Bu sahtekarların düzeninde kaybetmemek te bir başarıdır, bırak kar olmasın.
TL.den yeteri kadar ders aldım ben, şahsen.
Parasını dolarda tutan adamı soyamıyorlar.
Doların üzerinde bu kadar uğraşmalarının nedeni bu.
Printable View
Sanmam. Bankada ki paralarin mb ye ayrilan haric kismi coktan kredi olarak dagitildi. Zaten normal olanda bu. Bankanin isi bu
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasıl ki borsa da hisseler için dip diye bir şey yoktur diyebiliyorsak usd için de aynısını düşünmemiz gerekmez mi? Doların mesela yaşanabilecek olağan veya daha ziyade olağanüstü gelişmelerle mesela 4,90 TL ye düşme ihtimali hiç yok mudur? 5,50 TL her koşulda aşağıdaki son durak mıdır sizce?
Buradaki mantık şu, cari açık azalınca dışarıya sızma olmuyor. İçeride kalan bu ek döviz bankaların para çarpanı ile genişlettiği döngünün içinde çarpılarak büyüyor. Yani içeride kalan bu ek likidite sadece sabit bir offset olarak artış ile değil bankaların krediler ile yeni para yaratma döngüsündeki verimi de yükselterek çoğalıyor.
Aç emekliye enflasyon kadar zam vermemek için, TÜİK'in rakamlarıyla oynayabilen, dolar 7.20'ye çıkınca parti parasını
dolara yatırmış ,satanların düzeninde kimse bir şey beklemesin.
Bugun Urdun un diger yuzunu gormeye, yani luks tarafina gittim. Gorseniz iki farkli dunya. Luks villalar, 5. Yildizli oteller, luks markalar.
Nasil ki merkezde basi acik kadin bulmak zor ise, orada da basi kapali kadin bulmak zor. Bambaska iki dunya.
Iste bu arap devletlerinin neden bir turlu gelismediginin gostergesi. Gelir esitsizligi inanilmaz boyutta.
Bir de dikkatimi ceken su oldu ki trafik berbat. Gecenin 11 12 sinde bile trafik var. Herkeste araba, toplu tasima yok denecek kadar az. Cogunlukla luks araclar. Sifir araclar cok pahali.
Burada markalar farkli ama ornegin mazda 6 nin yeni modeli 30 bin dinardan basliyor. Yani 250 bin tl bugunun kuruyla.
Degisik bir ulke. Israil dusmanligi hat safhada. Bazen konusmalarda israil e gitmek isterim dedigimde orasi israil degil filistin diyorlar.
Zaten burada yasayan halkin neredeyse yarisi filistinli imis.
2 gunluk tatil bitti, yarin Malta.
Bazı büyük oyuncuların kazanması, küçüklerin kaybetmesi ile mümkün.
Dünya'da esen bu bahar havası, yarın Hürmüz'de tek bir torpido ile tersine dönebilir.
Yaratılan algı, doların çok daha aşağı gideceği varsayımına dayanıyor.
İyi düşünün, karar verin, burası en ufak bir riskin göze alınacağı bir ülke değil.
Yoksa bu kadar yabancı terk etmezdi.
Ben dolarin neden bu fiyata dusuruldugunu anlamiyorum. Bu ne fayda saglayacak onu da bilmiyorum
Simdi guzel tmcb faizleri dusurdu, beklenen bankalarin kredi faizlerini dusurmesi ama bunu yaparsa bir ikilem olusacak
Kredi faizlerinin dusmesi icin mevduatlarinda dusmesi gerek. Mevduat duserse insanlarin dolara olan talebinin de artmasi olasi.
Turkiye de fiyatlamalara bakiyoruz, gecen yil dolar 6.50 7 lira oldugundan az degil. Siz hic dolar yukseldiginde zam yapan tantunicinin dustugunde fiyati dusurdugunu gordunuz mu. Niye cunku halk bu fiyatlara asina oldu artik
Ornegin benzin 7 lira uzerinde, gecen yil bu fiyati gordugunde brent petrol 85 dolar dolar 6 5 7 tl idi. Bugun brent yuzde 30 asagida dolar yuzde 15 20 asagida.
Zeki adamsin vesselam. Ana temayi hemen yakaladin
Bence de bir gun ansizin Trump in pis tarafini tekrar gorecegiz.
