Hesap hatası yapıyorsunuz. 5’ten 15’e yani 10 milyar dolar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://eksisozluk.com/ingiliz-bayra...7932?a=popular
Ekşi sözlükten alıntı
“yer kayseri. adam ingiliz bayraklı havlusunu balkona asıyor,
valilik yabancı uyruklu bu kişi hakkında işlem başlatıyor.
şaka gibi...”
İngiltere,japonya derken yine katara kaldık.Bu arada katar bize dolar vermeyecek herhalde.
10 milyar tutarında swap bu kadar etkiliyorsa piyasayı ne kadar fazla dolara ihtiyaç olduğunu anlayabilirsiniz.
3 milyonluk tek şehirli bir ülke.
Ve biz.
Bir de 10 milyar dolar.
Dıjj güjler bizi kıskanıyordur. :he:
10 milyar dolar gelmiyor, dolar karşılığı katar riyali geliyor. Biz onlara TL veriyoruz, onlar bize katar riyali.
Yarım dolar 3.400,hadi iyisiniz:evil:
Timothy Ash
@tashecon
·
20m
Near enough...the Rial is a lot “harder” these days than the TRY.
Quote Tweet
Yilmaz Karakas
@YlmzKrks
· 26m
Replying to @tashecon
This is Rial to Lira swap. Not USD swap. Would it still have same effect
Aslında Katar riyali de gelmiyor. O katar riyali Katar merkez bankasındaki bir nostro hesaba kaydediliyor. Tcmb de buna istinaden orada bulunan ve hiçbir işlem yapamayacağı katar riyalini muhasebesel olarak rezervlerinde gösteriyor.
Katar riyali/USD çevrim kuruna isabet eden fiktif USD miktarı kadar tcmb'nin döviz rezervleri sadece *muhasebesel* olarak artmış gözüküyor.
Aynı şekilde katar merkez bankası da elde ettiği TL'yi yine tcmb bünyesinde açılan bir nostro hesapta basit bit mevduat olarak kaydediyor. Katar MB de kendi döviz rezervlerini muhasebesel olarak TL/USD kur çevrimi sonucunda oluşan fiktif USD miktarı kadar arttırmış gözüküyor.
BDDK ClearStream'ı TL işlem kısıtlamalarından muaf tutmuş.
Doğru mu. ?
Olmaz böyle.
Kısıtlama getirdim ama şu şu bundan muaf demek ne demek.
Serbest piyasa kurallarına uygun değil gibime geliyor.
Bddk: Yurt dışında yerleşik finansal kuruluşlara yapacakları tl plasmanlar, tl depo, tl repo ve tl kredilerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %0,5’i ile sınırlandırılmasına karar verilmiştir
bddk: 5 mayıs'ta yurt dışında yerleşik finansal kuruluşlara yapacakları tl plasmanlar, tl depo, tl repo ve tl kredilerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %0,5’i ile sınırlandırılmasına karar verilmişti
bddk: Sermaye piyasası mevzuatında tanımlanan yabancı merkezi saklama kuruluşları(ymsk) arasından bankacılık düzenleme ve denetleme kurumunca(kurum) belirlenecek olan kuruluşların, söz konusu sınırlamadan muaf tutulmasına karar verildi
Başkaca barmaklık bir konu yoksa, ben uyumaya gider.:he:
Şimdi okudum otel de değilmiş, Türk bayrağı kanuna göre bildiğim kadarı ile uluslarasi özelliği olmaya hiç bir yere peçete bile olsa bayrak asamazsınız.
Doğrudur yanlıştır onun tartışmasını yapmıyorum, ABD bayrağını don yapın kimse karışmaz, emme Türk bayrağını yapamazsınız.
Ben uyanıncaya kadar bol bol yazın, daha sonra ben bicik bicik barmak atarım konulara.:oleyo:
Üstünü ört yatarken. :he:
sayi forumdaslar, oftan puften seylerle medari iftarimizi uykudan alikoymayin. Bize o dinc ve guclu lazim. yogusam bu troller onu yer bitirir o da kontrolu kaybeder girisiverir. zaten yoneticiler firsat kolluyo tekrardan kodese koymak icin.:kahkah:
Hazine kaynakları: Katar'ın ardından, diğer ülkelerle de swap görüşmeleri sürüyor -
hazine kaynakları: Diğer swap anlaşmaları da imzalandıkça kamuoyu ile paylaşılacak-aa/bloomberg ht
Gümrük vergileri ile ilgili şöyle bir not duydum az önce
Üreticisiniz ürününüz için ara malzeme ithal ediyorsunuz. Buna vergi geldiğinde siz maliyete yansıtmak zorundasınız. İç piyasa için
Gümrük birliğine tabi bir ülke bu malı vergisiz alacağı için ve gümrük birliğinde bu gümrük vergileri uygulanmadığı için ona karşı maliyet dezavantajı ile karşılaşıyorsunuz diyor.
yarın bi 100 daha şaak :)
kredi faizlerine yansıtında bişiler borçlanalım...