Üstadım zaten geçtiğimiz günlerde "Vergi Daireleri de özelleştirilsin" diye bir haber vardı değil mi gazetelerde?
Söylediğiniz şeyle aynı anlama gelen bir açıklama.
İyi de insan sormadan edemiyor, "bu günler güzel günlerimiz mi?"
Printable View
Dün gece geç vakit metroyla briç kulübünden dönüyoruz bir doktor arkadaşla...
Doktor devlet hastanesinde çalışıyor...
İzmir'de yapımına başlanan devasa "şehir hastanesi"nin, aynen köprülerin mantığıyla, (günde şu kadar hastadan az olmaz yoksa farkı devlet öder ) mantığıyla bir takım hesaplarla mutlaka yandaşlara kurduruluyor.
Onlar da çalışmaya başlayınca, sistemdeki karmaşa iyice artacak.
Üniversiteler, devlet hastaneleri, vakıf hastaneleri, özel kurumlar, aile hekimleri....
Şurası açık ki iyi mama var bu işte...
Bunlar kesin iyi günlerimiz...
Hani para basmak cok kolaydi
Hani para basip istedikleri acigi kapatabiliyorlardi?
Madem para basma yetkileri var bu kadar kesintiye ne gerek var?
Bu forumda dan dun amerikayi savunan istedigi kadar para basabilir bir sey olmaz diyenler nerede?
ah nerede vah nerede?
10 (yazıyla on) numero bir yorum olmuş.tebrikler.[emoji106]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onlar işi yönetmeye beceremediler. Devamlı zarar ettirdiler. Sabancı istedi çoğunluğu önce vermediler. Sonra baktılar olmuyor paşa paşa verdiler yönetimi. İşi beceremeyince giderler tabi arkalarına bakmadan. Kolay pazar olarak görüp eline yüzüne bulaştırıp giden çok şirket var.
Giderkende işi beceremedik demiyorlar, siyasi sebepler uyduruyorlar.
Eşimin akrabası bilinen bir markaya fason üretim yapıyor. Başka bir marka marka için siyasi olaylar, terör vs sebeplerden dolayı parakende mağazalarını kapatıp Türkiye'den çıktığını söylemişler. Ama o marka üretimini hala burada yaptırıyor. Kimse zarar ettim çıkıyorum diyemiyor. Markaya zarar verir çünkü.
Vodafone, shell falan bu ülkeden çıkmaz. Salak değil bunlar.
arabasına benzin alacak parası olmayacak insanımızın Shell kapitalizimin göz bebeği gider ise yandığımızın en buyuk işareti. artık katardan deve ithal eder deveye bineriz
Bora Bey, şehir hastaneleri bir çeşit sermaye aktarma projesi gibi duruyor. Bir tür köprü ihalesi gibi ancak çeşmesi devamlı akan cinsten.
Bugün devletin 100 lira sağlık harcaması varsa, bunun kac lirasının ilaca, kaç lirasının hastanelere gittiğini araştırın, inanın çok şaşırırsınız. Birde ilaç için hastaların eczanelere ödemeleri, farklar, muayene ücretleri, bunları hesaplayın.
2~3 ay önce cumartesi yada pazar, Cerrahpaşaya hasta ziyaretine gittik.Hafta sonu olunca boştu. The Walking Dead için dizi platformu sandım. Yemin ediyorum koridorda yürürken eşim korktu. Bu kadar yani. Tuvalet falan hiç sormayın. Bir yerlere para akıyor, bir yerlere ise kuruş yok.
Vodafonu kapati demiyor.
Sahibi satti diyor.
Nasil ferit garantisini verdi ispanyol a.
Onun gibi.
O yuzden yabanci nasil yavas yavas uzuyor.
Yerli beyaz turk denen tayfada uzuyor.
Portekizden ingiltereye kadar.
Onlarla beraber capital da gidiyor.
Yavas yavas.
Bu devam da edecek.
Biz gitmiyoruz ama yatirim yapmiyoruz.
Sadece nakit ve eski musterilere insan olanlara kisa vade.
Yoksa krali feristahi gelse mal yok.
