Bilgi düzeyinden anlamıştım zaten. Benim yanlışıma dikkat çektiğin tahvil fiyatlamasını benim gibi SPK en üst (Düzey 3) bankacılık ve aracı kurum lisansına sahip 100 kişiye sorsam 99 u cevap veremez.
Printable View
"Cahillik geçicidir ama eşşeklik baki kalır".. Şu 3 günlük dünyada adam olmak laızm.
Bu ikisi üşüştü buraya kendilerini övmekten başka bir bo. yaptıkları yok.
Halbuki (Kendini övmek hamlıktır) Narsisizm vücut bulmuş halleri ikisi de.
Körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı, Kuzunun topiğin dede birbirlerine sarıyorlardı örgüt bunlar örgüt
ama okumuş cahil örgütlenme yapısı maalesef ciddiye almayın.
Biri gelir herkese aleni eşek der, Diğeri gelir benim gibi Spk lisan vıdıvıdıvıdı.
İşleri güçleri insanları tahrik etmek arkadaşlar anlamadınız mı boş verin kendi bo.... da oynasın dursunlar.
https://www.instagram.com/reel/DLL-Z...JkendwdTV2Ng==
Malı taşıyan biz Froto küçük yatırımcıları. :)
Ahaha 30 hazirandan sonra bankacılıkta kamp kuracağız. Bir ara forda da bakılır.
https://x.com/izzet137/status/193831...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mal taşıtma gibi basit bir ifade ve yaklaşımın finans uzmanı olan birinden duymak şaşırttı beni. O zaman dünya çapında başarılı pek çok yatırımcı ve fon yöneticisini görmezden mi geleceğiz? Myron Scholes ortalama değil bileşik getiriye odaklanmayı tavsiye eder ve alınan riske göre portföydeki kuyruk kayıplarını yönetebilirseniz daha fazla zengin olursunuz der.
Son 5 yılda veya 25 yılda defalarca froto alıp satan birinin getirisiyle hiç kımıldamadan ve aldığı temettüleri de froto almak için kullanan birinin getirisini karşılaştırın mesela? Sık sık hareket eden kişi ülkenin çalkantılı koşullarında defalarca çuvallayacaktır diğeri ise bileşik getirisinin yıldan yıla istikrarlı biçimde yükseldiğini görecektir. Elbette bu performans gelecekte de devam edecek diye bir kaide yok.
Froto da halka açık kısım lotların ezici çoğunluğu zaten büyük fonlar ve emeklilik fonlarında. Küçük yatırımcıdaki toplam lot sayısı mal taşıtmak için yeterli değil.
Takılmayalım arkadaşlar burda yazılanlara. Unutmayın twiterde, forumlarda, investing.com yorumlarda herkes üstad, herkes kademeli kıdemli baş analist, herkes 28 yıllık uzman profesyonel finansçı, herkes usta al satçı, sat alcı, herkes hedefi hep 12 den vurucu, temettü parasına tekrar hisse alınca hep doğrı zamanı bekleyip en alttan alıcı, piyasa bozmaya başlamadan önce sezip Frotoları satıp fona, mevduata, eurıbonda vs koyup %60 kazanıp o süreçte Froto %50 düşünce fondan %60 karla çıkıp Fortu %50 aşağıdan alıp lot sayısını %110 artıran tiplerle dolu.
Burası Nobel Ekonomi ödülüne aday gösterilen üstadlarla dolu.
Burası kim 500 milyar ister yarışmasında her seferinde istisnasız en az 100 bin liralık soruya kadar hiç jokersiz gelebilen 148 iq lu insanların yeri.
Fortta terste kaldıysanız, para kazanamıyor bilakis kaybediyorsanız portföyünğz eriyorsa suçlu sizsiniz, siz gerizekalısınız (!)
Fort. Konekting people. Das äuto.
.demek ki burda tiyatrosunu yaptığın karşılıklı pohpohlanma, gerçek hayatında eksikliğini çektiğin bastıramadığın bir duygu ki -yakın çevreninde bir bildiği vardır muhakkak (ne kadar bıktılarsa)-gece uyuman için bu başlıkta bu oyunu en az haftada 2 oynuyorsun...
