Arkadaşlar, bu tiplere bu kadar kibar ve nezaket- forum kuralları içinde hitap etmeyin.Hakkını verin. Ayrıca Sayın moderatörü BU YAZIYI kaldırmaya davet ediyorum.
Printable View
Volbor,sen bu hisseleri ya tanımıyorsun ve iyi niyetinden yazıyorsun yada malum ekibin içindesiniz.Eğer ikinci şık ta isen böyle basit işlerden birşey çıkmaz.Ağır taş yerinde gerek
MI 5s Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazık hisse almak istemenin bu kadar alçak ve açizhane yöntemi, ama sana burda kemik atan olmaz sen bu salyalarını git iki sandelye bir masa vede kumar pislik kokan hisselerde paylaş bunları beyninle mi yazdın yoksa toynağınlamı haddini bil
Yatırım tavsiyesi içermez, al/sat için uygun değildir herkes kendi kararlarından sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
Tamamının iflas eşiğinde olduğunu ispatlamazsan ******** olduğunu ispatlamış oluruz bence.
Küçük yatırımcılar, sizden beklentim yok. Size yüz iki yüz bin lira yatırım yaptırarak kimsenin kazancı olmaz. Bunlar küçük insanların hedefidir. Volbor da tam tersi siz yüz iki yüz bin lira yatırmayın ben alayım diye uğraşıyor olsa gerek. Dönen hisse adedi belli. Yatırım tavsiyesi vermem. Riskli bir pazar tabi ki ama şirket ortada. Kendini bilmez bir insanın yazdığı yazı ile kimse nasibinden olmasın.
Hayir bedelli diyorum.
Bu kadar mali mulku bedelsiz verip sermayeye ekleyecek kadar salak mi patronlari?
Yatirim, banka borcu vs deyip bedelli yapacaklardir. Zaten amac da yeterli sermayesi olmadan borsaya gelen KYyi silkelemektir. 1 TL ye 25 TL veremeyen ciksin oyundan diyecektir.
Isterseniz cook eski yillarda Deniz YO (sonradan sirket isim degistirdi) bedelli yapinca ne olmus bir bakin.
Sirket sahiplerii siz merak etmeyin, 30 yil once halka arzdan gelen paralarinin %5iyle hallederler sermaye artisini.
Yatırımlarımızı yaptığımız şirketlerin ödenmiş sermayesi babadan oğula "" oğuldan toruna 20 yıl önceki SOY AĞACI
BABA --- MAZHAR ZORLU HOLDİNG -----------10,856,000
OĞUL --- EGE PLASTİK --------------------------20,000,000
TORUN -- EGE YILDIZ ---------------------------35,000,000
sabırla bekleyen YATIRIMCI ----------------- GİZLİ MİLYARDER ----------- olmasını temenni ederim.
Merhaba,
TMSF'nin yaptığı açıklama, şirketlerin artık önünde engel kalmadığını, yıllardır hisselerin yükselmesini engelleyen "Basmane Çukuru"nun tarih olduğunu ve buradan hasbel kader şirketlerin hakkına ne düşerse, kasaya gireceğini, bütün menkullerin yeniden değerlemeye tabi tutulacağını, şirketlerin ihtiyaç duyduğu anda ihtiyaç duyduğu kadar para için bankaların sıraya gireceğine, yapılan üretimle artık her türlü sorununu çözebileceğine ... ..., yönelik bir açıklama.
Sen de bir şey söyle artık Sayın K. Zorlu!
Hala bir fanın değilim...
Onca sene bin bir türlü sorunla boğuştun ama, yatırımcına Allah için ne zamanında ne de doğru bir açıklama yapmadın...
Sen Gerçekten Yatırımcı düşmanı bir adamsın...
Anlaşma olduğunu aylar öncesi gazeteden öğrendik. Açıklama yapmadın...Yapsaydın hisseler şimdi daha yükseklerde olacaktı.
Bu anlaşmayı soğuttun, hisseden çıkanlar oldu...
Şimdi de anlaşmanın içeriğini ve belki de yaptığın vakıfbank anlaşmasını soğutuyorsun...
Bir kez zamanında ve doğru bir haber gönder de, sana saygı duyayım...
Tmsf'den ve Basmane'den şirket için neler aldın...Şirketin kasasına ne girecek? Vakıfbank anlaşması yapıldı mı? Ne aşamada?
Bir kez "Adam ol" demiyorum...Herkes adam kendine göre.
Bir kez de yatırımcına zamanında haber ver, ver ki sana "İyi adam" diyeyim.
Hisselerin önü çok açık. Kim bilir kaç lira olacak...Neler bekliyoruz neler... Şimdiden ulusal pazarı hak ediyorlar.
Başvuru yaptın mı?
Ne yapıyorsun Sayın Zorlu?
