Sayın garip borsacı bu tebliğin tarihi 2010. Eski tebliğ bu.sonra değişiyor.
Printable View
Sayın garip borsacı bu tebliğin tarihi 2010. Eski tebliğ bu.sonra değişiyor.
E. ZORUNLU PAY ALIM TEKLİFİ
Bazı önemli nitelikte işlemlerin mevcudiyeti halinde, bu işlemlerden yararlanacak olan gerçek veya tüzel kişiler için, şirketteki diğer pay sahiplerine onların paylarını satın almak üzere teklifte bulunma zorunluluğu getirilmiştir. Pay alım teklifi yapılmasının zorunlu olduğu bu işlemlerde, mevcut pay sahipleri açısından ayrılma hakkı doğmaz (Teb. m.12 f.1 (d) bendi).
Pay alım teklifinde bulunulması zorunlu olan bu işlemler, (1) şirkette imtiyaz öngörülmesi veya mevcut imtiyazların kapsam ya da konusunun değiştirilmesi, (2) borsa kotundan çıkma kararı alınması ve (3) devrolunan ve payları borsada işlem gören bir şirketin, payları borsada
Halka Açık Şirketlerde Önemli Nitelikteki İşlemler
İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:6 Sayı 2 Yıl 2015 469
Veliye YANLI
işlem görmeyen ve birleşmeye esas olan finansal tabloları itibariyle aktif toplamı daha büyük olan bir şirket ile birleşmesidir19.
Bu düzenleme uyarınca yapılacak pay alım teklifi fiyatı, anılan Tebliğ’in ayrılma hakkının kullanım fiyatına ilişkin 10. maddesindeki esaslara göre belirlenir ve pay alım teklifi sürecine de, bu Tebliğ’de hüküm bulunmayan hallerde, SPK’nın pay alım teklifi ile ilgili düzenlemeleri uygulanır (Teb. m.11 f.8)20.
Bu arada, zorunlu pay alım teklifi sonucu, hâkim duruma gelen pay sahibi için diğer hissedarları şirketten çıkarma hakkı doğabilir. Sermaye Piyasası Kanunu’nun 27. maddesinde, halka açık anonim şirketlerde hâkim pay sahibinin diğer pay sahiplerini şirketten çıkarma hakkı ve diğer pay sahiplerinin de paylarını hâkim pay sahibine satma hakkı düzenlenmiş ve bu konulara ilişkin usul ve esaslar bir Tebliğ ile düzenlenmiştir21. Bu düzenleme uyarınca hâkim pay sahibi/sahipleri, birlikte veya tek başına şirketin oy haklarının en az %98’ine sahip olan gerçek veya tüzel kişilerdir. Hâkim hissedarın, anılan paylara ne şekilde sahip olduğunun bir önemi yoktur. Söz konusu orana ulaşan oy haklarını sağlayan payların22, pay alım teklifi sonucu edinilmesi ile başka herhangi bir şekilde edinilmesi arasında bir fark gözetilmemiştir. Oy haklarının bu orana ulaşıp ulaşmadığının tespitinde, tek başına veya birlikte hareket eden kişilerin23,
19 Bu durumda, devralan şirkette birleşme işlemi öncesi hâkim ortak konumunda olanlar ile bunlarla birlikte hareket edenler tarafından pay alım teklifinde bulunulması zorunludur. 20 SPK’nın bu konudaki düzenlemesi, II-26.1 sayılı “Pay Alım Teklifi†Tebliği ile
yapılmıştır. Bu Tebliğ 23.01.2014 tarihli ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Aslında bu Tebliğ’in 2. maddesinde, bu Tebliğ’in, aksi ilgili düzenlemede belirtilmedikçe, yönetim kontrolü değişiminden bağımsız olarak, önemli nitelikteki işlemler nedeniyle zorunlu pay alım teklifi yapılmasına uygulanmayacağı ifade edilmekle beraber, önemli nitelikteki işlemler sonucunda gerçekleşecek pay alım sürecinde, Pay Alım Teklifi Tebliği’nin hükümlerine uyulacağı öngörülmüştür.