Yok baban bizim eski arkadas yok biz pasayiz yok su bu.
Yok imalat duracak . Yok erderha
Tinn
Depo dolu mu?
Dolu.
Senin paran var mi?
Iban bu.
Fiyat bu.
Hesaba gecer yoksa yok.
Uretim de % 60 70 lerde.
Umrumuzda degil.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2008/2017 FED'in bilançosuna bak, nereden nereye gelmiş!!
http://blog.isyatirim.com.tr/fed-bilancosu-uzerine
Şu ABD'nin default işini anlamak ne kadar zormuş meğer...:)
Alıntı:
The United States can pay any debt it has because we can always print money to do that. So there is zero probability of default." Alan Greenspan.
Yeni Zelanda 'da süpermarkette gezerken çocukların canı çeker diye bedava meyve köşeleri başlamış.
Darısı Yeni Türkiye'nin başına.
https://i.hizliresim.com/M0qjM6.jpg
Hocam olay bu dur yoksa yok borç tavanı yok bilmem ne hepsi hikaye aynı sürekli konuşan FED başkanları gibi sonuç 4 yılda artan faiz hala yerlerde, onların durumuda süper değil bakın Trump nasıl tura çıktı, yenen hurmalar herkesi tırmalıyor şuan bu işten ari gözüken tek Almanya var gibi onunda Doçe sorunu var AB yi ayakta tutma sorunu var...
Esasen dünyada tahvil alımları durdurulsa ak koyun, kara koyun ortaya çıksa..:)
http://fs5.directupload.net/images/170523/85wr7flk.jpg
Yeni Zelanda da meyve köşeleri olur.. Bizde olmaz... Çünkü Yeni Zelanda da ekonomi düzenli olarak tüm ülkeye yayılmıştır... Tüm Zelanda Türkiye gibi 3 adet şehire göçmemiştir.. Yeni Zelanda da çiftçi de doktor da mühendisde benzer gelir grubundadır.. Kimse kimseyi aşağılamaz... Herkes yapılan işe saygı duyar... Oysa Türkiye gelir eşit yayılmamıştır.. El emeği yada kas kuvveti ile yapılan işler her zaman aşağılanmış hor görülmüş ve itilmiştir.. Oysa Atatürk "Köylü Milletin Efendisidir" demesine rağmen...
Hal bu olunca herkes çocuklarını Dr, Mühendis, Avukat yapmak istedi... Oldu da... Her ile ortalama 3 üniversite kuruldu.. Sanayisi olmayan ülkeye mühendis, çalışacak hastanesi olmayan yere dr, Adliyede yeri olmayana Avukat mezun ettik.. Bugün avukatlar ofis kiralarını ödeyemez ken; Çoban kalmadı, Çiftçi kalmadı...
Anadolu bomboş...
İstanbul + Ankara +İzmir = Türkiye olmuşken... Organik Muzu elmayı nerde bulucaN?
Yeni Zelanda da 10,000,000 nüfus varken 120,000,000 milyon koyun varmışşş..
Türkiye 80,000,000 iken sadece kayıtlı 96,000 büyükbaş varmış... Kessen hepsini bu memleketin öğle yemeğine hamburger köftesi olmaz...
ECB'nin bilanço büyüklüğü 12 Mayıs itibarıyla 4,5 trilyon dolar olan Fed'in bilançosunu 87 milyar dolar geçti.
https://twitter.com/DenizKahramn/sta...92908486393856
Bunlar yeterince seni ikna eder umarım!
Bu topiğe katkı sağlayan insanlara daha saygılı davranmanı tavsiye ederim...
Dalga geçiyorsunuz herhalde...
96.000 büyükbaş çok komik geldi bana...
Hemen yazdım ve gugulladım.
Türkiye'de tarımda kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının toplamı 55 milyon 510 bine ulaştı. Bu sayının 14 milyon 222 binini büyükbaş hayvanlar, 41 milyon 329 binini de küçükbaş hayvanlar oluşturuyor.
http://www.hurriyet.com.tr/turkiyede...ayisi-40357978
2016 itibariyle...
