Beklendiği gibi verdi 12 - 17 kademe aşağıya 3 -5 lot a veriyor ise sürekli aynı şekilde alın derim
2.26 dan da gelince ne var ne yok alırsınız .
Yani Sizin bakış açınız ile belki 2 - 3 TL den beklenmedik şekilde alırsınız .
Printable View
Beklendiği gibi verdi 12 - 17 kademe aşağıya 3 -5 lot a veriyor ise sürekli aynı şekilde alın derim
2.26 dan da gelince ne var ne yok alırsınız .
Yani Sizin bakış açınız ile belki 2 - 3 TL den beklenmedik şekilde alırsınız .
bu kağıdın en iyi fiyatı 2.62 TL :party:
8.97'yi gormus kagidi 7.50 den alinca tabi ki benim icin beklenmedik olur, insallah dediginiz rakamlara gelmez
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Pergomon da ne kadar korkak yatırımcı varmı s
Ya arkadaş borsadan anlamıyorsun iz bir bilene sorun
Bu pergomon bir gün gelir hayal edemiyorum iz yerlere gidebilir tabi aşağı doğrudan gelebilir bana göre aşağı olmaması gerekir.borsa korku yeri değildir ekranı kapatın bakmayın bir müddet ekra na.nokta pergomon benim aşkım
Obicam te pergomon nokta
Aylık alım zamanım yaklaşıyor, teknik analiz yapabilecek bir arkadaş var mı? Grafikte nerelerdeyiz, destek-dirençlerimiz nereleri... Şimdiden teşekkür ederim.
Teknik nemi diyo? Tekniği bilmemde spek diyoki; ey osmanlı menkul o 7,99 ort.ile aldığın 52 binlotu vermezsen daha çok süründürürüm bu fiyatlarda diyo. Isterse 2 tl net temettü versin fiyatlamam diyo. Bizde kuralına göre oynuyoruz oyunu . Hergün yukarılara 15 Bin adet kademeli yazıyoruz lakin o 8 altından istiyor . Kusura bakma kardeş u fiyatlardan ancak beşin birini alırsın. 8,30 dan 8,70 kadar 15 bin yazıyorum hergün. Bu aralıklardan alacaksan al. Geri kalan malların fiyatlarını sana özelden yazcam. Buralarda olduğunu biliyorum. Bana dm den gel.
Genel takasın altlarında 400 lotla çiti ye mal virmanlamış bi kurum. Ahhh merrill sen yokmusun sen. Çitinin tetikçisi tahtada ufak ufak tırtıklamaya başlamış. Önümüzdeki haftalarda çok eylenecüüük..ahhaha..
Selâm olsun pergamon yatırımcısına
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7a7a580955.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b571a8db32.jpg
Fibo 78,6 seviyesini 3 kez denemiş kıramamış altta destek olmuş 7,46 seviyesi. RSI buralardan dönüş sinyali vermiş ama hala net değil çünkü macd de aynı sinyali vermesi gerekli. 7,46 seviyesi çok önemlidir, eğer kırılırsa kanal dibine doğru gidebilir. Pembe çizgi üzeri rahatlar ancak... YTD.......
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. Umut0109; yorumunuz ve analiz için çok teşekkür ederim.
Yarın kemerleri bağlamayı unutmayın. Koltuklara sıkı sıkı tutunun. Hissede ralli başlayabilir. Direk 8 den açabilir. Boğalar ayıların inini basabilir. Kıpraşan malından olabilir...Demedi deme ibrahim.
Selâm olsun pergamon yatırımcısına
Yarın endex gaplı yukarı sert açacak. Umarım pergamon da bundan nasibini alır. Temettü vakti hergeçen gün dahada yaklaşıyor. En çok bizim gibi temettü verimliliği yüksek hisseler gitmeli artık. Yarın güzel olcak inşallah. Speginde işi zor yarın. 8 altindan bi kamyon mal kapatırdı salako..
Mal kaptırdigini düşünmüyor olabilir isteyince veriyor :) ytd...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi pergamon ıh ııhh ıhhh... ha gayret olacak aq hissesi hadi.... başarabilirsin ıkın oğlum ıkın.. biraz daha tutarsan altına sıçacaksın emenuke....
Bütün hisseler hayvan gibi gaplı açtı. Bu boşluklar dolar demedi deme ibrahim.
