Ben 4.9 ton pudra şekeri stokladım.:halay:
YTD
Printable View
Ben 4.9 ton pudra şekeri stokladım.:halay:
YTD
Pudra şekeri yerken sakallarıma bulaştı,torunum bana Ak sakallı DEDE diyor.:kahkah:
YTD
En yüksek giderler gıdaya ve temizliğe gidiyor. ben toplu alışveriş yaparım.
hala 14 tlye aldığım blaşık detarjanımı kullanıyorum mesela.
çayımı 21 tl den almıştım
zeytin yağımı 26 tlden
unumu 3.2 den gibi..... 1 sene peynir süt dışında bir şey almasam rahatlıkla yeter.
meyvelerimizi ( 13 yıl önce almış olduğumuz bahçeli bir evden.) o zaman herkez ordan ev alınırmı çok uzak dediler
bahçesi taş dolu idi. ilk işimiz ağaç ekmek oldu. Çok uyguna aldık. ama çok masraf ve emek harcadık. konservelik kurutulmuş meyveler hepsi oradan.Ne kadar şükretsek azdır.
şekerden uzak durun...bizim evde şu an belki inanmayacaksınız ama 1 gr şeker yok...ne toz şeker ne küp şeker...çayı kahveyi şekersiz için...pasta kurabiyede yapmayın...olur mu canım öyle şey? oluyor efendim bal gibi oluyor...şeker yediğiniz meyvelerde fazlasıyla var...tatlı ihtiyacınızı meyve ile giderin...
ilk zamanlar zor geliyor ama kısa sürede alışıyorsunuz şekersiz yaşamaya...ben önceden şekersiz çayı ağzıma süremezdim...şimdi şekerli çayı içemiyorum...şerbet gibi ıyyyy :he:
haaa çoluk çocuğun eşinizin sizin doğum günü v.s. için senede 3-5 defa pasta kurabiye yaparsınız onun içinde zaten şekeri stoklamaya gerek yok :he:
Arkadaşlar,şeker,tuz kullanmayın ot gibi yaşayın bu dünyada.
Yaaw ben çay içerken şeker kullanmazsam O çayı hiç içmem,dünya ya kazık mı çakacaz da zevkimden mahrum olacam.
Bol bol pudra şekeri kullanırım,su böreğini pudra şekersiz ağzıma koymam. :kahkah:
YTD
Amin inşallah. Giden para olsun sağlık olmasın. Üzülmüyoruz desek yalan söylemiş oluruz. bir aptallaşıyoruz. bakıyoruz doğrumu diye ekrana yanlışmı görüyorum bi 5 dk kan beyne gitmiyor.
Ben viop en yüksek 1900 görünce :kahkah::kahkah:
a düşmüş dedim. Sonra bir önceki uzalaşmaya baktım 1806. sonra programı kapadım açtım 1900 üde geçmiş. Geldim buraya baktım bir habermi var yoksa sistemde arzamı var :kahkah:
Gelirden bağımsız, her türlü tasarruf adımını desteklerim..zaten toprak almak, meyve fidanı dikmek tam uzun vade yatırım...benim demek istediğim, önce büyük kalemlerde optimizasyon kovalamak...büyükleri hallettik, küçüklere ayar çekiyoruz diyorsanız, bana da tebrik etmek düşer.
Beş gün önce tek abiyle konuşuyorduk, sanki ütülüceğimiz içimize doğmuş :)
Sağlık önemli başgan, mesela bugün sattığın yoncayı yarın 13 den alırsın, sıkıntı yok yani sonuçta almak mı satmak mı istiyon, tüm mesele bu
Borsada fırsatlar hiç bitmiyor, paramız bitti orası ayrı
Onu da dert etmeye gerek yok zaten fakirdik fasfakir dolaşırız nolucak ki yani
çayımı iki şekerli içerim bu arada :he:
bu arada 196.000 den de cortçu olma taraftarı değilim artık. bir sat tuşu çalışsın haftaya pazartesi salı değerlendiririm tekrardan alacağım pozisyonu. cesaretim hedeflere yakın olmasına rağmen kırıldı... BOZAYI nın bugün zirvede hem de teorik fiyatın %3.20 üstünde dahi voba uğramaması soru işaretlerime neden oldu...bol şanslar...
Ağaç dikmek önemlidir.
Bu günler Longcuların günleri....
https://www.youtube.com/watch?v=nFq-...yarBorthagaray
KAP: TCELL [ ] TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/977932
Şirketimiz, IMTIS/LetterOne tarafından 28 Ekim 2021 tarihli mektuplarında belirtilen yorumları almıştır (15 Kasım 2021'de U.S. Securities and Exchange Commission'a bildirildiği üzere).
Şirketimiz Yönetim Kurulu, IMTIS/LetterOne tarafından ifade edilen iddialara katılmadığını yazılı olarak ifade etmiş olmakla birlikte, yatırımcılardan gelen geri bildirimleri her zaman memnuniyetle karşılamakta ve bu geri bildirimleri tüm hissedarların faydasını gözetecek şekilde değerlendirmektedir. Yönetim Kurulumuz, en etkin ve optimal iç yönetişim araç ve usullerini tüm paydaşların yararına olacak şekilde uygulamaya devam etmektedir.
Şirketimiz ayrıca uzun vadede sürdürülebilir performans elde edebilmek ve hissedarlarına değer yaratmak için hedefler belirlemektedir. Bu hedefler Yönetim Kurulu tarafından onaylanır ve önceden belirlenen toplantı takvimi çerçevesinde düzenli olarak takip edilir. Hedeflerdeki gerçekleşmelere bağlı olarak paylaşılan finansal öngörüler çeyreklik bazda revize edilebilir. Bu kapsamda Şirketimiz, göstermiş olduğu finansal ve operasyonel performans sayesinde 2021 öngörülerini iki defa yukarı yönlü revize etmiştir.
Şirketimiz, 2022 yılının ilk çeyreğinde, 3 yıllık stratejik planları ve hedefleri ile varlıklarının değerini ortaya çıkarma süreci ile ilgili gelişmeleri aktarmayı hedeflediği bir "Yatırımcı ve Analist Günü" düzenlemeyi planlamaktadır.
YALAN....:drunk:
https://www.youtube.com/watch?v=ps5q...1%C5%9F%C4%B1m
Vadeli nin %+3.20 spota fark
Attığı ender günlerden biri..
Londra ile swap faizleri konusunda böyle bir
Farka tanık olmuştuk.
Bugün tersi olabilir mi?
Spot %+1 kapatsa, Vadeli %-3
Dr. Nuri ye soralım..
(Borsa Kumarhane mi, değil mi? tartışması yine başlamış.)
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tartışma yanlış.
Batakhane ile kumarhaneyi ayırmak lazım.
Besim abinin mekanı ayrı,Sudi abinin mekanı ayrı.
Baden Baden ap ayrı.(Alaman)
YTD
Burası,Basmane Tilkilik'teki batakhaneler gibi,burada zarlar hileli. :evil:
YTD
Bu batakhanedeki oyuncular ''zavallılar'' Asla başaramayacaklar.:evil:
YTD
Önümüzde seçim var eğer RTE seçim için asgari ücreti 3500-4000 gibi düşünüyorsa bu oranda memura ve emekliye de zam yapar. Asgari ücretin bu rakama ulaşması bence piyasayı zorlar işsizlik artar. En kötü %30 daha zam demektir. Petrol 20 dolar iken dolar 5 benzin mazot 5 e yakındı bugün ku kur ve petrol fiyatları ile benzin ve mazot 20 TL olması gerekir. Gaza %100 zam yapsa üretim ile mukayese yapsan hala gaz ucuz. Her gün zam geliyor üç beş kişi hariç RTE ye güven kalmadı. Bahçelinin bir gün RTE nin seçime gidip güven oyu almasi gerekir demesi tarihe bakarsan hiç de imkansız değil. Akp yi tarihe gömer bu.
Kelimler muhbir olmuş...
Mabel'in zaten kafası Matiz..
Ahmet Kural da herketeci ..
Sıla .....?.....Aaahhhhh-aaahhhhh-aaaaaaaa-aaaahhhhhhh.
SHORT cular.?...sorma, ben inim inim inliyorum..:drunk:
YTD
https://www.youtube.com/watch?v=Bsi5...annel=SilaVEVO
Geçen ay dolar 11 tl, faiz %33 olsun bu kilit(yerli döviz mevduatı)açılır dedik.
Dolar az kaldı 11 tl olacak ,sonra sıra faizde.
Güncelde faiz ucuz olan..!(bence)
YTD
Kabinede değişiklik bekliyorum MB başkanı da gidebilir.
Garanti olayına ve borsaya etkisine kişisel bakış.
Garanti için bence orta vadede negatif.
Yanı sn cauti gibi bakıyorum.
Garanti için takoz olur.
Borsa için ise pozitif olur.
Orada ki para diğer hisselere gider.
BBVA ya mevcut hisselerin yarısı bile satılsa yanı BBVA Bir milyar UERO luk Bile hisse almış olsa bu parada borsada diğer hisselere girecek olsa
Çok çok pozitif bir durum olur.
Benim ilgimi çeken kısmı bu
Ne kadar hisse BBVA ya satılacak.
O kadar para borsaya girmiş olacak.
Taze para
Tabii bunun için işlemlerin başlaması lazım
Şuan vazgeçtim deme hakki var.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Galata bankerlerinin torunları hala bu kulüpte üyeler.
Garanti BBV geçtiğimiz yıllarda Körfez bankı ve iştiraki Osmanlı bankasını da alarak büyük 1 iş yaptı.
