future ları görebilen var mı?
Printable View
future ları görebilen var mı?
--sanki assolist!, sahneye en son çıkacak...
Baltic Dry 1731.00 -33.00 -1.87% 01/17
Baltic Capesize 1470.00 -26.00 -1.74% 01/17
Baltic Panamax 2326.00 -49.00 -2.06% 01/17
Baltic Supramax 1864.00 -33.00 -1.74% 01/17
Baltic Handysize 1179.00 -13.00 -1.09% 01/17
--düşüş iyice yumuşamış...bundan sonra hisseye olumsuz etkisi olması zor...
--dolar bazında bu hissede patronlar hariç, herkesin zararda olması lazım...patronların da zararda olması lazım...
--kim niye verir...neden baskılar...anlamak zor...
1.282 milyar piyasa değerinden işlem görüyor ve 850 milyon civarı yıllık karı olacak.Onu bunu bilmem o kedi buraya gelecek:)))))))))
Navlun düştü şu bu e ne olmuş düştüyse ,dolar da 2 kat arttı.Bilanço dediğimiz şey de halen TL bazlı hesaplanıyor.Şubat 17 de o bilanço öyle ya da böyle kap a bildirilecek ,karnemizi hele bir alalım gerisini o zaman düşünürüz.Bu ara hangi videoyu seyretsem herkes 2022 de navlunlar artar bu dönemki düşüş mevsimsel diyor.Zaten navlun dediğin bunun sadece denizcilik kısmı ile ilgili,ordaki ballı kaymaklı kar sadece ballı hale gelmiş oldu,halen kar var halen orası para basıyor,dolar merkezin baskısına rağmen yıl sonuna kadar tutulamaz,orda da kar patlaması kambiyo karı olarak devam edecek,hoş ben ty nin yerinde olsam tüm parayı kur korumalı tl mevduata basarım,kimbilir belki de basmışlardır bile.
Ben bakkal hesabı ile gene bir ay içinde 4 ü görürüz diyorum,bu tahmin de kesinlikle hesaba kitaba dayalı minımum tahmin.
Ha ty baskıya devam derse bekleriz,mesele yok.Çoktan yatırımcı olduk.
para nerde cidden
Bu arada 12 aylık bilanço tarihini tam bilen var mı arkadaşlar.Bilanço ne zaman gelir
silopi elektriğe gerçekten ortak olmuş olsaydı...özsermayeden aldığı pay oranında konsolid edecekti...ve sanırım 7 yıldır bunun için bilançoda zarar yazacaktı...ben silopi elektriğin henüz kara geçtiğini sanmıyorum...
hem ortak, ama zarara katılmıyor, üstelik her yıl yüzde 3-4 oranında dolar bazında faiz alıyor (temettü dağıtamadığına göre besbelli faiz)...üstelik, bilançoda ciddi kur farkı karı yazarak bizim gibiler kekleniyor...
2 sene sonra, bu iş yürümuyor 30 milyon dolara satıp kıçı kurtardık da diyebilir...kağıt üzerindeki karlar da buhar olup gitmek ile kalmayıp belki de ortaklıktan 50 mşilyon dolar zarar ettim diyerek vergi matrağından düşecek (yani karlar silinecek)
yatırımcı sunumundan:
GSD Holding, Silopi Elektrik’teki
%5,4 payını geri satmıştır. Silopi
Elektrik’in sermayesi bedelli
olarak 1,5 milyar TL’ye çıkarılmış
olup kalan %9,6 payı korunacak
şekilde hiçbir bedel ödenmeksizin
pay alınmıştır.
Silopi Elektrik ve Park Holding,
GSD Holding’in bakiye alacağı
üzerinden %3 oranında temettü
vermeyi garanti etmektedir.
İyi de o kur farkı karının vergisi baya baya ödeniyor,şirket buna nasıl eyvallah diyor,o kısmına aklım ermedi,o hesabı kesip atması gerekmez mi.