Bastonu olduğu adam dolarları bozdurun derken, parti parasını dolara yatır, 7.20 olunca bozdur, sonra Milliyetçilikten bahset. Bunlar mı düzeltecek ülkeyi.
bir yatırımcı kendi parası dururken neden döviz alır? çünkü ekonomiye ve onu yönettiğini sananlara güvenmiyordur.mesela isviçreyi ele alalım.halkın birikimleri %90 CHF'dir. ülkelerine güvenleri sonsuzdur.dünya yıkılsa en son yıkalacak ülkedir.global elitlerin merkezidir.
https://twitter.com/subatenver/statu...587466243?s=19 açık hava timarhanesi de son bomba açıklama :)
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere kenara ayırdığı ‘ihtiyat akçesi’nden 21 milyarın geçen Perşembe günü Hazine’ye aktarıldığı bildirildi
21 milyar gıcır gıcır para tedavüle girmiş ama $/tl dikine inmiş.
Way way way...
6.50 loading...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
hocam artık anlamanız lazım,
stop patlatmak tek dertleri.
dth lerin çözülmesi bekleniyor, benzindi ekmekti zamdı umurlarında mı da o kadar dil dökmüşsünüz.
bankalar dolar satıyor diyorlar , kimin dolarını satıyorlar. DTH lerin olabilir mi? Olabilir ! Gerçek ve tüzel kişiler bir dolar almayı bıraksın iş nasıl çözülecek göreceğiz.
bana mantıklı geldi, yarın dolara giricem.. yarısını burdalardan alırım 5.60- 5.62 destek iyi tuttu.. başka bi arkadaştan duydum 5.50 demiş rock bottom demişi diğer yarıyı da orada oyuna sokucam..
ne zaman 6.50 olur sayın filozof, bi vade öngörünüz de var mı ? şunun için soruyorum- dolarları teminata yatırıp dolar long açmak istiyorum biraz da, viop da malum zamana karşı yarışıyoz, dolar long tutmak için her ay 10 kuruş vade farkı kesiyorlar, zamanlamayı onun için merak ettim)
Dthlar çözülmez. Bu iktidarla değil belki ama bu ekonomi yönetimiyle asla çözülmez.
Milletin kriz göstergesi dolar/try diye bir algı efsanesi yarattılar sonra bu savı mutlak gerçeklikmiş gibi ele alıp doları tutunca halktaki kriz algısı bitecek diye bir yanılgıya düştüler.
Dolar/try kriz algısı ama asıl sebebi halkın dolarda ki yukarı yönlü hareketlerin hayat pahalılığa ve alım gücüne etkilerini bilmesi. Enflasyonu kağıt üstünde değil reelde çözmediğin sürece de o ikincil etkiyi kıramazsın.
En dip sebebi de tabiiki güven meselesi. Akpnin içindeki adam bile güvenmeyip parasını dolara yatırırken dthları nasıl çözeceksin?
Mevduat ve kredi faizleri düşse kredi çekip parasını yabancı paraya gömmeyi bekleyen çok adam vardır.
Diğer yandan da doların belli seviyelerin üstüne gelmesi zaten şirketlerden önce finansı ve bankaları batırır. Kimsenin hiçbirşey hedgelemediği hatta bir noktadan sonra devlet eliyle hedgelenmesinin önüne geçildiği yerde bankaların kullandırdığı uzun vadeli kredilerin geri dönüşünün dolar değeri 1/4 olursa çark nasıl dönecek? O kredilerin kaynağı yurtdışı sonuçta.
Ne tüzel ne gerçek, bu ekonomi yönetimiyle dthlarda çözülme beklemek basbaya saflık olur. Hiçbir gerçek değeri olmayan sallapati adımlarla süreci 1 sene daha uzattılar. Göz boyama yöntemiyle hangi ülke hangi krizi atlatmış bugüne kadar da biz atlatalım?
onu duydum çok sevindim, aylık taşıma maliyetleri çok düşmüş 6-7 kuruş olmuş.. faiz indiriminin bi faydasını gördüysek, o da bu
yıl sonuna kadar üç toplantı daha var, hepsinde 200 bp indirse faiz 10 puan kırpılmış olur (politika faizi %14 inmiş olur, yani hala son 10 yılın en yüksek bi seviyesi).. 425+200+200+200 (son karar belki pozitif sürpriz adına 175 olabilir..)
dolar long taşıma maliyetleri aylık 5 kuruşun altına gelirse, yüklenirim biraz riski.. eskiden aylık 10 kuruş vade farkı insanı çok yoruyodu, bi ay geçiyo 10 kuruş zarar, bi de üstüne kur düştü 10 kuruş daha.. 5 kuruş iyidir
https://www.internethaber.com/turkiy...s-2040011y.htm
y.t.degildir..
