termodinamik yasaları vardır. Teorisi yoktur. Varsa da artık deneylerle ispatlandı ve yasa haline geldi.
Teori, insan aklının hayali, komplo teori ise insan mantığının rüyasıdır.
Yani pangolin hakkında bunları düşünüyorsunuz.
Neyse kimbilir belki de ben yanlış düşünüyorumdur.Herneyse sonuçta hastalık çok tehlikeli,tüm forumdaşlara imkanı olanlar için elbet tam karantina öneririm.
Ben oradaki adamın elinde tuttuğu telefon ve qr kode var .
Kafasında sanal gerçeklik gözlüğü .
Diğer elinde insanlar terazide onlar dikkatimi çekti
Birde altın oran fibonacci
Ambulansın peşine takılan çakal şoför gibi Allahın lutfu olan virüs olayını kendi çıkarları için yönlendiriyorlar mı , yoksa virüsün kendisi bunların eseri mi ?
Aslında sonuç değişmiyor bizim için , kaynağı her ne olursa olsun hem bu virüsle hem de yan etkileriyle yüzleşmek ve onlar amacına ulaşana kadar hayatta kalmak mecburiyetindeyiz. Aşı ellerinde yahut değil onlar aşıyı verene kadar karantinada, kendi isteğimizle özgürlüklerimizi sınırlayarak yaşamak zorundayız. Ama vazgeçtiğimiz özgürlüklerin ne kadarını geri alabileceğiz mechul.
Kapaktaki elektrikli araç ne peki. ?
Komplo teorisi : Petrolün düşeceğini bilmişler.
Gerçek olan : Dünyada elektrikli araç kullanımı artıyor.
Kapak 2019 dünyasını anlatıyor,, o kadar. Geleceğe dair de bazı spekülasyonlar içeriyor, o kadar.
Benim anladığım bu.
Spekülasyon : Öngörüye dayalı tahmin. Ya da kısaca tahmin. İngilizce karşılığına bakın isterseniz.
2020 kapağı ne diyor
Sn delikan bunlar bir şeyi öngören insanlar değil,zaten geleceği yönlendirecek güce sahip insanlar.O kapağa ne koydularsa hepsinin bir amacı vardır.Onlarca şey olur her yıl kapaklarda ,zaman zaman herkes farklı yorumlarda yapar aynı yorumlar da yapılır.Bu hastalıkta pangolin geni var denince abdullah çiftçi bu konuyu yazdı,ben de ondan öğrendim ,aklıma yattı.Siz inanırsınız inanmazsınız aklınız başka türlü çalışır ona da elbet saygım var.
Spekülasyonun tanımı için sözlüğe bakmama gerek yok ,ben 20 yıllık borsacıyım sn delikan:))))))))))))
Bana göre, bu virüsü insanoğlu üretti.
Labaratuvar olarak dünyayı hunharca kullanarak, diğer canlıların yaşam alanlarını istila ederek, atmosferini kirleterek vs. vs. üretti.
Bu virüsü, milyon yıl geçse bir araya gelemeyecek vahşi hayvanları, bitkileri oradan oraya taşıyıp bir araya getirerek üretti.
Afganistandan ıspanak Amerika kıtasına, Anadoludan kiraz Amerika kıtasına, Amerika kıtasından Mısır tüm dünyaya, Amerika kıtasından domates, biber, patlıcan tüm dünyaya yayıldı.
Yerdeğiştiren hayvanları da siz sayın.
Ben domatees, biiber, patlıcaaan dedim. :oleyo:
Virüs'ün veya her hangi bir global sorunu kimsenin kontrollü yaptigina inanmiyorum.
Dünya (yasam), doga kaotik, planlanabilir bir sekilde yön verilmeye müsait degil. Ancak olasi bir durumdan nasil faydalaniriz diye planlari var bu kimselerin, devletlerin vs.. Bu da "Allah'in lütfu" oluyor iste. Bugün alman icisleri bakanliginin kendi icinde birimlere yazdigi bir memorandum ortaya cikti. Bu memorandumda pandeminin abartilarak verilmesini, insanlarin korkutulmasinin alinabilecek kararlarda/kurallarda daha etkili olacagi öngörülmüs.
Sorun zaten vazgecilen özgürlüklerin geri gelmemesi. Cünkü gelmiyor. 11 Eylül'den beri bariz bir sekilde devam ediyor bu. Dijitallesme bunun üzerine tüy dikti. Dijitallesme bile "Allah'in lütfu" oldu. Bir cogu farkinda bile degildi ilk baslarda dijitallesmenin getirdigi firsatlari denetim icin. ABD ilk farkina varanlardan zaten, ama tam uygulamaya gecen Cin oldu. Digerleri pesinden gitmeye calisiyorlar.
Aslinda bati dünyasi küresellesmeyi yillardir, kendileri icin negatif olmaya basladigindan, geri döndürmeye calisiyorlar, ama direk yapamiyorlardi. Simdi ellerine cok büyük bir koz gecti. Bakalim nasil kullanacaklar. Büyük ihtimal Cin'deki üretimin büyük bir bölümünü kendi bölgelerine cekecekler. Eski Türkiye bu durumda cok iyi bir noktada olacakti, ama malesef bugünkü iktidar tüm bu olasiliklari yok etti. Belki biraz faydalaniriz, cünkü üretim kapasitemiz bayagi yüksek. Gelisim yok malesef, olsa cok daha iyi olacakti.
Spek dediğin spekülasyon yapmıyor ki sadece ,bizdeki spekler manüplasyonun da daniskasını yapıyor.Lakap başta yanlış konmuş ordan yırtıyorlar.Yoksa aslına bakarsanız ben borsayı hep kumar olarak görmüşümdür.Onlar da masada biz de, kızılacak bir şey yok,bu oyunu hileleri dahil bilmeyen oynamamalı.
''spekülatörler dünyanın en zeki insanlarıdır, elmayı yazın 30 kuruşa alırlar, soğuk hava deposunda saklayıp kışın 5 liradan satarlar, niye kızıyorsunuz onlara sende yap elini tutan mı var''
Besim tibuk(asabı bozuk bir adamın portresi kitabından yada direkt ağzındandır, aklımda kalmış) eski patronumdur.
Tabi aradaki fark zamansal olarak ölçülebilir bir fark olabilir mi elimizdeki imkanlarla bilemem tabi.