Ahmet Kaya geldi aklıma;
piposu ağız kenarında,
oturmuş barın ortasında,
tanınsın diye bekliyor
sanırsın dev aynasında....
Osman,
benim yukarıdan verip aşağıdan almışlığım olmuştur....beni gömme:)
kim derdi ki dudu yu arayacağız?
:)
iyidir umarım...
Valla arkadaşlar buranın kıymetini bilin forumda öylesine başka mecralarda sağa sola takılıyorum yeminle buranın kalitesi gibi hiçbir yer yok Ford yatırımcısı farkı
dudu işini bilir :D HERHALDE YOĞUNDUR BU ARALAR :D 10.000 lotu oldu 100.000 lot birde yatayda gidip geliyor ford meşgul olmaması mümkün değil.... hekts ların zamanını da bekliyordur... Birgün gelecek hekts ta gübre gibi olacak bence muhakkak acısını çıkaracak o geçen yılalrın
Yok abi seni gömmedim. Sen şurdan şu kadarını satın, şurdan inerse şurdan alınır, inmez de giderse kalanı da şurdan satın tarzı belgeli kanıtlı yazıyorsun. Tutarsa bizimdir tutmazsa zaten hiç bizim olmamıştır.
Benim sözüm kimlere anladın sen.
Bu arada portföyün yaklaşık yarısını boşaltmıştım bu hafta, 83 küsürden yerine koydum ama şimdi de 82 lere indi. Yine tüm paramla maldayım.
30 Haziran pazartrsi mahkemenin Kılışdar lehine ya sa aleyhine vereceği kararın Bist'te iyi bir oynaklığa sebep olacağı düşünülüyor.
Dudu said "if dudu doesn't seem around who sell or buy trading stock market #FROTO caney caney is money money"
Dudu hep derdi ki "Eğer dudu ortalıkta görünmüyorsa bilin ki Froto da al sat yapıyordur. Eğer onu göremiyorsanız o bir bordo berelidir o sizi görüyordur ve Midilli adası karşısındaki kıyılarda salaş bir deniz kıyısı lokantasında ahtapot kolu, jumbo karides ve deniz çuprası yiyordur"
Translate by Çetçipiti Global
bu soruşturmalar başlayınca hatırlıyorsan bist baya geri çekilmişti ford ise yatay-dip seyri yaptıiı için stabil ve yerinde kaldı eğer ki o dönem ford teperlede olsaydı düşüş için bahane arıyor olsalardı basarlardı düşerdi ama yeterince düştüğü ve dip-yatay hareketi yaptığı için diğer hisselere göre daha satabil kaldı yani olaylar ve yaşananlar hissenin nerde olduğuna v babaların posizyonuna ve nasıl davranacağına bağlı
elbette tutmayabilir ama ben yeterince dip-yatay hareketi yaptığını düşündüğümden mutlak butlan çıksa hatta borsa için daha olumsuz şeyler olsa bile daha stabil kalacağını düşünüyorum gidecek yeri çok az aşağı doğru diye düşünüyorum bana göre tabi asla yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel fikrimdir. kİMSE olmaz diyemez ama 72-80 bandına geçmesi momentıumu düşsede biraz zor gibi olumsuz bir durumda aşağı amrjı az en fazla 80 yoklaması gerekir diye düşünüyorum ama tabi kişisel fikrim bu sadece tahminim al sat tut vs tavsiyesi asla değil genel anlamda olumsuz durumalr için fordun aşaı marjı bana göre dar fiyat baya sıkışmaya başmlamış bolingere göre biraz daha bu bantta gelip gşdebilme olasıulığı daha yüksek asıl fikrimi sorarsan son bir aşağı hareketi yapıp yukarı gidecek gibi duruyor adx 17-18 lerde ki bana göre bunun habercisi belki 10 adx lere yol alı ordan ivmelenir bilemiyoruz her türlü biraz zamanı var bir başkası trend başı da diyebilir ona da yormak şu aşamada erken ama takip etmek gerek yakından bana göre yatayda biraz daha oyalanması gerek ytd Gürsel in teknik muazzam o da bir bakarsa güzel olur
https://i.ibb.co/5g61FhLL/Screenshot-76.jpg
https://i.ibb.co/KzzpvKsW/Screenshot-78.jpg
https://i.ibb.co/WWk6JqgK/Screenshot-80.jpg
https://i.ibb.co/VWDjpYWG/Screenshot-81.jpg
https://i.ibb.co/1YKcVZqN/Screenshot-82.jpg
Not= Sadece bir dip tepe sinyal yakalama denemesidir... yatırırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/i5nnujy.png
A-B hazirandan beri çalışan fibo..