21 II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliğiâ€, RG Tarih: 12.11.2014 Sayı: 29173.
22 Oy haklarının %98’ine sahipken ek pay edinimi halinde de, diğer hissedarları şirketten çıkarma hakkı doğar.
23 Tebliğ anlamında, “birlikte hareket eden kişilerâ€, şirketin yönetim kontrolüne sahip olmak amacıyla açık ya da zımni, sözlü ya da yazılı bir anlaşmaya dayanarak işbirliği yapan gerçek ya da tüzel kişilerdir (Teb. m.3 (a) bendi).
470 İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:6 Sayı 2 Yıl 2015
doğrudan payları yanında dolaylı payları da dikkate alınır. Bu şekilde belirlenen oy haklarının anılan orana ulaşması durumunda, hâkim hissedar açısından, diğer hissedarların tümünü şirketten çıkarma hakkı doğar. Şirketten çıkarılacak diğer hissedarların sahip oldukları payların imtiyazlı olup olmadıklarının bir önemi bulunmamaktadır. Şirketten çıkarma hakkının doğduğu tarihten itibaren üç aylık süre içerisinde, hâkim pay sahibi dışındaki diğer hissedarların ise, sahip oldukları payları hâkim hissedara (ve birlikte hareket eden kişilere) satma hakkı doğar (SerPK m.27 f.2 ve Teb. m.5).
yukarıdaki 2015 te yazılan önemli nitelikteki işler tebliği üzerine hazırlanan bir sempozyum sunusu.tam hali internette var. ordan da okuyabilirsiniz. tebliğin tarihlerini de veriyor.
Değişen 2/27/2 her zaman akliniza 2/27/2 yi takıyorsunuz biz 2/27/1 e göre borsadan çıkıyoruz
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
E işte tamam siz aklınızı hep 2/27/2 ye götürüyorsunuz bizim sirketimiz bunu uygulama imkanı zaten yok bunu uygulama si için 98 lazım.bizim şirketimiz 95 pay oranı ile 2/27/1 tebliğe göre ortakları çıkarmadan borsadan çıkmak için başvurdu buna şu an uygun .pardon ya 2/27/2 yazıp yazıp duruyom bizim şirket 2/23/1 e göre işlem yapıyor
Sayın efyali bizim şirket SPK nin bu maddesi bak en güncel burada borsa kotundan çıkma işlemi düzenlenmiş okursan anlarsin madde 8 borsa kotundan çıkma oku bunu
Sizin kafanızı yordugunuz ayrı bir tebliğ o 2/27/2 bizim izocam onu uygulama hakkına sahip deil şu an .98 olması laazim bizim izocam 2/23/1 e göre sadece borsa kotundan ortakları çıkarmadan çıkma hakkına sahip.8. madde
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0131224-17.htm.
En son tebliğ 8.madde bizim şirketin uyguladığı işlem
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0131224-17.htmhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9100e3978c.jpg
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2015 ten sonra böyle çıkan şirket var mı?
o kadar yazı var bununla ilgili internette.böyle bir şey olsa yorumlarında 98 e ulaşamazsa da tebliğin şu maddesine göre isterse ortaklarıyla borsadan çıkabilir diye bir cümleye dahi denk gelmedim. en azından tebliğ yorumlayanlar bundan da söz etmezler miydi?
