Aslında şirket iyi çokta karamsar olmaya gerek yok borsada sürekli zarar eden bir sürü şirket var hatta zarar açıklayıp tavan olan bir sürü şirket var bence bilanço yu fiyatlamis zaten
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aslında şirket iyi çokta karamsar olmaya gerek yok borsada sürekli zarar eden bir sürü şirket var hatta zarar açıklayıp tavan olan bir sürü şirket var bence bilanço yu fiyatlamis zaten
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket kötü değilde uzun süredir elinde tutan insanlar için sabırlarının zorlandığı bi süreçten geçiyoruz. Hem fiyat olarak 3-4 yıl öncesinin fiyatında hem seri üretimi alamadı hem ciddi zarar yazdı umutsuz olmaya başladık. Ben düzenli alıyordum 67 altına düşerse bundan sonra tek lot almam. Elimdekileri de maliyete gelene kadar bekler maliyete gelince satarım. Bidaha da otokara bulaşmam 4 yılım bu hissede heba oldu
Gerçi borsada hiçbirsey belli olmuyo. 660 milyon usd lik iş açıklandığında da ciddi oranda düşmüştü. Belki bu zararda fiyatların içindedir ve ciddi bi düşüş yaşanmaz. 2018 i en azından zararsız kapatırsa ii olur. Ve herseyden önemlisi şöyle büyük bi ihale sipariş falan alması gerek. Sonuç her ne olursa olsun ben gerçekten bu hisseyi taşımaktan yoruldum ve uzak durmak sanırım en iisi benim için.
Şu forumda veya twitterda herkes otokarla ilgili yorum analiz grafik paylaşırdı önceden. Şimdi doğru düzgün paylaşımda bile bulunmuyo insanlar
Hisse başına 3 tl kar ettiği günlerde hisse 3 tl yükselmezdi
Şimdi hisse başına 3 tl zarar var, 3 tl den fazla düşersen adisin spek
Genelde son 6 ay bilançolar ii gelir ve eylül ekim gibi yükseliş başlar marta kadar giderdi. Umarım 67-68 ler dip olur altına sarkmayız ve yükseliş başlar. Bu hissede maliyeti yüksek çok arkadaş var.
Hisse fiyatı veya karı zararı elbette önemli . Ancak enflasyon ve faiz gibi oranları yükselen ekonomi kalemlerinde özsermaye korunmalıdır. Kar eden şirket özsermayesini korur ve temettü verir. Zarar eden ise özsermayesini eritir. Temettü tersi bu kez şirket para ister, bedelli ister . Bu tanım otokar için değil borsada işlem gören her senet için çok azda olsa düşünülmesi gereken bir gerçektir .
Normalde diğer hisselerde yatırımcı bedelsiz versin diye sermaye artırımı bekler. Otokar'da da eskiden bu beklenti vardı belki. Ama zarar edip özsermayeyi düşüren şirketler de bedelliye muhtaç kalabilir. Yani sermaye artırımı zorunluluk olur. Kapasite artırımı ise gereksiz.
Otokar kredi alıp para yaratamayacağı için değil de şirketin özsermayesinin artıda kalması için bedelli. Bu hızla zarar etmeye devam ederse 9-12 ay sonra özsermaye biter ne yazık ki. Tahsisli de bir seçenek.
Syg.
Ben bedelli yapacaklarını düşünmüyorum bedelsiz belki yaparlar. Zararın bu şekilde devam edeceğini de düşünmüyorum. 1 sene sonra bugün işlerin tamamen düzelmiş olacağını , kar eder durumda olacağını ve bu seneyi de çok fazla zararla kapatmayacağını düşünüyorum. 2018 sonunda ve 2019 ilk çeyrekte çok fazla teslimat var. Geçmiş yıllardada ilk 6 aylık bilançolar çok ii değildi zaten
Sanırım 15 yıldır falan bu işle ilgileniyorum. Çok iyi biliyorum falan demiyorum. Bildiğim şu ki dışarda ki insanlar dolar yükseldi falan derken, borsadakiler ülkenin battığını, dünyanın artık bir dönülmez noktada olduğunu düşünür. Düşündürülür! Sanırım o kez yaşadım bu duyguyu...