B-1-2 HAZIRLIĞI YAPILAN 3 LÜ DİP...2 nin tamamlanması ile 3 lü dip olur..olur mu ...olur..ordan bakalım:
H yüksekliği ni koy boynun üstüne,
geleceği 102,2 ....
mor çizgi 2023 den beri çalışan destek..onu geçerse 3 lü dip için geleceği yer 89,70...bu dursun
yine 3 lü dip ten gidelim:
aldı diyelim hedef H , fibo sun 1 mertebelerine geliyor...
sağlaması:
ne derdik- 0,618 i geçmeli sonra 0i786 yı geçmeli 1 i de geçtimi mutlaka 1,618 e gider...
3 lü dipten de baktınmı zaten bunlarıda geçiyor...
bu 3 lü dip...
ha olmadı..
başka formasyon da hazır.
https://i.hizliresim.com/8jsicp4.png
3 lü dip olmazsa bu olur.
yükselen üçgen..H da orda ..yukardakinin aynısı...yine fibo 1 ler...
0,618-0,786 geçilecek demekki..
e bizdeki 2025/3 bilanço verilerine göre temel olarak bulduğumuz içsel değerde 96 civarları..
özkaynak artışına göre de 145 tl civarı..
sıkıntı yok...
3 lü dip içinde 79 a inerse sıkıntı yok...
hedefe gelir..
24 Temmuzda 350 baz puanı indirim olacak diyor İşbankası genel müdürü Hakan.
FROTO ya hep bakıyoruz o da bize bakıyor. 96 yı aşarsak vitese geçmiş olur ama 96 ya daha çok yol var. Hadi diyelim 96 ya doğru yol almak yerine 79 un altına indi, o zaman ne yapacağız? 79-96 arası bana mayınlı bölge gibi gözüküyor, bu marj robotların treyd bölgesi..
Bu bölgeden kurtulamayıp hissenin trendsiz bir şekilde +-%10 luk geniş bir kanal içinde yatay hareketini sürdürmeye devam etmesi (aynen EREGL nin başına geldiği gibi) beni en çok tedirgin eden mevzudur. El mahkum seyretmeye devam.
Front running mevzusu zaten hep benim kafamı kurcalıyor. 30 endeks kağıtlarının çoğunda oluyor bu ama galiba FROTO da biraz fazla oluyor gibi, belki de yanılıyorumdur. Aslında yasal olmayan bu yöntem Robotların ve Algoların ödediği yüklü harçlar yüzünden elde ettikleri imtiyaz kapsamında yasal hale sokuluyor.
Şimdi gelelim BİST e. Bankaların önderliğinde 100 endeksin 10 binin üzerine atması için bir engel kalmadı. Pazartesi günü CHP davasının sonucu ne olursa olsun pek etkikenmeyiz, belki aracı kurumlar ve robotlar tarafından kısa vadeli bir volatilite yaratılır kasıtlı olarak. Onlar volatiliteden ekmek yedikleri için bunu normal karşılamak lazım.
BİST in yükselmesi için konjonktür gayet müsait. Lokomotif borsa olan ABD borsası yeni zirve yaptı. TR CDS risk primi için önemli olan UST10Y ABD 10 yıllık tahvillerin getirisi %4.90 dan %4 20 ye indi. Petrol fiyatları tekrar 65 dolara geriledi. Enflasyon kontrol altında. TCMB faizleri artık kallavi şekilde indirecek. Bu şartlar altında BİST in yönünü yukarıya çevirmesi gerekiyor tabii özel banka hisseleri önderliğinde.
FROTO nun endeks ile korelasyonu ve betası nedir acaba?
Yine FROTO nun VİOP bağlamında deltası ve deltadaki değişimi simgeleyen gaması nedir acaba?