Dostum 2015 ten sonra deil öncede bu şekil çıkan hisse yok .bütün şirketler ortaklarını çıkararak borsadan çıktılar
Eğer olursa bir ilk olacak örneği yok
Ya benim anlamadığım siz sürecin nasıl farkında olmaazsiniz hala aklınızı ortaklıktan çıkarmaya sokuyonuz
Bu olmadan borsadan çıkma imkanı varmış piyasa bunu fiyatliyor
Bu demek deildir patron yarın fikir değiştirmez
Borsada ortakları çıkarmak daha kolay bence
Onun için SPK nin bu fiyatı patron içinde belki uygun olmadı
Yani patron isterse pay alımı bittikten sonra yeni bir şey yapar onu yapar bunu yapar
Patronun insiyatifine tasarrufuna SPK da karisama bizde yarın 100 TL gönüllü aliyom cebimden der mineccimmiyiz
Yada şu anki islemden çıkar gider ortak bırakır bizi
Benim süreç olağan işliyor demem normal 2/23/1 e göre başvurma hakkı vardı şirket buna göre başvurdu
Artık gerisi ne olur bilinmez ancak bu şekilde 95 ile kottan çıkma hakkı pekâlâ var imiş
Bunu anlayin artık
Ama bu yarın patronun ben ortakları çıkarmak için hisse toplama istiyorum demesine engel deil
500 sayfadır bunu tartisiyoz alın madde SPK teblig herşey açık
.8. madde
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0131224-17.htm
Efyali şirketin 3 yıl hissesini vermeyen kişi kadar takasbankta bloke bırakması ne demek
Yahu burdan bile anlamaniz lazım gerkemezmi
Vallahi billahi
98 buldumu zaten senin dediğin de iş sana kalmıyor patron hisse adedin kadar senin hesabina para yatırıyor senin hisselerin uçuyor siliniyor o senin elinde deil
Bizimkinde mecburiyet yok bunun için 3 yıl takasbankta paran hazır bekliyor
Şu an biz ortakları çıkarmadan birsadan çıkış aşamasındayız azıcık beynizmizi calistrilarim
Piyasa zaten şu an bunu fiyatliyor
Senin dediğin olsa hisse 20 TL olurmu yedirirlermi
sizin dediğinizi anlıyorum ama 2014 te 95 payla son 30 günlük ortalama ile çıkılmış ve çok tepki gelmiş değiştirilmiş. şimdi sizin dediğiniz gibi borsadan çıkmada böylesine bir açığın olmasını ve diğer şirketler tarafından kullanılmamasını anlamıyorum.
Çok açık ve net şirket kottan çıkıyor...
%95 bulmuş ve onay almış..
Gereği olan son 1 aylık ort fiyattan çağrı yapıyor.
20 gün sonra biste yazacak şirket
Spk onayına istinaden 20 iş günü çağrımı yaptım benim sıramı kapatın diyecek
Biz de kot dışında ortak olacağız..
Bizi oetaklıktan da çıkarmak isterse %98 ulaşması gerekir
Hepsi bu...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk olacak diyorsunuz bakalım o zaman.
Sayın cinali çok rahat, sakin ve kendinizden eminsiniz siz de hiç korku ve panik hali yok herkes sizin gibi olursa bu patron nasıl %98 i bulacak..ah patron ah 3 yıl beklesende yine %98 ulaşamazsınız
DUA-L22 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yahu hadi ben anlamadım bu işi. siz madem bu kadar iyi biliyordunuz nasıl bu aşamaya geldiniz? ben bu kadar bilsem kesinlikle satar ya da hisse azaltırdım. bilmediğim için sonuna kadar gitme kararı aldım. tebliğde açık neden farklı bir fiyat beklediniz ki?
Azaltmak ne kelime %50 daha takviye yaptık. Böyle patrona ortak olmayacak sında kimle ortak olacaksın.
http://share.matriksdata.com/share.a...08212043439489
Simdi olan olmus.onumuzdeki surece odaklanalim arkadaslar.cok kisinin maliyeti yuksek anlasilan.oyuzden cagriya cevap gelmiyor.hisse cok kisi maliyetime gelsede satsam kacsam dusuncesi olusmus.cogu kisi 98 ulasirsa ben giderim en tepeden dusuncesinde.bir cok kisinin anlayamadigi.adamlar cok ince planlar yapmis.spk bunlara hizmet ediyor.