Aylık alımlarımı yaparken acele ediyorum. Elimde para oldu mu, sanki herkes kapışacak da bana hisse kalmayacak gibi hemen alıyorum. Ondan sonra ay içinde aldığım fiyatların altında takılıyor, ay başına doğru gene yukarı yapıyor ve ben gene yukarıdan alıyorum. :kahkah:
Ne kadar sıkıcı bir hissedeyiz ya hareketli olduğu gün yok nerede ise
Niye ortak bundan ala hareketlermi olur. 1 ayda neler yaşadık hissede 7,40 lardan 8,47 ye roket..sonra 7.80 lere dönüş ordan tekrar 8,97 ordan 3 gün içinde 7,70 ler sonra 8,15 sonra bida gömdüler 7,50 leri gördük iki gün içinde şimdi yine 8,05 deyiz. Bence pergamona haksızlık yapıyorsunuz. Heee baktığımız zaman 1 ayda rekor kıran endexte Biarpa boyu gidememişiz. Bakın bunda haklısınız işte.
Adam yukarı taşıyamıyor kafama mal yiyecem diye korkuyor ki haklıda... 52 Bin lotu kafasına çakmak için fırsat kolluyorum. Sakin 8,50 üzerlerine taşıma kafana gömücem, sakına!!
Senden önce 8.20 ve 7.26 da gömmek üzere bekleyenler var .
52 000 lot x 1.66 TL temettü = 86 320 TL ( 2020 Temettüsü yaklaşık 1.66TL kabulü )
86320 TL / 7,46 Mart Fiyatı = 11 571 LOt daha alırsın Nisan - Haziran arasında
Emeklilikte ayda 7000 TL almayı garantilemişken en az 9000 TL ayda garanti gibi
SGK dan daha iyi bir emeklilik yatırımı , Satmadan önce bir daha düşün Cango !
bay george beni spek arkadaşı olmakla itham ettiniz o ayrıda eğer belirttiğiniz net temettüyü versin 1.66 hisse 13 tl olsa satmam bende emekliyim ve bu hissede rahat durma sebeblerimden biride temettüsü . 1 66 net temettü versin 60000 tl temettü alacam demektirki buda her ay bana emekli maaşımın temettü +maaş 8000 tl olmasına vesile olur.heyecanlandım yeminle 1.66 kesindir inş.siz hesap kitap yaparsınız .
10 mil.12 aylık gelse bununda %85 ini dağıtsa 8,500,000÷7,400,000= 1,14 brüt, 1tl net temettü ancak dağıtabilir. Oda 12 aylikta 10 mil.kar a açılıyabilirse ve bunun %85 dağıtacağım derse maksimum vereceği 1 tl temettü yapar. Hangi kârdan,nasıl 1,66 net temettü beklentiniz var. Hemde 2020 temettüsü diyorsunuz. Yapmayın bygeorge. İnsanları yüksek beklenti içine sokup,sonra hayal kırıklığına ugramasına sebep olmayın.
1,66 verebilmesi için kabaca 20 mil.12 aylık açıklayabilmesi lazım.
Bilgi ve tecrubelerinize nekadar saygım olsada,bu konuda sizinle aynı fikirde değilim neyazıkki.
Son olarak şunuda yazmayı unuttum. Benim beklentim 1 tl civarı temettüdür ve 1 tl civarı temettü verecek bi hisse için 8 tl komik bir rakamdır. Mevduat faizleri her düşüşünde bu tarz temettü hisseleri daha fazla ilgi görecektir diye düşünüyorum. Saygılar.
Selam olsun pergamon yatırımcısına
Az önce dayanamadım 1410 adet daha 807=den aldık maliyet yukselttik tek sebebi pergomon aşkı.Obicam te
Pergomon arkadaşlara slm.lar.Tinaz dostum yazıp cizmiyorsin yoksa pergomon aşkı bitti mi.buradaysan sevgiler.ytd
Benim icin temettu su kadar olur, bu kadar olur konu degil.
Temettu veriyor olmasi onemli.
Gecen yil hangimiz tahmin edebildik 2.92 TL. nakit kar payini ?
O gunlerde de, 2 TL verir diyenlere, yok artik..! diyenden gecilmiyordu.
Adam hem kazandigini hem de yedeklerdekini verdi.
Bay George un tahmini tutar tutmaz, belli olmaz, onemli olan risk almadan para kazaniyor olmasi.