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Hüseyin Hanzade, İran ile Rusya'nın Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda ortak tatbikat düzenleyeceğini söyledi.
Sayın rxpu, bugünkü kur seviyesinde yurtdışına döviz kaçışı engellendiğinde (ihracat bedellerinin zorunlu getirilmesinden bahsediyorsunuz sanırım, ama bedel önce getirilip sonra transfer edilemez mi? Bu yasak mı şu anda? ) Türk mevduat sahibinin veya şirketlerinin yıllık 50milyar usd (beş ayda 21M emilebilmiş) döviz talebinde seviyenin değişmeyebileceği sonucuna ulaşıyoruz. Bize doğrudan yatırım yapmayı düşünecek yatırımcı (mesela VW) parayı hep burda mı tutacak. Bu seviyeden yaptığı yatırımı hangi seviyeden çıkacak, risk algısı bozulursa. Yatırım sadece arsa tahsisi, vergi kolaylığı, devletin alım garantisi değil ki. Kambiyo kolaylığı da gerektirir ve 5-10 yıllık kur projeksiyonu. Ticaretle uğraşmış bizler mikroekonomi biliyoruz, ama makronun dinamikleri çok farklı sanırım. (Şirketler batar ama ülkeler batmaz durumu.)
Ben ikna oldum. Şu yazıyı Tayyip Erdoğan veya Berat yazsa bu kadar güzel yazamazdı, utanırdı.
Yazının devamında müthiş yerler var, herkese de okumasını tavsiye ediyorum. Yalnız 18+ diye uyarı koyalım zira alem böyle bj görmemiştir. Umarım yazar arkadaş yazdıktan sonra yüzünü bir peçeteyle silmiştir.
Yazıdan alıntılar;
Alıntı:
Uygulanan sıkı para ve maliye politikası sayesinde
birilerinin "yüzde 40'ı bulacak" dediği enflasyonda haziran ayı itibarıyla yüzde 15,7 yakalandı…
Gelişmeler, enflasyonun yıl sonuna kadar daha düşük seviyelere gerileyeceğine hatta tek haneli seviyeleri göreceğini işaret ediyor…
Bugün Alış veriş merkezlerinde nerede ise yürüyecek yer otoparklarda aracınızı koyacağınız yer yok!..
Hiç kuşkusuz aşılması gereken sorunlar var. Mesela İnşaat sektörünün canlanması için konutlar için banka faizlerinin düşürülmesi gerekiyor..
Bitmedi…
Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyonla birlikte maaşlar da artışlar yaşandı.
Peki bütün bunlar nasıl oluyor?
Hangi bakanlığının, hangi bakanın çalışmaları ile oluyor..
İşte o bakan birilerinin sürekli üzerinde kasıtlı olarak algı operasyonu çekip milleti aleyhinde yönlendirmeye çalıştığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan başkası değil!..
Yedek akçe haberinden sonra hala bir kıpraşma olmuyorsa cidden ne oluyor diye düşünmeye başlarım buarada günaydın herkese dün bağdat caddesinde ( maltepe tarafı) ara sokaklarda kentsel dönüşüm için bi kaç tane binaya rastladım inşaat benim bildiğim ölü ama ufak ufak yıkımlar başlamış gibi duruyor
Bildğim kadarıyls zaten ülkede bi rönesans ayakta gerisi batık
Ben mesela.
Bir ara İhtiyaç kredisinde geri ödeme süresi 48 ay'a inmişti hatırlarsınız.
Kızım ev alacak, biraz peşinat lazım, 48 ay vade ile 25.000 TL. kredi çektim. Üstünü cepten filan kız evi aldı.
Şu an geri ödemem ay'da 715.15 TL.
16 ay kaldı.
Bilgiler bunlar.
Sorum şu, ben o tarihte bu ev işi çıkmasaydı ve 50.000 TL.lik USD alsaydım, şimdi kar'da değilmiydim ?
Yine bu tür bir imkan çıksa kaçırırmıyım sizce ?
Yazınızdan ben bir şey anlamadım...
Ama özellikle de yazınızın bu kısmından...
Türkiye'de fabrika kurup otomobil yapmayı düşünen bir yabancı şirket (VW) den bahsediyorsanız, ne parasını tutacak?
Hadi diyelim ihracat bedellerini kastediyorsunuz...
"Bu seviyeden yaptığı yatırım hangi seviyeden çıkacak?" sorusunu hiç anlayamadım.
Anlayan var mı?