Şirket ortakları,Önce Hisse satmak için başvuru yapıyorlar,Ardından Irak ta şube açma haberini gönderiyorlar..İlginç tesadüf..!!
Umarım bir dalavere peşinde değillerdir..!!
İzliyorum..
Printable View
Şirket ortakları,Önce Hisse satmak için başvuru yapıyorlar,Ardından Irak ta şube açma haberini gönderiyorlar..İlginç tesadüf..!!
Umarım bir dalavere peşinde değillerdir..!!
İzliyorum..
Devamlı kap gönderiliyor bu tür şirketler, nasılsa bizim ky ler bu tür haberlere göre aşırı alım yapacaklar. Fiyatlarımız yükselecek bizde elimizdeki hisseleri borsaya kote ederek güzel paralar kazanırız mantığı işliyor. Birazda finansal verilere göre değerlendirme yapılmalı diye düşünüyorum.
Sonunda elimize verdiler
patron kagidi bu
Bağlı iştirakimiz DEFIC GLOBE Enerji Üretim A.Ş., 01 Aralık
2022 tarihinde imzalanan diğer bir hisse devir sözleşmesi ile, kurulu gücü
58.40MWp olan başka bir Güneş Enerjisi Üretim Santrali Projesi’nin de tüm
lisans, hak ve izinlerini devir almıştır. Projenin 2023 yılı dördüncü
çeyreğinde işletmeye alınması planlanmaktadır.
Bu devir alma sözleşmesi ile birlikte, bağlı ortaklığımız
DEFIC GLOBE Enerji Üretim A.Şâ€™nin, Romanya’da tüm lisans, hak ve izinlerine
sahip olduğu Güneş Enerjisi Üretim Santrali Projelerinin toplam kurulu gücü
76.91MWp olmuştur.
çok adi ve sinsi tahta yapıcıları var,hissenin hareketlerinin geldiği duruma bakın.
bugün,kontrolmatik sayesinde artıda bu ahlaksız kağıt,yoksa yine aşağılarda debelenecekti,yazıklar olsun bu kağıda yön verenlere
06 da
74.60 endüşük 68 de
Elden kaçmış
Bugün tavan 82.65 olmuş
Kimseye yaranamazsın yeotk
Bu yazıyı bu hisseye özel yazmıyorum... Lütfen kişiselleştirmeyelim.. Son dönemde Enerji Depolama+RES+GES başvurusu yapan tüm borsa şirketlerinin sayfasına yazıyorum.. Bir çeşit KY için bilgilendirme yazısı olarak değerlendirin lütfen.. Sonuçta herkes kendi tercihini kendi yapar, kendi yatırım kararını kendisi verir.. Ama BY'lerin bildiğini, KY'lerin de bilmesi gerekir. Belki ben yanlış düşünüyorumdur.. Siz okuyun yazdıklarımı ve kendiniz karar verin...
Haftalar önce söylediğimi, yazdığımı (ve Enerji piyasasında gerçek-fiili yatırımcıların canlı canlı konuştuklarını) aklı başında borsa yatırımcıları da yeni yeni görüyor...
https://twitter.com/_bruglione_/stat...CG0-y8WLAZDlZg
https://twitter.com/herhafta1hisse/s...CG0-y8WLAZDlZg
Enerji Depolama işi kararı/başvurusu dahi bazı hisseleri (Buradaki "Bazı hisseler" ile bu sayfadaki hisse kastedilmemektedir.") aşırı şişiriyor.. Hissede olan yatırımcı memnun tabii.. Bir KAP haberi ile tavan görülüyor. %10-20 kazanılıyor.. Ama beklenilenin gerçekleşmesi mümkün değil... Ülkede O kadar başvuruya (100 bin MW'a yaklaştığı konuşuluyor) yeterli bir Enerji Talebi yok. Konuşulan-başvurulan rakamlar arz fazlasına yol açacak rakamlar.. Mümkün değil.. Sadece borsaya açık şirketlerin başvuruları 10 binlerce MW'a ulaştı. Dilin kemiği yok.. 300-500-1000'er başvuruyorlar...
Türkiye'nin pikte saatlik enerji talebi 45000 MW civarı.. Geceleri 25000-30000 MW civarına düşüyor...