İşte borsada tecrüben olunca ya kokuyu alıp erkenden paraya dönersin ya da panik olmaz karar alırsın.
Aslında biz bu hissede çok şanslıydık. Tüm hisselerden önce düştü bizim hissemiz. Düşmeden önce sağır sultan bile Tankın BMC'ye verileceğini duydu. Ama biz ne dedik."yemezlerrrrr bize sattırıp uçuracaklar" .Yani başka hisseler gibi ansızın yakalanmadık. Vakit vardı biz çıkmadık. Şimdi durum ne en sağlam kağıtta da olsaydık. Hemen hemen aynı noktada olurduk... eeee o zaman neyin paniği kardeşim. Parası olan maliyet düşürsün. Buralardan ne alsan orta uzun vadede kazanırsın.
Son olarak çok ilginçtir ki; Borsada kazanmaya çalıştığım, aslında kaybettiğim para, yani başa dönme şansım olsa hiç işim olmaz.Zaten zararımı çıksın bir daha asla diyerek giriyorsun girdaba, sonra bir bakmışsın hedefin kaybettiklerini kazanmak. Halbu ki aslında onlar senindi.... İnşallah paramız helal ise bize döner. Hayırlısı (YTD)
İmzamı atarım maliyet 98
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
*oyak yatırım, otakar için hedef fiyatını 95,00 tl'den 84,00 tl'ye indirdi, tavsiyesi 'endekse paralel getiri'
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Vakıf Yatırım, Otokar için 87,30 TL hedef fiyat ile 'AL' önerisini korudu
Vakıf Yatırım, Otokar için 87,30 TL hedef fiyat ile 'AL' önerisini korudu.
Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Öngördüğümüz gibi zayıf bir çeyrek daha…
Otokar, 2Ç18'de beklentimizin %6,2, piyasa ortalama beklentisinin ise %16,3 üzerinde 51 mn TL net zarar açıkladı (2Ç17: -9,1 mn TL). 2Ç18'de kâr marjı yüksek zırhlı araç satışlarının olmamasının ağırlıklı etkisiyle kaydedilen operasyonel zarar, geçen yılın aynı dönemine göre artan net zararın en önemli nedeni oldu. 16.07.2018 tarihinde yayımladığımız Savunma Sektörü Raporumuzda, ( http://www.vkyanaliz.com/Files/docs/...7023866868.pdf ) Otokar'ın 1Ç18 finansallarındaki zayıflığın 2. ve 3.çeyrekte de devam edeceğini öngördüğümüzü belirtmiştik. Zayıf performansla sonuçlanan 2Ç18 sonuçları bizim açımızdan bir sürpriz yaratmazken, özellikle de operasyonel tarafta piyasa ortalama beklentisinin oldukça üzerinde bir zararın gerçekleşmesinin hisse fiyatına olumsuz yansımasını bekliyoruz. Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bükreş projeleri kapsamındaki teslimatların etkisiyle son çeyrekten itibaren operasyonel kârlılıkta iyileşme yaşanmasını ve bu iyileşmenin 2019 yılında belirginleşeceğini tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda, Otokar (OTKAR) hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 87,3 TL, uzun vadeli önerimizi "AL" ve kısa vadeli önerimizi de "Endekse Paralel Getiri" olarak koruyoruz."