Okumuş abilerimden yardım rica ediyorum. 😊
Eurusd 1.17, uretim verileri peak, eurtry 50 ye dayandı, nakit akisi en ezik dönem 1q da bile ultrapozitif, herkesi bir ilizyonda hipnozda hapsedersin de gerçek değer peşinde koşanları manipüle edemezsin ey fiyat, grafik, eliot, macd vs....
Hocam dediğin doğru ama öte yandan Hakancım da TR nin en büyük özel bankasının genel müdürü ki GM olduğu de facto holding yapısında 136 şirketi barındırıyor. Ülkenin omurgası neredeyse. Ha beceriksiz mi beceriksiz, o ayrı. Yazılım mühendisinden banka/holding genel müdürü yaparsan olacağı budur.
Hafızana hayranım Zdx. En son 6 milyar dolar nakit ödemeye hazırdık hem de 48 saatte, İşbankasının piyasa değeri o zaman 2.5 milyar dolardı. Böyle kelepir piyasa değeri ortamında bile Hakancım yüksek montanlı hisse geri alımını gündeme getirmedi. Tedavüldeki lotları toplayabildiği kadar toplayıp akabinde sermaye azaltımına gidip onları imha edecekti. Bundan mevcut hissedarlar, bilhassa da ana hissedar sandık karlı çıkacaktı ama bu fırsatı bile bile kaçırdı hem de fırsat penceresi aylar boyunca açık kalmışken.
Beklediğim gibi 100 endeks 10 binin üzerine çıkıp 11 bine doğru yol almaya başlarsa FROTO nun da bundan nemalanmasını beklerim, en azından betası kadar. Eğer böyle yapmaz ve underperformance gösterirse tüm güvenimi kaybeder. Böyle bir durum korelasyonun düzgün çalışmadığına, bir şeylerin ters gittiğine işaret eder. ☹️
Haftanın son işlem gününde negatif korelasyon gördük. Cuma günü 100 endeks %1.12 çıktı ama FROTO %0.5 düştü. Bu durum, negatif korelasyon haricinde betada çiftleme doğurabilir, mesela endeksin çıktığı günlerde 1 in altında, düştüğü günlerde ise 1 in üzerinde bir beta gündeme gelebilir, böylece 2 farklı betaya sahip oluruz. Bunun anlamı, endeks çıkarken % bazında endeksten daha az çıkması, endeks düştüğünde de % bazında endeksten fazla düşmesidir. Korelasyonun artıdan eksiye geçmesi zaten başlı başına bir problem, umarım geçici olur.
Tamam da o zaman o fiyatlarda geleni geçeni senin alman lazımdı ben hiç öyle yazılarını hatırlamıyorum. Hatta bir ara adımız ISCTR pazarlayıcısına çıktı hiç destek yazını hatırlamıyorum. Bir de velev ki olmaz ama böyle bir şey olacak sen Turgay abiyi tanır mısın? Size kalmazdı yani. Sandık konusuna hiç girmeyelim ; Atatürk o bankayı sandık için mi kurmuş yoksa sandıka mı bırakmış. Aman daha fazla karlı çıkamasınlar lütfen.
https://i.ibb.co/nq93NQsm/4-PYjj-Vet...-MHS1xypd9.jpg
Dudu Antoinette, 17 yy.'da yaşamış ünlü düşünür, filozof ve Strazburg mülki idare amiridir. "Bedelsizden sonra 10 X gidecek" söylemiyle felsefe alanında yeni ufuklara ışık tutmuş, yeni imgelemsel simgelemlerin yolunu açmış, bilim edebiyat müzik alanlarında yeni çalışmalara önderlik etmiştir. Ahtapot ısırması sonucu yeşil sahalara veda etmek zorunda kalmış, şatosunda yeni hisseler aramıştır.
eyvallah abi. benim grafikler biraz olumsuz, o yüzden grafik atıp moral bozmayalım. şimdi herkes burada şu kadar yıllık borsacıyım, şu zamanda başladım falan diyor. benim neyim eksik ben de söyleyim, ben borsayla tanıştığımda Arçil ve Şota Trabzonspor'da top koşturuyordu :)
Emeklilik fonlarında ki takas miktarı azalmadan bir halt olacağı yok bu ne zaman olur bilinmez.
Eylül gibi kıpraşmaya başlar sanırım.