Konuyla ilgili ilginç bir haber daha:
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'de 4 günlük bayram döneminde kesilecek büyükbaş hayvan sayısının, 99 ülkenin sığır, küçükbaş hayvan sayısı ise 134 ülkenin koyun varlığından daha fazla olduğuna dikkat çekti.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2014 yılı Kurban Bayramı'nda 880 bin büyükbaş, 2 milyon 500 bin küçükbaş, 2015 yılı Kurban Bayramı'nda ise 867 bin büyükbaş, 2 milyon 700 bin küçükbaş hayvanın kurban olarak kesildiğini hatırlattı.
Bayraktar, bu bayramda da 850 bini büyükbaş, 2.7 milyonu küçükbaş olmak üzere 3 milyon 550 bin baş hayvan kesileceğini, halkın bu kurbanlıklar için 7.5 milyar liranın üzerinde para ödeyeceğini tahmin ettiklerini belirtti ve ekledi:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...esilecek_.html
Sadece bir bayramda kesilen hayvan sayısı bile ilginç...:)
Ben o rakamı bir partinin Erzurum milletvekilinden duymuştum. Sanirim Erzurum ili için söylemişti ben yanlış anlamış olabilirim...
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Almak için hiiiiiççç istekli değiller..
ZAR 2 günde yüzde 2 düştü..
Takip etmemiz lazım normalde..
Borsa rallide..
Gelmiş geçmiş en büyük balonlardan birisi patlamak üzere. Fiziksel varlıklarınızı arttırın. Sanal varlıklardan bu yıl sonuna kadar uzaklaşmaya çalışın.
Kartal ın pipisindeki 2018 yazısı boşuna değil. Adamlar 30 yıllık plan yapmışlar 1988 de ve The Economist kapağında yazmışlar.
Get Ready For New World Currency @ Year 2018
http://www.chartoftheday.com/20170524.gif
Moody's downgrades China, warns of fading financial strength as debt mounts
http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN18K04Q
Yine çok tipik bir manzara izliyoruz..
Bundan 5-6 ay once birisi borsa dese sopa ile kovalardık.
crash geliyordu
bitmiştik
dolar füzeleyecek idi
borsa bitmiş idi diplerden dip beğenecek şirketler batacak bankalar batacak idi.
dolarda olanlar günde 10 post kasıp ülke bitti kaçın sloganları atıyorlardı
hatta dolar almakla yetinmeyip parayı bankadan çıkarıp yurtdışına çıkarıyor evleri komple panjurla kapatıp inzivaya çekiliyorduk..
her an herşey olabilir..
6 ay sonra
tıngır mıngır...bağıra bağıra..
en kötü u5 u10 kağıdı yüzde 30 bırakmış
dolar yüzde 6-7 düşmüş..
bi dahaki maçlara bakacaz..
birşey değişeceğini sanmıyorum ama..
hayırlısı artık..
crash ciler de kayıplarda..powepc misal nerede..cebindeki son kuruş ile dolar aldığına göre şimdi zararına bozdurup bozdurup duruyordur herhalde günlük işleri için..
zaman kaybı buraları okumak falan ama..alışmışızbir kere bırakamıyoruz anasını satim..
Borsadaki bu büyük rallinin bugünde yarına çöküşe dönüşeceğini sanmıyorum..
Yükseliş daha bitmediği gibi bunun düzeltmesi ve ardından tepkisi de var.
Yeni zirve denemesi geçti geçmedi 2 li tepe tartışmaları var..
Yani min 4-5 aylık bir dönem..1 seneye de uzayabilir..
2017 sonu ile 2018 başlarına kadar..
2012 ocak da başlayan rallied 2012 mayıs da gaza tam oturulmuş
ilk düzeltme 2013 şubatta gelmiş endeks bunun üzerine bi daha şahlanmış
haziran başında gezi olayları çöküşe geçmiş idi..
Yani 1 sene sürmüş idi rally..
Bu seferkini de kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum..Millet hala dolar dolar derken hele..
Ne zaman millet komple uzun vadeci temettücü olur işte o zaman dolara binmenin zamanı gelmiştir..