http://www.vkyanaliz.com/Files/docs/...0478811645.pdf
Otokar
Kapanış (TL) : 71.3 - Hedef Fiyat (TL) : 61.58 - Piyasa Deg.(TL) : 1711 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.43
OTKAR Equity- Öneri :SAT Get.Pot.%: -13.63 Analist: esirinel@isyatirim.com.tr
Zayıf 2Ç18 sonuçları
Otokar, piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz olan 44 milyon TL net zarar ve 2Ç17'deki 9 milyon TL net zararının üzerinde 2Ç18'de 51 milyon TL net zarar rakamı açıkaldı. Savunma sanayi segmentinde satışların olmamasıyla gerileyen ciro ve yüksek faaliyet giderlerini 2Ç18'de net zararın temel nedenlerini oluşturmaktadır. Şirket 2Ç18'de yıllık bazda %40 düşüşle 236 milyon TL satış geliri elde etti. Brüt kar marjı 2Ç18'de yıllık bazda çok fazla değişiklik göstermeyerek %20 seviyesinde gerçekleştirken, faaliyet giderlerinin ciroya oranı 2Ç17'deki %19'dan 2Ç18'de %40'a yükseldi. FAVÖK rakamı ise piyasa beklentisi olan negatif 14 milyon TL ve bizim beklentimiz olan negatif 2 milyon TL'den daha kötü 2Ç18'deki pozitif 20 milyon TL'den 2Ç18'de negative 32 milyon TL'ye düştü. FAVÖK marjı da 2Ç17'deki pozitif %5.2'den 2Ç18'de negative %13.7'e geriledi.
Yorum: Otokar açıklanan zayıf 2Ç18 mali sonuçlarına piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz.
Otokar (OTKAR, Negatif): 2Ç18’de Otokar’ın satış gelirleri yıllık bazda %40,3 düşüş kaydederek 235,8 milyon TL seviyesinde, ortalama piyasa beklentisine paralel açıklandı. Bu dönemde faaliyet giderlerindeki %23,3 artışın etkisiyle faaliyet giderleri marjı yıllık bazda %19,4’ten %40’a yükseldi. Bu sebeple şirketin operasyonel karlılığı sert düşüş gösterdi ve şirketin FAVÖK’ü geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte bulunduğu 20,4 milyon TL seviyesinden 2Ç18’de eksi 32,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşerek piyasa beklentisinin %137 üzerinde gerçekleşti. Bu dönemde Otokar piyasa ortalama beklentisinin %16,3 üzerinde 51 mn TL net zarar açıkladı (2Ç17: -9,1 mn TL). Operasyonel tarafta piyasa ortalama beklentisinin oldukça üzerinde bir zararın gerçekleşmesi nedeniyle, açıklanan finansalların hisse performansı üzerindeki etkisini negatif olarak değerlendiriyoruz.
Otokar (OTKAR) 2Q18 döneminde 235.8mn TL net satış, 32.2mn TL negative FAVÖK ve 51.0mn of TL net zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı çeyreğinde 394.8mn TL net satış, 20.4mn TL FAVÖK ve 9.1mn TL net kâr açıklamıştı. (Negatif)"
*yapı kredi yatırım, otokar için hedef fiyatını 126,2 tl'den 73,2 tl'ye indirdi, tavsiyesini 'tut' olarak korudu
Otokar 2Ç18'de 51 milyon TL zarar kaydetti. Ortalama piyasa beklentisi 44 milyon TL zarar yönündeydi. Bu sonuçla şirketin 6A18 kümülatif net zarar rakamı 79 milyon TL'ye ulaştı, şirket geçen yılın aynı döneminde 28 milyon TL net kar elde etmişti. Otokar'ın 2Ç18 satış gelirleri beklentiler dahilinde yıllık bazda %40 gerileyerek 236 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Şirketin 6A18 kümülatif ciro rakamı ise 488 milyon TL seviyesinde kaldı (yıllık bazda %49 düşüş). Türk Traktör'ün 2Ç18 FAVÖK rakamı negatif 32 milyon TL olarak gerçekleşti piyasa ortalama beklentisi negatif 14 milyon TL FAVÖK yönünde idi. 6A18 kümülatif FAVÖK rakamı da negatif 35 milyon TL oldu (1Y17'de pozitif 86 milyon TL). Otokar hisselerinin getirisi 2018 yılında bugüne kadar endeksin %31 gerisinde kalmıştır."