Kimileri Sana "sayın" kimileri "değerli" kimileri de her ikisini birden "Akıllı" ile kullanıyor.
Kötü bir insan olduktan sonra ne derlerse desinler Sayın Zorlu...
Benim için hep "Kötü" sıfatınla kalacaksın...
Çünkü yatırımcın için hiç bir şey yapmadın...
İyi bir gece olsun.
Saygılarıma,
Sayın ercanbay,kaleminize sağlık. O malum şahıs küçük yatırmcıları düşünmediği gibi,kendinide düşünmüyor. Ya da kendini çok düşünüyor,bizleri zero düşünüyor. Bir şirket sahibi düşünün ki hisselerinin yükselmesini istemesin, çok ilginç değil mi?
Antlaşma haberi ile ilgili , gazetelerden duyduğumuz kadar diye saçma sapan,kafa karıştırıcı haber yollamadı mı? Oysa bu kadar olumlu habere paralel sürece ilişkin olumlu bir haber yollasaydı, hisseler bugün kü değerinin iki katı fıyatlardaydı.
Bu şahıs hakikaten çok KÖTÜ bir adam......
Siz hangi yildan beri buradasiniz bilmiyorum ama benim gecmisim eskidir.
Hangi sartlar altinda yapilir biliyorum.
BABA --- MAZHAR ZORLU HOLDİNG -----------10,856,000
Sermaye 10 milyon. Kabaca %30 halka acik. Yani 3 milyon hisse var.
Hisseler altin degerindedir. Bugun herhangi bir endeks kagidinda gunluk islem minimum 10-20 milyon adet.
Size altini bedava verirler mi?
Dukkan acayim desen hava parasi veriyorsun bu memlekette.
40 bin lotu olandan 1 milyon TL isterler ve ister sev ister terket derler. Guclu kalir zayif gider.
sn.alisütcü, 25 bedelli tutturdun amacın ne bilmiyorum ama mzhld sayfasında neydügübelirsiz bir yatırım algı illüzyonu yaratıyorsun. diyelimki 25 bedelli spk müsaade verdi ve açıkladı. sonuçta mzhld havuzuna 250.000.000 küsür tl para girecek. bu paranın 100.000.000 tl piyasadan ,150.000.000 tl sn.k.zorlu ve sn.n.zorludan çıkacak. sn.sütçü istersen biraz içinden bu konuyu bir tartış...
şunu belirteyim. çok ciddi finansman temini için kullanılan ödenmiş sermaye artırma estrümanını kuşku,alay korku gibi septik düşünce alanında fazla bulama kardeşim. TİPİK BİR ,BİLGİSİZ,SÜREKLİ ÜTÜLEN SÖZDE YATIRIMCI MODELİNE SOYUNUYORSUN.
bu sayfalarda paylaşım yapan gerçek yatırımcılar olduğunu unutma emi.
alın bir dunkof daha ,hangi koşullarda gözaltında olan şirketleri incelemeden ,hiç bir veri göstermeden böyle bir paylaşıma ne yazıkki bu forumu YÖNETENLERDE müsaade veriyor. 70 li yıllarda YÖNETİCİ UYUYORMU diye bir bağrışma olurdu apartmanlarda. SN.MODERATÖRE SELAMLAR.
Not .elimde tek lot mzhld hissesi yok. Ama bazı paylaşımcıların dengesi bozuluyor......cevap vermek gerekir diye düşündüm....
bu iki paylaşımcıya verilen cevap,heleki PARATÖR35 in verdiği cevap açıklayıcı değil çok tepkisel olarak değerlendirdim....saygılar hoşça kalınız.
Ticari sen de devam et.
Bedelli sermaye artırımına ihtiyaç yok,aksine bu ibralaşmalarla varlıklar artık yeniden değerlendirilebilecek.Bu değerlemelerdeki devasa fiyat farkları önce bilançolar da kar olarak gözükecek ve bir sonraki bilanço da defter değerleri yükselecek .Bu olayların sonucunda yapılsa yapılsa bedelsiz yapılır.
Önceki yazılarında bedava dan yedirtmezler demiştiniz. Hava parasından falan bahsetmiş siniz.Anlamadığın bir şey var galiba biz bir işletme satın almıyoruz,bizler bu şirketlerin yasal olarak birer ortaklarıyız, ne hava parası?
Bedelli niçin yapılsın ki,tam tersi şirketlerin bedelsiz potansiyeli çok yüksek.Burda hiç bir bilgiye dayanmadan teori üretip türküsünü çığırıyorsun.AMAÇ NE?
Böyle basit şeylerle uğraşmayın.Bir zamanlar deliizmir ve onun versiyonları vardı,ne oldu?---Bazı küçük yatırımcılara hisseleri ni sattırdılar.Sonuç bol bol ahlarını aldılar.Vijdanları rahat mı acaba şimdi ?
Merhaba,
Doktor abiye teşekkürler. Ben baktım benim yeteneklerimi aşıyor, ilgili kişiye cevap vermedim. Rüzgar kardeşim de iyi açıklamış.
Malum arkadaşımın (Ben senin arkadaşın değilim polemiğine girmez umarım) iki ayrı gönderisindeki, iki cümleyi taşıyorum ve yorumu sizlere bırakıyorum;
"40 bin lotu olandan 1 milyon TL isterler ve ister sev ister terket derler. Guclu kalir zayif gider."
"Ben 40 bin lot ile bedelli yapsin diyorum. Tipik bir bilgisiz surekli utulen sozde yatirimciyim."
Vazgeçtim... yorum yapmadan edemeyeceğim;
Arkadaşımızın 1 milyon nakiti varmış...Ve bu parayı ödemeye hazır...
Arkadaşımız 4-5 ay önce Mayıs ayında 1.14-1.24 aralığında sürünen ve baskı altındaki hisseyi almamış.., şimdi 1 milyonu 40.000 lotun sermaye arttırımına verecekmiş...
Senelerdir hissedeysen, olacakları biliyorsun...1-2 arasında o 1 milyonu değerlendirsen, şimdi 3.5-4 milyon olmuştu...
Neyse kardeşim...Gelecek haberleri tahmin ediyorsundur...O bir milyonu holding yada eplasa bağlasan, kazanacağını biliyorsun değil mi? (Eski yatırımcı olarak soruyorum, yenilere al tavsiyesi değildir)
Daha fazla yazmaya gerek yok sanırım. Eğer 1 milyonun yoksa, yazdıkların tutarlı olsun derim...
İyi bir gün ve kapanış olsun.
Saygılarımla,
Merhaba,
Bu sayfayı okuyanların, eplas sayfasını da okuduklarını biliyoruz. O sayfayı okuyup yazanlar da burayı okumadan geçmezler...
Doktor abi, en eski yatırımcı(lardan biri) olarak, hisseyi en iyi bilen ve analiz eden kişi. Bilanço okuyan, bilançodaki kalemleri takip eden, bilançoda anlamadığı noktaları (bilançoyu anlamadığından değil, o rakamın ne ile ilgili olduğunu anlamak için) muhasebeyi arayarak soran kişi...
Yazdığı her şeyde, ilişkilendirdiği her konuda tutarlılık vardır...Tutarsızlık onun çalışma şeklinde, doğasında yoktur. Tıp doktorlarında zaten tutarsızlık beklenmez...
Yazıları için teşekkürler...Bugün ben de burada olmayabilirdim. Hedefim bu kadar yüksek olmayabilirdi...
Benim şirketlerle ilgili herhangi bir tereddütüm hiç olmadı. Ve şimdi tam istediğim ve beklediğim noktadayım.
Kemal Zorlu hakkında zaman zaman serzenişlerim olur, o benim şahsım adına değildir;
Ben nefsi düşünmem, parasal sıkıntım yok ve hedefim belli. Ben uzun süreç boyunca, çok uzun bekledikleri halde, satmak zorunda
kalan küçük yatırımcı için üzülüyorum. Benim ve benim gibilerin tuzu kuru...
Ticari sırların saklanması gerekliliğine katılıyorum. Açıklansa sır olmaz zaten. Ancak, madem bir anlaşma yaptınız, bunun bir ana maddeleri vardır, bir de alt maddeleri vardır. Alt maddeler detay içerir. Ana maddeler genel bilgi verir.
Bizler yatırımcı olarak Tmsf sorununun çözüldüğünü biliyoruz. Bunun şirketlerde yaratacağı sinerjiyi de biliyoruz. Her iki sayfada da paylaşıldı...Ancak,
Bu anlaşmanın ve gelişmenin ana maddelerini bilmek sonuna kadar hakkımız diyorum.
Saygı ve selamlarımla,
Eskiler beni hatırlar en az 2-3 sene 0.90 ortalamayla almış beklemis ve 1.35 lerden çıkmıştım 2014 lerde. Sonra ara ara bakıyordum ne fiyatta nede beklentilerde bi gelişme yoktu ekranından silmistim. Bugün bi anda aklıma geldi ve mzhld kodunu matrix e girdim ve gözlerime inanamadım 3.90 şok oldum :) grafiğe baktım ne zaman almışlar diye 6. Ayda vay dedim. Beklenleyenler adına çok sevindim. Herkese bol diliyorum.