Bu 74.8 milyon dolar aslında şirket bünyesinde değil mi.O para cinerde mi.
hikaye karmakarışık !
sadeleştiği noktada "en son" cinere geri verilen hisseler karşılığında alınan para var ya da yok
işte o para uzun vadeli alacaklar kaleminde
o alacağı da hedge ediyorlar , usd bazında erimesin diye ??
ee kalan esas kısım ne oldu ? o dolar bazında verilen kredi değilmiydi ? ama pardon o sonra silopi hissesine dönüşmüştü ? ama sonra dönüşmemiş de olabilir !!! olur mu olur ? [emoji846]
Valla anlamadım bu para dümdük kambiyo karı yazıyorsa ty gibi bir kurt bu paranın haybeden kambiyo karının vergisini ödeyecek mi.Ödeyecekse bundan kaçmanın yoluna neden bakmıyor,bunda hadi bizi geçtik kendisinin yediği muhteşem kazığa neden tahammül ediyor.Öyle ya bizi öyle böyle dolandırır,o kısmı kolay,ama devlete ödeyeceği vergi reel,o vergiyi neden ödüyor ki,bir şekilde 4 gemi daha alır parayı başka işe bağlar,bu para niye var,ya da aslında yok mu cidden anlamadım:)))))))))))
Dolar bazında zaten bu kağıtdan yıllardır kimse para kazanamamış,hadi bazı arkadaşların dediği gibi olsun ty bu ekmeği bize yedirmemeye yeminli olsun buna da eyvallah,ama gene de bu silopi de dönen işlere ve bu kambiyo karı yazan yabancı para işine bunun vergisinin ödenmesine falan aklım ermedi.
Hayır sizin bir yazınızda kambiyo karı iyi değildir,vergisi ödenecek diye yazdığınızı hatırlıyorum da,ona istinaden yazdım.
Vergisi ödenmiyorsa mesele yok.
E o çaplı karı yazıp da vergisi ödenmiyorsa ne güzel işte değil mi:)))))))))
GSDHO nun değerini hesaplar iken kambiyo karını kaale almayın...piyasada almıyor....
kambiyo karını hesaba katmadığımızda şirketin değeri nedir?
bence 2-2.5 milyar arası ...
Yok bence bu sefer ciddi faaliyet karı da gelecek.Bence asıl şaşırtıcı kısım faaliyet karı olacak,kambiyo karını zaten sağır sultan duydu,gerçi fiyatlamadı ama cümle alem duydu :)))))))
Bence denizcilik kısmı artık banko,banka ve faktöringte zaten hep para basıyor,silopi de bildiğim kadarı ile karda.Asıl sürpriz bence faaliyet karında olacak,herkes denizcilik karının artık geçici olmadığını görecek.Yumuşak karnımız olan denizcilik karı rutine binince her yıl sermayesi kadar karı sadece denizcilikten gelecek diye düşünüyorum.Bu da elbet fiyatlamaları değiştirecek.İşin döviz kısmı baya alengirli,ama o kısım da bilançoda nominal olarak inanılmaz değişimlere neden oluyor.Fk sı 1.5 olacak, şu anki değerle bilanço gelirse tabi:))))))))))
Bu denizcilik karındaki tahminim elbet kur nedeniyle,navlunlar için bir şey diyemiyorum o kısım baya oynak ama dolar tl paritesinde tahminim çok ama çok yukarda,orda çok tatsız işler olacak.
Navlunlarda yazılıp çizilen gibi dönemsel düşüşünü tamamlar ve şubatdan sonra artarsa şirketin önü baya baya açılır.
Yani kurda martdan sonra patlama bekliyorum,tutamazlar.
Dıpdıp bilanço sonrası çıkarım dedim.O esnada farkettim ki bunun bilançosu genelde 13 martda gelmiş.Mecburen bizim çıkış ertelendi.Yalnız sen neden hala buralardasın onu çözemedim ,bu zamanda fazla stres iyi değil zaten kriz var,ne zaman topiğe girsem burdasın,sanırım baya para bağlamışsın,sana da yazık ,paranı kurtardın mı çık burdan,zaten parayı diğer hisselerde 25 kat yapıyorsun,bura sana uğursuz geliyor,işin aslı senin gibi bir yatırımcının varlığı bence tüm topik ahalisinin içini karartıyor ya neyse.
Cidden aklıma takıldı dıpdıp sen zarardamısın bu kağıtda.