5000 MW Nükleer geliyor seneye.. Baz yük... 10000 lerce MW mevcut baraj ve HES, 12000 MW RES, 9000 MW mevcut GES, binlerce MW çağrı mektubu verilmiş lisanssız GES, 3000 MW JES, 1000 MW BES var... Kömürleri, doğalgazları saymıyorum.
Peki koca koca firmalar, koca holdingler neden bu başvuruları yapıyor.. BENCE, lisanssızlardaki gibi birileri kapasiteleri paylaşmasın, yarın muhtemelen yapılacak olan KAPASİTE YARIŞMA/İHALE'lerinde biz de olalım, açıkta kalmayalım, masada biz de olalım diye yapıyorlar...
Yani şişirilen koskoca bir balon var... Herkes dikkatli olsun...
Ben iyi niyetle sadece yorum yapıyorum...Lütfen yanlış anlamayın.. Hep olumlu yorumları, verilen gazları değil, bazen uyarıları da okumak faydalı olabilir.. Güzel bugünlerde boğa piyasasında bir KAP haberi ile bir iki üç tavan yapıyoruz ve kazanıyoruz... Ama bir de SON KULLANICI olmak var bu saadet zincirinde... O yüzden dikkatli olalım... Yukarıda anlattıklarımı dikkate alalım...
Sonuçta Herkes kendi tercihini kendi yapar.. Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Saygılarımla,
Yasakları ne zaman kalkıyor bilen arkadaşlar cevap verebilir mi?
Makedonya'da iş geliştirme faaliyetlerinde bulunmak ve faaliyet alanımızda daha aktif şekilde yer almak için Makedonya'da %100 bağlı ortaklık şeklinde yeni bir şirket kurulmasına ve kuruluş işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir.
Sağlam tokatladı.. Tepeden alanlara geçmiş olsun.. 3_4 yıl 100 TL üstü görmez en az tahminim
Hisseleri borsada işlem görülebilir paya dönüştürmek için başvurdular. O günden sonra hisseyi yükseltebilmek için KAP üstüne KAP gönderdiler. Irak-Erbil'e, Makedonya'ya, oraya buraya şube açma kararı haberi gönderdiler.. ,
Enerji Depolama için başvuru üzerine başvuru yaptılar. Peki neredeyse milyar dolarlık başvurularrı yapabilecek Özkaynak var mı? Yok...
Peki niye yapıyorlar bunu? Pek iyi niyetli durmuyor, hisse satış amacı... Maksimum %75'ini borç olarak VE-RE-CEK-MİŞ!!!!... Niye maksimum?? Niye minimum değil? Maksimum %75, %1'de olabilir demektir... Borç 1 günlükte olabilir, 1 ayda, 1 yılda!.. Vadesi ne olacak? Hiç iyi niyet gözlenmiyor..
Şirketin ortak satışı yapabilmek için hisse değeri yükseltme hamleleri bitmiyor. Enerji Depolama haberleri bayatladı. Etki etmiyor eskisi gibi... İlk başlarda bu haberi gönderen "sanki yarın finansalları 2ye, 3'e katlanacakmış gibi" hemen tavan kitliyordu. Şimdi eksi kapatmasına bile sebep olabiliyor. Yatırımcı sanırım yavaş yavaş uyanıyor.
Fabrika kuracağım!, Şube açıyorum!, Enerji Depolama başvurusu yaptım!, haberleri bayatladığına göre, patron hisselerini satabilmek için bir coşku vermesi lazım...
Sizce ne olabilir.. Bence faaliyet alanları listesinde de yer alan bir noktadan hareket edebilirler...
DİKKAT!..
Mesela, DSİ'nin 193 MW-600 GWh/yıl'lık Alara Enerji Grubu HES projesine yada 96 MW-300GWh/yıl Aras Enerji Grubu HES projesine başvuru haberi gelebilir her an!... Dikkat!.. Gaza gelmeyin.. Çok büyük proje, Özkaynağı yetmez... Yapabilecek olsa bile en az 5 sene sonra devreye alınabilir.. Böyle büyük projelerin başarılması ve borcun ödenmesi ile finansallarına katkı sağlaması ile en az 10 yıl... Bu günden gaza gelmeyin..