Bence de[emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...42e51bcde8.jpg
*integral yatırım, otakar hedef fiyatını 110,00 tl'den 95,00 tl'ye indirdi
OTKAR: 2Ç18'in Otokar için, zırhlı araç satışlarındaki neredeyse sıfıra inmesi ve toplam satış hacmindeki %21 oranındaki daralmadan dolayı, oldukça zayıf bir çeyrek olmasını bekliyoruz. Ticari araç satışlarının hem yurtiçindeki midibus satışlarındakın %16 oranında artmasından hem de midibus ihracatının %14 oranında artmasından dolayı satış gelirlerini bir miktar dengelemesini bekliyoruz. Satış gelirlerinin %49 oranında daralarak 200mn TL'ye düşmesini ve FAVÖK seviyesinde 19mn TL zarar elde etmesini bekliyoruz. Finansal giderlerinin yükselmesi sonucu net kar üzerinde baskının artmasını ve Otokar’ın net zararının 2Ç18’de 44mn TL'ye ulaşmasını bekliyoruz. "
113 :) Maksat biraz daha rahatla kardeşim. YTD
Dalırs 5,40
Nasıl, keyif alıyormuyuz
Background hocadan izin alınarak paylaşılmıştır......
Spesifik
Hocam 4. ayın sonunda Otkar hissesi için 88.30 seviyesinde yaptığınız çalışmada düşüş hedefi olarak 71.00 seviyelerini belirtmiştiniz.Piyasadaki kötü gidişata bağlı olarak bu hedef biraz aşılarak 67.70 seviyeleri görülmüş durumda.Belirttiğiniz düşüş hedefinin geçilmiş olması yeni bir çalışma gerektirir mi ? Piyasadaki olumsuz hava devam ederse en kötü seneryo ile düşüş nerelere kadar devam edebilir.Güncel bir çalışma ile bizi aydınlatabilirseniz sevinirim.Teşekkürler
BackqRound
http://i67.tinypic.com/2pr92so.jpg
Revizeden kolay bi şey yok..
Elli ot güncelleme ile meşhurdur..
35'e kadar güncellenir..
Tabi bence..
Arkadaşın görüşü ve yorumuna saygım var..
Yorumum Saygısızlık olarak algılanması.
Endeks artıyor bu g.duğum kağıt artmıyor.
Allah yardımcımız olsun. Dolar, Euro, altın zincirlerini kırmış gidiyor. Ortada somut bir çalışma henüz yok, Bugün damat açıklama yapacak. O konuşmada somut adımlar görülmez, İnşallah la başlayıp Maaşallah la biterse vay halimize. İhtiyacı olupta parası borsada olanların işi zor.
Dolar 5,86
Parmakla gösterilen ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz
ABD'li biri dolar 7,00 olacak dedi diye haber vardı
Bi şey kalmamış
BackqRound hocadan alıntıdır.......
http://i67.tinypic.com/28jfm9w.jpg
BEKLENTİMİZ YÖNÜNDE HAREKET EDEN OTKAR 10.08.2018 TARİHİ İLE BUGÜN AŞAĞIDA 63.70 SEVİYESİNİ TEST ETMİŞTİR.GELİNEN BU SEVİYE 63.65 OLARAK BELİRLEDİĞİMİZ KRİTİK DESTEK SEVİYESİNE ÇOK YAKINDIR.
SON DURUM İLE KADEME ANALİZİ...
http://i66.tinypic.com/dnec9e.jpg
borsada suan icin teknik temel bilanco falan islemedigi donemdeyiz Allahinizi severseniz borsada garan ve halk 1 dolar seviyesine gelmis neyin analizini teknigini yapiyosunuz teknik islese garan fiyati bugun 30 kusur olmasi lazim mevcut dolar kuruna gore.demem o ki elinde mal olan zararda olan bekleyecek kurda kusa mal kaptirmayacaksin suanki piyasadaki fiyatlamalarin hangisi gercekci olabilir ki.
