Bu hafta Akbank..
https://i.hizliresim.com/JeyzZC.png
Printable View
Bu hafta Akbank..
https://i.hizliresim.com/JeyzZC.png
vay be KIZILDAĞ abinin dediği gibi jet hızda çıktı
Fiyati kac olacakmis ki?
825.1 milyon net kar
Vay arkadas, 30 hissesinde adamlar tahsisli yapti antin kuntin dolandirici yatirim holdingler gibi, milletin hisselerine konmus oldu kilini kipirdatmadan. Bunu da mi gorecektik artik. Harbiden berbat bir banka bu.
Biliyorum ortak beklentiler dahilinde. Tahsislide sadece onay var spk dan kaçtan yapacaklar bilgi yok. Metro turizm kent gıda dan bir farkı yok artık koskoca halkbank ın... Ben petkimi bekliyorum heyecanla, inşallah o güldürür. Bu halttan umudu keseli çok oldu benim.
Umarim Petkim sevindirir. Bunu birakacaksin ne olacaksa olsun artik. Havacilardan once atak yaparsa verip degistireceksin.
Bankalarin 1C tahminleri burda: https://kanalfinans.com/raporlar/bor...rek-tahminleri
Dolar şelaleye koşuyor.
Heran para swap vs nerdense giriş yapabilir...
Beklentimiz ABD nin 3 trilyon dolar daha basmak için yasa çıkartmasi..
Bence 5,25 gibi bir rakamla ortalama aldık derler zaten son 2 aydır çok bir yere gidemedi bu yüzden. Bir şekilde hızlı bitmesi iyi olur. Soru gelen yeni lotlar ne olacak. Yaşayıp göreceğiz
Swap anlaşması geldiği gün ful dolara geçerim o gelmedi fed biraz daha para verirse yine dolara geçerim. Yüzde yüz hisse için 68 bin bence mümkün. Sayın mrsun Koç holding grafiğindeki 8-10 rakamı çalışacak gibi duruyor. Bankacılık değil ama sanayi endeksinde ikili tepe oluştu. Bu aralar fazla hisse bence sakat, günlük al sat daha mantıklı.
Kamunun bi şekilde bizim gönlümüzü alacağını mağdur etmeyeceğine inanıyorum mesela gelecekte iyi bilanço açıklama,kamu bankalarının birleşmesi,toplanan vergi gelirlerinden pay,ABD'deki davanın bitirilmesi v.b.
Kamular birleşirse daha az şube ve kaynakların etkin kullanımı nedeniyle yeni oluşabilecek birleşik banka hisselerine müthiş bir talep oluşur.Ayrıca kredi piyasasının % 48 kamuların eline geçti ve pazar payını çok artırdılar.
BIST 100 ortak,
Nasreddin Hoca.
Memlekette bir sene kıtlık olmuş; arpa, buğday kalmamış. Kış da gelip çatmış. Nasreddin Hoca, eşeğinin her gün arpasını azaltmaya ve hayvanın günlük payından kesmeye mecbur kalmış. Her gün birer parmak eksilen arpa, son zamanlarda iyice azalmış. Hoca hayvana yem verirken onunla konuşur gibi yaparmış; “Aman benim emektar eşeğim, sakın açlıktan ölme. Senin için on dönüm yonca ektirdim. Hele bir bahar gelsin, hepsi de senin olacak, bol bol yonca yiyeceksin. Yalnız şimdi biraz tasarruf etmemiz lazım.†deyip, arpayı günden güne azaltırmış.
Buna alışamayan eşek günden güne zayıflamış, iskeleti çıkmış ve bir sabah Hoca, ahıra girince eşeğin ölüsüyle karşılaşmış, “Vah zavallı eşeğim vah… Tam tasarrufa alışmıştın ama ecel sana zaman tanımadı. Yemyeşil yoncalara hasret gittin.†demiş.
Malesef sevgili dostum çok iyimsersin. Hâlâ güveniyorsun, umarim haklı çıkarsın. Son tahsisli muhabbeti ile kamuların üstüne limon sıkıldı. Malesef başta halkbankası olmak üzere... Benim maliyetlere çıkması artık imkansız fırsat verdikçe kaçmaktan başka çarem yok. Yeni alanlar maliyeti 5 lira civarı olanlar belki ekmek yer. Ancak buradan bile maliyetlenen diğer kağıtlar 2 giderken bunun 1 gitmesi ile sinir hastası olabilirler. Herkese sabır.
Beklenen zarar karşılıkları 14 milyar TL. Eski para ile bu rakam 14 katrilyon yapıyor değil mi, yani bugünün parası ise 2 milyar dolar. Abi siz bu krediyi 10 yıldır verirken neden daha dikkatli olmuyorsunuz. Çok mu zor, şahsi kefalet almak ipotek almak kefil istemek. Rakama bakarmısın. Deli rakam. Bu rakam olmasa yada bu rakam kara dönüşse ne olurdu. Şimdi bu rakamı ödemeyenler nasıl rahat uyuyor. Bu banka devlet bankası, burada yetim şehit hakkı yok mu. Nasıl boğazınızdan geçiyor bu çarptığınız devlet paraları.