Yatırımcı tavsiyesi değildir..
taklit bi marka kontrolmatigin peşinden gitmek istiyor ama hayalleri ufak
mal çaktılar banada
Yeotk 193 MW DSİ projesine başvurdu.. DSİ sitesinde müracaat edilen projeler listesinde görebilirsiniz..
Hayırlı olsun...
https://enerji.dsi.gov.tr/Sayfa/Detay/774
Bu sayfada niye kimse yok yahu. Minik gesan/ kontr karışımı bir fırsat şirketi. Enteresan.
"Bir süredir geliştirmekte olduğu GES projesi için, Türkiye'nin alanında önde gelen firmalarından olan bir müşterisi ile 20.550.000$+KDV bedeli ile sözleşme imzaladı." - 29 Mart 2023
Kuvvetli bir sözleşme!
2023 yılında alınan işler (KAP'a iletilen), 2022 yılı cirosuna çok yakın. Yanılmıyorsam, 2022 yılı cirosunun %80-90 arasına geldi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Buralarda robotlar mal topluyor, usandırma yatayları buralar. Sakin bir şekilde tutmaya fiyat hareketlerinden etkilenmemeye devam. Şimdiki piyasa değeri önümüzdeki yıllarda bir yıllık karı olacak.
yeo ...!!!! not ettım senı...!!! ilk üç ayda 60.145.000 usd,,7 mılyon euro kap atacaksın,,hayırdır evladım simitçi tükanı mı bura..!! pıyasa değerı 6.5 mılyar tl..
Dostum burada hazine yatıyor hazine. Senede bir reapbatterynin potansiyeline bak. Bu sene 600 700 milyon TL civarı net kar yazar Bu şirket. Minimum 25 30 fK arası fiyatlaması lazım. Gerisi basit matematik.
Patronların satıcı 14 milyon Lot ciddi baskı yapıyor zaten bir kap atsalar geri çektik diye olaylar olaylar.
Ayrıca bugün çok güzel bir haber geldi. Depolamalı santraller için kullanılacak bataryaları yerli şirketlerden alınca devlet ciddi destek verecek. Yeter ki bir an önce ürün üretelim satış garantili hemen hemen.
Unutmadan İtalya ve Romanya'da kuracakları yenilenebilir enerji santrallerinin ihalesini de gidip gesana verecek halleri yok. Sadece oradan 200 milyon euronun üzerinde ciro'ya katkı bekliyorum.
Ayrıca yöneticilerin bir sohbetinde yıllık 1gw ges kurulum hedeflediklerini duydum. Bütün bunlar düşününce nasıl bir hazinenin üzerinde olduğumuzu farkındayız.
Şirketi haftalardır araştırıyorum pozisyonumu aldım gerisi nasip.
Ben de bir suredir, bu sirketi inceledim, bugun girmeye karar verdim, umarim guzel bir getiri elde ederiz. Reap batarya hikayesi ve defic ve avrupa yatirimlari beni ikna etti. Sirket sunumlari da, hedefler oldukca cezbedici.
Reap neredeyse bir POMEGA buyuklugune erisecek, bu da heyecan verici bir hikaye.
Simdilik almayi planladigim miktarin 10'da biriyle girdim, secim donemi ve +1 ay sonrasinda dalgali piyasadan faydalanip, daha uygun fiyatlardan toplamaya calisacagim, nasip.
Butun paydaslara bol kazanclar dilerim.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Hissedeki sıkıntı ortakların borsaya kote ettirdiği hisseler. Böyle bir durum söz konusu olmasa şuan 3 hanelerde idi.