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bu kur artişi otkarin gecen sene aldigi tek kalemdeki en buyuk ihracat rakamini tl olarak bilancosunu hareketlendirecektir diye düsunuyorum ki € ve $ olarak aldigimiz siparisler de dahilllll.ayrica bizim altay tankı yalan oldu gibi iki.hukumet zamanında koça ihaleyi vermiş olsaydı şu anda banttan indirgiyorduk.ama kuru inat var ya .nedeyim allah sonumuzu hayır edeeeee
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın ..suprensi, Tankı neyle yapacaksın? İnat etmedin Koça verdin ihaleyi, şasiyi yaptı, paletleri ve namluyu montajladı çıkarıp Parka dizdi. İçlerinde Motor yok. motor yerine büyükadadaki terkedilmiş fayton atlarınımı kaşacaksın?..... Almanya TMU MT 883 tip Motoru vermedi bunu biliyormusun bilmiyormusun? Koç hiçbir zaman " Devlet için elini taşın altına koymamıştır." Eskişehir fabrikasında Ford Truck model kamyonun motoru %100 yerli tasarım ve üretim olmasına rağmen, Tank motor geliştirme ihalesine girmedi. Tümosan falan girdi onlarda beceremedi. Velhasıl, Koç hazırcıdır, Anadolu tabiriyle; "yanmış ocak, kalkmış bacak arar.." Herkese hayırlı ve bol kazançlı günler dilerim...
İşte o ford motor için fabrika kurdu.tasarım ve geliştirme için.sen tank motoru ile kamyon motoru arasındaki farkı biliyor musun bilmiyor musun?bu kadar uzatmadan o zaman yapsalardı sözleşmeyi,ön mutabakat hazırdı.anlaşma gereği ya verecek ya tazminat vereceklerdi.o süreçtr yerli tasarım yapılırdı.en azından ilk 250 yapılırdı.şu herşeyi bilme ,yaftalama kafası var ya..ben de bi tane istiyorum.
Sayın Güneş, Bir şeyi YAPMA YETENEĞİNE sahip olmak ile, Bir şeyi YAPMA İSTEĞİNE-İRADESİNE sahip olmak farklı durumlardır. Önce Bunu anlamak gerekli. Yapmak istemeyen insana zorla sen bunu yap denemez. Bir şeyi yapma arzusu iradesi başarının %60 ve fazlasını oluşturur Unutmadan, kamyon motoru ile Tank Motoru arasındaki Farkları da yazsan da öğrensek. Cehaletimizi bağışla...Affınıza sığınarak biraz uzattık... Sağlıklı ve bol kazançlı günler...
Kardeş yazdıkların tamamen senin yorumların.Eger tank ihalesi verilseydi alman mtu motoru koç a verilcekti.Lafin kısası bizdeki yandaşcilik anlayışı olduğu sürece biz hala bir adım ilerleyemeyiz.şimdi son dakika haberinide ileteyim.abd f35 satişlarinida türkiye ye karşı durdurdu.hani milletin milli zannettiği atak helikopterinin motoruda abd ye takılarak pakistana ihraaci yasaklandı.lafin kısası hak edene emek harcayana ihale verilmeli yandaş a değil diye düşüñuyorum.ytd
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok muhterem kardeşim, aynı şeyleri farklı kelimelerle söylüyoruz. Siz haklısınız. Bende diyorum ki: Tank moturunu neden dış kaynaklı alalım da takalım? ( bak siz ne güzel demişsiniz Atak helikpteri ile ilgili taspiti) Koç kadar sermayesi ( insan- Makine-teçhizat-para) olmayan Tümosan, BMC Tank motoru geliştirme üretme ihalesine giriyor da neden Koç girmiyor diyorum? Kıçımız başkasının kucağında olduktan sonra ha koç yapmış ha yandaş yapmış bence fark yok. Hem sonra Almanya Koça neden veriyorda Başkalarına vermiyor? zaten tankın ana sahibi TC Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ihaleler, ithalat ihracak SSM garantörlüğünde yürütülüyor. Hülasa Ben Aynen sizin Atak da dediğiniz gibi Motorunda yerli olması taraftarıyım. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim..