Çorbalar biraz fazla olmuş....
Semt Pazarı İzlenimleri
Orta-Orta üstü İstanbul Erenköy-Göztepe
(Peşin ve Vergisiz Piyasa)
-Gıda kısmında gelen mal az.geçmişte tahtaya dökülen mal miktarı daha fazlaydı.(sermaye yetersizliği+satılan mal miktarı düşüşü)
-Gıda dışı kısmında yeryer boşluklar (açılmayan tahtalar) kiralayan bile yok.
-Akşamüstü müşteri sayısında artış
-Müşteri profilinde bazı değişiklikler.(the north face,columbia montlu,genç anne baba tarzında artış)(bu tarz migros,carrefour tarzıdır aslında)
Sonuç: Orta ve Orta Üstü gelir kısmı aşağı inmekte.
Biz söylüyoruz, dinleyen yok.
Belki Charlie Munger'i dinlerler:
"Enflasyon çok ciddi bir konu,
demokrasilerin ölüm şekli,
nükleer savaştan sonraki en büyük tehlike"
https://t.co/mZsNhmSmIC
Bizim manavda tam tersini söylüyor. Pazarada çıkıyorlar. pazarın eski tadı kalmadı diyor. Özellikle son dönemde ne zaman gitsem uygulama üzerinden gelen kurye siparişi hazırlıyor. Orta sınıf pazar yerine manavı tercih ediyor. Hatta uygulamalar üzerinde sipariş ediyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dudu abi işc hissesini nasıl görüyorsun?
Her seyi kistim, kuculttum, azalttim gucum yettigince.
Para fiskiranlar ve fiskirtanlar dusunsun. :)
Syg,
dalgalı denizde şişme bota güvenme
küçük olsun tahta filika olsun
(real assetlere takıl)
Kkm yurtdisi yerlesiklere de genisletilmis.
Reyizin bu kiyagini unutma Bospo :)
Syg,
https://www.patronlardunyasi.com/hab...7-artti/261033
KCHOL
2019 vergi öncesi karı 5.5 Milyar
2021 vergi öncesi karı 29 Milyar
Hemde YPP -9 milyar dan -22 milyara çıkmış bu durumda..
Açın bakın..
Borsa istanbulda bilançolara..
Bunlar (özellikle küçükler) karlar gizlenmiş traşlanmış halidir..
kchol haberdeki kar rakamını dolar ın 8 den 18 e fışkırdığı dönemde yaptı..
Boşuna demiyoruz ....fışşşşşşkırtacaklar diye..
Doların yükselmesi bu ülkede her zaman ama her zaman fışşşşşkırtma ile sonuçlanmıştır...
Onun içinde devlet eli ile devamlı devalüasyon yapılır..
2003 2013 arası hariç işte..
Orta direk coktu..
Elinde dolari varligi olan her donem krizlerde daha da zenginlesti...
Nufusun hepsi artik asgari ucretli..
Syg,
Gelir dagilimi bozulmaya devam ediyor..
Yeni hayata baslayan bir genc, her ne kadar iyi egitimli de olsa, is bulsa bile bir ev bir araba hayali kuramaz oldu...
Syg,
Bu da geccek illa ki...:)
Syg,
Herseyı kendınız uretın.satın almayın.markete gıtmeyın.elektrıgıde gunesten uretın.rakıyı bıle.araba kullanmayın.yuruyun.:)
Mantıken doğru önerme geri alınamayan, saklanamayan yegane şey zaman.
Biz bunu para karşılığı satıyoruz. Eğer keyif almıyorsanız. Harcadığınız zamanım karşılığı elde ettiğiniz getiri parasal olarak daha düşükse verimsiz bir iş yapıyorsunuz demektir.
Bunun en basit örneği ev boyamaktır. Boyacıya ödeyeceğiniz para sizin boş zamanınızdan daha değerli ise boyayın :). Değilse bırakın işi bilen yapsın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yabancıya konut satışında en yüksek ocak ayı rakamı görüldü
Geçen ay yabancılara yapılan konut satışı 4 bin 186 olarak gerçekleşirken, tüm zamanların en yüksek ocak ayı rakamına ulaşıldı.
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, yabancılara yapılan konut satışı ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 artarak 4 bin 186 oldu. Geçen ay toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 4,7 olarak gerçekleşti.
Ocakta en çok konutu 761 adetle İranlılar alırken, onu 513 konutla Iraklılar, 479 ile Rusya vatandaşları izledi.
Satışlarında ilk sırayı 1.771 adetle İstanbul alırken, Antalya'da 914 adet, Ankara'da ise 269 adet konut yabancılar tarafından alındı.
Geçen ay 4 bin 186 olarak gerçekleşen yabancıya satış adedi, tüm zamanların en yüksek ocak ayı rakamı olarak kayıtlara geçti. Söz konusu rakam ocak ayları baz alındığında 2021'de 2 bin 675, 2020'de 3 bin 907, 2019'da 3 bin 168, 2018'de 1.742, 2017'de ise 1.386 şeklindeydi.
Para fiskiriyeaaaaaaaah
Syg,
(M)illetimiz ucuza araba ev alsın, kendini zengin sansın, kredi çeksin avm gezebilsin diye z kuşagı kayıp nesil oldu. Bunların anası babası dedesi de cebi delikse piramidin dibindeler. Hem de okumuş okumamış hiç farketmeden.
Geriye baktığım zaman mesela valizi toplayip 2 ay avrupayi dolasabilirdik. Pasif gelirleriyle Tayland'da yaşayan çok türk vardı. Zaten şu hayatta parizyen, hollandalı hatun ayıklayamayacaksan bu hayatı yasadım demeyeceksin.
Öyle bi konuma geldik ki şimdi turla gitsen bile schengen bölgesi vize vermiyo turklere.
Benden sonrası tufan anlayışı var bizim toplumda egoistlik tavan yapmış 35 yaşında emekli olundu bu ülkede 2008 e kadar emekli olanlar daha fazla emekli maaşı aldılar kabak 2008 den sonra işe girenlere patladı şimdi de eyt halledilirse
Yine geçmişte işe girenler kazanacak yük yine sonrakilere kalacak sona kalan dona kalıyor
https://www.patronlardunyasi.com/hab...5-artti/261059
Ocak 2021 e göre yüzde 25 artmış..
13.60 dolar kuru ve yüzde 100 enflasyon Min 3 kat giden ev fiyatlarına rağmen millet de para var demek..
Gerçekten bravo.
Dudu yat tatilini ayarladinmi ?karpuz kabugu dusmeden gitme tatile[emoji39]
Bireysel kredi/kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı arttı
https://t.co/u4xi58A27Y
Haftanın iki gün üç günü yonca ve katar ATM ile işim oluyor her seferinde bir çanta dolusu para yatırıyorlar atm den 100 lük desteler kapasite onlar yüzünden doluyor para almıyor akşam üstü o yüzden .
Her zaman 100-150 bin yatırana denk geliyorum tramvaydan inerken veya binerken
Bu tip şeyler neden başkalarına denk gelmiyor? Para fışkırıyor tarzı aksiyonları hep belli kişilerden duyuyor ve işitiyoruz?
Bana hep para isteyen fakir, gariban insanlar denk geliyor mesela. Para dolu çantalar, ATM yi fulleyenler falan (hemde haftanın 2 günü) bu yaşıma geldim hiç görmedim !
https://twitter.com/tele1comtr/statu...I_259LgNw&s=09
Ama para fiskiriyeaaaaah...