Tribal teşekkürler; bizim yolumuz uzun, hedefimiz büyük, yıllarca bekledik yıllarcada bekleriz. Güveniyoruz ve biliyoruz kazanan biz olucaz. Bizi yıldırmaya çalışanlar daha çok çalışacaklar ama boşa zaman harcıyacaklar. Bizim acelemiz de yok, o kadar az hisse var ki piyasada nasıl alırız diyen çok ve oyunları da bol. Ama biz yaşımızı aldık, al satla işimizde olmaz, biz bekliyoruz hala. Tribal çok geç degil bizim yolumuz 1xx hatta 2xx ler, tekrar bi sermaye yapısını ve gayrimenkulleri incele, belki tekrar gelmek isteyebilirsin. Ytd.
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Değerli Kardeşim,
Evde ağırlamış gibi hissettim. Umarım her şey gönlüncedir.
Biraz alçak gönüllülük yapmışsın. İlk satışını 1.65 ikinci satışını da 1.60 diye hatırlıyorum. :)
Olmazlar oldu ve olmaya devam edecek. Atıl paran varsa, düşün derim. Risk kalmadı. (Hiç olmadı da, öyle diyenler de vardı işte...)
Saygı ve selamlarımla,
Polemige girecek bir durum yok. Herkes kendi fikrini soyler.
%2500 bedelli yapsa dedim. Ama ben bedelliye girecegim demedim.
Borsada amaci para kazanmak olanlar ne dedigimi anlar. Siz Mzhld'nin sahibi ya da calisani degilseniz, sirket kurtulmus, borcunu odemis odememis vs den daha onemlisi hisse fiyatinin ucmasidir.
Orn: 2000lerde simdiki adiyla Dzgyo olan Dnzyo vardi. 2003 basinda yuklu bedelli acikladiktan sonraki grafigine bakin ne olmus.
Merhaba,
Benim her iki hisse için artık öncelikli beklentim;
Haberler düşmeden evvel, tahta yapıcıların hisseleri bir bant yukarıya taşımaları.
İzleyip görelim..,
Saygılar,
Ihlgm kaclara gitti? Neden gitmis? %71 bedellisi aciklanacakmis.
Merhaba,
Değerli kardeşim, beklentin bedelli ise burada bedelli açıklanmaz. En azından şirketin ve yatırımcıların beklentileri karşılanmadan olmaz.
Hisselerin beklentilerini de sırasıyla biliyorsun farz ediyorum.
Zaten gözaltındayız, öncelikle buradan çıkmayı bir hedef-beklenti olarak ortaya koy...
Vakıfbanka borcu ödensin,
Şirketlerin yeniden değerlemesi yapılsın,
Bir bedelsizle hisse miktarı artsın,
Yeterince hisse olduktan sonra, fonlar ve yabancı yatırımcı devreye girecektir.
Ondan sonra, bedelliden söz et.
Hisseleri başka hisselerle kıyaslama. Bu son derece yanlış...
Hele ki ihla_ grubunun hisseleriyle hiç kıyaslama, Ulusal endekste kaç hissesi varsa, yıllardır yatırımcıyı ütmek için çalışır.
O hisselerin bir tarihçelerini incele. Yayın kaç liradan çıktı? .20 lere geldi... Ne oldu da son 6 ayda %200 yaptı?
Gazete kaç liradan çıktı, son 4 yılda insanları 0.4-0.5 arası süründürdü ve son 8-9 ayda ne oldu da %300 yaptı?
Sen asıl gidenleri kaçırmışsın da haberin yok. Gayrı Menkul ortaklığı 6 ayda % kaç yükselmiş?
O yükseliş, grup hisselerinin yükselişinden olabileceği hiç aklına gelmedi mi?
O hissenin daha az yükseltilerek, bedelli verilip " ya bu da uçacak..." havasının yaratılmak istendiğini hiç düşündün mü? Bu hisseyi vatandaşın eline zaten 10 liradan vermişler bir kaç yıl önce. Bir zahmet biraz yükselsin... Hisseyi indirdikten sonra bedelliye sokup, ondan sonra tekrar ellerine verecekler. Neyse.
--------
Burası borsa kardeşim, her hisse kendi bacağından asılır. Her yatırımcı da kendi bacağından.
Senin söylemin yanlış, ama anlayacak gibi de görünmüyorsun. Burada bu tür söylemler hisselere zarar verir. Hisselerimizi iyi bir gelecek bekliyor.., ama her şey sırasıyla...
İyi bir hafta sonu olsun.
Saygılarımla,
Eplas sayfasını izleyin kardeşim...
Ne güzel bilgiler paylaşılıyor...
Oyuncu azaldı üstad gıybet e el tutmuş 3 veya 5 kişi kaldı gemideki kapana kısılmayan.tencere tava ile bekliyoruz kafalarına vurmaya...helebir güneş doğsun 3 veya 5 güna kalmaz gemiyi temizleriz...😀😀
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.