La casa de papel ide almış oldu.(Eski-Osmanlı merkez bankası)
YTD
Bazı yazdıklarım silinmiş...!!
Yazdıklarımın anlam bütünlüğü kayboldu.
Bu ülkeye demokrasi 10 numara büyük gelir.!
YTD
Bank-ı Osmanî-i Şahane, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu'nun resmî bankası ve hazinedarı olarak görev yaptı. İmparatorluk genelinde birçok altyapı yatırımını destekleyen Banka, yaygın şube ağı sayesinde piyasa ile ilişkilerini artırarak ticarî bankacılıkta kendisine önemli bir yer edindi.
Para sisteminin sağlıklı hale getirilmesi ve Bank-ı Osmanî Şahane'nin kurulması, Tanzimat Fermanı'nın maliye alanındaki icraatlarının başında yer alıyordu. Banka, Osmanlı İmparatorluğu'na borç kaynağı yaratacak, borçlanmalarda aracı rolü üstlenecek ve devlet bankalarının en önemli imtiyazlarından biri olan para basma hakkını kullanacaktı. 17 Şubat 1875'te imzalanan yeni bir sözleşme ile banka, imparatorluğun hazinedarı konumuna getirildi. Böylece, artan malî desteğine karşılık, bütçenin hazırlanmasında ve uygulamasında söz sahibi olarak, hazine işlemlerinde de tekel durumuna geldi.
Para Basma Devri
Bank-ı Osmanî-i Şahane, savaştan sonra 10 Mart 1924 tarihinde imzalanan bir sözleşmeyle para basma imtiyazını Türkiye Cumhuriyeti'ne devrettiyse de, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kuruluşuna kadar hazine işlemlerini sürdürmeye ve Devlet Bankası statüsünü korumaya devam etti. Bu dönemde, yeni siyasal rejime uygun olarak "Osmanlı Bankası" adını aldı. 1933 yılının Haziran ayında imzalanan sözleşmeyle özel bir ticaret bankası olarak yapılanan Osmanlı Bankası, 1952'de imzalanan bir başka sözleşmeyle, 1990'lara dek süren yeni statüsüne kavuştu.
1914 yılında, 37'si Anadolu'da, 11'i Suriye ve Filistin'de, 5'i Mısır'da, 3'ü İstanbul'da, 5'i Trakya'da, 6'sı Makedonya'da ve diğerleri Kıbrıs, Mezopotamya, Arabistan ve Arnavutluk'ta olmak üzere 80'i aşkın şubesi bulunan Osmanlı Bankası; gerek savaş boyunca, gerekse hemen sonrasında şubelerinin çoğunu kapatmak zorunda kaldı.
Büyük kulüp günümüzde dünyada hala büyük öneme haizdir..!!(since 1882)
Üyelerin çoğunluğu Tüsiad cılardır.
https://www.google.com/search?q=b%C3...OOXxKwGR0jobZM
Burada bir çok arkadaşımız para kazanıyor bir o kadarda kaybeden var. Kaybetmek hoş değil ama bazen de iyi tarafından bakmak gerekir. 6 yıldır omurilik felciyim bunun iki üç yılı intihar planlarıyla ve ağlamak ile geçti. Sadece felç olmak ile kalmıyor böbrek taşı ağrısı diş ağrısı gibi sürekli geçmeyen bir ağrı var. O planlari yaparken kendi halimi beğenmezken fizik tedavide bir kız gördüm o gün hayatım değişti. Bir kız gördüm bildiğiniz kurumuş ağaç gibiydi. Kolu bacağı bir iki parmak kadardı. Kendi halimle kıyaslayınca onun yanında ben maraton koşucusu gibi sağlamdim. Şuan her ne kadar ağrım varsa da hep gülüyorum. Her olaydan gülecek bir şey çıkartırım. Hem gülerim hem de güldürürüm. Belki kaybettiğimiz şeylere değilde sahip olduğunuz şeylere bakın. Çünkü kaybetmiş olduğunuz moral bozukluğu sizin için en büyük engel. Sağlıklı karar vermek için her daim moral gerekir. Sağlıcakla bol kazançlı günler dileğiyle.
Garanti BBV nin sahiplerinin kim olduğunu biliyoruz.!
Senaryonun devamını siz çok bilenler yazsın.(ben bıktım artık)
YTD
384 mn teminat tamamlama çağrısı var...
Değişik bir gün olacak muhtemelen...
Ötenaziye gerek yok,sıkacan kafana 1 kurşun olay bitecek.
https://www.youtube.com/watch?v=El32...ab_channel=GZT
ÖTD.:evil:
Dün diğer kagitlar neden gidemedi açıklaması olabilir mi sn. Verge?
Yani bugün de bankalar tavan çekerse diğer kagitlarda yatay - aşağı hareket görebilir miyiz sizce?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://invst.ly/wme5s
Kırmızı çizgimize geldik!
10,09 nedir ya?