14 milyar karşılık ne demek ayrılmış mi bu para
Beklenen zarar karşılığı 3 ayda ne demek abi biri izah edebilir mi banka bilanço kursuna mi gidecegiz birde rabbim affetsin
Bilgi olması açısından yazayım Vestl de 1 lirada tahsisli yaptı.
Bu hissenin 3 liradan 20 liraya gittiği de unutulmasın.
Tek burası değil son 2 ay da Adam gibi hisselerde olan yatırımcıların bir çoğu zaten olanlar karşısında kafayı yedi.
Bir de eğer bu banka bu bilanço performansına Eğer arpalıksa kusurabakmayın diğerleri o zaman ne?
Dikkatinizi çekmek istediğim bir noktada VAKBN VKGYO da ki payını % 55 lere çıkarırken
Yine güzide bir bankamız en önemli iştirakinin halka açıklığını birleşme yoluyla % 49 lara çıkarmanın peşinde.
Hiç bir tarafla göbek bağım yok.Sadece adil bir şekilde rakamlara iyi bakmayı bilecek kadar bu işi biliyorum.
Maalesef burada acımasızca eleştiriler olurken mesela 1 sene de TÜPRŞ ta parasını dolar bazında 3 te birine indiren hiçkimse orada patrona sallamıyor.
Ve kesinlikle sayın BİST100 e katılıyorum ; bu hisse bende olsun olmasın burada madur edilen yatırımcının bir şekilde gönlü alınmalıdır.
2020 başlarında yoğun kar yağdığı gün iki araba mal verdim 300 bin, yetişemediler araclar, adam parayı yatırmadı. Üstüne yattı. 1 hafta sonra karsız maliyetine mal vereyim dedim, 2-3 araba gönderdim 1 ayda zar zor paranın tamamını aldım. Bu devlet yönetiminde süreç yönetimi sıfır. Bu krediyi veren şube müdürleri bilgisayardan cennet resimlerine iyi baksın. Diğer dünyada çok arayacaklar. 10-15 bin maaş alıyorsun ve hiç bir şey yok gibi eve girebiliyorsun. Devlet çok şeyi özelleştirdi tamamı yanlıştı, doğru olan bütün bankaları özelleştirmek şirketleri devlet içinde tutmak olacaktı.
Vestel’i bir kaç kez yazdık ve buradaki düşük fiyat nedeni ile tatsisliden korkulmaması gerektiğini söyledik. Diğer taraftan bu krize rağmen bilanço oldukça sağlam. Ancak 2019 da ayrılan karşılıklar belkide 10 küsür yıldır yüzdürülen krediler.
Sayın lunar, diğer bankalara da bakmak lazım birden rakamı bu şekilde görmek etkiliyor insanı, bu rakamın tüm zamanların satılmayan bekleyen yüzdürülen dönüşü olmayan kredi olduğunu belirtelim. Geçen yıl BDDK kararı ile karşılık ayırıldı ve daha net görünmeye başladı. Yönetim veya şube müdürü önemli değil. Kendimizden dem vuruyoruz. Reel sektör bu kadar kötü niyetli insanlardan oluşmuyor ama bu krediler birilerine verilmiş ve alınamamış.
Npl mi oluyor 14 milyar
Stage 2 ayrı mı tutuluyor şu ? %4.5 a denk geliyor 350 milyar kredi var.
Stage 2 ve Corona sebebiyle gelişen hadiseler 12 aylıktan once çıkar mı sorusu..
Bilen biri lazım hacı iki çizgi çektik teknikle olacak şey değil..
Net faaliyet karı bir önceki seneye göre ciddi oranda artmış. Tüpraş’ın bilançoyu görmek lazım, devlete gemi yükünde vergi geliyordu, sanırım bür aracın bagajına sığacak vergi gelir. Kısa çalışma Mart yarım nisan Mayıs tam ve kısa süre sonra bitecek. Sene sonuna kadar uzaklıksın deniyor. Vergi ordan burdan derken çok azaldı. Bugün kotalar açıklanmış, Demir’i açığa satın diyorlar, yani sen sat paraya bakma, yerine daha ucuz alacaksın anlamında. Emin olun 6 lira kur bizi bir kez daha vuracaktır. Stabil kalma durumu Şuan herşeyin önünde.
