Ama işlem görmüyor. Saygılar
Printable View
Bende de geçen haftalarda NJR, TBT, AK2 gibi borçlanma araçları fonları vardı. Önce ilk düşüşte(şubat başı gibi) uzun vadeli tahvil içeren TBT ve AK2 den kurtuldum. Bugün de NJR yi verdim. Şu ana kadar da iyi ki tbt ve ak2 yi vermişim diyorum.
Enflasyon beklendiği gibi düşmüyor ve tam aksine Merkez bankası enflasyon beklentilerini 300 baz puan yükseltti. Bence bu piyasanın moralini ciddi bozdu. Aradan geçen süreçte Tahvillerin faizleri yükseldi.
2. si bu uzun vadeli(5-10 yıllıklar) tahvillerin faizleri yüzde 27-32 lerde iken ppf lerin içeriğine ne kadar uzun vadeli tahvil eklenirse tahminimce getirileri o kadar azalma potansiyeline sahip olacak..
Bunların yerine alınabilecek kısa vadeli serbest TL mevduat içeriğine sahip fonlar bence getiride ppf lerle rekabet edip geçebilecekler.
Artık risk almadan kazanç yok arkadaşlar. Saygılar
Tmm nin içinde hangi hisse ler var bilen varmı ?
https://fundflux.io/fund/tmm
fazla yok, olanlarda yabancı hisse senedi.
tahvil faizleri yine çok yükselmiş borçlanma fonları yarın da eksi gelecek büyük ihtimalle ben artık pes edip yarın hepsini satıyorum, içinde tahvil olan ppf ler de etkilenecek tabi, bu durumda en iyisi mevduata veya günlük faizlere geçmek herhalde.
5 aylık bono ihalesinde bileşik faiz 43.21 bu 2 5 10 yıllık tahvilleri ucurdu.
maalesef faizler düşüyor ppf den fazla kazanırız diye girdik ama olmadı, elimdeki kârlar eridi gitti bazıları zarar etti hisse fonlara ekleme yapsam daha iyiymiş, bunlar bilinçli yapılıyor bir yandan borsadan bir yandan fonlardan insanlar zarar etsin diye uğraşıyorlar.
ben sabah hepsinden biraz satış verdim bugün belki düzelir diye ama olmayacak böyle, yarın da kalanları satarım 20-25 gün boşa geçmiş olacak, tabi biraz zarar da olacak büyük ihtimalle.
Valla ben TBT leri AK2 leri sattım kurtuldum. Hisse senedinden bile daha sıkıntılı bu iş. En ufak bir gerginlik kargaşa vs nem kapan bir yapı bu tahvil faizleri..:vk: onu anladım. 3 kuruş fazla getiri alalım diye ikide bir yarın sabah hesapta yine zarar mı göreceğim diye strese girmeye gerek yok :hi:
Zbj 0.610.. dt ağırlığına gore 0.03 kadar gider ppfler
MB nin faiz indirmesi sadece kredi lere yarayacak anlaşılan , tabi mevduat faizleri de düşecek paralel .altın da düzeltme olursa full gireceğim
TBT si olana bugünde geçmiş olsun beyler. En çok düşenlerde 1. Saygılar
destek noktaları grafikten yazayım :)
40-41
37-39
daha önceleri de içinde tahvil olan borçlanma fonları alırdım ama hiç böyle saçma sapan düşüşler olduğunu hatırlamıyorum, hisse fonlardan daha beter oldu bunlar, elimdekilerin hepsini sattım çok az bir kâr oldu ama boşa geçen 3 hafta oldu, hisse fonların da çoğunu sattım sadece zararda olanlar kaldı, bu borsadan da bir halt olacağı yok en azından günlük 0,12 getirsinler.
Şimdi borsada doğrudürüst hareket yok, para piyasalarında dalga geçmeye başlandı, hisse yoğun/değişken/sepet vb TL fonlarda hareket yok , halka arzlar da arada sırada öpüyor, opmezse geçici kazanç , geriye neler kalıyor ona bakmak lazım.
Emir vermek için son dakikalarda önerilerinize açığım arkadaşlar. Saygılar
Arkadaşlar birde dikkatinizi çektimi bilmem. Sizlerden ricam tefasta işlem görmeyen fonların 1 günlük getirilerini incelermisiniz. Adamlar kendi paralarını nasıl katlıyorlar. Çok rica ediyorum lütfen bakın. 11- 12 Şubat diye girin. Saygılar
İçinde dt olmayanlar 0.12 ye kadar çıkmış bugun.
bu ay icinde onlarda alacak mecburen kaçacak yer sadece mevduat/ bono risk sevmeyenler icin.
Zaten bu devirde para kazanılan tek bir yer var o da borsa.
Ama al-yat değil, doğru hisseyi al doğru zamanda sat, belki de 1 saat sonra sat.
Bist 10 binin üstüne çıkıp çıkıp iniyor, bunu değerlendirenler müthiş para kazandı, daha da kazanacaklar.
Ha bir de tahtacıysanız o acayip getiriyi dahada acayip hale getirirsiniz.
Olay bu.
Ha bir de ppf'yle, borçlanma araçları fonuyla falan enflasyonu yenemeyiz, boş işler onlar.
Farklı enstrümanlara bakmak lazım, onu da yapabilene büyük bir alkış.
müzik ruhun gıdasıdır, piyano dersleri nasıl gidiyor?
PPF'ler bileşik faiz ama diğerleri gidik.:)
Sizi şuraya alalım mı?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...37#post6896737
Ustadim hosbulduk. Iyiyim tsklr.
Ara ara okuyordum dedim eski dostlara bir selam cakayim. Aman beni baska basliga almayin inanin cok yogunum.
Piyano devam baya ilerletti.
Ekonomi konusuna gelirsek
Ppflerde dusus inanilir gibi degil. 0.14 lere gelmisken bir anda dortte birine dustu getirisi. Ilk defa faizden bu kadar ayrisiyor. Sistematik bir seyler donuyor gibi. Biste sokma cabasi olabilir.
Aft ye ne dersiniz? Ytd
Orta uzun vade sorun olmaz.
Ama kısa vade de belirsizlik sürüyor.
Olaylar
-Trump Putin anlaşıyor, savaş bitecek gibi. Ama Avrupa bu işe ters bakıyor.
-Ama bu gün ABD enflasyonu beklenenden yüksek geldi, faiz indirimi şüpheli durumda
https://www.ekonomim.com/kuresel-eko...-haberi-799553
-Öte yandan Trump faiz indirin diye baskı yapıyor
Kıscası nasdag için işler karışık.
Bir de dolar desteği sınırlı kalır mı kalmaz mı onu da kestirmek güç.