Aralık sonundan bu yana aldığı işlerin büyüklüğü 1,5 milyar. Geçen seneki ciroyu 4 ay dolmadan yakaladılar ve geçtiler.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ky pahalı malı sever,gesan pıyasa değerı 40 mılyara yaklaşmış herkes orada bu 7 mılyar,,tamam gesan ıyı hoş guzelde ben bu fıyattan alacak olsam yeo alırım,,düşsünde toplayalım..bugun atılan kap 18 mılyon usd ,harıka işler çıkarıyor şirket..gesanı 30-50-100 tl den almadıysam buradan yenı malıyet açmam ,ama yeo alırım..gesancı dostlar kızmasın,ıyı şirket lafımız yok ;ama yenı malıyet yapmam ben şahsen,alanada nıye aldın demem bu şirketlerı onumuzdekı en az ıkı yıl taşıyanlar zarar etmez ;ama benım ıçın onemlı olan ,bu fıyat aralığından sonra bana bırakabılecegı marjdır...
patron şu elındekı malları bıraz aşağıdan satsada alsak:kahkah:!!!
gesan iyi kazandırdı tüm portföy 8 ay bekleyen i ihya etti nasipde ne varsa bizde ucundan yakaladık yeo ilk çeyrekte 1.5 milyar tl lik iş almış yıllıkta piyasa degeri kadar iş almış olacak bir büyügüm piyasa degeri yıllık cirosunun 7 katına kadar değerlenir demişti fiyatı. burası kelepir fiyatta yani..
potansiyeli olan kagıtta beklenir tek handikapı 14 milyon lot satışta patron tarafından yoksa burası 3 hanelerde idi gesanla aynı idi. demekki işlere yetişemiyorlar şirkete para lazımki yeni yatırım ve işler için, gesan patron erken davrandı sattı burdaki lot 6 misli bence kurumsala satarlar.. ytd.
katılıyorum bencede kurumsala satacaklarıdır..nasıl kı sız ben malımızı ucuza vermek ıstemezsek emınım onlarda malını ucuza vermeyeceklerdır keşke verseler orası ayrı:)..lot sayısının bıraz fazla olması pek hoş durmuyor,bu kadar malı satarsa halkı açıklık oranı da artacaktır..şuan elımde pek yeo var dıyemem ama kademelı elımden geldığınce almağa çalışacağım..şuan ilk üç ayda 2 mılyar cıvarı cıroya ulaştılar,yıllkta şuankı pıyasa değerını çok rahat yakalar bu şirket..pıyasanın çalkantılı olduğu donemde kademelı alınacak nadır şirketlerden..kendı adıma fırsat kollayacağım..en az 12-18 ay tutmak şartı ile ..hayırlısı herkes için..
Ben de bir anda piyasaya 14.5 milyon lotu yigacaklarini dusunmuyorum. Kurumsal yatirimci tercih edilir.
Ben su an kucuk bir giris yaptim, hissede ayni sekilde oynaklik olacagini dusunuyorum, guzel firsat verebilir, ancak cok ta fazla asagiya salmasini beklemesemde, duserse iyi bir firsat sunmus olur.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Satilacak lotların hissenin içsel değerinine hiçbir etkisi yok. Şu an bu yıllık beklediğimiz ciroya göre açık ara sektördeki en ucuz kağıt. Şahsen yeterince toplayamadığım için buralarda testere yapmasını tercih ederim.
Ancak hem teknik olarak hem temel olarak yay inanılmaz bir şekilde geriliyor. Hele teknik olarak baktığında tobo yapmadığı hiçbir periyot kalmadı maşallah 😂
İlk hedef 90 TL ileri yeo ileri
Temel tarafta bazı kısa bilgiler:
Hedge dahil net yabancı para pozisyonu yaklaşık 318 miyon TL olup 2022 cirosunun %20'si kadardır. 2023 Q1 içerisinde bu bütünlük korunuyorsa, sağlam bir pozisyon. Döviz artışları durumunda koruyucu rolü var.
Dönen varlıklar geçtiğimiz sene yıl sonu kapanışının 2,7 katı.
Toplam ciroya kıyasla hazır değerleri düşmeye devam ediyor. Buradaki rasyonun düzelmesine ihtiyaç var. Buradaki dengenin bozulmasının ana faktörü sadece cironun drastik artışı değil, aynı zamanda nakit ve benzerleri de düşerek devam ediyor.
2023 Q1 bilanço çıktıları, önemli göstergeleri sunuyor olacak.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Güzel şirket risk sever uv ler için bulunmaz fiyatlarda. İlk çeyrek gelince 22/1q yilliklandirilmistan çıkınca fk daha da düşecek. Kisa müddet sonra hustatlarda yazıp çizmeye başlar. Gesanin bölünme öncesi 50-60 TL lerdeki halini hatırlatıyor bana.