Dolara dovize enerjiye ham maddeye bagimliligi yok adamin.
Tedarikcinin dovizi geliyor zaten, sirketi ithalatcilarla karistirmayin.
Bunlari yaziyorum, cunku sirketin ne yaptigindan bi haber ortaklarimiz var.
Araci degilmi ?, diyor geciyor.
Faktoringde de oyle, tefeci degil mi? diyor, geciyor.
Yil sonunda da agit yakiyor , ben hic kazanamayacakmiyim diye.
5 senedir bu konuyu anlattim, faktoring sirketleri para satar, cimento, lastik, soda kulu degil diye.
Hangisinin talebi bitmez dedim.
Dusunen yerleri arizali adamlarin.
PSDTC de de oyle, aracilik hizmeti degilmi diyor, ya bi web sitesini oku diyorum, yok.
Ama bu topige gelip, buyuk buyuk yazmak var,
Ne diyelim.
Pegamon'u ''şimdilik'' orta vadeli kullanacağım parayı biriktirme/değerlendirme yeri olarak görüyorum. İlk alış niyetim de öyleydi, kullanmayı planladığım parayı evde yastık altında tutmaktansa akarı-kokarı olmayan bir hissede biriktirmekti ama zamanla güzel kar getirmesi, yüksek temettü verimi bende ''işlerimi gördükten sonra'' yeniden uzun vadeli yatırım amacıyla hisseyi biriktirme fikri oluşturdu.
Yine de kendi adıma ''geçen yıl %28 temettüden kazandım'' diyebilmem için hisse fiyatının 10 Nisan'a kadar 9,13 TL üzerinde olması gerekiyor. Yoksa zaten kullandığım geçen yılın temettüsünü cepten yemiş sayacağım. Gerçi beklentim fiyat olarak daha yukarıları :) Umarım yanılmam. Tüm ortaklara bol kazançlar dilerim.
Tınaz abinin burda olduğunu öğrendiğimden beri topluyorum. Fazla düştüğünde agresif topluyoruz osmanlı torunları olarak. 3-5 binle başladık. Kamyon kadar lotumuz oldu. Spek buralarda dolaştırdıkça biz çok toplarız. Temettü günü geldiğinde de spek düşünsün artık. Üstad Cengo’nun dediği gibi “Selam olsun pergamon yatırımcısına”
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben artık alma işini bıraktım ara sayılara takıntım vardı en son 36000 lot dedim artık ölsemde kalsamda almam alanada helal olsun ben de fiyat bu kadar arkadaş kamyon kadar malın mı var yok mu bilmiyorum ama yeter artık benim emekliliğime bu hisse yeterde artar bile eğer bir de bir 66 lira temettü versin yemin ediyorum borsada bu kağıda bakma olayını da bırakırım selam olsun Pergamon
yatırımcısına
Bende 5.01 maaliyetli 11.000 lot var.
Gecen yil 27.300 TL. net aldim.
Su an 33.000 TL. kar gorunuyor.
27.300 bolu 12 ay = 2275 TL. aylik getiri.
Satmak, al-sat yapmak benim isim degil.
Selam olsun Pergamon yatirimcisina.
Bence hissenin bu fiyatlarda olmasinin iki nedeni var.
1.Buyuk oyuncu yeteri kadar toplayamadi, ikide bir asagi basma nedeni bu, buna ragmen yeterli satici gelmiyor.
2.Bu durumda tek yol kucuk yatirimcinin toplamasi, onlarda bir turlu sirketin ne yaptigini anlamadigi, okuyup arastirmadigi icin talep artmiyor.
------
Bu durumda tek yol hisselere sahip cikip beklemek.
Cikis baslarsa, al-sat kari, devede kulak kalir.
Demedi demeyin.
36 binden fazla da bende var. 3000 lot ile başladım. Osmanlı torunları olarak karar verdik sayın Cengo ile. Hisse her düştüğünde topluyoruz. Şu an 1 tl temettü ye asgari ücret maaşım var gibi düşünüyorum. Bundan iyisi şamda kayısı. Selam olsun pergamon yatırımcısına. Spek efendi de fazla dolandırmasın. O toplasın toplamasın biz mallarımıza sahip çıkıyoruz. Aşağı basarak mal toplayacağını zannediyorsa yanılıyor. Kitlesin tavana. Ordan alsın malları
Sent from my iPhone using Tapatalk