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hala 98 e kafayı takıyorlar yahu böyle bir şartı yok adamın.cagri bittikten sonra cikip gider bu hakkı var .neden analamak istemiyorsunuz
Bir kere ne diyor 3 yıl hissen karsiligi paran takasbankta
3 yıl sonra hisseni alma yukumlulugum bitiyor ortak kalacaksın diyor
Burdan ne anlaaiyorsunuz yahu hayret
Bu ne demek bu farklı bir durum bu şirket bu maddeyi olursa ilk uygulucak
Öteki türlü doğan gazete Demirdöküm hangi birinde 3 yıl takasbank olayı oldu
Onlar anında işi bitirdi onlarca ortak kalamadii zorunlu attı
Burada ne diyor 3 yıl sonra benim hisseni alma zorunkulugum yok ortak kalacan diyor
Eee bana soleeyin bu bu güne kadar çıkan hangi şirkette oldu
Akfendemi doğan gazete demi turkdemir dokumdemi
Hiçbirinde olmadı 3 yıl takasbank hisseni alırım demesi
Cunku onlar ortaklıktan Cikma
Biz önemli nitelik işlemlerden borsadan çıkma
Konular farklı karistirmayin
Adam işi bitirecek daha burda olayı analamayanlar var hayrettt
Çin Ali sizin bile olayı kavrayamayasiniz
İnce noktaları giremeyisinize hayret ettim
Bu 3 yıl hisseni alırım sonra alamam olayı bile bunu anlamanız için çok büyük bir anlam
sizinle farklı frekaslardayız ben ne anlatırsam siz kendi anlamal istediğinizi anlıyrsunuz.daha önce böyle bir uygulama yk neyi örnek göstereceksiniz.3 sene şirket parasını blke eder sizde verir veya vermezsiniz şu anki şartlarda bu varsayım.
1.spk kabul etti diyrsunuz ben yk.diyrum siz bu yanılgınızı izah edin
2.diyelimki spk.bu şartlarda kabul etti siz verirsiniz başkası verir.şirkette 98 bulur.bende snradan yuzde 98 ile veririrm daha söyleyecek söz bulamıyrum sizi hissenizle başbaşa bırakalım isterseniz yarın verinde ylu açın kardeşim
insanı zrlamayın yeter
Hepinizi güzel güzel okudum. Ekleyecek bir konum yok ancak varsayalım 3 yıl bekledik. Bu 3 yıl içinde ve 3 yıldan sonra hala ortaksak ne faydası olacak. Ortak olarak kardan pay alabilecek miyiz. Genel kurullara mı gideceğiz. Bu kısmı bilen var mı?
Çok ince hesap yapanlarla aynı gemide olmak tan korkulur mu ben 3 yıl beklemeye karar verdim %50 daha takviye yaptım...12 dolarlık koç dan aldıkları hisseyi 48 dolardan verseler koşarlar 4 dolar bile olmayan fiyattan ortak olmaya korkarlar..
Şirket borsadan çıkma onayını SPK dan yuZde 99.9 deil 100/100 aldı
Bu da kesin karar altta koydum
Sırada şirketin kanunen 20 eylülden sonra pay alım zorunluluğunu bitirdikten sonra biste prosudur gereği başvurusu var
Bizt yüksek ihtimal onay verecek ve tahta 5 iş gunu sonu kapanacak
Şirketin bu hakkı var aksiini iddia eden olayı bilmiyordur yada okidugunu anlamiyordur
Haa patronun bu çıkış işine gelmezse başka alternatifler ararsa ona kimse karışamaz devlette humumette SPK da patronun tasarrufuna kimse karışamaz
Olay bu kadar basit
Buradaki yazıp cizenlerle borsa dışında umarım ortak oluruz 45 gün sonra
O zaman bakalim ne yazacaklar
Ben daha önce tahtası kapalı bir sirkette 1 yıla yakın ortak kaldım sıfır daire parası ile
Severim kapalı tahtaları
Şu anda yukluyum sıkıntı yok benim için https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d41b592714.jpg
pay alım frmuyla kttan çıkmayı ayıramayanlarla neyi tartışacaksınızki
Sayın cinali herkes işine geldiği gibi anlamak ister sakin sakin izleyelim ağırı yel de almaz selde
Hocam sakin olalım gerek yok tartışmaya spk Kottan cıkmasına onay verdi çıksınlar
kardeş ağır olmaya calışıyoruz yeterince
1.hiç bir eylemi yk işi başlatana dilekçe yaz diyr.şirkettten ayrılmış bayanla görüş diyr.
2.karar yk.spk.karar verdi diyr.
3.2012 onaylandığındaki durumunu unutup şimdi bizim tutarlı belgeli izahlı tezlere itibar etmiyr.