Herkese kolay gelsin sonbahara kadar..
Reel kesim güveni toparlanamıyor bu arada. Mevsimsellikten arındırılmış aylık düşüş %1.4. En çok düşüş ise gelecek üç ayın ihracat siparişlerinde. (-8.3).
Son iki yazını okudum da Sn gundwane ...Haklısın...Zaman kaybı buraları okumak. :)
Bir de...
Madem senin elinde, geçmişin aynısının tekrarlayacağını bilmek ve inanmak gibi sihirli bir maymuncuk var...Ne diye o reçeteye bakıp doğrusunu yapmıyorsun? .:)
Sadece pişmanlıkla, keşke diyerek hayat geçmez.
Biraz kendine de bakmalı insan...
Doviz, faiz ve borsa ucgeninde Piyasayi hukumet ile yerlesik buyuk piyasa yapicilarinin birlikte dondurdugunu dusunuyorum. Halk ise her zamanki gibi ters koseye....Borsaya girecegi zamanda yuksek seviyelerden dovize girdi....insallah 7-8 ay sonra zirve seviyelerdende borsaya girmezler... Dolar icin 3.5xx nihai dip degerler olsaydi buralardan bu kadar sallanmazdi diye dusunuyorum.
Bora ağabey sana saygım var..
Ve evet çok haklısın..
Ama öyle bir ortam oluyor ki.
Kendi paramızla birşeyler yapıyoruz.
Öyle kolay değil.
Bir borsacı abim şöyle dedi idi.
Kendi paranla oynuyorsan kazanamazsın.
Ve evet haklısın..İnsan kendine dönüp bakmalı.
Değişen birşey olacak mı.
Yaş kemale ermiş.
Sanmıyorum açıkcası.
Belkide bu işler bize göre değil.
Koy paranı bankaya ne gelirse eyvallah et hayatını yaşa işte.
Tam ekleme yapacaktım ki senin yazını gördüm..
Güzel..
Aynı düşüncedeyim..
20 senedir para piyasalarını takip ederim ve kendi paramla birşekilde de içindeyim.
Her şey bitti dendiğin anda her seferinde gizli bir elin gelip HEP çevirdiğini gördüm..
Hep çoşku tavan yaptığında da yine aynı gizli elin gelip hopp dediğini de.
Üni. de ekonomi hocamız..
"Çocuklar bu ülke büyüdümü budanan kurudumu sulanan bir ülkedir" demiş idi..
Bu bağlamda ekim şubat dönemi dolar hareketlerinde hiç bir icraat almayan MB ile bilerek ve isteyerek faiz de faiz diyip ekonomiye karışıyor gibi gözüken siyasiler ...evet kafa karıştırıcı..
Aynı bağlamda 2013 mayısda borsa zirvede iken bütün notlar pozitif de iken uçacaz dolar yatırım aracı olmaktan çıktı denilen bir ortamda gezi olaylarının patlatılmasıda..
Daha evvelde yazdım idi..
Kontrollü gidiyorlar..Öyle bazılarının yazıp çizdiği gibi tulumba crash falan hikaye..
7.75 fonlama 11 gösterge faiz de doların yürüyeceğini biliyorlardı müdahele etmediler bilerek..
ZAR RUB BRL hepsi bizden daha aşağıda iken zıplayıp daha da diplere yönelirken bizde dolar yüzde 30 bıraktı..
Yani global falan hikaye.
Şimdi yine 11 gösterge ama fonlama 12..
Ehhh dolarda lodos balığına döndü.
Çark çalışmıyor çünkü..
Bu sefer de borsaya go time dendi..arkasındalar her türlü de bahse girerim..
Onun için bugünden yarına kolay kolay çakılmaz bu borsa diyorum..Yüzde 10 luk düzeltmeler olacaktır ama yine canlanacaktır..
Not..Ekim şubat dönemimde MB faiz artırmalı dediğimde bazı troller (bu sözü sevmiyorum ama kullanacağım) hayırrrrr yüksek faizde çakılırız büyüme durur ülke biter diyorlardı..
11.95 fonlama var hali hazırda durduk mu..stopladık mı..