Bakın isim vermicem bir banka ile karşılıklı olduk bir masada özel banka ;
Masada olan birine çeşmede bir yazlık bağışlanınca çıkmayan kredi çıktı.Bu kişi aynı zamanda kursa gidicem diye işinden 1 sene izin aldı danışmanlık yaptı.Maaelesef çok güzel danışmanlık yaptığı için öve öve bitiremediği işe tahsis edilen kredi battı.
Sonra yine bir masa ipotek var su içinde 7 mln eden yalıya hala 1 mln a çökmenin derdindeler.
Şimdi demeyin 7 mln luk yalıyı 1 mln a nasıl ipotek ettiler.Malum danışman.Açık açık isimleri yazsam başım belaya girer.
Ha şimdi sanmayın ki o yalı bankaya kalınca 7 mln ve ya üzerine satılıp bankaya gelir yazılıyor.
Bunu şunun için yazdım çok ciddiyim bir bankanın bu ülkede kredi batırması için çok ekstra bir çaba lazım.özeli kamusu hiç fark etmez.
İnanın bu ülkede bazı insanlar valla çok mutlu imreniyorum.Bilmemek çok daha iyi bazı şeyleri.
Özeli kamusu bazı tartışmalar o kadar boş ki.
Bu 3 aylık bilançolarda bence hepsinde karşılıklar çok abartılmış durumda.
U.s. Cftc warns exchanges, brokerages to be prepared for volatılıty, potentıal for negatıve prıces for certaın commodıtıes contracts - letter
Evet gençler petrolde -38 görmüştük fiyat. Yine uyarı yapıldı bazı şeyler eksiye geçebilir nasıl bir sapıklık ekşi fiyatlar..
Özel bankalar ile karşılaştırmak lazım. Bu 350 %9 ile belkide 29 arasında verildi. Fonlama %9 altında 2020 içinde yapılırsa fed eksi faiz verirse banka sene sonunda 7-8 milyar kar yazar. 14 rakamı artık gizlenmiyor, geçen sene yazıldı. 14 rakamı batak olarak görülmemeli, uzlaşma veya iflas ertelemeleri g.menkul satışları ile sürekli değişecek bir rakam. Batak olarak görmemek gerekir.
ve üzerine basa basa bir kez daha yazayım benim burada yazı yazmamın tek sebebi gerçekten madur edilen yatırımcı.Bunun altına bakın dolaylı dolaysız kimin imzası varsa bu yapılanın vebali çok büyük isterse benim babamın imzası olsun.Burada bazen bazı şeyleri savunmak durumunda kalıyoruz tanımayan bilmez ben iş oldu mu karşımda babam olsa tanımam.Bize böyle öğretildi.
Bu 14 rakamı, işc de 17 milyardan 19 milyara yükselmiş. Yani bir şekilde birileri yiyip içiyor ama sistem hesap ödemeye veya hesabı almaya uygun değil. Mesela icralar kapalı. İflas erteleme almak çok kolay. Bu karşılıksız kredi hastalığının bir çok nedeni var, en baba neden dolar kurundaki istikrarsızlık. Çok yakın vade de dolar 7,26 olduğunda Yücel boruda iskonto 22 hesaplandı. TL olarak karşılığında borunun kilosu 4,5 lira. Tüccar bunu aldı, TL ödedi yada dbs ye girdi, yarın Yücel bu kur ile 26 iskonto yapacak, TL ile mal alan tüccar yarın bu malı aldığı 4,5 liraya değil 4,3 liraya zarara satacak. Bunun hedge edeni var, dolar bozanı var, inşaat yapanı var forward bağlayanı var. Dolar tüm DNA nın bozulmasında birinci aktör.
Sermaye artışı sonrası son açıklanan bilançoda 33 milyar olan özsermaye 40 milyar olacak.Ödenmiş sermaye kabaca 2.5 milyar desek defter değeri 15-16 olacak.İyi bilanço açıklarsa özsermaye rakamları kısa sürede AKbankı yakalalabilir.
Bankaların sorunu yani xbankın düşmesi daha ziyade makro sebepler.Yani CDS çok yüksek.kredi notu çok düşük.Yabancı yatırımcı bu hisselerden çıkıyor.Ancak Türkiye yeni bir hikaye yazacak güçte büyük bir devlet.Korona ile mücadele süreci iyi yönetiliyor.Batılı ülkeler Çin'e alternatif üretim kanalları arıyor.Olumlu gelişmeler var bunlar somutlaşacaktır.
Dow dax ve bizim sanayi endeksi tepkiden sonra ikili tepeleri yapmış. FED’in eksi faiz kararı dünyanın genelini kalan sürede belirleyecek. Bul karayı al parayı. Fed bu kadar paraya rağmen sakinlik sağlayamadı ki trump yine istiyor, tramp a sormak lazım bunun sonu varmı. Ülkeyi açmak yerine neden yine para istiyorsun. Çamaşır suyu İçin diyen bir adam, dönüp nazire yaptığını söylüyor.