4.tehditle hisse verdiğini aneltte söylüyr bize krkmayın diyr.biz eylem ve mahkemelerimizle cevap veriyruz.
daha yazarak uzatmayaım söylenmedik yazılmadık birşey kalmad brsa sabırsızların sabırlılara para aktardığı yerdir demiş bir üstat
sağlıkla kalın
Dilek hanimin isi bıraktığını öner Bey'in ise basladigini ilk ben yazdım buraya
Yazılarımda öner beyi arayın dedik
Düzgün okuyun yazılarımı
1 hafta oldu face'de bile paylaştım izocam gurubunda
Dilek hanım bayram öncesi bırakmis görevi başka bir alana geçmiş sanırım
Öner bey daha bu hafta pazartesi başladı bu göreve 3 gün oldu daha dostum
Eylül 20 den sonra Karaduman gibi umarım kacmazssiniz bir yerlere
Herkes şahit olsun
Ben rahatım BIST dışında ortak olmak benim işime gelir .bisstte para kaptırmaktan iyidir.yatirim uzun vadeli olur biz bistte kumar gibi yatırım yapiyoz.asil yatırım BIST dışı şirkete olur her şirket bu imkanı vermez
Bistte para kaybetcegime
7000 lot daha hisse aldım
Burda arsamı satışa koydum yetişirse 20 bin daha alacam
Nasipse 50 bin lot yapmayı düşünüyorum
Herkes hakkında hayırlısı
Burda dilek hanimmi diye yazmışım öner beymi demişim .neymiş okudugunu anlamamak işte boyle bir şey
Sonra o bayan şirketten ayrılmamış bana ilk görevli öyle dedi 1 hafta önce ancak kapta finans müdüru olarak geciyor
Yani terfi etmiş sanırım beni irgalamaz trink bunlar kurum icinde yer degismisler artık terfi neyse ikiside eski kurum elemanları
aslında borsa dışında yatırımcıyı bu kadar rahat kazıklayamazlar, mahkeme açar, inceleme başlatırsın yaptıkları , kar dağıtmamalara, yapay zararlara falan, borsada spk adeta kalkan oluyor hertürlü pisliğe..
Efyali ben biliyordum ama SPK nin 20.10 a onay verme ihtimalini yuzzde 0 olarak görüyordum çünkü şirket yetkilisi bile son 5 yıllık tan olabilir diye mail attı
Ben 30 TL falan der SPK diye düşündüm
Spk nin 20 TL ye onay verceğini bilsem dururmuydum şanssızlık işte
Her şirket dışardan birini ortak etmez şirketine BIST disiinda
Durumlari degerlendircez artık
Bistteki oluşacak fiyata göre tabiki herkes kendi menfaatini düşünür
Herkes ky versin 98 bulsun şirket ben sona kalayim diye düşünüyor
Ama ben ky nin vermesini istemiyom şirketin adım atmasını istiyorum
Hayırlısı ile insAllah
Belki çağrı sonlarına doğru bir haareket bekliyorum umarım
Mail atmış öner bey
İyi okuyup yorumlayalim https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f93aa3bd7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...acb90f3407.jpg
Benim anlamadığım SPK ile biste beraber başvuru olmuş .SPK onay vermiş biste bir şey düşmüyor
Çağrı bittikten sonra şirket biste pay alımını tamamladım diyecek sadece
BIST artık. Ne derse
Ben bu şekil anlaadim isteyen istediğini yorumlasin
Ancak dedigi şekil kalırsa SPK ya bağlı ama bistte işlem görmeyecek sekil daha iyi olur umarım
Son gulen iyi güler derler
Ky hisse vermez de şirket 98 bulmaya çalışırsa Karaduman sahnelere çıkar ben demiştim der
Ama mecbur deil tabiki bizde isteriz
Bunlar operasyon faaliyet leri daha kolay yapmak ve %95 ini topladık tahta çok sığ oldu artık Kottan cıkıyorum demedi mi
O nasıl oluyor halka açık Kottan cıkmış şirket... peki operasyon ları daha kolay nasıl yapacaklar mış.
Bir anda Asena nın o kıvrak dansları aklıma geldi.
maşallah yaw,durmak yok yola devam:he:
kottan çıksın bu fiyattan ancak satarım...