Çok yakında büyüme nin ekonomik faaliyetin yine hareketleneceğini bekliyorum çok açık söylim.Hemde 15 mevduat faizine 12 fonlama ragmen..Bu ülkenin çok açık söylim galip öztürk tahtalarından bir farkı yok..:)
"Kendi paranla oynarsan kazanamazsin..!"
Boyle sey olurmu ?
62 yillik yasam bana sunu ogretti ki, ayni dalgalar seni ayni sahillere vuruyor, surekli olarak.
Bu kaderi bizmi yazdik, bilemiyorum ama, dilinle kus tutsan derler ya hani, olmadimi olmuyor.
Ben hic kendi paramdan sasmadim, kimseye de kredili is yapmayi onermem.
Yanlış anlaşılmasın
Kendi paranla derken git kredi çek demiyorum..
Başkasının parası ile..
Zengin parasını saçacak yer arayan adamların paraları ile diyorum..
Var mı böyle adamlar..Var
Pek bu dediğimi yapanlar var mı..
Ohoooo borsacı demek bu demek zaten..
Once sen alacaksın.
Sonra adama aldıracaksın KENDİ MALINI..
Sen yüzde 10 20 30 50 KESİN yapıp çekileceksin
O para babası nın malı ile içeriden info tahtada dönüp duracaksın..
İçeriden bilgin yoksa yine yatar o iş..
Yoksa aldın bekle babam bekle....Bilanço oku kar zarar hesabı yap TA kas..
Ölme eşşeğim ölme..
Borsa düştüğünden mü dolar çıktı
dolar çıktı ama borsa düşmedi
eee abi faizler düştü
haaaa
uğraş dur..
sen sanıyor musun anlış şanlı borsa babaları burada yazanlardan daha bilgili..
hayır..
adama sor dolar kaç tl ..
3.50 3.60 falan işte der..
telefonu kapar olm çek ozgyo yu tavana kadar 500.000 lotta tavana yaz der..
sende üzerine teknik analiz kasarsın bu hareket üzerine..:)
oysa buradakiler 1000 lik dilime kadar dolar kaç para sana şıp diye söyler..
ama her seferinde terso..:)
Sevgili Gundwane,
Affina siginarak pek ben oyle dusunmuyorum diyecegim.
Eger ayip olmazsa yazayim. Ben 2016'da sadece LIDFA'da % 400 kazandim.
1.70'de aldim, 6.80 den sattim, 5.5'lerden yeniden aldim, 6.50'den yeniden sattim vs.
Borsa sadece al bekle degildir, Temel Analiz degerleri cok iyi olan sirketler var, onlari zamaninda tesbit etmek, bence en onemlo mesele.
Hala LIDFA, BASCM, SODSN cok cazip mesela, yazip duruyoruz.
Dostum o dediğin kağıtlar
Üzgünüm hiç bir kuvvet bana HELE O KAĞITLAR tam dipte aldın tem tepede sattın düştü aldın aaa..hayret bi daha çıktı sattın..
Ve bunu teknik temel analiz ile yaptın..
Hiç bir kuvvet inandıramaz..
Bak yüzüne karşıda söylüyorum ne dersen de bana..
Birileri sana o kağıtları nerede alacağını satacağını söylemiş..
Haa tuprs aldım 60 dan şidi 95 desen inanırım..
ama lidfa bascm..
olmaz ..üzgünüm..
O kağıtları yapan adamları tanıyorum çünkü..sanifofam sünger midir nedir missal..
Neysee....
O tür kağıtlarda bilemiyorum ne kadar para konulduğu ama 100 k para konulup 4 katına çıkıyorsa tebrik etmek lazım .
benim kanal dibinde aldığım birçok hisse var üstelik u30 u50 da yer almış hisseler
Sittin sene gitmiyor benim kuş kadar miktarda bile .
Varın siz düşünün ona göre sığ olacak diğer hisseleri .
kazanılır kazanılmaz bilemem ama ben o toplara hiç girmem .
50 da bile kazanılmıyorsa onlarda nasıl kazanıyorsunuz bana da öğretin öğrenelim bizde kazanalim